ranacım belki diğer arkadaşlar bize kızacak ama yeminle bende sonun adoğru yaklaştıkça aynı şeyleri düşünüyorum. aşılamada zaten amaaan nasıl olsa tutmıycak diğe bakıyordum. bunda da o kadr emin değilim her hangi bir konuşma olduğunda eşim zaten bebek olunca alıcaz, zaten bebeğin odasını hazırlamıycazmı, badanada ozamn yaaprız diyor. her lafından önce zaten bebek oluca diye başlıyor. ve bende her defasında o kadar eminsin yani bebğin olacağından. bence olmycak deyip duruyorum ve artık eliyle ağzımı kapatmaya başladı sen bi sussana diyor. şuan inanılmaz şeffaf akıntım var ( ki normalde akıntım hiç olmaz) ve göğüs uçlarınm çok hassas duşa girdiğimde elim değince fark ettim göğüşler hafif büyümüş ve hassaslaşmış. Tutucak mı tutmıycakmı hiç düşünmüyorum bile bu yüzden bebkle ilgili hayal kurmuyorum daha doğrusu kurmak aklıma gelmiyor. hatta eşime sanırım ben bebek istemiyorum diyorum.o da ozman ne diye hastaneye gidiyosun saçmalama deyip lafı değiştiriyor. yani cidden sorguluyorum çokcuk istiyormuyum istemiyormuyum diye hamile kalmak uzun bi süreç ve doğurmak çok zor benceyani duygu ve düşünceler çok karmaşık. belkide olmamasından korktuğum için bebek istemiyorum diyorumdur. bilinç altı olabilir iç bir fikrimde yok bilinç altımı üstümü diye ( anlıycağınız karmaşıgım. kusura bakma ranacım sana iyi şeler söylemek isterdim ama bende aynı duyguları yaşadığım için iyice seni dibe vurdurdum sanırım
yok canim bosa gitmiyolardir buyuyolArdir cunku kendi gozumle gordum transfer gunu. toplansada yumurtalarin buyumeye devam ediyo dedi doktorda. yani o konuda icin rahat olsun. bir an once vakit gecsin istiyorum ya
asilama yaptirdigim
zaman sanki tup bebek tedavisinin kesin gebelikle sonuclanacagini yada ihtimal olarak daha yuksek oldugunu dusunurdum. ama simdi hislerim asilamadaki gibi. cok garip insan biseyler hissetmek istiyo ama cok cok erken oldugu icin hic bisey hissetmiyorum ve sanki tutmasi zor biseymis gibi geliyor.
o kadar ekstra islemler yapildi ama sanki hic guven vermedi bu tup bebek bana. sonuc yine ayni olucak gibi geliyo. kendimi kandiriyo gibiyim. hamile olmaya adapte olamiyrm.
anladım canım zaten biz de devam ediyoruz çalışmaya. yalnız bişeyi farkettim sizleri ve burdaki paylaşımları çok seviyorum ama sanki zamanı daha da yavaş akıtıyor burası sanırım zihnimizde olduğu için hep. biraz uzaklaşsak mı bilmem ki yani en azından ben kendi adıma.
şu buzdolabım yapılıp gelse de birkaç gün misafir ağırlasam hem zaman geçer hem de sonuç gününe kadar bitirmiş olurum misafirlerimi.
en guzelini yaparsin canim kafani dagitmakla. bende orgumu ormeye calissam ki diyorum:) bi kalksam mutfaga atmak istiyorum kendimi cesit cesit pasta borek yapsam. ne kadar rahatlarim bi bilseniz:) borek acsam, acma pogaca kek yapsam:) gerci esim oruc tuttugu icin yenmez evde ama bilmiyrm yapar derindondurucuma atarim belki:)anladım canım zaten biz de devam ediyoruz çalışmaya. yalnız bişeyi farkettim sizleri ve burdaki paylaşımları çok seviyorum ama sanki zamanı daha da yavaş akıtıyor burası sanırım zihnimizde olduğu için hep. biraz uzaklaşsak mı bilmem ki yani en azından ben kendi adıma.
