- 8 Ocak 2012
- 1.117
- 276
- 133
arkadaş cevap yazmış. ankarada denge laboratuarında hsg çektirmiş. hiç bir sıkıntı yaşamamış. fakat 500 lira ödemiş. özel hastaneler daha hesaplı oluyor, şimdiki aklım olsa oraları da araştırırdım dedi.
elifim odasındaki karyolası, içine yatağı, nefresimi alezi vs herşey tamam. sanırım fiyatıda bin tl bişeymiş.eşim öyle dedi, para kısmına hiç karışmıyorum:) 5 yaşına kadar yatabilir gibi görünüyor. 2 kapılı eski dolabı halen kaplamadık. şifonyerinide daha sonra alacaz. şu anda 2 kapılı dolap eşyalar için yetti. karyolasının altında da bir çekmecesi var. zaten odasını ilk 6/7 ayda kullanmiycaz. ilk zamanlar kullanacağımız beşiği zaten görmüştünüz. onunda yatağı yorganı tamam.
valla siyah beyazda bizede öyle net fotolar verilmedi. detaylıda renkli görünce daha güzel oluyor. detaylıda tam görüyorsun artık :) seninde az kaldı görmene. son iki gidişimizde yüzünü net gösteriyor. torba yanaklı bişey :) inşallah sende zamanı geldiğinde görürsün çok güzel bir duygu kaplıyor insanın içini.
bizim sağlık ocağında o bebeğin kalbini dinledikleri aletten yok. sizinkilerde olması güzel, zira sağlık ocağına gitmenin bir cazibesi oluyor. fakat o kadar ısrarcı ve yapışkanlar ki anlatamam. son kontrolün üstünden 1 ay geçtimi her gün aramaya başlıyorlar. hani hiç bir yerde kontrole gitmeyen insanlar için iyi güzel de, zaten başka yerde kontrole gidenlere çok anlamsız ve rahatsız edici bir ısrar bu. bir de çaktırmadan çaktırmadan durmadan bilgi alıyorlar. en son ısrarla hangi hastanede hangi şekilde doğuracağımı sordular. mahsus özelde doğururum karar vermedim dedim, inatla hastane ismi soruyorlar. sana ne kardeşim, kendi paramla doğurucam değil mi, devlete ne anlamıyorum. mesela 2li test ve ileri düzey ultrason sonuçlarımı da inatla istediler. yaptırmayanlar da var. onlara ne yapıyorlar anlamadım.
annenlerde 1 hafta geçirmen iyi oldu hem zaman geçti hemde sana değişiklik oldu.
senin sağlık ocağı biraz daha farklı çalışıyor elifim. bizim ordaki eve cok yakın. her gittiğimde bir kağıt yazıp şu tarihte gelirsin tahlillerini, aşını yaparız diyor. bende zamanı bildiğim için onların tekrar aramasına fırsat vermeden gidiyorum. bir seferinde cocuk hareket etmeyince gittim hemen kalp sesini dinlediler. baya ilgilendiler. ben sıra numarası alıp bekliyorum doktor beni görünce ismimle seslenip hamileler öncelikli bekleme gel içeri diyor. her seferinde ben haksızlık yapmiyim diye yine numara alıyorum. yani benim şansıma ebede çok tatlı dilli doktorda :)
kızkardeşimin gittiği sağlık ocağıda kardeşime ulaşamayınca aldıkları ulaşılacak ikinci kişiye bakıp hemen beni arıyorlar '' ya bebeğin aşısı vardı kendisine ulaşamıyoruz diyorlar'' düşün onlar daha ilgili yani :) .
