bu arada şu sağ sol olayını bende anlayamadım hala. doktor sağdan bakıyor soldaki yumurtaları sayıyor. soldan bakıncada sağdakileri. her seferinde dikkat ediyorum ve kafam karışıyor:))
canım sana hak veriyorum uzaması insanı çok sıkıyor ama sabret çünkü sadece 1 aşılaman kaldı şimdi herşeyi yakıp yıkıp paraları saçınca için rahatlayacak mı? belki biraz ama olumsuz bişey olursa da için yanacak sonra. sabrın sonu selamettir. ben de çok kötü günler yaşadım buraya başlamadan önce de aylarca üst üste hiç adam gibi gelişmeler olmadı geçen ay resmen acınacak haldeydik ama bak sonunda yüzüm güldü senin de gülecek canımcım.
canım bende aynı senin gibi düşünüyorum aslında ama her geçen ay psikolojimin daha da bozulduğunu farkediyorum:)) çevremde herkesin biliyor olması da çok sinir bozucu. bir an önce aşama kaydetmek istiyorum artık.
merhaba kizlar:)
duygucum hassasiyet ve akinti bende de vardi. bende acaba catladimi diye dusunuyodum ama zamansiz catlamasin diye igne verdiler ya catlamasi imkansiz. insallah en kisa surede yumoslarin kocsman olurda toplanir sağlikla:)
baharcim senin adinada sevindim bayram seyran karistirmadiklari icin. senin adetinde zamansiz gelmez umarim:)
dr. la karşılıklı olduğumuz için onun sağı benim solum. onun solu ise benim sağım oluyor . yan yana olsak sağ ve sollarımız aynı olacak haliyle o şekilde ultrasonlada bakılmadığına göre:) sağda 10mm 11 mm diyor içimden ne sağı ya orası sol diyorum :))
size ters gelmis heralde kizlar benim kistimdr. la karşılıklı olduğumuz için onun sağı benim solum. onun solu ise benim sağım oluyor . yan yana olsak sağ ve sollarımız aynı olacak haliyle o şekilde ultrasonlada bakılmadığına göre:) sağda 10mm 11 mm diyor içimden ne sağı ya orası sol diyorum :))
merhaba kizlar:)
duygucum hassasiyet ve akinti bende de vardi. bende acaba catladimi diye dusunuyodum ama zamansiz catlamasin diye igne verdiler ya catlamasi imkansiz. insallah en kisa surede yumoslarin kocsman olurda toplanir sağlikla:)
baharcim senin adinada sevindim bayram seyran karistirmadiklari icin. senin adetinde zamansiz gelmez umarim:)
canım sana hak veriyorum uzaması insanı çok sıkıyor ama sabret çünkü sadece 1 aşılaman kaldı şimdi herşeyi yakıp yıkıp paraları saçınca için rahatlayacak mı? belki biraz ama olumsuz bişey olursa da için yanacak sonra. sabrın sonu selamettir. ben de çok kötü günler yaşadım buraya başlamadan önce de aylarca üst üste hiç adam gibi gelişmeler olmadı geçen ay resmen acınacak haldeydik ama bak sonunda yüzüm güldü senin de gülecek canımcım.
canım bende aynı senin gibi düşünüyorum aslında ama her geçen ay psikolojimin daha da bozulduğunu farkediyorum:)) çevremde herkesin biliyor olması da çok sinir bozucu. bir an önce aşama kaydetmek istiyorum artık.
evet herkesin biliyor olması çok sakıncalı. ben çalışıyor olsaydım bu kadar sormazdı çevrem bana. şimdi evliliğimizin 5. yılına girdik insanlar çok oldu diyor tabi 1 de düşüğü bilince zor oluyor diyolardır. şimdiki aklım olsa bu konuda kimseyle yüz göz olmazdım. görümcemi de çok yakın görmüştüm başalrda anlatmıştım sorunu 2 ay sonra hamile kaldım çok tuhaf bir şekilde sevinmedi. hatta dur bakalım daha yeni falan dedi.aslında yeniyken daha tehlikeli. sonra düşünce de ben senin o bebeğine zaten hiç inanamamıştım falan dedi. anlamsızzzz...
