Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

şuan benim de içimdeki yaşama sevincini aldım. ben bu kadar mutsuz ve umutsuz bir başka topik daha görmedim. ama benim herşeye rağmen hala umudum var.ve olmayada devam edicek. hem de test için de acele etmicem adetimin 1 hafta geçmesini beklicem.varsa zaten o zamandan sonra adet olmam. bıktık zaten kanda bhc 0.1 yazmasından. eğer yaptırıcaksam yine ilk gebeliğimdeki gibi 2000 li bir değer karşılasın istiyorum beni.

yok canim bosa gitmiyolardir buyuyolArdir cunku kendi gozumle gordum transfer gunu. toplansada yumurtalarin buyumeye devam ediyo dedi doktorda. yani o konuda icin rahat olsun. bir an once vakit gecsin istiyorum ya

anladım canım zaten biz de devam ediyoruz çalışmaya. yalnız bişeyi farkettim sizleri ve burdaki paylaşımları çok seviyorum ama sanki zamanı daha da yavaş akıtıyor burası sanırım zihnimizde olduğu için hep. biraz uzaklaşsak mı bilmem ki yani en azından ben kendi adıma.
şu buzdolabım yapılıp gelse de birkaç gün misafir ağırlasam hem zaman geçer hem de sonuç gününe kadar bitirmiş olurum misafirlerimi.

baharcım sende dert etme hastaneyi ararsın ulaşamazsan ben pazartesi mesaime yine zk da başlıycam sorarım sekretere bilginin doğruluğundna emin oluruz. eğer doğru ise bayram arası verecekleri sakin düşünüp karar verirsin eşinle. bende özel olarak gidip 3500 tl ye mal olması iyi olmadı sende avrupa yakasında öyle bir araştırırsın. bence seni bu kadar sinirlendiren şey beklemek oluyor. boş boş beklemek geriyor insanı haklısın. git gel yapsan ve uğraşsan bu kadar sinirlenmezdin. böyle drumlarda insanın gözü parayıda görmüyor.

canım beni sinirlendiren şey bu işin artık çoook uzaması. yani bir ay bayram var diye bekliycem. bir ay zaten aşılama süreci. tahlil ve rapor süreci de iki ay sürse tüp bebeğe geçebilmek için daha dört ay var önümde. önceleri beklemek zor gelmiyordu ama zaten 14 ay bekledim. özel bi merkezde başlasaydım şimdiye üç kez tüp bebek yaptırmıştım. neyse artık bakıcaz kısmet. pazartesi gittiğinde benim için bi yoklarsan sevinirim canım. en azından bende kafamda şekillendirmiş olurum gidişatı.

canım tabiyki şansın daha yüksek. bunları düşünerek bozma moralini lütfen. hem daha çok erken. üçüncü gündesin ve bebeğin muhtemelen daha rahmine bile yerleşmedi. bu süreç bile tahmini 5 gün sürüyor biliyorsun. yani şu an hiçbir şey hissetmemen gayet normal. moralini yüksek tut lütfen ve bebeğin için elinden geleni yap. inşallah güzel sonuç alacaksın.

sen bilirsin canım. başka şeylerle oyalanmak iyi geliyor gerçekten. bende bu ay bol bol gezdim. işe verdim kendimi. hastane işlerini bir ay ara vermek iyi geldi. ama ne işyerinde ne de başka yerde bi saniye bile çıkmıyor aklımdan inan. istesemde uzaklaşamıyorum ve kimseyle konuşamıyorum bu durumu sizlerden başka. yani eşimi ailemi ve arkadaşlarımı bunları konuşarak sıkmak istemiyorum. hem beni sizler kadar anlayacaklarını da düşünmüyorum. karamsarlık da olsa bana iyi geliyor çıkçası burası.

