Kızım 2800 gr 49 cm doğdu aşı kartında yazıyor hastanede. 2660 ile taburcu olduk cuma günü 2690 gr çıktı alması beklenemez zaten ama kilo kaybı yok dedi doktpr amcamız gayet normal dedi yaşıtlarını geçersin inşallah diyor doktorumuz :) sarılık olmadık çok şükür pazartesi salı sağlık ocağına gidicez siz kaçıncı günü gitmiştiniz?
Nevincim chicco memeyi almadı avent aldık onu daha çok sevdi ama acil durumlarda veriyoruz bazen altı açılınca çok ağlıyor birde bendeki tsh yüzünden 3. Gün kontrolümüzde(cuma günü gittik) kızımın elinin üzerinden damla damla kan aldılarçok ağlamadı chicco yu almadığı için baş parmağımı yıkayıp verdim sakinleşti nasıl emdi. Çok ağlamadı güçlü kızım çok şükür değerleri normal.
Sütüm gelmeye başladı bebeğin çekmesiyle gelecek gibi değildi o yüzden pompa kiraladık çok iyi oldu sağarak getirttim bu sırada da mama takviyesi yaptık tabisi. Günden güne mama miktarı azalıyor kalkanı başta almamıştı ama dün aldı okadar rahat ettim ki yoksa iki damağı ile eziyordu meme ucumu duygucanım verdiği lansinoh da hep nemlendirdi biraz kanasa da artık geçti şimdi sütümle krem yapıyorum:)
Eşim kalkandan dolayı Allah razı olsun dedi dün akşam sana çok korkuyor üzülüyor beril ağlayınca.
Babasının durumu aynı bir gelişme yok kızıyla teselli buluyor Allah hakkında hayırlısı ne ise onu kararlasın. Yoğun bakımda hala.
Bense bir ağlıyor bir gülüyorum. 71 kg dan 66 kg ya düşmüşüm 61 le hamile kalmıştım.
En kısa zamanda foto yüklicrm yalnız kızım çok gazlı 1 saat gaz sancısı çekiyor. Dün zinco diye bir gaz ilacı yazdı doktorumuz onu aldık bu gece biraz rahat ettik yolsa 3 kişi anamızı ağlatıyo annem eşim ben. Memeyi almıyoru sinirinden ben de ağlıyodum hepama dün hem il hem kalkan kurtarıcı oldu bana. Siz gaz ilacı kullandınız mı adı neydi?
Bu arada hergeçen gün meme de geçirdiği vakit artıyor mutlu olıyorum.
Tebrik eden herkese teşekkürler hepinizi öpüyoruz :)
Nevincim chicco memeyi almadı avent aldık onu daha çok sevdi ama acil durumlarda veriyoruz bazen altı açılınca çok ağlıyor birde bendeki tsh yüzünden 3. Gün kontrolümüzde(cuma günü gittik) kızımın elinin üzerinden damla damla kan aldılarçok ağlamadı chicco yu almadığı için baş parmağımı yıkayıp verdim sakinleşti nasıl emdi. Çok ağlamadı güçlü kızım çok şükür değerleri normal.
Sütüm gelmeye başladı bebeğin çekmesiyle gelecek gibi değildi o yüzden pompa kiraladık çok iyi oldu sağarak getirttim bu sırada da mama takviyesi yaptık tabisi. Günden güne mama miktarı azalıyor kalkanı başta almamıştı ama dün aldı okadar rahat ettim ki yoksa iki damağı ile eziyordu meme ucumu duygucanım verdiği lansinoh da hep nemlendirdi biraz kanasa da artık geçti şimdi sütümle krem yapıyorum:)
Eşim kalkandan dolayı Allah razı olsun dedi dün akşam sana çok korkuyor üzülüyor beril ağlayınca.
Babasının durumu aynı bir gelişme yok kızıyla teselli buluyor Allah hakkında hayırlısı ne ise onu kararlasın. Yoğun bakımda hala.
Bense bir ağlıyor bir gülüyorum. 71 kg dan 66 kg ya düşmüşüm 61 le hamile kalmıştım.
