Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

duygucum geç olsun güç olmasın, eninde sonunda doğuracan :)
kayınvalidende hakikaten gezgin, ama öyle olması senin için daha iyi bak iyice ağırlaştın onunla rahat edemezsin. kardeşinde 2 güne kadar geirse hiç çağırma zaten.

arkadaşlar merhaba,
ben ankarada bir devlet hastanesinde infertilite tedavisine başladım.benim hormon testlerim,vajinal ultrasonum bakıldı ve sorun çıkmadı.eşiminde sperm analizi yapıldı sorun çıkmadı.geriye bir tek hsg çektirmek kaldı.ama ben korkudan devlet hastanesinde çektirmek istemiyorum.istanbula gelip radyotom radyomarda çektirelim diyoruz.ancak şunu merak ediyorum eğer benim ankaradaki devlet hastanem bana aşılama tedavisi önerirse hsg mi başka bir yerde çektirmiş olmam sorun olur mu?

yani sormak istediğim şu:devlet hastanesinde aşılama ya da tüp bebek tedavisi olmak için hsg nin de o hastanede mi çekilmesi gerekiyor? kızlar bu hsg beni bir aydır mahvetti korkudan dudaklarımda uçuk çıktı.geçen ay devlet hastanesinde çektirmeye çalıştım ama çok fazla enfeksiyon varmış o yüzden doktor çekmedi.sadece spekulum taktı ama canım müthiş yandı o yüzden bu sefer oraya gidemem gibi geliyor.ama devlet hastanesi özelde çektirmiş olmamı sorun eder mi? bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa çok mutlu olurum.
inşallah bu mübarek günlerde hepimiz hayırlısıyla yavrularımıza kavuşuruz...

arkadaşım hsg ya da erkeklerin sperm testini devlet hastaneleri dışarıdan da kabul ediyor. ben de istanbul zeynep kamilden rapor alırken gidip dışarıda özelde hsg çektirmiştim hiç bir sorun çıkmadı. fakat sana tavsiyem hiç boşuna taaa ankaradan kalkıp radyotoma gelme. ankarada da eminim özelde gayet sorunsuz hsg çektirebileceğin yerler bulursun. araştırırken dijital çekimmi diye sor bir de işlemde kadın doğumcu bulunuyormu diye sor. sen bakma devlet hastanelerinde röntgen uzmanı ya da teknisyenleri spekulumu takmaya çalışıyor bir de kalabalıktan hijyen sorunu oluyor ama her yer öyle değil. ben radyotomda çektirmedim. üsküdarda sıradan bir klinikte çektirdim. ama spekulumu kadın doğumcu taktı. ilacın salınması ve çekim esnasında da hazır bulundu. röntgen uzmanı onun komutuyla, yanda camlı bir röntgen odasından çekim yaptı. gitmeden önce de 1 tane majezik içmiştim, hiç öyle kabus gibi canım falan da yanmadı. 5 dakikalık bir adet sancısı gibiydi o kadar. yani yapan işin ehli olduktan sonra her yerde sorunsuz çekim yapılıyor. radyotom tek değil. sadece adı çıkmış, ünlenmiş bir yer. hatta istersen ankaradaki bir arkadaşım bir kaç ay önce hsg çektirdi, nerede çektirmiş sorayım.

Son düzenleme:

hgs abartıldıgı kadar da acılı bır ıslem degıl 5dk adet sancısı cekıyorsun ve bitiyor helede onu kabus olarak görmek ucuk falan sana kım anlattıysa bayagı korkutmus ama tabıı özel bır yerde nazık ellerın altında cekılmen senın ıcın daha ıyı

dışarda yapılan çekimleride kabul ediyorlar. BEN rasgele özel bir hastaneye gidip orda çektirdim. 180 tl idi galiba. kaynarcadaki nenehatun hastanesi ismi medicine oldu herhalde. orda da ağrı kesici yada rahatlatıcı bir iğne yapıp (235 tl) çektiklerini söylediler ama verdikleri randevu tarihi bana uymuyordu.

ben de sabahtan beridir hastaneye ulaşmaya çalışıyordum.buraya yazdıktan sonra ulaşabildim.dışarda çektirebilirsin sorun olmaz dediler.canım aslında üstünkörü bir araştırdım ama ankarada dijital çekim yapan bir yer bulamadım.sana zahmet arkadaşından öğrenebilirmisin ankarada nerede çektirmiş????

canım ben geçen ay film çektirmeden önce forumdaki tüm yazılanları okudum ve kendimi korkuttum sonra çekim esnasında da canım yanınca hepten koptu bende film. enfeksiyondan dolayı bu ay ilaç ve fitil kullandım o yüzden bu ay çektirmek istiyorum bu ay da çektiremezsem bir dahaki ay yine enfeksiyon,iltihap oluşursa en başa dönmüş olabilirim.bu ay çektirip kurtulayım inşallah....