en guzelini yaparsin canim kafani dagitmakla. bende orgumu ormeye calissam ki diyorum:) bi kalksam mutfaga atmak istiyorum kendimi cesit cesit pasta borek yapsam. ne kadar rahatlarim bi bilseniz:) borek acsam, acma pogaca kek yapsam:) gerci esim oruc tuttugu icin yenmez evde ama bilmiyrm yapar derindondurucuma atarim belki:)

ben neden korktum biliyomsn. transferden sonra akintiyla gottiyse diye. ama gitse kanama olur dimi? bide bigun cok akibtim var kesin bi faliyet var farkindayim:) evde oturmak sıkti beni aslinda baska bisi degil.

ben neden korktum biliyomsn. transferden sonra akintiyla gottiyse diye. ama gitse kanama olur dimi? bide bigun cok akibtim var kesin bi faliyet var farkindayim:) evde oturmak sıkti beni aslinda baska bisi degil.

canım ne alakası var. mümkün değil böyle bi şey olması. için rahat olsun. insanlar transferden yarım saat sonra tuvalete gidiyorlar o şekilde tutuyor. bunları düşünerek boş yere üzme kendini. evde keyifli vakit geçirmeye çalış. komedi filmleri izle mesela. ne bileyim tavla falan oynayın eşinle:)) eşin sana hizmet ediyor ne güzel. keyfini çıkar bu anların.

:)) iste buna mantigim almadigi icin dusunuyorum:) yok yol iyiyim karamsarligim gecti:)
esim bana hizmet etmeyi hep cok sever saolsun. beek gibi bakar bana. sadece oruclu oldugu icin biraz mayisiyo onada yapcak bisey yok:) ben kiyamiyrm bisey istemeye:) komedi cok mantikli aslinda esim film manyagi soyliyimde indirsin biraz film vakit gecer.
sen neye karar cerdin canim? yoksa yarindan sonrami karar vericeksin?

yarın bi hastaneyle konuşayım da duruma göre karar vereceğim bende. üç dört ay daha beklemek istemiyorum artık. ilk denememi zk da yaptırma taraftarıydım ben tayfun beye çok güveniyorum aslında. olmazsa zk da ücretli yaptırmayı bile düşünebilirim. ben adet olmak için günleri sayarken aşılama için bir ay daha bekle derlerse çok üzülürüm.

baharcım bu konuları konuşmak için kesinlikle doğru yerdesin. annenin seni anlaması mümkün değil. kardeşlerin bekarsa hiç anlamazlar. evli ve çocukları varsa ki 1 kardeşin yeni doğum yaptı diye hatırlıyorum ve kolay şekilde hamile kaldıysa o da seni anlamaz. ama hepsinin dediği tek şey seni anlamaya çalışıyoruz:) ama emin ol anlamazlar:) misal ben kardeşlerimler çok paylaşmam annem hiç bilmez. ablamın dediği şey siz panik yapıyosunuz akışına bırakın (20 ay oldu çalışmalar başlayışımız 2010 aralıktı) akışına bıraksaymışız vay halimize. ve kuzenim senelerce uğraştı 4. tüpte tuttu şuan ikizlere hamile ve yaklaşık 2 aylık o bile geçmişi unutmuş gibi. boşa kendini hırpalama olunca oluyor demeye başladı:) bu duurmdaki biri bile anlamazken diğer insanlar nasıl anlasın. kanlı canlı bir örnek size:) bi ark vardı aşılama oldu sonra kendiliğinden hamile kaldı eskiden konusurdum şimdi bahsini bile açmıyorum çünkü eminim o da anlamaz beni. çocuk konusunda bizimde her şey akışında gitseydi eğer eminimk bizler bu kadar karamsar olamzdık. bu durumları yaşayan kişiler olarak zaman zaman karamsar olmak ve endişelerimizin olması bence çok normal. kocalarımızın bile bizi 4 4 lük anladığını sanmıyorum. iğneleri ilaçları kullanan biz her gün kan verip ultrasona giren biz. o ultrason odasının atmosferini ve içinde bulunduğumz ruh halini nasıl anlıycaklarki. bence sen derdini burda dökemeye devam et. her nekadar derdine derman olamasakta diğer insanlardan daha çok anladığımız kesin. ortak noktamız yok. mesela ultrason cihazı:)) hepimizden sırayla geçti hemde defalarca :))))