şu buzdolabım yapılıp gelse de birkaç gün misafir ağırlasam hem zaman geçer hem de sonuç gününe kadar bitirmiş olurum misafirlerimi.
ben neden korktum biliyomsn. transferden sonra akintiyla gottiyse diye. ama gitse kanama olur dimi? bide bigun cok akibtim var kesin bi faliyet var farkindayim:) evde oturmak sıkti beni aslinda baska bisi degil.canım tabiyki şansın daha yüksek. bunları düşünerek bozma moralini lütfen. hem daha çok erken. üçüncü gündesin ve bebeğin muhtemelen daha rahmine bile yerleşmedi. bu süreç bile tahmini 5 gün sürüyor biliyorsun. yani şu an hiçbir şey hissetmemen gayet normal. moralini yüksek tut lütfen ve bebeğin için elinden geleni yap. inşallah güzel sonuç alacaksın.
ben neden korktum biliyomsn. transferden sonra akintiyla gottiyse diye. ama gitse kanama olur dimi? bide bigun cok akibtim var kesin bi faliyet var farkindayim:) evde oturmak sıkti beni aslinda baska bisi degil.
:)) iste buna mantigim almadigi icin dusunuyorum:) yok yol iyiyim karamsarligim gecti:)canım ne alakası var. mümkün değil böyle bi şey olması. için rahat olsun. insanlar transferden yarım saat sonra tuvalete gidiyorlar o şekilde tutuyor. bunları düşünerek boş yere üzme kendini. evde keyifli vakit geçirmeye çalış. komedi filmleri izle mesela. ne bileyim tavla falan oynayın eşinle:)) eşin sana hizmet ediyor ne güzel. keyfini çıkar bu anların.
:)) iste buna mantigim almadigi icin dusunuyorum:) yok yol iyiyim karamsarligim gecti:)
esim bana hizmet etmeyi hep cok sever saolsun. beek gibi bakar bana. sadece oruclu oldugu icin biraz mayisiyo onada yapcak bisey yok:) ben kiyamiyrm bisey istemeye:) komedi cok mantikli aslinda esim film manyagi soyliyimde indirsin biraz film vakit gecer.
sen neye karar cerdin canim? yoksa yarindan sonrami karar vericeksin?
sen bilirsin canım. başka şeylerle oyalanmak iyi geliyor gerçekten. bende bu ay bol bol gezdim. işe verdim kendimi. hastane işlerini bir ay ara vermek iyi geldi. ama ne işyerinde ne de başka yerde bi saniye bile çıkmıyor aklımdan inan. istesemde uzaklaşamıyorum ve kimseyle konuşamıyorum bu durumu sizlerden başka. yani eşimi ailemi ve arkadaşlarımı bunları konuşarak sıkmak istemiyorum. hem beni sizler kadar anlayacaklarını da düşünmüyorum. karamsarlık da olsa bana iyi geliyor çıkçası burası.