selam kızlar, annem burda diye pek girmiyorum yanında zaten dün eli kulağında gün doldurdu. bugünde ben sabah kalktım bişeyler yiyip yattım saat 10 da kalktım. bi kalktım evi talan etmiş. camlarım temiz kendine iş çıkartıyor cam siliyor şimdi. bende rahat oturamıyorum yanındahani o iş yaıyor ben serilmiş nette takılıyorum olmasın diye ama napim kardeşim ev temiz zaman geçirmek için uğraşıyor. bebek çin yaptığı yorganın kumaşlarını terziye götürdük diksin diye sağ olsun her zamanki gibi yerinde yoktu adam. neyse dönerken gıda boyası aldım kurbi yapcam bugün. bu arada bizin evin hemen arka sokağında şu şeker hamurlu kurbi yaan bir butüik pasta evi varmış ama tanesi 3 liradan başlıyormuş. şimdi cubuklara taılı marshmelovlarda çıkmı ama minnacık bişeye 2,5 lira dedi. hani kurbiye değerde ona yuhh yani. elifcan sağlık ocağına gidip ilaç aldım demişsin eve döndün sandım annenlern ordası sağlık ocağı sana nasıl ilaç verdiki bağlı bulunduğun yer vermiyormu. yada misafir hasta olarakmı gittin. biberon konusunda ben cam aldım zaten 20 lira benle gelcek değilya bebek büyüyüp onu kırınca plastik olan avente geçerim ama sarı biberon ve sarı kauçuk başlığı sevmiyorum gene silikon alrıım heralde. bakalım zman ne göstercek bebek biberon kullancakmı falan. nevo buda iyi bişey baksana millet hala bu devletten ümidini kesmemişte kanunların konuşulduğu gibi çıkmasını bekliyolar. ben hiç ama hiiiç ihtima vermemiştim zaten. dediğin gibi daha 6. ayda kadın işçileri amile dye işten çıakrtıyolar. işte en yakın birebir tanıdığın ben gibi. birde kalkıp 6 ay doğum izni mi vercekler. sana gelen kilot centralden gelmemiş çünkü bende yok demekki mağazarladan verdiler. çoğuk doğunca sgk ya haber ver demişsin ya. o iş nasıl olcak hiç bilmiyorum. hani eşim utanmasa doğmamış çocuğa gidip kimlik çıkartacak:)) adam benden daha aceleci. ben hala kek kurbi şerbet derdindeyim :))) adamda yok anakucağınıda arabaya koyalım yok şunuda yapalım derdinde :)) şifada sgk geçerli değil bu durumda sgk bize ödeme yaparmı hiç bilmiyorum arayıp sormak gerek. birde geçen sağlık ocağındaki ebe bebeğin il topuk kanını zaten doğduğnda hastene alacak 1 hafta sonrada bize getirirsin diye tembihledi. zaten şifa bize getirin desede götürmem çünkü sağlık sigortam bebeği karşılamaz sağlık ocağpının yaptığı işlemleri yapcak bir dünyaa para alırlar ki en basit bir muayene ücreti 300 lira. yani doğumu yapıp şifayı bırakcam kontrollere bile başka yere gidicem. yeterince para döktüm oraya birde memnun kalsaydım gam yemezdim para verdim ama hakkıyla aldı derdim. centralde bir doktor bulcam kendime. sonaycan sen dyond a 3 dak. br işleme 500 lra verilirmi? ben sözde sgk anlaşmalı meidkal parka gittim 300 gibi bişeydi sonra polip gibi biey gördüm birde ultrasonla bakalı dedi polip ne diyorsun tırsıp baktırıyorsun. 155 liada ultrasondan geçirdiler 500 e mal oldu benimkide. yani özellere düşmeye gör eli ver kolunu kaptır. ne dese yaptırıyon ben ultrason yaptırmam diyemiyon zaten çocuk olmadığı için gidiyon polipmiş bilemme neymiş diye ordan burdan geçiriyorlar allah fırsa vermesin ne diyelim. iyi kötü çalışıp verdik hepsini durumu olamyan ne yapsın. düşünki br çok şeyimizi devlette yaptırdık genede buna rağmen bu tp işi bize heralde 15 bin liraya mal olmuştur gibime geliyor.
nevincan mutlu yılların ve yeni yaşın kutlu olsun. bu yılki en büyük doğum günü hedayen sanırım bebik olacak. ama ben sanada pasta yaptım baaak :)) umarm eklenir..
