Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

yok cnm burda medicine hosapital herşey dahil 3500 a falan yapıor yani aradaki fark 2000 tl falan işte zaten gidip gelirken o kadar da para harcanıor hem sıkıntı değmezmiş aslında zeynep kamile başlamaya ama başladık bir kere..ben anlamdım benim komşu tüp bebek yaptı sadce 450 tl ödemiş başka ödememiş nasıl anlamdım bende doğrusu..her neyse pparadan geçtim de pekte özellle ardsında fark yok bence devletinde

canım bende evliliğimin dördüncü yılında artık olmayınca stresimi yemekten çıkarmaya başladım. yedikçe rahatlıyordum sanki. tedaviye başlayınca iğneler özellikle gonal f feci acıktırmaya başladı. tıka basa yesemde iki saat sonra midem kazınıyordu resmen. üzerine hamile kaldım iyi beslenicem diye kendimi zorladım. kenan beyle konuşmasam daha niyetim yoktu kilo vermeye ama onunla konuştuğumun ertesi günü diyete başladım. normalde hareketsiz bi yapım var. bende arabayla gidip geliyorum işe. evden arabaya arabadan işe. işyerinde sürekli masa başındayım. diyetle birlikte düzenli egzersize başladım. öyle ağır egzersiz değil ama.alet olarak yalnızca mekik kullanıyorum mesela. çünkü bünyem alışık değil daha fazlasına. günde 2,5 litre su içiyorum. ofiste masamdan suyu asla eksik etmiyorum. 3-4 fincan da yeşilçay. hastaneye gitmeye başladığımdan beri yani geçen sene hazirandan beri çay-kahve içmiyorum. yerine yalnızca yeşilçay. metobolizmayı hızlandırıyor. gerçekten faydasını gördüm. zaten bol su ve yeşilçay vücudunda ödem varsa onları da atmana yardımcı oluyor. ekmek yerine yalnızca tam tahıllı tüketiyorum ve akşamları kesinlikle ekmek yemiyorum. kan grubuma göre hangi besinleri tüketmem gerektiğini öğrendim. özellikle akşamları sadece onlardan yiyorum. mesela meyve bana kilo aldırıyor. et süt ve yoğurt ise kilo vermeme yardımcı oluyor. zaten tam bi kalsiyum canavarıyım:) akşamları sadece et-salata, ya da sebze ve yoğurt yiyorum. abur cubur kesinlikle yasak. bunlara dikkat etmeye başlayınca çoğu insan sağlıksız buluyor ama haftada iki kilo vermeye başladığımı farkettim. sonra bir ay diyete ara vermeme rağmen hiç kilo almadım. bir süredir kaldığım yerden devam ediyorum. ama hem kendi sağlığım hemde bebeğimin sağlığı için kararlıyım eski kiloma dönmeye.

kenan bey alem gerçekten. benim aram çok iyi aslında ama bazen başka hastalara bağırdığına şahit olduğumda sinir oluyorum o insanlar adına. bana karşı çok anlayışlı ama diğer insanları rencide ediyor. canım o gördüğün gözlüklü çilli olan asistan doktor tansel bey değil. tansel bey daha yaşlı kısa boylu tıknaz bi adam. geçen ay ayrılacağı söyleniyordu. bir kaç kere de sivil gördüm ama belki ayrılmıştır. çok espri yapar özellikle ben bi ara çok gidiyordum çağırsalar da çağırmasalar da. bi hemşire benim ismini bilmiyor diye espri yapmıştı sen nasıl tanımazsın bizim kadrolu hastamızı diye:) işi bırak gel seni kadroya alalım demişti:)) ondan beridir hep takılır bana her geldiğimde yine mi sen diye. biz dışarıda hastalarla sohbete daldığımızda girer odaya biz gelmeyince hmmm hazır değilsiniz der çıkar 5 dk kapıda bekler hadi gelin der. tuhaf komiklikleri vardır. ama çoktandır görmüyorum bende. tayfun beyi de hoş olmaktan ziyade eski türk filimlerinden fırlamış gibi buluyorum biraz nedense:) ama güzel bi tarzı var. kenan bey anadolu çocuğu mesela. tayfun bey fransız okullarında okumuş falan. aralarında iletişim konusunda biraz fark olması normal.