kızlar fena halde şeffaf akıntım var acaba yumurtalar kendiliğinden mi çatladı noldu anlamadım. dozmu fazla geliyor. dozu düşürmediler umarım hata etmemişlerdir bu konuda. yumurtalar çatladığındamı akıntı olurdu yumurtlama olduğundamı oluyordu akıntı? sabah olsada bir an önce gitsem hastaneye. çatlamamış olsalar bari( doz yüksek olunca birden gelişip çatladmı acaba.

baharcım bende ters giden bişey olmaz ve kafam rahat olursa bayramdaki aşılama iptalmi işini kesin sorucam. belki telde ulaşamayabilirsin yada net cevap alamazsan ilk ağızdan bilgi alırım.

ben annemle de kardeşlerimle de sürekli paylaşırım bu konuyu. beni anladıklarını düşünüyorum aslında ama sürekli aynı şeyden bahsedince sıkılıyorlar. anneme kalsa kendi haline bıraksam olur:)) beş sene oldu hala aynı şeyi söyler. o ilaçları kullanmamı istemiyor kendince haklı. kardeşlerimden biri yeni doğum yaptı evet kolay hamile kalmasına rağmen beni gerçekten anladığını düşünüyorum zaten bir buçuk yaş var aramızda en iyi arkadaşımdır aynı zamanda ama iş dolayısıyla yurt dışında yaşadığı için rahat dertleşemiyoruz netten ne kadar olursa tabii şimdi bebekde var. diğer kardeşim 23 yaşında henüz bekar onunda beni anladığını düşünüyorum aslında ama konuşmalarımdan sıkılıyorlar. sürekli aynı şeyden bahsediyormuşum:)) bir saniye aklımdan çıkmıyor ki. eşim desen artık ben konuyu açar açmaz değiştiriyor bakıyor hep aynı mevzuu:)) onları sıkmak istemiyorum açıkçası. burda aynı durumu yaşayan arkadaşlarla konuşup dertleşmek güzel. içimi dökebiliyorum en azından. önceki gün eşimin bir arkadaşına iftara davetliydik. iki yıl önce evlendiler. eşinde de pco varmış. iki yıldır denemelerine rağmen olmamış. klomen kullanmış bu ay üçüncü kez. onunla gece yarısına kadar hiç sıkılmadan konuştuk mesela. aynı durumu yaşayan insanlar birbirlerini daha kolay anlıyor kesinlikle.

Son düzenleme:

canım akıntı için endişelenme. kullandığın başka bir ilaçtan da olabilir. erken çatlamayı önleyici ilaç vermişlerdir sana muhtemelen. bu saatlerde sanıyorum hastanedesindir. ve yumurtalarını daha da büyümüş sayıları artmış şekilde görünce rahatlayacaksın muhtemelen.

sağol canım. senden haber bekliycem. ilk ağızdan öğrenmek bence de daha mantıklı. nil den telefonda duymaktansa kötü haberi senden duymak daha az sarsıcı olur benim için:))

baharcım geldim. epey olduda yazma fırsatı anca bulabildim. öncelikle şunu söyleyim bugün ayşe vardı ve bayramda ara verme gibi bir durum sözkonusu değil böyle bir şey bugune kadar hiç olmadı olsa zaten size söylerler dedi. ben de bi arkadaşım için soruyorum dedim. misal bayramdan 1 hafta önce adet oldun tedavine başlayabiliyorsun. ama bayram günü a det olursan zaten o ay boşa gider dedi. haliyle sen bayram öncesi adet olursan hasteneye gittiğinde tedavine başlanacak.

