bende artık ayları hesap ediyorum. bugün hamile kalsam en erken 31 yaşında anne olucamhalbuki evlendiğimde 25 tim. neyse artık yapılabilecek bi şey yok tabii. kısmet artık herşeyin hayırlısı.
(( aynen bende evlendiğimde 25 tim hatta doğum günümde evlendim benden sonra evlenen herkes çocuklandı ben hala istemiyormuşum izlenimi çizmeye çalışıyorum ( hele şu facebook hepten beni öldürcek millet foto koyuyo. bakmadanda duramıyorum. ama baktıkçada kahroluyorum vaybe daha dün evlendi çocuğu var diyorum bizim bu ekimde 4.yıl doluyor. 5ten gün almaya başlıycaz ( düşündükçe ağlayasın geliyor.
en güzelini yapıyosun canım. istemiyomuş gibi davranmak lazım. bende ilk üç yıl öyle davrandım ama sonra ipin ucu kaçtı beceremedim. şimdi herkes biliyo ve ben çok kötü hissediyorum. keşke kimseye söylemeseymişim. benden sonra da her evlenen bebeklendi. korunurken hamile kalanımı dersin. facebook da aynı. hep bebek resimleri. az kaldı diye teselli ediyorum bende kendimi. ama gerçekten yaklaştık bak sende başladın tüpe olucak yakında inşallah ve hepsinden çok koyucaz inşallah faceye foto. bende hep onun hayalini kuruyorum. bi olsun heryer bebeğimin fotolarından kaynıycak diyorum. kıymetli bebekler olucaklar nasılsa.
millet ultrason foto bile koyuyor doğumhaneden çıkıp foto koyuyorlar ben korkarım günah olur yada başına bi iş gelir diye koymaktan ama millet çekinmiyor. gerçi olan yine bizim gibi korkaklara olur. ama napalım bu kadar zor sahip olduktan sonra insan sakınıyor. birde çocuğun her istediğini almak yada gereksiz masrafa çok karşıydım ama artık beğendiğim her şeyi alıca. ilk etapta minik beşikler var çok güzel bebek 2 ay ya yatar ya yatmaz ama alıcam onlardan varsın 1 gün yatsın:) sonra biraz daha büyüğünü. birde gözünü hiç bişeyde bırakmıycam başta herşeye sahip olursa mutsuz olur bazı şeylerde gözü kalsın diyordum ama gözünü hiçbişeyde bırakmıycam :) ne bilim başkasının kıyafetlerini alırım diye düşünürken artık almam beğendiğim herşeyi alıcam diyorum. bakalım bebiş olursa belki eski düşüncem geri ama beşik olayını affetmem alcam her çeşidinden:))
yok ultrason fotosunu bende koyamam. hatta bebiş olursa üç ay kimseye söylemeyi bile düşünmüyorum. bi kere canım yandı. hamileliğimi öğrenince hemen herkese haber vermiştik eşimle. sonra kaybedince tek tek söylemek zorunda kaldık soranlara o yüzden nasip olurda bi daha olursa değil ultrason fotosu koymak hiç düşünmüyorum en az üç ay söylemeyi bile. canım bende o sepet beşiklere bayılıyorum yaaa. çok pahallılar normal beşiklere göre en fazla üç ay yatabiliyolar aslında ama mutlaka alıcam dediğim şeylerden biri de o. özellikle beyaz tüllü olanlarına bayılıyorum. bende süse püse odaya vs çok meraklıyım. kendim öyle değilim mesela kılık kıyafete çok düşkün değilimdir artık hevesim yok ama bebiş söz konusu olunca geç olcak diye sanırım çok hevesleniyorum bende. şimdiden bakıyorum bebek odalarına kıyafetlerine. hatta bebek için doğum süsleri var ya onlara bayılıyorum. bebek şekeri ayrı çikolatası ayrı kısacası herşeyi yapayım istiyorum. hatta nasip olursa hoşgeldin bebek partisi yapmak istiyorum şöyle evi bi güzel süsleyip. düşüncesi bile bu kadar güzelse gerçeği kimbilir nasıl olur. umarım gerçekleştirmek bize de nasip olur.
zaten işin o kısmı kesin bende hamile kalırsam 3-4 ay kısaca cinsiyet netleşmeyene kadar söylemiycem kimseye ailelere bile. zaten 4 aydan sonra göbek çıkmaya başlıyor birde normalde de salaş giyiniyirm az göbüş olsada fark edilmez. ama milletin gözü nedense hep evli kadınların göbüşünde oluyor bebekmi var karnın çıkmış diyenler vardı geçmişte. ne yani hiçmi gazımız olmasın :)) evet o partiden bende düşünüyorum. çok para gidecek beşiklere partıye ıvız zıvıra ama olsun belki 2. cisi olmayacak herşeyi bunda tatmamız gerk. ha 2. bebişte olursa oda ekstrası olsun işin. ben hep ümidim tek transferin içerde tekrar bölünüp ikiz olması. çok istiyorum ikiz bebek. görümcenin 2.çocuğu oldu ilki kız bu oğlan evin kapısını mavi tül ve mavi balonla süslemiş. bende dalga geçtim eşime dedimki bende apartmana giriş yolu var oradaki demirleri bina kapısını ve daire kapısına kadar süsliycem dedim. eşim aa olur neden olmasın senin hakkın diyor:)) olayı abartıp yaparmışım:)
bu arada eliften hala ses yok ya acaba olumsuz bişeymi oldu( teli olsaydıda arasaydık merak ettim kızı.