En kısa zamanda foto yüklicrm yalnız kızım çok gazlı 1 saat gaz sancısı çekiyor. Dün zinco diye bir gaz ilacı yazdı doktorumuz onu aldık bu gece biraz rahat ettik yolsa 3 kişi anamızı ağlatıyo annem eşim ben. Memeyi almıyoru sinirinden ben de ağlıyodum hepama dün hem il hem kalkan kurtarıcı oldu bana. Siz gaz ilacı kullandınız mı adı neydi?
Bu arada hergeçen gün meme de geçirdiği vakit artıyor mutlu olıyorum.
Tebrik eden herkese teşekkürler hepinizi öpüyoruz :)
Bugün sağlık ocağına gittik topuk kanı aldılar 2900 olmuş kızım
Mamayı kestik 2 gündür sütüm de geliyor ama kızlar hep emmek istiyor memeden ayrılmak istemiyor dün gece çok zor geçti gündüz uykuları iyi emiyor uyuyorbazen bir uydummu 3-4 saat uyandıramıyoruz gündüz böyle olunca akşam uyumuyor dün akşam 5 de başladık emmek istiyor memede iki çekiyor yoruluyor uykuya dalıyor bira uyutup gazını alıp yatırıyorum hemen ağlamaya ve aranmaya başlıyor bu gece 2 ye kadar sürdü uyku çok fena bastırdı nasıl buna çözüm bulıcaz bilmem ayrıca bir huzursuzluğu var gibiydi aç diye mama yaptık 10cc bile emmedi derdi açlık değil de meme de uyumak yatırınca viyaklıuor sonra yorgun düştü 2 de uyudu bu seferde sabah 7 ye kadar uyudu.
Sabah 11-13.30 arası deliksiz uyudu o saatten şimdiye kadar da em gazını al yatır 15 dk şkerleme yeniden meme şeklinde gitti saat 18:00 şuanda yine uyudu bakalım ne kadar uyuyup geceye enerji toplayacal.
Kızlar dün öğlen kayınpederim vefat etti. Bugün toprağa verilecek 15 gün dayanabildi yoğunbakımda. Torunumu hiç göremedi.
Hazırlamıştıl zaten kendimizi durumu iyi değildi hep kötüye gitti ama ölümün her türlüsü zor yine de. Allah rahmet eylesin. Yaşasaydıda bakıma muhtaç olurdu Allah çektirmedi.
Eşim annesinde kaldı bu gece ablasıyla birlikte.
Benim için de yepyeni bir dönem başlıyor artık annemin eve dönmesi gerek sanırım yedisinden sonra döner kayınvalidemi yalnız hayata alıştırmak zor olacak eşim yansıtmasa da yaşanalar sütümü etkiliyor sağıyorum 3 saatte bir 40 cc süt geliyor yetmeyince günde 2 yada 3 kere mama veriyorum. Nolucak böyle bilmiyorum vargücümle emziriyorum ve pompa ile çekiyorum umarım artar ilk 40 gün böyle olırmuş süt sonradan artar diyolar ama inşallah öyle olur.
kızlar nasılsınız herkes çocuklandı topik kimsesiz kalmış: ( bundan sonra böyle olur heralde çok sık giremeyiz bak arada girip bakıyorum yazan varmı diye pek olmuyor. elifcanlada zaten telde görüşüyoruz. sonaylada whatsaptan yazışıyoruz hergün. günlük rapor veriyoruz birbirimize. ve iyi dileklerde bulunuyoruz günümüz iyi geçsin diye. bir tek nevoyla sık görüşemiyoruz. nevo annenler gelcekti geldlermi. yokssa gene kaynana mı geldibeniki sömestr tatilinde gelcekmiş sözde torunu çağırmış gel yanıma diye ama onuda bahane ediyoar işte bi taraflarında kurt var ya illa 3-4 ayda bir gelip dolancaklar. eşime dedim boşa çağırma ananı bak ben çağırıyormuyum gelmek isteyen gelir davet beklmesinler yok bu defa çağırmam sen zor zmanlarını zaten atlattın herkes bir tarafa kaçtı gitti diyor. ama anasını görünce dayanmaz kesin gel 1 haftada bizde kal der ama sıkı sıkı uyarcam. valla kimsenin ardını temizleyecek güç yok artık. sağlığım olsun her işimi kendim yaparım gece 3 saat uyusam bana yeter. bunlar dışındaçok şükür iyiyiz yuarlanıp gidiyoruz beroşla. kış olduğundan da genelde evdeyiz avmler ful çakılı girilmiyor bile. zaten gitmekte istemiyorum insan nefesinden çocuğa bişe olcak diye. geçen haftada annemlerdeydim 5 gün kalıp geldik zorla gelip alıyorlar düzeniz bozuluyor biizmde. kimseye söz geçiremiyorum herkes bencil eşim gitmeyin diyor. onlar gel diyor. aradayım anlıycanız ama evimde daha rahatım her ne kaadar zorlansamda bura benim için daha iyi.