canım çok şükür 11 mm olmuş yumurtam. tek yumurta olmasına sevinmeli miyim üzülmeli miyim bilmiyorum. şansım düşük ama doktorların istediği bi durum sonuçta. cumaya kadar büyümez diye korkuyorum. bal tarçın çörekotuna verdim kendimi. balı da hiç sevmem. hayatım boyunca yiyemediğim tek besin belkide. midem bulana bulana yiyorum artık. canım tayfun bey in histeroskopi sorması ne kadar ilgili bi doktor olduğunu gösteriyor zaten. ameliyat konusunda korkmanı gerektirecek bi durum yok. ameliyatların çoğuna tayfun bey giriyor. durumunu şimdi çok iyi anladım. ameliyat olmak ya da bir an önce tüp bebeğe geçmek konusunda bence en doğru kararı tayfun bey verecektir. tayfun beye güven bence bu konuda ve aşılamadan sonra mutlaka onu bulup konuş birlikte karar verin ne yapılacağına. orada ameliyat olan bi kaç hastayla da konuşmuştum. hepsi memnun kalmışlardı. yaşın müsait ama daha kaç yıl bekleyeceğiz bebek için. ben böyle konularda ne yapılması gerekiyorsa bir an önce yapılması taraftarıyım. hangisine karar verirsen ver vakit kaybetmeden başlamalısın bence.

Son düzenleme:
dyguçakmak aşılama günü sperm verior yazmışsın o zamn eşim iki keremi vermiş olacak bir de ürolijen randevümü alacağım eşim için hani sperm verecği içinn

sperm testi 1 yılı geçti demiştin. onun için doktor dosya açabilmesi için yeni tarihli olması lazım. ilk test dosyaya konulcak spermlerde sorun varmı yokmu bakılıyor. aşılam günü işe verdiği sana yerleştirilcek olan spermdir.

bencede haklısın daha ne kadar bekliycez bebek için. olsa zaten şimdiye kadar olmuştu. hala bile normal olurmu ümidiyle yaşarken bir yandan da zama çok hızlı geçiyor. gerçek ne olacaksa olsun artık diye gözümüzü kapatıp girişmek gerek. ben 29 yaşımdaym hayatımda diş bile çektirmedim ki tüp bebekte narkoz almak ve yeşil önlük, bone giyip o ameliyathaneye girmek bana ölüm gibi geliyor. acayip tırsıyorum o yüzden de rapor işi için gidiyorum ama koştura koştura değil. bugün arayıp sordum sistemik hastalı kraporum çıkmış yarın öğleden sonra gidip dosyamı açtırıcam bakalım sonraki aşama ne olacak. dediğin gibi belki bu desa dosyam heyete girecek.

valla iyi azimliymişsin bravo. bende yemek konusunu düzene soktum gibi ama yinede 4 4 lük bi diyet değil. zaten o kadar sıkıntı ve zorunluluğada gelemem tabiki bebek için zayıf olmak iyi olurdu ama napalım bu durumumuza şükür :)) zaten versem versem 6- 7 kilo fazlam var oda ayıbımı örtsün bari :)))

canım ben kilo verme işini mecburiyet olarak görüyorum şu an. çünkü pco luyken kilo almak hamile kalmayı zorlaştırdığı gibi hamile kalsan da düşük ihtimalini artıran bi durum. tam bi illet anlayacağın. hayatımda ilk defa kilo aldım ve 22 kiloyu nasıl aldıysam hepsini vermek zorundayım. belki de bebeğimi sırf bu yüzden kaybettim kimbilebilir. böyle bi sorunum olmasaydı umrumda olur muydu onu da bilmiyorum gerçekten. canım aklıma gelmişken sen neden incir kürü denemiyorsun. fsh ı düşüren ve yumurta sayısını artıran bi kür bildiğim kadarıyla. rapor sürecinde başlayıp tedaviye başlayana kadar devam edersen faydası olacağına inanıyorum. sanırım soğan küründen sonra kullanılıyor. netten bi araştır istersen.

canım dedim ya sana devlette ilk deneme için 459 tl yatırılıyor banka hesabına. nasıl başka birşey ödememiş bir de ilaç parası ödemiştir işte. yanlışın var senin. özel yada devlet konusunda da tercih senin tabiki.

canım bişey diyim mi bitkisel şeylere de çok kaptırmamak lazım kendimizi bak ben 10 gün soğan suyu içtim düzenli olan adetim sapıttı 37. günümde adet oldum. kist vardır diye telaşımdan ne yapacağımı şaşırdım halbuki hiçbişey yokmuş. benim de kendimi zorladığım zamanlar oldu incir yemek için falan onlar da dehşet kilo aldırıyor. için almıyorsa yeme gülüm zorla yapma hiçbirşeyi bence zaten ilaçla büyür büyüyecekse ve klomen zaten etkisini sonradan gösteriyor. rahim kalınlığını sor mutlaka gittiğinde emi. tayfun beyin fransız okullarında okuduğu belli zaten lisanından dilinin dönmesinden konuşmasından bile çok karizma adam beaa çok beğendim farklı bir olgunluğu var herşeyi sordu dosyamın içine düştü nerdeyse.eğer yapalım derse yaptırırım yani. ama sağ tarafımda yumurtlama olursa yine 1. aşılamamdaki gibi o da anlar o şeyin yumurtalık olduğunu o zaman gerek kalmayabilir belki ama yine de gerekli görüyormusunuz durumumu histeroskopi için derim sorarım yani. bakalım ya ben de heyecanlıyım cuma ya bakalım ne göreceğiz. normalde hiç kıpırtı olmaz solda sağda olur yumurtlama diye tahmin ediyorum ama bakalım belki de olur bu sefer ümitliyim yani. sen birdaha ne zaman gidicektin ?

