ya o kadar da kötü değil kenan bey de yaaa sadece biraz tatile ihtiyacı var dün de ben gittiğimde giymiş mor ameliyat önlüklerini dolanıyordu tayfun bey e erken gel de görevine 8 de başla o zaman bu kadar yoğun olmaz bu ultrason diyordu :))) ama çok güldüm cidden hastanenin delisi gibi yaaa alemsin valla napalım onu da öyle idare edicez.:)))
tansel bey de gözlüklü sanırım hafifi çilli gibi birisi ameliyat maskesiyle gördüm onu da dün. Ama ben tayfun u da beğendim hoş adam kır saçlı :) hakatten kimse kenan bey olsun istemiyor ultrasonda. Benim de iğnelerin 2. Günü cuma ya çok merak ediyorum bir kıpırtı olacak mı.
E tabiki canım. Yani ben aşılama ilaçlarını raporla 300 e aldım. Tüp bebek olunca bu rakam 3 katına çıkar. Raporlu haliyle. Ama özeller daha pahalı bak rn yazmış bir mesajında herşeyiyle özel 6000 tl yi geçiyor diye. Yine devlet hepsinden iyi. Ilk deneme için 450 tl mi ne yatırıyosun devlete. 1000 tl de ilaçların tutsa. 1500 tl işte. 6000 nerede 1500 nerede?
Canım güzelce dinlen iyi tatiller sana kafanı boşalt ve yeni tedavine başla inşallah tutacak bu sefer.
Oh oh çok sevindim canım çok iyi kaçıncı günündü bugün daha büyür o merak etme sen de ye bal b.t.ç otu karışımını destekle.hiç kafana takma büyürmü büyümez mi diye.inan ki etkileniyorlar.çok gez dolaş. Düşünme. Ben hiç evde durmuyorum görümcemlere gidiyorum havuz var orda giriyorum yüzüyüorum güneşleniyorum yalnız ıslak bikiniyle durmamaya çalışıyorum. Ama çok da kollamıyorum valla ne yalan söyliyim sakınan göze çöp batıyo. Canım bana tayfun bey sana histeroskopi yapmışmıydık diye sordu ben de hayır dedim. Eşim de belki yapılsa iyi olur tam net öğrenmiş oluruz nerde ne var dedi. Doktor da muayne ederken solu çok net görüyorum diyor kist yok over temiz rahim içi de temiz ama sağda gördüğüm şey kiste de yumurtalığa da benzemiyor diyor. Ben de yumurtluyor dedim 1. Aşılamam da çok güzel yumurtalarım vardı orda dedim ilacı verdikçe görücez dedi. Sonra da ekledi belki embriyonik bir kalıntıdır dedi. Ama o da ilacı verdikçe görecek yumurtladığımı o benim unicorn uterus rahmimin gelişmeyen ve yarım+kör boynuz diye tabir edilen kör boynuz kısmı. Tüp gelişmediği için yumurtalık da yarım kalmış. Bakalım artık başladık 2. Aşılamaya öyle böyle yapılacak. Bu da tutmazsa belki de histeroskopi olurum. Belki de tüpüm tıkalı. Sence boşverip tüpe geçmek mi daha mantıklı neticede tüp lazım olmuyor tüp bebekte. Yoksa belki de laparoskopi ile açılır yapışıklık cv.. Vardır sonrasında kalırım belki kendiliğimden hamile. çünkü ben klomenle solda yumurtam geliştiğinde hemen hamile kalmıştım rahim filminden 2 ay sonra demekki kalabiliyodum o zaman yani. Belki kürtajdan sonra yapışıklık oldu. Neticede tüp bebek ilaçları da ağır. Yaşım da müsait doktorların fikrini alırım ona göre belki de biraz ertelerim. Ameliyatlar konusunda güvenebilirmiyim acaba zeynep kamil e ben en çok hiç çocuğum olmadığı için de bişey olur rahmime yumurtalığıma falan zarar gelir tüpüme bişey yaparlar diye korkuyorum
bende kendimi bildim bileli 58-60 arasıyım ama en son tartıldığımda 70 çıktım :)) eşimle acilen spora yazıldık ve düzenli beslenmeye başladık. o gayet iyi verdi ben 3-5 kg annca vermişimdir belki o kdar bile veremedim. her terazi farklı gösteriyor. dediğin gibi bana bakanda 70 kilosun demiyor ama valla ben düz 70 diyorum yani ha 66 ha 70 ne fark eder. ben iğnelerdenmi aldım bilmiyorum. sıkıntdan sürekli yiyordum karnım tok acı ekşi şekerli hiç bişeye ihtiyacım yokken kusana kadar yiyiordum. 1,5 yıldır çocuk mevzusuna bana da bu zararı oldu işte. ha baktığında görünmüyor olsa bile asla olmamam gereken bir kilo. birde azim yok bende yzaıldım spora ama boşa para gitmiyorum düzenli. yemek işini azalttım ama hareket olmayınca veremiyorsun işede arabayla gidip geliyorum. ne bilim bu çocuk mevzusuna kilo almak kötü oldu. yani dediğim gibi iğnedenmi oldu sanmıyorum. o kadar yemeye az bile almışım diyorum. yemek derkende ofiste masa başnda kek bisküvi olayı çoktu. diğer yemek işi yine normaldi. sen nasıl verdin kısa sürede kilonu.