duygucum annem geldi gitti. eşim bu ara işte geceli gündüzlü çalışıyor. o yüzden ben de izmire gideyim dedim ama çarşamba günü uçak seferim hava muhalefetinden iptal oldu. ben de ctesiye aldım. biz de larayla evde yuvarlanıp gidiyoruz. zaten bütün gün yanından hiç ayrılmayayım istiyor. bu arada geçende 4. ay kontrolüne gittik. doktor ek gıdaya başlatmadı. 6. ayda başlasın dedi. erkenden başlanan ek gıda ileride gıda alerjilerini tetikliyormuş. bir de demir damlasında 1 ay sonra başlayın dedi. bu ay gerek yokmuş.
Sağolun kızlar iyi dilekleriniz için bize de hastaneden çıkarken yazılan reçetede multivitan yazmışlar tetrazinc adında demir damlasıymış 15. Gündem sonra başladık hergün veriyorum başka da bişey vermediler kan damlası deyince siz o da şartmı? Doktora sorayım bari pazartesi gidicez.
Bir de serum fizyolojik de aldık ama hiç yapmadım burnu açıl diye siz banyodan sonra fln yapıyomusunız?
Birde henüz hiç yağ yada losyon sürmedik banyodan sonra losyon mu iyidir yağmı?
Daha da almadım siz ne tavsiye edersiniz?
bizimkinin kilo alımı iyi olduğu için ek gıdaya 6. ayda başlarız dedi. muhtemelen ocak sonu şubat gibi başlarız bizde. sütüm geldin diye su falan içiyiroum çocuk iştahlı emzin diye ama artık büyüdü aklı eriyor biz yemek yerken o garibimde yutkunuyor üzülüyorum sanki gözünün önünde biz yiyioruzda ona vermiyoz gibi hissediyorum.o da mazlum mazlum bakıp azının suyu akıyor(( ek gıda daayrı bir dert hergün her öğün ne hazırlıycam derdi olacak böylesi iyiydi ama bir yere kadar çocuğada yazık yeni tatlar alması gerek. ben kan damlasına başlamadım valla dr. başlattı sağlık ocağı egaferon verdi o gün çocuğun kakası kan gibi geldi ödüm koptü dahafda vernedim hatta çöpe attım onu. ebemiz olmadı ferrum yazarız dedi. eşime aldırdım ama onuda kullanmadım bekliyorum şimdilik. bu arada o demir damlası diş çürüğü yapıyormuş çocuğun dişleri falan kararıyormuş. acaba doz fazla olunca mı oluyor. bize günde 8 damla dendi hani çcuğun belki ihtiyacı bile yok. acaba verirsem 4 damlaylamı başlasam hani dr deilizi ama tr bu işleri bir satndarta oturmuş kuru düzen gidiyolar. şuan diş yok ama ilerde çıkındaca kullncaz bu damlayı çocuğun dişleri güzel olacaksada bu damla yüüznden kötü olmasın.
bu arada laranın boy kilo durumu nasıl. bizde bu ayın 23-25 inde 5.ay kontrolüne gitcez.
Sağolun kızlar iyi dilekleriniz için bize de hastaneden çıkarken yazılan reçetede multivitan yazmışlar tetrazinc adında demir damlasıymış 15. Gündem sonra başladık hergün veriyorum başka da bişey vermediler kan damlası deyince siz o da şartmı? Doktora sorayım bari pazartesi gidicez.
Bir de serum fizyolojik de aldık ama hiç yapmadım burnu açıl diye siz banyodan sonra fln yapıyomusunız?
Birde henüz hiç yağ yada losyon sürmedik banyodan sonra losyon mu iyidir yağmı?
Daha da almadım siz ne tavsiye edersiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?