evet canım kabul ediyorlarmış.bende daha yeni ulaşabildim hastaneye...yardımcı olduğun için çok saol...

ben de almam o zaman burun pompası hatta saç fırçası da almayı düşünmüyorum. sadece biberon ve emzik alırım. sen de çok tembellik ettin sonaycım bebek gelse aniden o da sen de giyimsiz kalacaksınız. keşke bu son hafta da çalışıcam demeyip evinde olsaydın ağırlaşmadan hallederdin eksiklerini. bebekle daha fazla vakit geçirmek istiyorsun ama senin de doğum öncesi vücudunun dinlenmesi lazım.

ben de kaynanan can atıyor zannetmiştim :) herkes daha şimdiden kaçacak yer arıyor desene ...

bu kadar büyütmene gerek yok. devlet hastanesinde çektirmeyebilirsin ama normal bir özel hastanede çektirebilirsin. bunun için ta ankara dan radyotom a gelmene gerek yok. benim kuzenimin eşi çektirdi orda geçen ay 400 tl imiş sanırım. normal bir özelde 240-260 arası indirim yaptırıp 200 e de çektirebilirsin.
radyotom da neticede narkoz verip yapmıyor orda da ağrı acı hissediyorsun. ki kuzenimin eşinin canı çok tatlı 2 gün yattı filmden sonra. bense normal bir özel hastanede çektirdim sonrada evime döndüm. insanın acı eşiğine göre değişiyor. benim için adet ağrısı gibi bişeydi sadece 5 saniye sürdü.
ama kimisi çok abartıyor öldüm bittim diyor bu kişiden kişiye değişiyor canının tatlılığına göre :)
ama eğer tedavi göreceksen biraz cesaretli olman lazım.

ins.lah cok dua ettim bu ay pek umudum yoktu ama ramazan ayi bereket ayi dualarin kabul oldylugu ay olur ins.

hayırlısı olsun canım. çarşamba yapılacakmış aşılaman inşallah güzel sonuç alırsın. dahiliye ye gidip ilaç yazdırdın mı tiroid için?

HSG gibi basit bir işlem için taa ankaradan kalkıpta geme buraya sonçta orasıda büyük bir şehir ve dünya kadar özel merkez vardır hsg yi çeken. şöyle söylim kendini sıkarsan eğer küçük bir ultrasan aleti girerken bile acı duyuyorsun. hatta ve hatta kendini sıkıp kastığında ilişki anında bile acı duyduğun olmuştur. bunun gibi düşün ve kendini kasma çünkü cidden abartıldığı gibi birşey değil 5 dk değil saniyelr sürüyor o ağrı ilacı verince tüplerden geçerken hafiiiiiiif bir adet ağrısı oluyor. ve anında geçiyor. speklumu takarkende gevşek bırak kendini gerisi zaten geliyor. öyle hiçte kendine kabus etme milletin abartmasından zaten hepimiz korkarak gitmiştik ama bu muydu ya diyerek çıktık. ve işlemden sonra ben alışverişe gidip saatlercede gezmiştim. hani zorlu bir işlem olsa direkt eve gider yatardım. sende boşa masraf edipte gelme buraya. araştır orada yaptır. haa en önemlisi hangi devete gidiyorsan git görüş dışarda çekildiğini kabul ediyolarmı. mesele zeynep kamilde tedavi gördük biz sorduk hsg ve sprermiyogramı kabul ediyolardı. zaman kaybetmemek adına dışarıda yaptırdık. ama devlette yapıp memnun kalanlarda var. ende kabul ediyorlarsa çektir yoksa boşa para vermiş olma. hiç vermesen 250 lira verirsin.

e iyi de artık hemen hemen her yer dijital çekim yapıyor. yani dijitalden kastım, çekim yapılıyor önce bilgisayar ekranında görüyorlar. tamam derlerse basıyorlar. misal bulanık falan çıkmışsa bir kaç tane daha çekiyorlar. en iyisini basıyorlar. avantajı, film kötü çıktı bir kere daha yatıp bir kere daha spekulum takılıp film çektirmek orunda kalmıyorsun, 1 kerede halledilmiş oluyor. benim gittiğim yer dediğim gibi üsküdarda sıradan bir klinikti orada bile bu yeni teknoloji cihaz vardı. ankarada nasıl yok derler.
neyse ben arkadaşa mesaj attım, cevap verince sana bilgi vereceğim.