ya o kadar da kötü değil kenan bey de yaaa sadece biraz tatile ihtiyacı var dün de ben gittiğimde giymiş mor ameliyat önlüklerini dolanıyordu tayfun bey e erken gel de görevine 8 de başla o zaman bu kadar yoğun olmaz bu ultrason diyordu :))) ama çok güldüm cidden hastanenin delisi gibi yaaa alemsin valla napalım onu da öyle idare edicez.:)))
tansel bey de gözlüklü sanırım hafifi çilli gibi birisi ameliyat maskesiyle gördüm onu da dün. ama ben tayfun u da beğendim hoş adam kır saçlı :) hakatten kimse kenan bey olsun istemiyor ultrasonda. benim de iğnelerin 2. günü cuma ya çok merak ediyorum bir kıpırtı olacak mı.
oh oh çok sevindim canım çok iyi kaçıncı günündü bugün daha büyür o merak etme sen de ye bal b.t.ç otu karışımını destekle.hiç kafana takma büyürmü büyümez mi diye.inan ki etkileniyorlar.çok gez dolaş. düşünme. ben hiç evde durmuyorum görümcemlere gidiyorum havuz var orda giriyorum yüzüyüorum güneşleniyorum yalnız ıslak bikiniyle durmamaya çalışıyorum. ama çok da kollamıyorum valla ne yalan söyliyim sakınan göze çöp batıyo. canım bana tayfun bey sana histeroskopi yapmışmıydık diye sordu ben de hayır dedim. eşim de belki yapılsa iyi olur tam net öğrenmiş oluruz nerde ne var dedi. doktor da muayne ederken solu çok net görüyorum diyor kist yok over temiz rahim içi de temiz ama sağda gördüğüm şey kiste de yumurtalığa da benzemiyor diyor. ben de yumurtluyor dedim 1. aşılamam da çok güzel yumurtalarım vardı orda dedim ilacı verdikçe görücez dedi. sonra da ekledi belki embriyonik bir kalıntıdır dedi. ama o da ilacı verdikçe görecek yumurtladığımı o benim unicorn uterus rahmimin gelişmeyen ve yarım+kör boynuz diye tabir edilen kör boynuz kısmı. tüp gelişmediği için yumurtalık da yarım kalmış. bakalım artık başladık 2. aşılamaya öyle böyle yapılacak. bu da tutmazsa belki de histeroskopi olurum. belki de tüpüm tıkalı. sence boşverip tüpe geçmek mi daha mantıklı neticede tüp lazım olmuyor tüp bebekte. yoksa belki de laparoskopi ile açılır yapışıklık cv.. vardır sonrasında kalırım belki kendiliğimden hamile. çünkü ben klomenle solda yumurtam geliştiğinde hemen hamile kalmıştım rahim filminden 2 ay sonra demekki kalabiliyodum o zaman yani. belki kürtajdan sonra yapışıklık oldu. neticede tüp bebek ilaçları da ağır. yaşım da müsait doktorların fikrini alırım ona göre belki de biraz ertelerim. ameliyatlar konusunda güvenebilirmiyim acaba zeynep kamil e ben en çok hiç çocuğum olmadığı için de bişey olur rahmime yumurtalığıma falan zarar gelir tüpüme bişey yaparlar diye korkuyorum
dyguçakmak aşılama günü sperm verior yazmışsın o zamn eşim iki keremi vermiş olacak bir de ürolijen randevümü alacağım eşim için hani sperm verecği içinn
canım çok şükür 11 mm olmuş yumurtam. tek yumurta olmasına sevinmeli miyim üzülmeli miyim bilmiyorum. şansım düşük ama doktorların istediği bi durum sonuçta. cumaya kadar büyümez diye korkuyorum. bal tarçın çörekotuna verdim kendimi. balı da hiç sevmem. hayatım boyunca yiyemediğim tek besin belkide. midem bulana bulana yiyorum artık. canım tayfun bey in histeroskopi sorması ne kadar ilgili bi doktor olduğunu gösteriyor zaten. ameliyat konusunda korkmanı gerektirecek bi durum yok. ameliyatların çoğuna tayfun bey giriyor. durumunu şimdi çok iyi anladım. ameliyat olmak ya da bir an önce tüp bebeğe geçmek konusunda bence en doğru kararı tayfun bey verecektir. tayfun beye güven bence bu konuda ve aşılamadan sonra mutlaka onu bulup konuş birlikte karar verin ne yapılacağına. orada ameliyat olan bi kaç hastayla da konuşmuştum. hepsi memnun kalmışlardı. yaşın müsait ama daha kaç yıl bekleyeceğiz bebek için. ben böyle konularda ne yapılması gerekiyorsa bir an önce yapılması taraftarıyım. hangisine karar verirsen ver vakit kaybetmeden başlamalısın bence.