duydum incir kürünü hatta incir almıştım ve kürün yapılma şeklini buzdolabına asmıştım ama 1 kere yapıp içtim devamı gelmedi günlük taze yapman gerekeiyor ve her gün mümkün olmuyor. ayrıca incirin mevsimi falan var bulmakta zorlanmıştım sanırım kışın bakmıştım. artı incir kürü ne işe yarıyor onu bile unuttum eşimede keçiboynuzu kürü yapmıştım epey zaman ama kendime gelince üşendim. birde FSH ı düşüren bir şey yok diye okudum dr. öyle demişti sanırım düşmesi değilde daha fazla yükselmesini önlemek gerek. yani yumurtalıklar küçülüyormuş bunu büyüktmek gibi bir durum söz konusu değil önlem olarka zaman kaybetmeden tüp bebk yapmak imiş. ama incir kürünü ve senin karışımı yapayım. üşengeçlik nereye kadar. olmadı günlük yaparım. artık ne kadar etkili olursa.

canım bence denemeye değer. ben bir de hayıt tohumu duymuştum. incir kürü yumurtaları çoğaltıyor. bal tarçınlı karışım da büyümesine yardımcı oluyormuş. folik asit kullanıyorsun zaten değil mi?

bahar bak incir kürünü araştırırken nasıl bir yazı buldum " Bu kürün etkisini artırmak için yumurta büyüklüğünde beyaz kuru soğanı (Mor-kırmızı soğan olmaz) ince ince kıyıp üzerine 1 yemek kaşığı sumak serperek yemekten 10-15 dakika önce yiyin.Bunu haftada 4 kez tekrar edin.Bu sizi yumurtalık kisti-polikistik over 'den de koruyacaktır.
sizler hep kistlerden bahsediyorsunuz ya benimde aklımdan geçiyordu çok şükürki o kadar gidiyorum hiç kist var demedi dr. ben çiğ kuru soğan aşırı tüketiyorum yaz kış yerim doğrayıp :)) farkında olmadan kendime bu konuda iyilikmi yapmışım çok fazla hastlanmamda. belkide dr.lar bugüne kadar hiç kist görmedi soğan yediğimdenmi oluşuyordu neydi:) demekki iyi bişeymiş yemeye devam:)

canım bişey diyim mi bitkisel şeylere de çok kaptırmamak lazım kendimizi bak ben 10 gün soğan suyu içtim düzenli olan adetim sapıttı 37. günümde adet oldum. kist vardır diye telaşımdan ne yapacağımı şaşırdım halbuki hiçbişey yokmuş. benim de kendimi zorladığım zamanlar oldu incir yemek için falan onlar da dehşet kilo aldırıyor. için almıyorsa yeme gülüm zorla yapma hiçbirşeyi bence zaten ilaçla büyür büyüyecekse ve klomen zaten etkisini sonradan gösteriyor. rahim kalınlığını sor mutlaka gittiğinde emi. tayfun beyin fransız okullarında okuduğu belli zaten lisanından dilinin dönmesinden konuşmasından bile çok karizma adam beaa çok beğendim farklı bir olgunluğu var herşeyi sordu dosyamın içine düştü nerdeyse.eğer yapalım derse yaptırırım yani. ama sağ tarafımda yumurtlama olursa yine 1. aşılamamdaki gibi o da anlar o şeyin yumurtalık olduğunu o zaman gerek kalmayabilir belki ama yine de gerekli görüyormusunuz durumumu histeroskopi için derim sorarım yani. bakalım ya ben de heyecanlıyım cuma ya bakalım ne göreceğiz. normalde hiç kıpırtı olmaz solda sağda olur yumurtlama diye tahmin ediyorum ama bakalım belki de olur bu sefer ümitliyim yani. sen birdaha ne zaman gidicektin ?[/QUOTE]

