Selam kızlar nasılsınız artık ben de sizin gibi oldum bazen çişimi bile tutuyorum gitmeye vakit olmuyor.
Bebişim bugün 29 günlük oldu yarın kalça ultrasonu ve doktor randevusu var sonrada sağlık ocağında 1 ay aşısı bu aşı nerden yapılıyor? Koldan mı bacaktan mı yoksa ağızdanmı?
Doğumdan sonra 2 kez tsh tahlilleri için elinin üstünden kan aldılar berilimden hemse iğne ucuyla damla damla kıyamıyorum hiç o yüzden çol şükür kızımın hiçbir hormonal sıkıntısı yok.
Geçen hafta 21 günlüklen kontrole gittik aslında 15. Gün kontrole çağılıyomuş yenidoğanlar ama bizim doktor seminerdeydi o yüzden biraz geç oldu. Kızım 2980 kg çıktı fazla kg almamış doktorumuz biraz daha gayret dedi günde 30 gr alması gerekirmiş. Sağlık ocağında 8. Gün 2900 çıkmıştı
moralim bozuldu bunu duyunca mama takviyesini 30 cc yapıyorduk 60 a çılartın dedi sütünü de sağıp ver dedi . Bi de aman memeyi bırakmasın diye az mama veriyoduk çocuğa meğrsem açmış yavrum doyamıyomuş o uzun uzun memede kalmak istemesi ondanmış. Hepsini de çekip bitiremiyormuş sütümü.
Sağdığım için kaç cc anne sütü çıktığı belli. Taş çatlasın iki göğüsten 55 cc çıkıyor. Sadece 1 kez 60 cc yi gördüm 2-3 saatte bir sağıyorum hiç bırakmıyorum ama çıkan süt ortada önce sütümü veriyorum genelde 35-40 cc çıkıyor sık sağınca eğer doymazsa mama veriyorum 100 cc ye kadar besleniyor bazen 80 le doyuyor falan ama günde 500-600 cc besleniyorsa bunun anca 250 cc si anne sütü
Duygu sana imreniyorum valla nasıl becerdin arkadaşım sırf anne sütüyle beslemeyi vallahi helal olsun berile bıraksam emme işini demekki süt hepten gidecek makina ile 10 dk da sağıyorum biberonla veriyorum memeyi de uyku öncesi keif için kullanıyor.
Keşke direk göğsümden içse ama olmuyor işte ben de anne sütünü alsın da nasıl alırsa alsın diyorum göğsümü de kallansız almıyor şimdilil bineronla kalkanın ucu aynı olduğu için anlamadan îkisini de çekiyor ama sütüm artarsa kallansız aç karnına memeye koyup kalkansız alması için çok savaşmam lazım.
Bizim kız da oldukça hareketli heralde 6 aylık yürür folik asiy çocuğu olduğu belli sizler dönüyor kayıyor diyorsunız 3-5 ayda hadi normal ben kızımı bu sabah yüzüstü yatırmıştım sağdığım sütü biberona boşaltırken bi ara arkamı döndüm ona kaşla göz arasında sırtüstü dönmüş daha 1 aylık düşünün :) nasıl yaptı hayret ettim ağlıyordu mama sabırsızlığından hırsından dönüverdi demek kafayı da maşallah daha başından beri bi güzel tutuyor bazen yorulunca dik tutmaktan atıyo kafayı sağa sola bazen yüzümüzü çarpıyor falan yunuşatmak için çarpmayı şekilden şekle giriyoruz:)
Benim tetrazinc de D vitaminiymiş 1 yaşına kadar devam dedi doktor demir damlası falan yol bizde sanırım o daha sonra.
Gaz damlasını da bazem vermiyorum bile o ilk doğduğu zamandaki gaz şikayetleri kalmadı alıştı sanırım artık midesi.
Anne sütüm artsın diye yapmadığım kalmadı ne olacak böyle bilmiyorum 2 saatte bir sağıyorum lansinoh un elektrikli göğüs pompasını aldık ebebekten ilk ay kiralamıştık 135 tl ye maloldı bize bu hafta bitiyor süresi 149 tl ye aldık lansinoh u bilseydik bukadar işe yaricağını baştan satın alırdım.
Kızımı henüz kucağımda götürüp getiriyorum hastaneye fln ama puseti yarın kullanmayı düşünüyorum ama anakucağı sanki hiç yenidoğana göre değil bebişin beli boşlukta kalıyor bakalım yarın kullanışlı olcakmı en azından sürekli kıcaktantutmaktan iyidir.
Bu arada şimdilil similac mama veriyoruz nevo aktifbebekten aldık mama 14 tl cidden çok uygun biz 35 e almıştık son kutuyu eşim de sma da mı versek biraz diyor.
6 ay emzirsem başka bişey istemicem ya inşallah sütüm artar.