canım bende evliliğimin dördüncü yılında artık olmayınca stresimi yemekten çıkarmaya başladım. yedikçe rahatlıyordum sanki. tedaviye başlayınca iğneler özellikle gonal f feci acıktırmaya başladı. tıka basa yesemde iki saat sonra midem kazınıyordu resmen. üzerine hamile kaldım iyi beslenicem diye kendimi zorladım. kenan beyle konuşmasam daha niyetim yoktu kilo vermeye ama onunla konuştuğumun ertesi günü diyete başladım. normalde hareketsiz bi yapım var. bende arabayla gidip geliyorum işe. evden arabaya arabadan işe. işyerinde sürekli masa başındayım. diyetle birlikte düzenli egzersize başladım. öyle ağır egzersiz değil ama.alet olarak yalnızca mekik kullanıyorum mesela. çünkü bünyem alışık değil daha fazlasına. günde 2,5 litre su içiyorum. ofiste masamdan suyu asla eksik etmiyorum. 3-4 fincan da yeşilçay. hastaneye gitmeye başladığımdan beri yani geçen sene hazirandan beri çay-kahve içmiyorum. yerine yalnızca yeşilçay. metobolizmayı hızlandırıyor. gerçekten faydasını gördüm. zaten bol su ve yeşilçay vücudunda ödem varsa onları da atmana yardımcı oluyor. ekmek yerine yalnızca tam tahıllı tüketiyorum ve akşamları kesinlikle ekmek yemiyorum. kan grubuma göre hangi besinleri tüketmem gerektiğini öğrendim. özellikle akşamları sadece onlardan yiyorum. mesela meyve bana kilo aldırıyor. et süt ve yoğurt ise kilo vermeme yardımcı oluyor. zaten tam bi kalsiyum canavarıyım:) akşamları sadece et-salata, ya da sebze ve yoğurt yiyorum. abur cubur kesinlikle yasak. bunlara dikkat etmeye başlayınca çoğu insan sağlıksız buluyor ama haftada iki kilo vermeye başladığımı farkettim. sonra bir ay diyete ara vermeme rağmen hiç kilo almadım. bir süredir kaldığım yerden devam ediyorum. ama hem kendi sağlığım hemde bebeğimin sağlığı için kararlıyım eski kiloma dönmeye.