bana gelince kan verdim bakıldı ve yumurtalar sayıldı. endimetrium (sanırım rahim kalınlığı oluyor) 12 mm dedi. sağda yumurta saydı solda saydı (aslında ona göre sol olan bana göre sağ sayılıyor) orda saydı 3-4 tane. 12,5 14,5 15,5 falan dedi. öğlen kan çıkınca arıycam saat 3 gibi ilaca devam dozu düşür yada aynen devam diycek. akıntı ve göğüs hassasiyeti ilaçlardanmış.

canım çoook teşekkür ederim sana. nasıl içim rahatladı bilemezsin. bir kaç gündür içim içimi yiyordu resmen. bende şimdi infertiliteyi arayıp sordum. infertilite sekreteri kız biz ağustos ayında kesinlikle aşılama yapmıycaz dedi. acaba burda yazan arkadaş infertiliteden mi almıştı bu bilgiyi?

çok sevindim canım. yumurtaların durumu gayet iyi. sayısı da büyüklükleri de şu an için çok ideal maşallah. inşallah böyle sorunsuz ilerler. tahmin etmiştim akıntının ilaçlardan kaynaklandığını.

bu arada şu sağ sol olayını bende anlayamadım hala. doktor sağdan bakıyor soldaki yumurtaları sayıyor. soldan bakıncada sağdakileri. her seferinde dikkat ediyorum ve kafam karışıyor:))

inş içleride doludur yumurtaların bakalım sona yaklaştıkça korkuyorum valla bugün 3 kişiden yumurta toplama vardı işim bitti gitmeden onlarla epeyce konuştum ki yeşil önlük fobimi atayaım istedim. giyinmişlerdi önlükleri çünkü bi aksilik olmazsa bu hafta toplanır heralde cumaya falan.

infertilitenin aşılama yapmama gerekçesi neymiş. nekadar saçma bir şey ya. onların keyfi için 1 ay boyunca yapmamak ne demek. kaçtane insanın zamanını çalıyorlar. ayşe bana öyle dedi valla. gittiğimde nil varsa onada sorarım garanti olsun:) infertilitedeki asistan dr. ya belki izindedirler ondan sebep yoktur ama yinede mantıksız.

canım sana hak veriyorum uzaması insanı çok sıkıyor ama sabret çünkü sadece 1 aşılaman kaldı şimdi herşeyi yakıp yıkıp paraları saçınca için rahatlayacak mı? belki biraz ama olumsuz bişey olursa da için yanacak sonra. sabrın sonu selamettir. ben de çok kötü günler yaşadım buraya başlamadan önce de aylarca üst üste hiç adam gibi gelişmeler olmadı geçen ay resmen acınacak haldeydik ama bak sonunda yüzüm güldü senin de gülecek canımcım.

valla benim buzdolabım bozuk şuan tamirde evde soğuk su bile yok yoksa ben de atıcam kendimi mutfağa hem misafirlerim var almam gereken ama şuan bomboş duruyorum bugün kendimi fazla yormadan biraz evi siler süpürürüm çamaşır yıkarım vs.. iftarada kayınvalideme gidiyoruz.bence sen börek falan pişir yiyebildiğinizi yersiniz kalanını at difirize sonra diz fırın tepsisine ısıt taptaze oluyor. hatta sarıp pişirmeden de koyabilirsin :)

canım içerde altyapı çalışmaları var bence:) ayyy çok heyecanlı uğraşıyo bıcırık. neresi daha güzel diye dolanıp duruyo bence :) iyi düşün iyi olsun canım.