canım soğan suyuna bende cesaret edemedim ama incir kürünün ve bahsettiğim karışımın faydası olduğuna inanıyorum. sonuçta günlük hayatta da kullandığımız besinler. bi zararı olacağını sanmıyorum ama incir konusunda haklısın kalorisi yüksek gerçekten. rahim kalınlığı normal demişti tayfun bey. bu gidişimde soracağım yine de. tayfun bey kesinlikle güvenilir bi doktor. çok inceliyor. çok ilgileniyor. bana şimdiye kadar hep doğru yönlendirmeler yaptı. umarım senin için de en doğru kararı verecektir. benim de kontrolüm cuma günü. karşılaşırız belki:))

canım bende tam tersi soğan hayatta ağzıma sürmem. yemek içerisinde yiyorum tabii ama çiğ hayatta yiyemiyorum. verdiğin bilgi için teşekkür ederim zor olacak biraz ama mutlaka deneyeceğim. zaten genelde soğanın hamile kalmayı kolaylaştırdığını söylüyorlar. dikkat ediyorum çevremde soğan tüketenler hep daha çabuk hamile kalıyor. sana da faydası olmuştur mutlaka kistler konusunda.

Son düzenleme:

çok canım bıraktım folik asidi çok kullnamanın manası yok diye düşündüm 1,5 yıl insan folik asit kulanırmı dedim ara ara bıraktım yaklaşık 2 aydırda içmiyorum yarım kutu var ama evde. birde incir kürü aşırı şekerli oluyor. ki tatlıyı sevmeme rağmen ağır geliyor ve kilo aldırır diyede aklıma geldi zaten ercelf de kilo konusuna değinmiş incir konusunda. kilo aldırmayan kürler olsa da iyi olur. bi aktarla gidip konuşmak gerek bakalım ne önerecek.

evet canım kistler konusunda belliki faydalı olmuş ama hamile kalma konusu bana uymuyor:) bende pişmiş hayatta ağzıma sürmem yemeklerden ayıklarım ama çiğ kokmuş fala numrumda değil valla soğan canavarı gibiyim resmen :)

canım ben folik aside evlendiğim zaman yani beş yıl önce başladım:) ama hiç düzenli kullanmamıştım. hatta nasılsa hamile kalamıyorum diye kullanmayı bıraktığım zaman hamile kaldım. o zamandan beri yani sekiz aydır da düzenli kullanıyorum. tüp bebek ilaçları ile birlikte veriyorlar zaten. bana hemşire son aşılamalarımda yazdı folbiol ben zaten kullanıyorum dedim. nature's bounty kullanıyorum bitkisel içerikli olduğu için. incir bal evet kilo aldıran besinler. aktara danışmak lazım. sorununa göre karışım hazırlıyorlar. üsküdarda ermiş aktar var sanırım ben hiç gitmedim hastaneye yakın mı bilmiyorum ama sen belki bilirsin. gidenler çok memnun kalıyorlarmış. alternatif tıptan da faydalanmak lazım:)

eşim için ürolijen randevü almam gerekiormu peki sprem için yoksa direk gidiormuyuz üroloji bölümüne kan ve sperm için

5 yıldır iyi sabredip içiyorsun 5 yıl :))) bende hamile kalamıyorum diye bıraktım 1,5 yılda. folbiol bi kutu kullanmıştım 2-3 lira bişeydi.genelde folic plus kullanıyorum 8,5 tl fiyatı vardı . folik asit , demir + birşey daha vardı içerinde ama unuttum şimdi. o aktarı duymadım hiç ama yerini yada adını tarif edersen gider bulurum :))) zaten ilaçlarda bitkilerden yapılıyor ekstra kimyasal konuluyor. alternatif tıp doğrudan bitki en iyiside aslında bakma dr.lar karşı koca karı işi deyip geçiyorlar.

eşim için ürolijen randevü almam gerekiormu peki sprem için yoksa direk gidiormuyuz üroloji bölümüne kan ve sperm için

eğer sprem testini ücretsiz zk da yaptıralım dersen ileri tarihlere gün veriyorlarmış. biz hep özelde yaptırdığımız için beklemedik teste bakıp hemen raporu yazıyor dr. sabah erken giderseniz randevu olmadanda alıyorlar ama öğleden sonra gideceksen kesin netten randevu alman şart. hatta bence sabah gitsen bile ne olur ne olmaz. o gün yoğun olur falan bakmazsa boşa gitmiş olmayın. altı üstü hanene 5 lira muayene ücreti yazılacak :)

eğer sprem testini ücretsiz zk da yaptıralım dersen ileri tarihlere gün veriyorlarmış. biz hep özelde yaptırdığımız için beklemedik teste bakıp hemen raporu yazıyor dr. sabah erken giderseniz randevu olmadanda alıyorlar ama öğleden sonra gideceksen kesin netten randevu alman şart. hatta bence sabah gitsen bile ne olur ne olmaz. o gün yoğun olur falan bakmazsa boşa gitmiş olmayın. altı üstü hanene 5 lira muayene ücreti yazılacak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…