valla iyi azimliymişsin bravo. bende yemek konusunu düzene soktum gibi ama yinede 4 4 lük bi diyet değil. zaten o kadar sıkıntı ve zorunluluğada gelememtabiki bebek için zayıf olmak iyi olurdu ama napalım bu durumumuza şükür :)) zaten versem versem 6- 7 kilo fazlam var oda ayıbımı örtsün bari :)))
yok cnm burda medicine hosapital herşey dahil 3500 a falan yapıor yani aradaki fark 2000 tl falan işte zaten gidip gelirken o kadar da para harcanıor hem sıkıntı değmezmiş aslında zeynep kamile başlamaya ama başladık bir kere..ben anlamdım benim komşu tüp bebek yaptı sadce 450 tl ödemiş başka ödememiş nasıl anlamdım bende doğrusu..her neyse pparadan geçtim de pekte özellle ardsında fark yok bence devletinde
kenan bey alem gerçekten. benim aram çok iyi aslında ama bazen başka hastalara bağırdığına şahit olduğumda sinir oluyorum o insanlar adına. bana karşı çok anlayışlı ama diğer insanları rencide ediyor. canım o gördüğün gözlüklü çilli olan asistan doktor tansel bey değil. tansel bey daha yaşlı kısa boylu tıknaz bi adam. geçen ay ayrılacağı söyleniyordu. bir kaç kere de sivil gördüm ama belki ayrılmıştır. çok espri yapar özellikle ben bi ara çok gidiyordum çağırsalar da çağırmasalar da. bi hemşire benim ismini bilmiyor diye espri yapmıştı sen nasıl tanımazsın bizim kadrolu hastamızı diye:) işi bırak gel seni kadroya alalım demişti:)) ondan beridir hep takılır bana her geldiğimde yine mi sen diye. biz dışarıda hastalarla sohbete daldığımızda girer odaya biz gelmeyince hmmm hazır değilsiniz der çıkar 5 dk kapıda bekler hadi gelin der. tuhaf komiklikleri vardır. ama çoktandır görmüyorum bende. tayfun beyi de hoş olmaktan ziyade eski türk filimlerinden fırlamış gibi buluyorum biraz nedense:) ama güzel bi tarzı var. kenan bey anadolu çocuğu mesela. tayfun bey fransız okullarında okumuş falan. aralarında iletişim konusunda biraz fark olması normal.
canım çok şükür 11 mm olmuş yumurtam. tek yumurta olmasına sevinmeli miyim üzülmeli miyim bilmiyorum. şansım düşük ama doktorların istediği bi durum sonuçta. cumaya kadar büyümez diye korkuyorum. bal tarçın çörekotuna verdim kendimi. balı da hiç sevmem. hayatım boyunca yiyemediğim tek besin belkide. midem bulana bulana yiyorum artık. canım tayfun bey in histeroskopi sorması ne kadar ilgili bi doktor olduğunu gösteriyor zaten. ameliyat konusunda korkmanı gerektirecek bi durum yok. ameliyatların çoğuna tayfun bey giriyor. durumunu şimdi çok iyi anladım. ameliyat olmak ya da bir an önce tüp bebeğe geçmek konusunda bence en doğru kararı tayfun bey verecektir. tayfun beye güven bence bu konuda ve aşılamadan sonra mutlaka onu bulup konuş birlikte karar verin ne yapılacağına. orada ameliyat olan bi kaç hastayla da konuşmuştum. hepsi memnun kalmışlardı. yaşın müsait ama daha kaç yıl bekleyeceğiz bebek için. ben böyle konularda ne yapılması gerekiyorsa bir an önce yapılması taraftarıyım. hangisine karar verirsen ver vakit kaybetmeden başlamalısın bence.
canım ben kilo verme işini mecburiyet olarak görüyorum şu an. çünkü pco luyken kilo almak hamile kalmayı zorlaştırdığı gibi hamile kalsan da düşük ihtimalini artıran bi durum. tam bi illet anlayacağın. hayatımda ilk defa kilo aldım ve 22 kiloyu nasıl aldıysam hepsini vermek zorundayım. belki de bebeğimi sırf bu yüzden kaybettim kimbilebilir. böyle bi sorunum olmasaydı umrumda olur muydu onu da bilmiyorum gerçekten. canım aklıma gelmişken sen neden incir kürü denemiyorsun. fsh ı düşüren ve yumurta sayısını artıran bi kür bildiğim kadarıyla. rapor sürecinde başlayıp tedaviye başlayana kadar devam edersen faydası olacağına inanıyorum. sanırım soğan küründen sonra kullanılıyor. netten bi araştır istersen.
duydum incir kürünü hatta incir almıştım ve kürün yapılma şeklini buzdolabına asmıştım ama 1 kere yapıp içtim devamı gelmedi günlük taze yapman gerekeiyor ve her gün mümkün olmuyor. ayrıca incirin mevsimi falan var bulmakta zorlanmıştım sanırım kışın bakmıştım. artı incir kürü ne işe yarıyor onu bile unuttumeşimede keçiboynuzu kürü yapmıştım epey zaman ama kendime gelince üşendim. birde FSH ı düşüren bir şey yok diye okudum dr. öyle demişti sanırım düşmesi değilde daha fazla yükselmesini önlemek gerek. yani yumurtalıklar küçülüyormuş bunu büyüktmek gibi bir durum söz konusu değil önlem olarka zaman kaybetmeden tüp bebk yapmak imiş. ama incir kürünü ve senin karışımı yapayım. üşengeçlik nereye kadar. olmadı günlük yaparım. artık ne kadar etkili olursa.