nevincan mutlu yılların ve yeni yaşın kutlu olsun. bu yılki en büyük doğum günü hedayen sanırım bebik olacak. ama ben sanada pasta yaptım baaak :)) umarm eklenir..
elifcim benim yapcağım kurbiler böyle olcak daha önce linkte atmıştım. şeker hamuruyla falan uğraşamam bu sıcakta hemde öncesinde deneme yapmam lazımdı fırsat olmadı yapamadım dolayısıyla bu saatten sonra riskli olur malzlemeler ziyan olmasın. hem şeker hamurlu kurbiler yenmiyor mesele ben yemem. görümcekoğlu için aptırmış 1 yaşına girdi 1 rakamını valla eve getirip çöpe attım altı bembeyz kurbiler pişmemiş gibi. hatta bugünki butik pastacıda numulere baktım onlarda aynen öyleyi çiğ gibi insan hafif kızartır :) benimkiler yenebilcek düzeyde olcak en azından. sadece kırmı renk gıda boyası aldım ( pempe yoktu) çoooook az koyucam pembemsi olsun diye. 2 aktardada pempe yoktu. bir sade renk bir kakaolu birde kırmızı yaparım işte. yeşil mavi boyada vardı sağlıklı değil diye almadım. çeşitli kalıplarda var yeter işte. nevin görümcek yapcaktı ben bonibonlu yapcam dedim diye o yaptırmıycak sanırım başka bişeymi ne alcak magnete benze bişey gördüm güzeldi falan dedi ama şahsen detayını sormadım sen boşa masraf etme dedim. lohusa şerbeti hastane veriyormu falan diye sormuştu olmadı evde yapıp götürürz diye düşündü herhalde. zaten şeker hamurlu yapay şeylerden hep korkmuşudur. görselliği var sadece işte. sonaycan bu ara uyuyorum ya valla gece 12 gibi yatıp (tabi arada wc kalkıyorum) sabah 7 de kalkıyorum bi yarım saat sonra tekrar yatıp 10 gibi kalkıyorum. perşembe gidince nst bağlıycak doktor muayene edecek hani suyu vs. herşey normalse bekleyelim 1-2 daha derse bekelrim ama suyu azalmış yok beklemeyelim ister suni sancı ister sezeryan derse bakıcam duruma göre. hani şu 2 günde bebek kendiliğinden gelmezse perşembe günü ne olcak bende bilmiyorum açıkcası.
elifcim, sonaycım kutlamalarınız için size de teşekkür ederim.
duygucum bu kurabiyeler de güzel. dediğin gibi en azından yenir. magnet ve kurabiyelerin atılması konusunda haklısın. ama işte artık adet oldu, o yüzden yapıyoruz. ben en çok da kendi annemin hevesi yüzünden o kadar süs püs magnet işine girdim. hele magnetlerde gider en ucuzunu alırdım ama kadın sanki herkes ilelebet saklayacakmış gibi pahalısından aldırttı. sepetler, tüller şu bu ne hevesi varmış meğer de haberim yokmuş. bir kapı süsleri bakıyordu görsen çelenk gibi. geçende de hani şu üstünde bebek figürü falan olan çikolatalar bakmıştık ya onlardan al diye tutturdu. hani 75 liraya 25 tane 1 kilo tutuyor demişlerdi. yok dedim almıcam. onların görüntüsü güzel, içinde en adi pralin var.(centralda eğitimde vermişlerdi oradan biliyorum) magnet yetsin, bir kutu da iyisinden bir çikolata alırım pelitten falan onu dağıtırım dedim de bana pinti muamelesi yaptı. şimdi kurabiye desem ona da yap der kesin:)))
Arkadaşlar merhaba bende aşılama yaptıracağım.tüm sonuçlarım çıktı yarın teslim edeceğim.adet tarihim ağustos 5 o zamana kadar heyete girip çıkar mı
adetinin en geç 3. gününe yetişmesi için kurul odasına durumunu söylemeni tavsiye ederim. o zaman biraz daha çabuk çıkartabiliyorlar. tüp bebekteki gibi sağlık kurulu raporu vs beklemeyeceğin için her halükarda yetişmesi muhtemel. ama bir an önce dosyanı açtırıp, diğer belgelerle birlikte teslim etmeni tavsiye ederim(fotoğraf, çocuğunuzun olmadığını gösterir nüfus belgesi+nüfus fotokopisi, sgk belgesi vs)
bu arada infertilitede işlemlerin yapıldıysa bayram dolayısıyla aşılamanı öbür aya atabilirler de. geçen sene bana öyle yapmışlardı. bu ay araya bayram giriyor, hiç bir yeni hasta almayacağız gelecek adetinizde gelin dedilerdi. tüp bebek bölümüyse aşılama hastalarını almaya devam etti.
