sonay taaaam 65 kilo olmuşum deyipte beni sinir etme yaaadoğru söylüyorsun, kimse bebekli kimseyi işe almaz. zaten haftada birgün süt izni vermek zorundalar, ayrıca geceleri uykusuz uykusuz kalıp ne derece verimli olunabilirki. o yüzden maaşının kesilebleceğini sanmıyorum :)
nevincim ben sirkeyi bulaşık makinasında nasıl kullanıyorsun diye sormuştum, neresine koyuyorsun :)
bu arada dün akşam tartıldım tam 65 kiloyum. 12 kilo almışım. artık zorlanıyorum kendimi taşımaya, nefes nefese kalıyorum bazan. neyseki 3 haftamız kaldı.
ya benim hastanede SGK geçmiyor. anlaşmaları yok. ya özel sağlık sigortanla gidiyosun yada cebinden. yani 2012 de 3500 liralardan bahsediliyordu. bir ara öğrenirim fiyatları neymiş diye.valla sizin hastanede kıyakmış. ama onca para alıyolar yapsınlar yani. normalde senin özel sigortan karşılayacak sanırım öyle olmasa sgk lı kaç lire doğum ücreti biliyomusun?
biz de hiç sormadık bir sonraki gidişimde sorayım bari. sen bardaklarını götür. onlar kesin plastik bardakta dağıtırlar :) karanfil de koymuşsun benden kaçar mı desene :)
ya ben de anestezi konusunda bele iğne sokmak deyince irkiliyorum sanırım yapamayacağım bir de medikal e gidiyorum ya pek de adından iyi sözedilen bir kurum da değil güvenmiyorum açıkçası. o yüzden daha önce tam narkoz da aldım yine alırım bünyem ona alışık :)
aşı toplamda 5 dozmuş. eğer kalanları da olursan 2. çocukda koruyuculuğunu sağlıyormuş. kuzenim 2. bebeğinde hiç aşı olmadı. bence en başından 5 aşıyı da olmak daha mantıklı. bakalım ebemin tavrına bakıcam.
umutda muayene ücreti 150 tl.
valla ben bu konuları cok bilmem ama onca iğne ilaç kullanacaksın ve onların saatlerini kaçıramazsın. iğne ilaç olup 2 günde birde gidip oranı açıp baktırıyorsun orucun kabul olurmu bilmem :)
ben karsıyı pek bılmıyorumda esimle aksam yerıne baktım stadın oralarda gibi sapladık dogrumu stada yakınmı inönu stadına ?
burdan denız yoluyla kabatas yapcam ordanda yureyerek gıdılebılır geldı sen gıtmıs bırı olarak sence yurunurmu ?
kızlar ya kalça ağrısı dedim gözden kaçırdınız heralde.sol tarafıma kalçama bıçak saplanır gibi ağrı giriyor arada belim de ağrıyor bugün. ama dikkat ettim ki kızçem bugün biraz fazla hareket ediyor. acaba hareket ettikçe kalçama baskı yapıyor olabilir mi?
ay keske daha once yazsaydın
bende ıskurdan 8 ay maaş aldım yenı bıttı hakkım banada ordakı memur uzun uzun tehbıhledı (umranıye işkur) ılk msj geldıgınde gıttım tabıı calısmak ıstemıyorum işi beyenmedım dedım kargo daydı istemem dedım baska ıs kolu olsun dedım tamam dedı sonra 1 kere bıle gıtmedım arada msj lar geldı gıtmedım enson 8 ay maasımıda aldı gercı her ptt gıdısımde korku vardı ıcımde ha kestıler ha kesmısler korkusu ben 8 ay aldım ama kusuratı oluyomus 9.ayda gidip alcam ne kadar alırım bılmıyorum.sen onlara demeseydı sımdı rapor falan bosa ugrastırıyolar aslında hıc gerek yok gıtmezdın gelmezdın olur bıterdı keserlersede o zaman rapor goturur almaya devam ederdın benımde merak ettıgım ıskur sayesınde sgk uzadı yanı 8 ay onlardındı sımdı bır 6 ay daha uzarmı kendı sgk dan tedavı göruyorumda zk dan kapıdan donmekden korkuyorum