canım ben kilo verme işini mecburiyet olarak görüyorum şu an. çünkü pco luyken kilo almak hamile kalmayı zorlaştırdığı gibi hamile kalsan da düşük ihtimalini artıran bi durum. tam bi illet anlayacağın. hayatımda ilk defa kilo aldım ve 22 kiloyu nasıl aldıysam hepsini vermek zorundayım. belki de bebeğimi sırf bu yüzden kaybettim kimbilebilir. böyle bi sorunum olmasaydı umrumda olur muydu onu da bilmiyorum gerçekten. canım aklıma gelmişken sen neden incir kürü denemiyorsun. fsh ı düşüren ve yumurta sayısını artıran bi kür bildiğim kadarıyla. rapor sürecinde başlayıp tedaviye başlayana kadar devam edersen faydası olacağına inanıyorum. sanırım soğan küründen sonra kullanılıyor. netten bi araştır istersen.
bahar bak incir kürünü araştırırken nasıl bir yazı buldum " Bu kürün etkisini artırmak için yumurta büyüklüğünde beyaz kuru soğanı (Mor-kırmızı soğan olmaz) ince ince kıyıp üzerine 1 yemek kaşığı sumak serperek yemekten 10-15 dakika önce yiyin.Bunu haftada 4 kez tekrar edin.Bu sizi yumurtalık kisti-polikistik over 'den de koruyacaktır.
sizler hep kistlerden bahsediyorsunuz ya benimde aklımdan geçiyordu çok şükürki o kadar gidiyorum hiç kist var demedi dr. ben çiğ kuru soğan aşırı tüketiyorum yaz kış yerim doğrayıp :)) farkında olmadan kendime bu konuda iyilikmi yapmışım çok fazla hastlanmamda. belkide dr.lar bugüne kadar hiç kist görmedi soğan yediğimdenmi oluşuyordu neydi:) demekki iyi bişeymiş yemeye devam:)
canım bence denemeye değer. ben bir de hayıt tohumu duymuştum. incir kürü yumurtaları çoğaltıyor. bal tarçınlı karışım da büyümesine yardımcı oluyormuş. folik asit kullanıyorsun zaten değil mi?
canım bende tam tersi soğan hayatta ağzıma sürmem. yemek içerisinde yiyorum tabii ama çiğ hayatta yiyemiyorum. verdiğin bilgi için teşekkür ederim zor olacak biraz ama mutlaka deneyeceğim. zaten genelde soğanın hamile kalmayı kolaylaştırdığını söylüyorlar. dikkat ediyorum çevremde soğan tüketenler hep daha çabuk hamile kalıyor. sana da faydası olmuştur mutlaka kistler konusunda.
çok canım bıraktım folik asidi çok kullnamanın manası yok diye düşündüm 1,5 yıl insan folik asit kulanırmı dedim ara ara bıraktım yaklaşık 2 aydırda içmiyorum yarım kutu var ama evde. birde incir kürü aşırı şekerli oluyor. ki tatlıyı sevmeme rağmen ağır geliyor ve kilo aldırır diyede aklıma geldi zaten ercelf de kilo konusuna değinmiş incir konusunda. kilo aldırmayan kürler olsa da iyi olur. bi aktarla gidip konuşmak gerek bakalım ne önerecek.
canım ben folik aside evlendiğim zaman yani beş yıl önce başladım:) ama hiç düzenli kullanmamıştım. hatta nasılsa hamile kalamıyorum diye kullanmayı bıraktığım zaman hamile kaldım. o zamandan beri yani sekiz aydır da düzenli kullanıyorum. tüp bebek ilaçları ile birlikte veriyorlar zaten. bana hemşire son aşılamalarımda yazdı folbiol ben zaten kullanıyorum dedim. nature's bounty kullanıyorum bitkisel içerikli olduğu için. incir bal evet kilo aldıran besinler. aktara danışmak lazım. sorununa göre karışım hazırlıyorlar. üsküdarda ermiş aktar var sanırım ben hiç gitmedim hastaneye yakın mı bilmiyorum ama sen belki bilirsin. gidenler çok memnun kalıyorlarmış. alternatif tıptan da faydalanmak lazım:)
eşim için ürolijen randevü almam gerekiormu peki sprem için yoksa direk gidiormuyuz üroloji bölümüne kan ve sperm için
eşim için ürolijen randevü almam gerekiormu peki sprem için yoksa direk gidiormuyuz üroloji bölümüne kan ve sperm için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?