baharcım bu konuları konuşmak için kesinlikle doğru yerdesin. annenin seni anlaması mümkün değil. kardeşlerin bekarsa hiç anlamazlar. evli ve çocukları varsa ki 1 kardeşin yeni doğum yaptı diye hatırlıyorum ve kolay şekilde hamile kaldıysa o da seni anlamaz. ama hepsinin dediği tek şey seni anlamaya çalışıyoruz:) ama emin ol anlamazlar:) misal ben kardeşlerimler çok paylaşmam annem hiç bilmez. ablamın dediği şey siz panik yapıyosunuz akışına bırakın (20 ay oldu çalışmalar başlayışımız 2010 aralıktı) akışına bıraksaymışız vay halimize. ve kuzenim senelerce uğraştı 4. tüpte tuttu şuan ikizlere hamile ve yaklaşık 2 aylık o bile geçmişi unutmuş gibi. boşa kendini hırpalama olunca oluyor demeye başladı:) bu duurmdaki biri bile anlamazken diğer insanlar nasıl anlasın. kanlı canlı bir örnek size:) bi ark vardı aşılama oldu sonra kendiliğinden hamile kaldı eskiden konusurdum şimdi bahsini bile açmıyorum çünkü eminim o da anlamaz beni. çocuk konusunda bizimde her şey akışında gitseydi eğer eminimk bizler bu kadar karamsar olamzdık. bu durumları yaşayan kişiler olarak zaman zaman karamsar olmak ve endişelerimizin olması bence çok normal. kocalarımızın bile bizi 4 4 lük anladığını sanmıyorum. iğneleri ilaçları kullanan biz her gün kan verip ultrasona giren biz. o ultrason odasının atmosferini ve içinde bulunduğumz ruh halini nasıl anlıycaklarki. bence sen derdini burda dökemeye devam et. her nekadar derdine derman olamasakta diğer insanlardan daha çok anladığımız kesin. ortak noktamız yok. mesela ultrason cihazı:)) hepimizden sırayla geçti hemde defalarca :))))
kızlar fena halde şeffaf akıntım var acaba yumurtalar kendiliğinden mi çatladı noldu anlamadım. dozmu fazla geliyor. dozu düşürmediler umarım hata etmemişlerdir bu konuda. yumurtalar çatladığındamı akıntı olurdu yumurtlama olduğundamı oluyordu akıntı? sabah olsada bir an önce gitsem hastaneye. çatlamamış olsalar bari( doz yüksek olunca birden gelişip çatladmı acaba.
baharcım bende ters giden bişey olmaz ve kafam rahat olursa bayramdaki aşılama iptalmi işini kesin sorucam. belki telde ulaşamayabilirsin yada net cevap alamazsan ilk ağızdan bilgi alırım.
canım akıntı için endişelenme. kullandığın başka bir ilaçtan da olabilir. erken çatlamayı önleyici ilaç vermişlerdir sana muhtemelen. bu saatlerde sanıyorum hastanedesindir. ve yumurtalarını daha da büyümüş sayıları artmış şekilde görünce rahatlayacaksın muhtemelen.
sağol canım. senden haber bekliycem. ilk ağızdan öğrenmek bence de daha mantıklı. nil den telefonda duymaktansa kötü haberi senden duymak daha az sarsıcı olur benim için:))
baharcım geldim. epey olduda yazma fırsatı anca bulabildim. öncelikle şunu söyleyim bugün ayşe vardı ve bayramda ara verme gibi bir durum sözkonusu değil böyle bir şey bugune kadar hiç olmadı olsa zaten size söylerler dedi. ben de bi arkadaşım için soruyorum dedim. misal bayramdan 1 hafta önce adet oldun tedavine başlayabiliyorsun. ama bayram günü a det olursan zaten o ay boşa gider dedi. haliyle sen bayram öncesi adet olursan hasteneye gittiğinde tedavine başlanacak.
bana gelince kan verdim bakıldı ve yumurtalar sayıldı. endimetrium (sanırım rahim kalınlığı oluyor) 12 mm dedi. sağda yumurta saydı solda saydı (aslında ona göre sol olan bana göre sağ sayılıyor) orda saydı 3-4 tane. 12,5 14,5 15,5 falan dedi. öğlen kan çıkınca arıycam saat 3 gibi ilaca devam dozu düşür yada aynen devam diycek. akıntı ve göğüs hassasiyeti ilaçlardanmış.
canım çoook teşekkür ederim sana. nasıl içim rahatladı bilemezsin. bir kaç gündür içim içimi yiyordu resmen. bende şimdi infertiliteyi arayıp sordum. infertilite sekreteri kız biz ağustos ayında kesinlikle aşılama yapmıycaz dedi. acaba burda yazan arkadaş infertiliteden mi almıştı bu bilgiyi?