hımmm sagol sımdı gıtmıcemde su asılamayı olup arkasından görusmeye giderim siz diger arkadas ıcın anlatırken bende hep okudum ve ılk görusmeye oraya gıtmeye karar verdım emre bey ı ısterım bende hakkım olursa hem denız asırı gıtmekde ıyı gelır bana o yuzden muane gunerını ıple cekerım falan sagol cok tesekkur ederım asılamam bır olsunda gidicem hemenben de kabataştan vapurla geçiyorum hep:))) canım yeri gümüşsuyu caddesinde(hani taksimden aşağı kabataşa inen, alman konsolosluğu, askeri hastane itünün olduğu bir cadde vardır orası) ama aşağı kabataşa doğru yakın. itünün binalarının da tam karşısı. kabataş vapurundan indikten sonra, karşıya geç, sağa dolmabahçeye doğru az bir şey yürü. merdivenlerin olduğu bir park var. o parkın içindeki merdivenlerden yukarı yürüyerek çıkabilirsin. zaten merdivenlerin bitiminde dia, yanında da istanbul tüpü görürsün. yok benim gibi merdiven çıkmak istemiyorsan(epey basamak çıkıyorsun) vapurdan sonra funikülere bin. marmara otelinin yanından gümüşsuyu caddesini yokuş aşağı in. ben şahsen yolu uzatsam da, merdiven çıkmak yerine yokuş aşağı yürümeyi tercih ediyorum. kimden randevu aldın? benim doktorum emre beyle görüşeceksen muhakkak ismimi ver.(nevin) daha dün oradaydım:)))
canım işsizlik maaşınınsigortayla bir alakası yok.yani ben maaş alıyorum diye sigortam devam etmiyor. uzunca bir süre sgklı çalıştığımzı için devlette belli bir süre daha muayene olma hakkımız olduğu için gidebiliyoruz. o süre dolduğunda zaten devlet sgortanız yok muayene olamazsınız diyor. yani 8 ay maaş aldın diye 8 ay daha devlette muayene olma hakkın yok. ama şöyle bir kanun çıkmış. cebimden götürüp isteğe bağlı olarka sigortalı yaparsan kendini artık hastanelerden yararlanabiliyorsun. eskiden sadece emeklilik prim gün sayımızın dolması için yatırıyorduk isteğe bağlı. şimdi ise hem emeliliğimiz işliyor hemde devlet hasaelerinden muayene olma hakkımız oluyor.
benimki gibi gebelik siyatiği olmasın elif? kalçama, kaba etlerime aynen dediğin gibi bir bıçak saplanıyordu sanki. meğer kızım siyatik sinirime baskı yapıyormuş. sana iki tane hareket söyleyeyim. bunları yapınca rahatlıyorsa siyatiktir.
1-sandalyeyi önüne koy. bir elinle elinle tutunup, ayakta bir şekilde, dizini büküp kendine doğru çek. yani tek ayak üstünde duracaksın ama dizini olabildiğince gövdene doğru çekip kendine yapıştıracaksın. hatta elinle dizini tutup bir süre öyle bekle.
2-yerde dizlerini kırıp 4 ayak üstünde dur. (hani çocuklarla atçılık oynarsın ya, onun gibi) sonra kalçanı geriye olabildiğince it. ellerin önde, sırtını da düz yapıp iyice gerin.
Kızlar siz biberon ve emzik de hangi markayı tercih ettiniz ?
bebedor
nuk
avent
dr. brown var bir de sanırım.
annemle havuzlu han da şöyle bir bakmıştık da avent in 20 tl cam değil. bebedor un da 20 tl cam dı. aralarındaki farkı nasıl anlicaz?
yeni doğan biberonu deyince verirler mi nelere dikkat etmem lazım?
ben ilk etapta 1 biberon 1 emzik 1 burun pompası 1 tırnak makası düşünüyorum,emzikleri 2 li 3 lü paketlerde de var ama birini emmezse diğerlerini de emmez dimi.
bebedor
nuk
avent
annemle havuzlu han da şöyle bir bakmıştık da avent in 20 tl cam değil. bebedor un da 20 tl cam dı. aralarındaki farkı nasıl anlicaz?
ben ilk etapta 1 biberon 1 emzik 1 burun pompası 1 tırnak makası düşünüyorum,emzikleri 2 li 3 lü paketlerde de var ama birini emmezse diğerlerini de emmez dimi.