Kızlar bugün annem ve kardeşimle sabahtan forum istanbul a gittik. aklınıza gelebilecek tüm bebek mağazaları vardı. moyhercare ve joker e girdik. ama bana fiyatlar çok pahalı geldi. mothercare de %50 indirim vardı o halde bile bir tulum 35 tl den aşağı değildi.ha hoşuma gitti değişik renkler falan var ama ilk bebeklik şeyleri için yazık o kadar paraya diye düşündüm.
mesela çıtçıtlı badiler biz de %100 pamuk aldık bir kısmı 5 tl den bir kısmı 3.5 tl den. orda 5 li paketlerin indirimli hali 42 tl idi. yani 8 tl ye geliyor bir badi.

ama alınamayacak kadar da pahalı değil kredi kartı seçeneği var tabiki havuzlu han nakit çalışıyor :) zaten bizim 0-3 ay herşeyimiz tamam doğduktan sonra da havuzlu handan giydiremem çocuğu :) o yüzden 3-6 aydan sonra ben de mothercare ve jokerden alabilirim kreasyonları güzel. bir de kuzenim lcw nin de 6-9 ay , 1 yaş falan kıyafetlerinin çok güzel ve indirimli olduğunu söylüyor.
yani bazen üff giyinmicem artık lcw den desem de ne zaman gitsem hem eşime hem kendime hep ordan buluyorum hem uygun hem güzel. kardeşime 12.90 dan 2 tişört aldık bir de bej rengi cepli şort 39.90 dan 29.90 a düşmüştü.

biberonlara emziklere falan baktık.
tercihim avent den yana olucak sanırım. ikili biberonlar 30 tl teklisi 20 tl. ama ikiliyi de aynı biberondan 2 tane yapmışlar. mantıksız.
annem de büyük al herzaman kullanırsın dedi ama emzik akışları çok. uzun vadeli olsun diye ya büyük biberon alıp ayrıca yenidoğan akışlı bir başlık almak mantıklı olabilir.
sadece baktım almadım. havuzlu han la hemen hemen aynı fiyatları orda da 20 tl idi biberonlar. göğüs kalkanı da baktım avent in 18 tl idi. lazım olup olmamasına bakmadan alıp kenara koyarım diye düşünüyorum.

alışverişlere ara verdik aldıklarımız şimdilik yeter acele etmeye gerek yok hele bir ayrıntılı ultrasonumuz geçsin hayırlısı ile eylülde yine bakarım fizibilitelere devam ama :)

ben de kaynanan can atıyor zannetmiştim :) herkes daha şimdiden kaçacak yer arıyor desene ..

kız benim kaynanan gezenti doyamadı gezmeye. banada belki benden çeindiğinden gelemiyor. babam bugün annemi getirdi ablam gitti. perşembe eğer doktor bi kaç gün daha bekleyelim derse annemi yollarım kaynanayı getiririm. artık devir daim yaparım. ne yapayım şimdi oda yanlış anlıycak diye düşünüyorum 2 gün gidip kalamadım almadım evine demesinde hiç tantana çekecek durumda değilim.

elıfcım cuma gunu aıle hekımınden randevu aldım gidemedım bugune sarktı bugunde zk dan gec dondum bazı aksılıkler yuzunden gene gıdemedım ama en yakın zamanda gıtcem canım ılacı alınca yazarım sana

radyotomun diğer yerlerden farkı benim anladığım kadarıyla şu: normal çekimde spekulum takıldıktan sonra bir aletle rahim sabitleniyor sonra ilaç veriliyor ve eğer sorun yoksa çekim yapılıyor ama radyoromda spekulumu takıp ondan sonra ilacı veriyor.yani rahim sabitlenmiyor. yani dijitalden kastedilen aslında bu ve anladığım kadarıyla da ankarada bu cihaz yok. yani dijitalmi diye sorduğunda var diyorlar ama yine bu eski yöntemle çekiliyorlar. henüz ne yapacağıma karar vermedim adetime de 2-3 gün var.bakalım bu süreçte bir neticeye ulaşırım inşallah.ilgilendiğin için çok teşekkür ederim...

evet mother care in indirimli hali bile pahalı evet. ben 5 li badi paketlerini 30-35 liradan almıştım. kışlık montunu ise 60 liradan indirimli hali sözde sezond ael kadar mont 120 liraymış. hep şişirme fiyatlar işte. biberonu jokerden chicconun 240 ml cam bibebonunda aldım 0 ay. 19 liraydı normalde 28-29 muş indirimliydi. aventte biberon cam yok. kaç yere sordum cam yok dediler. o göğüs kalkanlı meme ucunda almadım eşime gösterdim geçen bak eğer git al dersem gelip bundan alacaksın dedim tamam dedi. şimdi yok yere 18,50tl vermek istemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…