bbir sefer de bir yakını derneklerle falan ilgileniyor tüp bebeğe ihtiyacı olan birisi var mı demiş dünya kadınlar gününde belediyeye tekzen çamlıbel geliyormuş ücretsiz 3 tüp bebek verecekmiş vs.. bunu soran kadının da ağzı gevşek don gibidir. benim salak görümcem de atlamış sazan gibi. elif i götürelim demiş. olay burda koptu zaten. eşim de bağırdı s...ç tı sıvadı anlayacağınız. ben hiç birdaha muhattap olmadım. sanane.bakalım ben istiyormuyum şuan böyle bişey.sen bana sormadan ne cürretle bunu bir başkasına anlatırsın. şimdide vijdan tazeliyor ilgili görümce gibi davranıyor. ama hiç umrumda değil. ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar demişler. gebe olursam da gider annem de yatarım hiç ona muhtaç olmak istemiyorum.
cetrodite zamansız çatlamasın diye mi verildi acaba. valla içeriğini okusamda artık kafama almıyor. onlarda sorduğumda cevap alamıyorum .eğere dediğinizi gibiyse içim rahat olsun. bi yandan seviniyorumda akıntı olmasına normal hiç akıntım olmaz. demekki yumurtalar oluşuyor diyorum içimden. ama ilaçlarla bebek sahibi olmakta hala zoruma gitmiyor değil(
sana kesinlikle katılıyorum bu sorunu yaşamış insanlar kucağına bebeklerini aldıklarında herşeyi unutuyolar. benim arkadaşım ki beni medicine a o yönlendirdi ben orda tedavi gördüm dedi ilk başta ben anlattıkça söküldü ama sonrasında düzgüncene anlattı rahim filmi çekilmiş tüplerinde yapışıklıklar çıkmış laparoskopi olmuş eşim de bir antibiyotik kullandı diyor ama kesin sperm sayısını arttırmak için bişeyler kullandı. neyseki bazen bana katılıyor çok zor canım seni anlıyorum diyor ama bir konuşmamızda stresten bahsediyorduk. eşi çok istemiş çocuk bu hemen yapmamış beni çok sıktı sırf bizim stresten çocuğumuz olmadı doğal yollarla dedi. tüplerini de stres mi tıkadı yani? dimi ama.ondan sonra ben de çok anlatmıyorum. en sonda aşılama iptal edildiğinde üzüldüğümü anlattım git gel helak olduk dedim. devlete geçtiğimiz için sanki kötü ettik gibi laflar etti. onların yaşları da 33 kız 37 adam baya bi koşturmuşlar devlete gidecek zamanları da olmamış hemen özele dökmüşler parayı ki normalde acayip karı koca pintidirler. ben sanki özele gitmiyorum diye bir tuhaflarına gidiyormuş gibi hissettim. hani böyle koşturuyorum strese giriyorum rapordu falan uğraşıyorum ya demekki içinden diyor neden özele gitmiyor.sanki özele gitsem herşey çözülecek. bilmiyor ki benim yolum onunki kadar kısa değil. herneyse anneme falan da anlatıyorum ama kısa ve net çünkü anlamıyor bazen kadıncağız dinlemek de istiyor bazen de saçma sorular soruyor kızıp bağırıyorum. artık sıkıldım anlatmaktan. küçük teyzemle çok derleştik annem dışında bir de onun haberi var bukadar detaydan o bile geçen gün nasıl gidiyor diye sordu "iyi" dedim sadece. aşılama oldum bile demedim. sonraçünkü sonuç ne zaman dicek gerilicem. kayınvalidem çok anlayışlı biliyor ama tek kelime sormaz. görümcem de vijdan tazeliyor şua aralar. bir gerginliğimiz olmuştu geçmişte bebek problemiyle ilgili. eşim de bağırdı ona. şimdi çok ilgili maşallah. geçmişteki ilgisiz ve dansık hallerinin günahını çıkartıyor. ona bile anlatmıyorum çok. hatta gebe olursam paylaşmayı bile düşünmüyorum.ne çok içimi döktüm.
canım gelişiyor yumurtalar korkma çatlamazlar hemen ayrıca çatlama önleyici iğne de kullanıyorsun.