belki ögleden sonraya kalmistir asilamasi. eve gelicede dinlenmek istemistir. ins. guzel haberlerini vericektül iyi fikirmiş canım:)) elifi bende merak ettim. bu saate kadar girer diye düşünmüştüm ama hala ses yok. ne yaptı acaba?
kizlar aklima bisey takildi. transferden sonra yarim saat 40 dk yaticazya. sonra kalktigimizda akintimizla gelirse embriyo ne olcak. zaten 1 tane koyuyolarnasil tutuncak ki oraya hemen
duygucum sen kısmetse transferden sonra istirahat etmeyi düşünüyor musun? çalıştığın için soruyorum. hemen işbaşı yapacak mısın? izin almayı düşünüyor musun?
canim kafani karistirmak istemem ama burdan bi arkadas tup yaptirmis. transferden sonra dinlenememis ise baslamis. ama negatif sonuclanmis. bana dinlenmene dikkat et mutlaka dedi. bence sende rapor almaya calis. en azindan aile hekimine git ona rapor yazmasini iste. bende ciktim isten ama 2 kere aradilar agzimi ariyolar tekrar basliyim diye. ben cok istemiyrmvalla köklü bi istirahate çıkıcam bu gidişle. benim çocuğum patrona dert oldu. dün işe geldim bak 1 hafta yoktun işler nasıl karıştı 4 ay olmazsan kimbilir nasıl olur deyip duruyor. sonunda sanada işinede deyip çıkıcam heralde:)) memur olmak varmış doğur rahat rahat büyüt çocuğunu sonra işine dön kaldığı yerden. muhasebe deparmanında tek çalışıyorum aşırı yoğun bi işimde yok gördüğünüz gibi :)) ama patron yinede idare edemem demeye getirdi lafı aslında çok rahat idare edilir haftada bir gelip işleri toplarım dedim ama adam pimpirik olduğu için 2 kalem iş olması oooo dünyalar var diye abartır. bu yüzden iş konusuda kafamı ciddi meşgul etmeye başladı şimdi çıksam ya tutmazsa boşa çıkmış olucam. dr. git gelde sorun olmuyor izin olayı ama doğum olayı olursa sorun olcak. hiç sıkıntıya girmeden çıksammı diyorum ama pazartesi hastaydım evdeydim işe gelmedim evde zaman geçmek bilmedi alışmışım çalışmaya oayalayamadım kendimi. çocuk olsa zaman geçer yetmez bile ama şu durumda evde olmamın pek bi mantıklı yanı yok. transferden sonra hastane rapor yazmıyormu? yada ertesi gün gelemezmiyim işe. aşılamalarım cumaya denk gelmişti hafta sonu dinlenmiştim tabi yatarak değil gezerek :) yani iş bir transfere kadar gelsinde izin ve istirahatte yolunu bulur heralde. belkide bayram tatiline denk gelir. 19 ağustos ramazan bayramı o kadar uzar mı tedavi bilmiyorum uzarsa bayramda dinlenirim. ki ben transferi hesaba katmadan bu bayramda tatil planı yapmaya başlamıştım bile nereye gitsek diyordum :SS geri adımmı mı atmam gerek şu durumda((
canim kafani karistirmak istemem ama burdan bi arkadas tup yaptirmis. transferden sonra dinlenememis ise baslamis. ama negatif sonuclanmis. bana dinlenmene dikkat et mutlaka dedi. bence sende rapor almaya calis. en azindan aile hekimine git ona rapor yazmasini iste. bende ciktim isten ama 2 kere aradilar agzimi ariyolar tekrar basliyim diye. ben cok istemiyrm
tabi canim senin kararin. benim transferden sonra esim 1 hafta izin alicak bende yatarak dinlenicem. ailemde tup yatiran yakinlarim var tek tavsiyelerim transferden sonra yatip dinlenmem oldu. birde ananas ye dediler:)aslında birazda kader kısmet. tutacağı varsa her şekilde tutar. işim ağır değil arabyla gelip gidiyorum ve akşama kadar oturuyorum. dinlenmek derken evde olsamda yatamamki. acarım pc karşısına geçerim yine:) ama önlem almakta da fayda var tabiki. zk o işlemi yapında hasta dinlensin diye rapor vermesi gerek normal şartlarda ama bu cuma gidişte onuda sorayım. ağzını yoklasalar nolcakki çıkmışken geri dönme çünkü eğer tutarsa 3-5 ay sonra belki yine çıkman gerekecek ve boşa strese girmiş olucan. kaç yıldır çalışıyordun çıktığın işyerinde.