bu arada dünden beri benim acayip karnım ağrıyor ağrıyor alt karnım yani adet oldum olcam gibi( Acaba bebek doğum kanalına doğrumu griyor diyorum. kasıklarımda ve alt karnımda oluyor. her an suyum gelcek sanırıyorum. hayır ağrılar boşa gitmesede kanala giriyor olsa. ve ağrı sık sık oluyor o yüzde erken yattım vede artık sağa sola sönemiyorum içim çok ağır gbi ( okta devrilip yatmak istemiyorum bebek devrilirmesin diye sırt üstü yatıryorum
kızçeler geçen perşembe arkadaş geldi bebeği 9 aylık olmuş anam halimiz yaman uslu olmasına rağmen kız masada bi çay içemedi haliyle o çocukla ilgilenirken birde rahat yiyemedik. neyse sonra biz ilgilendikte o oturabildi masaya. yani artık öyle bir arkadaşa gidince rahat oturup sohbet etme olayı onun için bitmiş bizim içinde bitti gibi( birde artık sohbetlerimizin konusu değişiyor. zaten geçen gece kabus gördüm. eşimle arada beyoğluna gider gezerdik gece. yada ben tiyatrodan arkadşlara buluşurudum. dedim artık bebek olcak nasıl yapıcaz bunları offf oldum içim karardı kalkınca eşime anlattım. artık onla gideriz diyor. onla beyoğlunda nasıl gezilirki ( bırakacak kimsede yok acaba şimdiden lohusalık depresyonuna mı girdim diyorum (( bu arada geçen arkadaş arkadaşın geldiği gün uzun bir koridorum var halısına basınca küçük bir yerde ıslaklık hissetim ablam temizlik yaprken elinden su damladı heralde dedim ama elde damlayanda o kadar olmaz diye içimden geçirdim. neyse aradan 3 -4 saat geçmiştir gene geçtim aa hep ayağım şıp diye girdi ama ısak alan büyümüş resmen su küçük vc kapısını açtım acep musluk açıkmı kaldı diye. üst katın wc sinden sıu akıoyor kapının kasa arasından nasıl şıp şıp şıp. neyseki temiz su iç zeminde boru falan delinmiş. koku ve renk yoktu şeffaf musluk suyu. halım yeni yıkanmıştı ama 3 metrelik yolluğumu o akşam çağırıp yıkamya verdim bbeğin odasındaki halıda sarı bir leke görmüştüm onuda verdim. bir kısım yerlerden halı yok. küçük wc kapını eşim söküp kenara koyd çünkü içi su dolmuştu bakalım ne derece şişecek. ev ashibi aradık yaptırın dedik bakalım lokal yapalım dedi sucuyla görüştürdük adam lokal olmaz genel tesisat değişmesi gerek dedi. ee adam razı gedi yaptırıyor desek ki böyle bişey daha öncede oldu ama ozman bu adar kötü olmamıştı şimdi iş çığrından çıktı kova koyma aşamasına geldik. işte ok derse bebek olcak ve üst katta kırım döküm işi olup gürültü olcak ((((( bırak bebeği be n bile sinr oluyorum o sese. yapmayın desek olmaz evi su basar (( şansszlık işte. sıon olarak bugün ablam eve gitcek yani 3 gece kalmış oldu. bizde kaynanayı kızndan alıp gelcez ablam gene gelirim h. içi dedi. bakalım ne olcak. bu gidişle kaynananın eline kalcam gibi. annemden ses yok. ablam burda olsada o da bilmez bebek tutmayı yıkamyı falan. olmad ben aparım 2 defa eğitine gittim boşa gitmesin bari :))))
bu arada dünden beri benim acayip karnım ağrıyor ağrıyor alt karnım yani adet oldum olcam gibi( Acaba bebek doğum kanalına doğrumu griyor diyorum. kasıklarımda ve alt karnımda oluyor. her an suyum gelcek sanırıyorum. hayır ağrılar boşa gitmesede kanala giriyor olsa. ve ağrı sık sık oluyor o yüzde erken yattım vede artık sağa sola sönemiyorum içim çok ağır gbi ( okta devrilip yatmak istemiyorum bebek devrilirmesin diye sırt üstü yatıryorum
arkadaslar yazgım doguma mı gıttı uzun zamandır kımse yazmıyor bızıde bılgılendırın dogdumu bebıs merak edıyorum.
sonay taaaam 65 kilo olmuşum deyipte beni sinir etme yaaa(( 65 neki ben 69 la hamile kaldım ben ne yapayım ozman ( sulaşık makinasına parlatıcı koyduğun göze koyuyorsun sirkeyi. bu arada ben çamaşıra sireke koydum 1 perde yıkadım onda sirkekokmadı. sonr abeyazları yıkadım onuda ablam serdi sirke kokuyormuydu dediöm yoo deterjan koyuyordu dedi.
ya benim hastanede SGK geçmiyor. anlaşmaları yok. ya özel sağlık sigortanla gidiyosun yada cebinden. yani 2012 de 3500 liralardan bahsediliyordu. bir ara öğrenirim fiyatları neymiş diye.
ilahi sonay 2 günde bir gidip oranı açıp baktırıyon dedin çok güldüm:)) valla bende şahsen tedavi esnasında oruç tutmazdım. zaten bi ton ilaç kullanıyorsun. yazık bence vücuda.
bebedor
nuk
avent
ctesi öğlen sonradan telefonla konuştuğumda ağrının geçtiğini söyledi. doğursa msj atardı sanırım:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?