sana kesinlikle katılıyorum bu sorunu yaşamış insanlar kucağına bebeklerini aldıklarında herşeyi unutuyolar. benim arkadaşım ki beni medicine a o yönlendirdi ben orda tedavi gördüm dedi ilk başta ben anlattıkça söküldü ama sonrasında düzgüncene anlattı rahim filmi çekilmiş tüplerinde yapışıklıklar çıkmış laparoskopi olmuş eşim de bir antibiyotik kullandı diyor ama kesin sperm sayısını arttırmak için bişeyler kullandı. neyseki bazen bana katılıyor çok zor canım seni anlıyorum diyor ama bir konuşmamızda stresten bahsediyorduk. eşi çok istemiş çocuk bu hemen yapmamış beni çok sıktı sırf bizim stresten çocuğumuz olmadı doğal yollarla dedi. tüplerini de stres mi tıkadı yani? dimi ama.ondan sonra ben de çok anlatmıyorum. en sonda aşılama iptal edildiğinde üzüldüğümü anlattım git gel helak olduk dedim. devlete geçtiğimiz için sanki kötü ettik gibi laflar etti. onların yaşları da 33 kız 37 adam baya bi koşturmuşlar devlete gidecek zamanları da olmamış hemen özele dökmüşler parayı ki normalde acayip karı koca pintidirler. ben sanki özele gitmiyorum diye bir tuhaflarına gidiyormuş gibi hissettim. hani böyle koşturuyorum strese giriyorum rapordu falan uğraşıyorum ya demekki içinden diyor neden özele gitmiyor.sanki özele gitsem herşey çözülecek. bilmiyor ki benim yolum onunki kadar kısa değil. herneyse anneme falan da anlatıyorum ama kısa ve net çünkü anlamıyor bazen kadıncağız dinlemek de istiyor bazen de saçma sorular soruyor kızıp bağırıyorum. artık sıkıldım anlatmaktan. küçük teyzemle çok derleştik annem dışında bir de onun haberi var bukadar detaydan o bile geçen gün nasıl gidiyor diye sordu "iyi" dedim sadece. aşılama oldum bile demedim. sonraçünkü sonuç ne zaman dicek gerilicem. kayınvalidem çok anlayışlı biliyor ama tek kelime sormaz. görümcem de vijdan tazeliyor şua aralar. bir gerginliğimiz olmuştu geçmişte bebek problemiyle ilgili. eşim de bağırdı ona. şimdi çok ilgili maşallah. geçmişteki ilgisiz ve dansık hallerinin günahını çıkartıyor. ona bile anlatmıyorum çok. hatta gebe olursam paylaşmayı bile düşünmüyorum.ne çok içimi döktüm.

canım gelişiyor yumurtalar korkma çatlamazlar hemen ayrıca çatlama önleyici iğne de kullanıyorsun.

öncelikle bahar a müjde. bana da saçma gelmişti zaten öyle şey olmaz. adetin bayrama denk gelmezse bir şekilde yapılır aşılaman canım merak etme. çok sevindim. duygucum yumurtalar süper rahim duvarın da harika. herşey yolunda gidiyor bak rahatla artık.

inşallah canım. hepsinin içleri doludur ve hayırlısıyla gerçekleşir yumurta toplaman.

bana da çok saçma geldi. infertilitedeki kız aşılamaların iptal olmaması için hastane böyle bir karar aldı dedi. tüp bebek bölümünün de aşılama yapmayacağını söyledi ama böyle bi şey olsa ayşe kesinlikle bilirdi. bayram tatili pazar günü başlıyor. yani cumartesiden itibaren salı mesai bitimine kadar dört gün tatil oluyor. sanıyorum bu yüzden kontrolleri yapamayacaklarını düşünerek böyle bi karar aldılar. iğne kullananlar için normal ama ben klomen kullanan bi hasta olarak zaten sadece iki kere kontrole gidiyorum. adetin 9. günü ilk kontrolüme gidiyorum. ondan 3-4 gün sonra da son kontrole gidiyorum. yani üç-dört günlük bi tatil için benim tedavimin ertelenmesi gerçekten yazık olur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…