tabi canim senin kararin. benim transferden sonra esim 1 hafta izin alicak bende yatarak dinlenicem. ailemde tup yatiran yakinlarim var tek tavsiyelerim transferden sonra yatip dinlenmem oldu. birde ananas ye dediler:)
ciktigim iste ise 1 bucuk yildir calisiyodum ama sirkette bi rana sevgisi olustu. uretimden, ust duzey yoneticisine, patrinuna kadar herkes cok uzuldu. ucretsiz izin falan teklif ettiler. benim yerime 2 kisi geldi begenmediler yolladilar. ikisinide kariyer sitesinden sectiler ve benim onay verdiklerimi aldilar. inanilma zor insanlar zor guvenirler ama bana cok guveniyolardi. patron sirketi oldugu icin her halti yapiyodum:)
saka gibi:) birakma tabi canim. super saatler:) haydi iyi aksamlar gorusuruz:)rapor falan olmadı 1 hafta yıllık iznim kaldı onu da orada kullanırım. ama rapor alma durumum illaki olur ne diye 1 hafta iznimi boşa yakayım ki :)) kızlar yarın görüşürüz yavaş yavaş toplaayım 5,30 da çıkıcam. şimdi sabah mesai 9,30 akşam 5,30 olan işi ben nasıl bırakayım hadi siz deyin bana :))))))
valla köklü bi istirahate çıkıcam bu gidişle. benim çocuğum patrona dert oldu. dün işe geldim bak 1 hafta yoktun işler nasıl karıştı 4 ay olmazsan kimbilir nasıl olur deyip duruyor. sonunda sanada işinede deyip çıkıcam heralde:)) memur olmak varmış doğur rahat rahat büyüt çocuğunu sonra işine dön kaldığı yerden. muhasebe deparmanında tek çalışıyorum aşırı yoğun bi işimde yok gördüğünüz gibi :)) ama patron yinede idare edemem demeye getirdi lafı aslında çok rahat idare edilir haftada bir gelip işleri toplarım dedim ama adam pimpirik olduğu için 2 kalem iş olması oooo dünyalar var diye abartır. bu yüzden iş konusuda kafamı ciddi meşgul etmeye başladı şimdi çıksam ya tutmazsa boşa çıkmış olucam. dr. git gelde sorun olmuyor izin olayı ama doğum olayı olursa sorun olcak. hiç sıkıntıya girmeden çıksammı diyorum ama pazartesi hastaydım evdeydim işe gelmedim evde zaman geçmek bilmedi alışmışım çalışmaya oayalayamadım kendimi. çocuk olsa zaman geçer yetmez bile ama şu durumda evde olmamın pek bi mantıklı yanı yok. transferden sonra hastane rapor yazmıyormu? yada ertesi gün gelemezmiyim işe. aşılamalarım cumaya denk gelmişti hafta sonu dinlenmiştim tabi yatarak değil gezerek :) yani iş bir transfere kadar gelsinde izin ve istirahatte yolunu bulur heralde. belkide bayram tatiline denk gelir. 19 ağustos ramazan bayramı o kadar uzar mı tedavi bilmiyorum uzarsa bayramda dinlenirim. ki ben transferi hesaba katmadan bu bayramda tatil planı yapmaya başlamıştım bile nereye gitsek diyordum :SS geri adımmı mı atmam gerek şu durumda((
Günaydın kızlar nasılsınız?
eliften hala ses yok merak ettim valla yolunda gitmeyen birşeylermi oldu acaba( sayfaya girmek ve ileti yazmakta sorunmu yaşıyor ? umarım tek kötü durum budur. en azından durumu hakkında birimize özel mesaj atsa bari.
canım patronu takmamaya çalış. ben bebeğimi kaybedince 2-3 ay konsantre olamadım işe veremedim kendimi. 10 senelik patronumdan fırça yedim neredeyse düşün. bu kız bu kadar zamandır kendini hırpalıyo bizim için zor zamanı idare edelim destek olalım demedi hiç kimse. bende şimdi işi düşünmüyorum. bence sende düşünme. naçizane tavsiyem doğuma kadar işten ayrılma. sonra doğum için ayrılırsın istersen işe dönersin istemezsen dönmezsin. zaten anne olunca bebeğin birinci planda olucak istesende patronu vs görmeyecek gözün. önceliğin bebeğin olucak ve ona göre karar vereceksin. transfer sonrası mutlaka istirahat al bence. rapor iste hastaneden olmasa da yıllık izninden kullan. transfer sonrası sürekli yatmak da iyi değilmiş. rahme kan gitmezmiş yatarken ama en azından istirahat eder sakin stressiz geçirirsin ilk haftayı. rahme tutunma ilk 5-6 gün içerisinde oluyor biliyorsun. ilk hafta çok önemli. ben arabaya binip sallanmaktan bile korkarım kendi şahsıma. şu dönemi bi hayırlısıyla atlatalım da gezmeye daha çok vakit var canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?