elifcim, sonaycım kutlamalarınız için size de teşekkür ederim.
duygucum bu kurabiyeler de güzel. dediğin gibi en azından yenir. magnet ve kurabiyelerin atılması konusunda haklısın. ama işte artık adet oldu, o yüzden yapıyoruz. ben en çok da kendi annemin hevesi yüzünden o kadar süs püs magnet işine girdim. hele magnetlerde gider en ucuzunu alırdım ama kadın sanki herkes ilelebet saklayacakmış gibi pahalısından aldırttı. sepetler, tüller şu bu ne hevesi varmış meğer de haberim yokmuş. bir kapı süsleri bakıyordu görsen çelenk gibi. geçende de hani şu üstünde bebek figürü falan olan çikolatalar bakmıştık ya onlardan al diye tutturdu. hani 75 liraya 25 tane 1 kilo tutuyor demişlerdi. yok dedim almıcam. onların görüntüsü güzel, içinde en adi pralin var.(centralda eğitimde vermişlerdi oradan biliyorum) magnet yetsin, bir kutu da iyisinden bir çikolata alırım pelitten falan onu dağıtırım dedim de bana pinti muamelesi yaptı. şimdi kurabiye desem ona da yap der kesin:)))
valla sonaycan inanırmısın hamilelik takvimini elif yaptıktan sonra yaptım bende ama 1 defa bile oumadım desem :))) kurbileri yaptım sizlerede mail attım. yarın bakalım hastaneye gittiğimizde bendesuni sancı vererek getirmeye çalşır baktıki açılma falan yok sezeryan yapar. duruma göre haber ederim sizlere. sende çantanı hazırlamakla iyi etmişsn ne olur ne olmaz doğum işi belli olmuyor. gerçi bende erkeden hazırlamıştım olaki gelesi tutar diye ama bak günü geldi gelen giden yok. heralde bi 9 ay daha tutsak durur gibi. :)Duygucum herşeyini kendi başına yaptın hallettin çok şükür. kurabiyelerinde muhakkak güzel olmuştur :)
takvimine baktım bebeğini kucağına almana 1 gün kaldı yazıyor, bir bakarsın gerçektende yarın büyük gün olur :) inşallah sağ salim çok kolay bir şekilde doğurursun. akşam eşim ütü yaptı çantayı hazırladık. 2 çanta oldu. eşime bak pijamalar burda bebeğin eldiven ve coraplarını şapkasına koyuyorum dedimde sen onları kardeşine anlat. sen heyecanlı oluyorsunda bende ilk defa baba oluyorum heyecandan telaştan bende bişey yapamam diyor :) acil gidersek onlar gelene kadar sen yerlerini bil dedim.
ben yarın yokum. bir sağlık ocağınada uğrarım artık.
annen çok hevesli gerçekten. herşeyin en güzelini yapmak istiyor. benimde kardeşim tül kapı süsü falan alıp odasının kapısını süsleyelim dedide ben yok istemem dedim. bende çikolata alıp dağıtırım yeter. birde şu küçük sert lokumlardan yeter.
bizim hastane su ısıtıcısı getirin diyormuş. bitki çayları falan için. ben onu götürmüşken herçeşit bitki çayı, nescafe, şekerde , karton bardak götürcem. isteyen onlardanda içer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?