evet sanırım kan sonucuna göre çağıracaklar ve diğer iğneni yap diycekler. o da bacaktan olacak. umarım yanlış anlamamışımdır. belkin hanımda bitkisel haytta gibi geziyor püf desem uçaçak gibi bir bezginlik vardı. saygı bişeyler ebatlar söyledi. umarım uyuklayarak dememiştir. 12- 11,5 - 9,8 bi kaç tane daha söyledi ama gittiğimde dosyama bakarım birde uterus rahim kalınığıydı dimi? ona da bişey dedi ama net hatırlamıyorum. zaten dr. farukta sürekli köşede ayakta duruyoryani tam o kısmı görebiliyor (( bakalım ne diycekler inş. sorunsuz ilerler ya. emeklerim boşa gitmez (
baharcım sen ne alaemdesin. ne zaman başlıycaksın aşılamaya dinlememi verdi dr. sana?[/QUOTE
evet canım rahim kalınlığını söylemişler. o doktorların köşede beklemesine bende sinir oluyorum. seyretmeye geliyorlar resmen. inşallah herşey yolunda devam eder emeklerinin karşılığını alırsın canım.
bana kistten dolayı ara vermemiz gerektiğini söylemişti tayfun bey. 10 ağustos gibi adet olmam gerekiyor. adet olduğumda tekrar gideceğim bakalım. kistler geçmiş olursa son kez aşılama deneyeceğiz. bende bir an önce tüpe geçmek için sabırsızlanıyorum artık. 14 ayı devirdim zk da
kızlar netten baktım sonuç çıkmış e2 553,61 diyor. acaba arasammı hastaneyi şimdi?
hanımlar merhaba ben aranızda yeniyim aslında eskiyim de yeniyim diyelim. zk'de aşılama için raporum bugün kurula girdi. hayırlısıyla çıkacak inşallah. ilk aşılama deneyimim olacak. 36 yaşındayım ama allaha çok şükür benim tetkiklerimde hiç bir sorun çıkmadı. eşimde varikosel var. ilk testlerinde sayısı 5milyonun altında hız da %10lardaydı. kullandığımız takviyelerle totalde sayıyı 50 milyon, cc'de 16 milyon, hızlı ileri %36, yavaş ileri %11 yaptık. şimdi bu sayılarla aşılama deneyeceğiz. o yüzden burada deneyimli olan arkadaşlara sormak istiyorum.
1-sizce rapor çıktıktan sonra aşılamayı yine zk'de mi yaptırayım? aşılamada başaramazsak tüpü kesin umutta yaptıracağım, ama aşılamada özeli düşünmüyorum yani %99 devlette yaptıracağım ama yer konusunda kararsızım. hani olur da içinizde zk'de yaptırmış olup da bugünkü aklım olsa orada değil de şurada yaptırırdım diyen var mı.sizler memnun kaldınız mı?
2-rapor çıktıktan sonra aşılamayı kenan sofuoğlu'mu yapıyor. bizim onunla daha önceki görüşmemiz biraz vukuatlı oldu. çok agresif bir adam. asla ama asla sizi dinlemiyor devamlı kendisi konuşup bir de siz söylemişiniz gibi iftiralar atıyor. o yüzden mümkünse bu doktorla olsun istemiyorum. orada tavsiye edebileceğiniz başka bir doktor var mı?
3-aşılama sürecinde kullanılan ilaçlarda benim bildiğim bir birinin muadili bir çok ilaç var. içerikleri hep aynı mı? yoksa iyisi kötüsü var mı? ilaçlarım yazılırken dikkat etmemi tavsiye edeceğiniz bir şey var mı? 3-5 fazla vermeye hazırım, hani şunu değil de bunu yazdır diyebileceğiniz varsa lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum.