çok sevindim canım. yumurtaların durumu gayet iyi. sayısı da büyüklükleri de şu an için çok ideal maşallah. inşallah böyle sorunsuz ilerler. tahmin etmiştim akıntının ilaçlardan kaynaklandığını.
baharcım sende dert etme hastaneyi ararsın ulaşamazsan ben pazartesi mesaime yine zk da başlıycam sorarım sekretere bilginin doğruluğundna emin oluruz. eğer doğru ise bayram arası verecekleri sakin düşünüp karar verirsin eşinle. bende özel olarak gidip 3500 tl ye mal olması iyi olmadı sende avrupa yakasında öyle bir araştırırsın. bence seni bu kadar sinirlendiren şey beklemek oluyor. boş boş beklemek geriyor insanı haklısın. git gel yapsan ve uğraşsan bu kadar sinirlenmezdin. böyle drumlarda insanın gözü parayıda görmüyor.
canım beni sinirlendiren şey bu işin artık çoook uzaması. yani bir ay bayram var diye bekliycem. bir ay zaten aşılama süreci. tahlil ve rapor süreci de iki ay sürse tüp bebeğe geçebilmek için daha dört ay var önümde. önceleri beklemek zor gelmiyordu ama zaten 14 ay bekledim. özel bi merkezde başlasaydım şimdiye üç kez tüp bebek yaptırmıştım. neyse artık bakıcaz kısmet. pazartesi gittiğinde benim için bi yoklarsan sevinirim canım. en azından bende kafamda şekillendirmiş olurum gidişatı.
sen bilirsin canım. başka şeylerle oyalanmak iyi geliyor gerçekten. bende bu ay bol bol gezdim. işe verdim kendimi. hastane işlerini bir ay ara vermek iyi geldi. ama ne işyerinde ne de başka yerde bi saniye bile çıkmıyor aklımdan inan. istesemde uzaklaşamıyorum ve kimseyle konuşamıyorum bu durumu sizlerden başka. yani eşimi ailemi ve arkadaşlarımı bunları konuşarak sıkmak istemiyorum. hem beni sizler kadar anlayacaklarını da düşünmüyorum. karamsarlık da olsa bana iyi geliyor çıkçası burası.
en guzelini yaparsin canim kafani dagitmakla. bende orgumu ormeye calissam ki diyorum:) bi kalksam mutfaga atmak istiyorum kendimi cesit cesit pasta borek yapsam. ne kadar rahatlarim bi bilseniz:) borek acsam, acma pogaca kek yapsam:) gerci esim oruc tuttugu icin yenmez evde ama bilmiyrm yapar derindondurucuma atarim belki:)
ben neden korktum biliyomsn. transferden sonra akintiyla gottiyse diye. ama gitse kanama olur dimi? bide bigun cok akibtim var kesin bi faliyet var farkindayim:) evde oturmak sıkti beni aslinda baska bisi degil.