4-bir de tabi aşılama sürecine dair bir tavsiyeniz varsa bekliyorum.
cevap verecek arkadaşlara verecekleri tüm bilgiler için şimdiden teşekkür ederim. allah gönlünüze göre verir de tez zamanda bebeğinize kavuşursunuz inşallah.
canım gözün aydın. sonucu da güzel olur inşallah. hadi bakalım atlattın bu aşamayı da. benden bir adım öne geçtin:)) inşallah sırasıyla hepinizin güzel haberlerini alırız.
slm kızlar bu ara kimse uğramaz olmuş. nerelerdiniz işlerinizmi yoğun yoksa havalarmı mayıstırdı sizleribugün tüpün ilk kontrolüne gittim kan verdim e2 için öğlen 2,30 çıkacakmış. ultrasonla bakıldı ve belgin hanım hemşirese saygı yumutları ve ebatları yanlış anlamadıysam en az 4-5 tane farklı boyut söyledi. öğlen ara e2 sonucu öğren ve diğer iğneni nasıl kullanacığını ozaman anlatırız dedi. bende telde yanlış anlmamak için çilli ve biraz kilolu bi hemşire varya onu bulup ona sordum ben yapılış ve vurma şeklini anlatayım. siz kan sonucu öğrenince arayın bugünmü başlarsınız buna yarınmı söyleriz dedi. anladığım kadarıyla bu iğnem yani "cetrotide" e2 yi dengelemek açısından yapılan bir iğne. tabi bu benim yorumum. kan sonucu çıksın bugünmü yarın mı yapmaya başlarsınız söyleriz dediğine göre ordan çaktım olayı. ve şugün yine gel demediler acaba odamı sonuca göre.olmadı telde sorarım. öğleden sonra sonucu alıp hast. görüştüktren sonra yine yazarım. biraz iş var onları toparlıyayım gene gelirim. :))
ara canım. yüksek bir değer değil. anladığım kadarıyla normal. hemşireyle görüşürsen yönlendirir seni.
baharcım sende inşallah elif gibi atlatrsın son aşılmanı artık tutmazsa tüpe geçmiş olmanda büyük bir iş olacak. inş son emeklerin boşa gitmezde kurtulursun aşılamadan.
rana naptı acaba bugün transferi oalcaktı allah yardımcısı olsun inş.
baharcım sende inşallah elif gibi atlatrsın son aşılmanı artık tutmazsa tüpe geçmiş olmanda büyük bir iş olacak. inş son emeklerin boşa gitmezde kurtulursun aşılamadan.
rana naptı acaba bugün transferi oalcaktı allah yardımcısı olsun inş.
burdayız tatlım.sabahtan biraz kuran okudum o yüzden yazamadım canım. kızlar ben bir topikte daha yazıyorum. ordaki kızlarla her hafta 41 tane yasini serif okuyup her hafta birisine bağışlıyoruz. bu hafta tedavideyim diye benim için okumak istediler. 41 taneyi bugün tamamladık ve bir arkadaşımız cuma saatinde bağışlamasını yapacak. topiğin adı " Aşılama olsun, tüp olsun.Bebişler bizimle olsun" her konuda paylaşım bulabilirsiniz. Aşılama başlığının altında konu. gelmek isterseniz size link de yazarım.
duygu cum canım çok sevindim ben biliyordum bak 4-5 tane olacağını kan sonucuna göre de o iğneyi yaptırıcaklardır sana. ayrıca beklemiyosun bak ne güzel 2.30 da ara hemşire sana herşeyi söyler hangi gün geleceğini de. belgin hnm dan memnun kaldın mı ben beğendim kenandan daha iyi bence :)herşey güzel gidicek bak göreceksin güzel büyüyecek yumurtaların.haftaya toplanır bence.
bugün da rana nın transferi var. ay çok heyecanlıyım onun adına. ben tutacağına inanıyorum biliyomusunuz. kist mist bahane rahime yerleştirilince tutunacak bence onunkisi.
inşallah canım. bende sizin için dua ediyorum her zaman. yasin okumanız ne güzel. bende 41 meryem suresine başlamıştım. ama ara vermek durumunda kaldım. şimdi tekrar başlayacağım.
gündüzleri işteyim okuyamam akşamlarıda evde oluyorum ama kızlar sürekli oje sil çıkardan dolayı kuarnı elime alamıyorum valla. hatta geçen ay. çocuk sahibi olmakla ilgili kurandan ayet ve surelerin olduğu sayfaya renkli ayraçlar koydum ama açıp tekrar bakmak kısmet olmadı. artık allaha sığınıp ojeli okuycam. ni tekim niyet önemli bence.
bu arada bugün bi bayan vardı hastanede yaşıda vardı ne için geldi merakte ettim ultrason sırasında ayak üstü sordum kadın 42 yaşında 2 çocuğu var. bu 2. evliliği eşi bekar olarak bunla evlenmiş adamın çocuğu yokmuş haliyle. ve 38 yaşındaymış. neyse ultrasona girdim çıktım dedim teyze senşn çocuklar kaç yaşında kızım var evli torunum var demesinmi. höööönnkk oldum. kadın kocasının ilk evlilik olduğu için 42 yaşında sırf kocası için tüp bebek yapmaya gelmiş. vay anasını dedim beee. acaba dr. bu duruma gülmüşmüdür. dedim 42 de sonra riskli değilmi neredeyse menapoza doğru gitme yaşınız yoo dedil hatta dr. tüp tutar demişler. hani 2 doğum yapmış ya önceden. yumurtalıklar muhtemelen zayıfladı yani benle teyze aynı durumdayız sadece o 42 ben 29 yaşımdayım((
teyzenin durumu ilginçmiş gerçekten:)) onun yumurta rezervi azalmıştır artık iyice senle bir olamaz canım. zk daki hastaların yaş ortalaması yüksek nedense benimde dikkatimi çekiyor.
kadın açık bakımlı ve bol takılıydı ama yaşı pey olduğu belliydi dayanamdım o yüzden sordum. demekki aklımızdan acaba çocuğunumu getirdi diye geçirmemek gerekiyormuş artık:) yaş ortalaması yüksek ama birde genelde kapalı bayanlar geldiği için genç olsalarda yaşlı gibi duruyorlar. kapalı çok bayanla tanıştım bende küçüklerdi 22-24 yaşlarında falan ama maşallah bende kart duruyorlardı. kapalı olmakta olduğun yaştan fazla gösteriyor.
haklısın canım. kapalı bayanlar daha olgun gösteriyor kesinlikle. aklıma geldi şimdi annem 54 yaşında ama genç gösterir yine hastaneye birlikte gittiğimiz bi gün kenan bey ultrasona alıyordu neredeyse annemi:)) ben kabinde hazırlanıyordum ki baktım anneme hadi hazırsanız sizi alalım falan diyo:)) annem şaşkınlıkla durumu izah etmeye çalışırken fırlamıştım kabinden:)) ama sevindi sonra demek 40 dan fazla göstermiyorum diye:)
buda iyiymiş:))) annene çekmişsen eğer sende her nekadar 31 de hamile kalsanda genç göstericen demektir.:) ranadan hala ses yok yatıryor heralde. şimdi içi kıpır kıpırdır. allah utandırmasın emekleri ve parası boşa gitmesin inş. bu arada bende sözde sgk lı ilaç aldım ama rana özel almasına göre benden az ödedi:)
buda iyiymiş:))) annene çekmişsen eğer sende her nekadar 31 de hamile kalsanda genç göstericen demektir.:) ranadan hala ses yok yatıryor heralde. şimdi içi kıpır kıpırdır. allah utandırmasın emekleri ve parası boşa gitmesin inş. bu arada bende sözde sgk lı ilaç aldım ama rana özel almasına göre benden az ödedi:)
Kızlar e2 değerim normal dedi. puregon 450 doz pazartesiye kadar devam edicem. Bacaktan yapılan iğnemide yarın sabah/ cmtesi sabh / pazartesi sabah yapıp. pazartesi kan ve ultrason için yine gidicem. sordum değer normal mi dedim normal dedi. artık başından savmak içinmi dedi bilmiyorum. yalnız aklıma takılan şey puregonu akaşamları yapıyorum bu ilaç için neden sabah dedi?
bende tüp bebeğe başlıyorum senin gibi yine adet oldum bugün şimdi pazartesi salı tüm evraklarımı tamamlayıp eşimle dosya açtırıcaz sanırım öyle değilmi sonra nolcak peki o kurula filan ne zaman gidicek rapor ne zaman çıkar biliyormusun rapor çıktıktan sonrada ilaçlarımızı alıcaz herhalde:26:
bu adetinde gidip hormon için kan verirsin. daha sonra sekreterler ne yapman gerektiği konusunda sırasıyla seni yönlendirir. evraklarını tamamlayıp rapor çıkartmak için kurula sokman falan toplamda 1,5 - 2 ayı bulacak. en azından benim 1,5 ayı geçti diyebilirim. tedaviye başlama sürem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?