baharcım bu konuları konuşmak için kesinlikle doğru yerdesin. annenin seni anlaması mümkün değil. kardeşlerin bekarsa hiç anlamazlar. evli ve çocukları varsa ki 1 kardeşin yeni doğum yaptı diye hatırlıyorum ve kolay şekilde hamile kaldıysa o da seni anlamaz. ama hepsinin dediği tek şey seni anlamaya çalışıyoruz:) ama emin ol anlamazlar:) misal ben kardeşlerimler çok paylaşmam annem hiç bilmez. ablamın dediği şey siz panik yapıyosunuz akışına bırakın (20 ay oldu çalışmalar başlayışımız 2010 aralıktı) akışına bıraksaymışız vay halimize. ve kuzenim senelerce uğraştı 4. tüpte tuttu şuan ikizlere hamile ve yaklaşık 2 aylık o bile geçmişi unutmuş gibi. boşa kendini hırpalama olunca oluyor demeye başladı:) bu duurmdaki biri bile anlamazken diğer insanlar nasıl anlasın. kanlı canlı bir örnek size:) bi ark vardı aşılama oldu sonra kendiliğinden hamile kaldı eskiden konusurdum şimdi bahsini bile açmıyorum çünkü eminim o da anlamaz beni. çocuk konusunda bizimde her şey akışında gitseydi eğer eminimk bizler bu kadar karamsar olamzdık. bu durumları yaşayan kişiler olarak zaman zaman karamsar olmak ve endişelerimizin olması bence çok normal. kocalarımızın bile bizi 4 4 lük anladığını sanmıyorum. iğneleri ilaçları kullanan biz her gün kan verip ultrasona giren biz. o ultrason odasının atmosferini ve içinde bulunduğumz ruh halini nasıl anlıycaklarki. bence sen derdini burda dökemeye devam et. her nekadar derdine derman olamasakta diğer insanlardan daha çok anladığımız kesin. ortak noktamız yok. mesela ultrason cihazı:)) hepimizden sırayla geçti hemde defalarca :))))
canım gelişiyor yumurtalar korkma çatlamazlar hemen ayrıca çatlama önleyici iğne de kullanıyorsun.kızlar fena halde şeffaf akıntım var acaba yumurtalar kendiliğinden mi çatladı noldu anlamadım. dozmu fazla geliyor. dozu düşürmediler umarım hata etmemişlerdir bu konuda. yumurtalar çatladığındamı akıntı olurdu yumurtlama olduğundamı oluyordu akıntı? sabah olsada bir an önce gitsem hastaneye. çatlamamış olsalar bari( doz yüksek olunca birden gelişip çatladmı acaba.
baharcım bende ters giden bişey olmaz ve kafam rahat olursa bayramdaki aşılama iptalmi işini kesin sorucam. belki telde ulaşamayabilirsin yada net cevap alamazsan ilk ağızdan bilgi alırım.
öncelikle bahar a müjde. bana da saçma gelmişti zaten öyle şey olmaz. adetin bayrama denk gelmezse bir şekilde yapılır aşılaman canım merak etme. çok sevindim. duygucum yumurtalar süper rahim duvarın da harika. herşey yolunda gidiyor bak rahatla artık.baharcım geldim. epey olduda yazma fırsatı anca bulabildim. öncelikle şunu söyleyim bugün ayşe vardı ve bayramda ara verme gibi bir durum sözkonusu değil böyle bir şey bugune kadar hiç olmadı olsa zaten size söylerler dedi. ben de bi arkadaşım için soruyorum dedim. misal bayramdan 1 hafta önce adet oldun tedavine başlayabiliyorsun. ama bayram günü a det olursan zaten o ay boşa gider dedi. haliyle sen bayram öncesi adet olursan hasteneye gittiğinde tedavine başlanacak.
bana gelince kan verdim bakıldı ve yumurtalar sayıldı. endimetrium (sanırım rahim kalınlığı oluyor) 12 mm dedi. sağda yumurta saydı solda saydı (aslında ona göre sol olan bana göre sağ sayılıyor) orda saydı 3-4 tane. 12,5 14,5 15,5 falan dedi. öğlen kan çıkınca arıycam saat 3 gibi ilaca devam dozu düşür yada aynen devam diycek. akıntı ve göğüs hassasiyeti ilaçlardanmış.
inş içleride doludur yumurtaların bakalım sona yaklaştıkça korkuyorum valla bugün 3 kişiden yumurta toplama vardı işim bitti gitmeden onlarla epeyce konuştum ki yeşil önlük fobimi atayaım istedim. giyinmişlerdi önlükleri çünkübi aksilik olmazsa bu hafta toplanır heralde cumaya falan.
infertilitenin aşılama yapmama gerekçesi neymiş. nekadar saçma bir şey ya. onların keyfi için 1 ay boyunca yapmamak ne demek. kaçtane insanın zamanını çalıyorlar. ayşe bana öyle dedi valla. gittiğimde nil varsa onada sorarım garanti olsun:) infertilitedeki asistan dr. ya belki izindedirler ondan sebep yoktur ama yinede mantıksız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?