öncelikle bahar a müjde. bana da saçma gelmişti zaten öyle şey olmaz. adetin bayrama denk gelmezse bir şekilde yapılır aşılaman canım merak etme. çok sevindim. duygucum yumurtalar süper rahim duvarın da harika. herşey yolunda gidiyor bak rahatla artık.
evet herkesin biliyor olması çok sakıncalı. ben çalışıyor olsaydım bu kadar sormazdı çevrem bana. şimdi evliliğimizin 5. yılına girdik insanlar çok oldu diyor tabi 1 de düşüğü bilince zor oluyor diyolardır. şimdiki aklım olsa bu konuda kimseyle yüz göz olmazdım. görümcemi de çok yakın görmüştüm başalrda anlatmıştım sorunu 2 ay sonra hamile kaldım çok tuhaf bir şekilde sevinmedi. hatta dur bakalım daha yeni falan dedi.aslında yeniyken daha tehlikeli. sonra düşünce de ben senin o bebeğine zaten hiç inanamamıştım falan dedi. anlamsızzzz...
bbir sefer de bir yakını derneklerle falan ilgileniyor tüp bebeğe ihtiyacı olan birisi var mı demiş dünya kadınlar gününde belediyeye tekzen çamlıbel geliyormuş ücretsiz 3 tüp bebek verecekmiş vs.. bunu soran kadının da ağzı gevşek don gibidir. benim salak görümcem de atlamış sazan gibi. elif i götürelim demiş. olay burda koptu zaten. eşim de bağırdı s...ç tı sıvadı anlayacağınız. ben hiç birdaha muhattap olmadım. sanane.bakalım ben istiyormuyum şuan böyle bişey.sen bana sormadan ne cürretle bunu bir başkasına anlatırsın. şimdide vijdan tazeliyor ilgili görümce gibi davranıyor. ama hiç umrumda değil. ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar demişler. gebe olursam da gider annem de yatarım hiç ona muhtaç olmak istemiyorum.
canım çalışıyor olmak da çözüm değil. sonuçta hastane için sürekli izin kullanıyorsun ve bu da diğer çalışanların dikkatini çekiyor. senin ve eşinin ailesine ilaveten bir de iş yerindekilere izahat vermek zorunda kalıyorsun. ama beni asıl kıran şey tedavi olduğumu bildikleri halde kimsenin bi şey sormaması. bir kaç kişi dışında kimse bu kız evlendiğinden beri çocuk istiyor. bir senedir tedavi görüyor. nasıl gidiyor bi soralım demiyor. görümcenin davranışı hiç hoş değil gerçekten. onu ne ilgilendirir bakalım sen çekilişe vs katılmak istiyor musun? o kadının yanında söylemesi de ayrı talihsizlik olmuş gerçekten. ama eşin çok iyi yapmış. ayağını denk alır bir dahaki sefere. ben hamile kaldığımda çevremdeki herkese söylemiştim hatta eşim tek tek teledon açıp haber vermişti herkese. iki eltim var. hamile kaldığımda ikisi de tebrik için aramamışlardı. bebeğimi kaybettiğimi öğrendiklerinde de geçmiş olsun demediler. hala kırgınım çok. senin görümcene olan kırgınlığını anlayabiliyorum o yüzden.
inş. bakalım elifcim. gidip geliyorum sonumuz iyi ola. sanırım cetrotide zamansız çatlamasın diye verilen iğne olabilir. olmadı kan sonucum çıkınca telde sorarım hemşireye.
valla bu işler özelle olmaz biliri o tipleri özele gidipte burnu kaf dağında olanları. aslında para verirken canları gider bir yanda da akılları devlettedir ama zamanları olmadığından gidemezler. valla eşimde bende çalışıyoruz çok şükür kazanıyoruz gitsek bi merkezde ço krahat yaptırırdık. ama eşimde bende devlet konusunda emindik çünkü insanları maddi olraka yolma kaygıları yok. arada depresyona girmem hijyen olayı. eski bi hast. ultrason odasında tavana bakıyorum badana dökülüyor renk atmış.
eğer piyango falan çıkarsa tüp bebek bölümünü tadilat yaptırcam. ve şu kişi tarafından yaptırılmıştır diye adımı yazdırcam. kızılaylarda olduğu gibi:) belki dua alırız valla.
elifcim senin bu ozel merkezlere olan antipatini anlayamiyorum. oralara para dokunce rahat mi ediceksin diyosun ama sunu unutma sadece zk dakiler tip okumadi. sadece onlar bu isin erbabi degiller. oranin avantaji tam tesekkullu bir hadtane olmasi. yoksa cogu ozel merkezdeki doktorlar yenilikleri yakindan takip edip, bu isi yurt disindada ogrenmek icin egitimlere gidiyilar. tabiki bunlar soyledigim ozel merkezler. bence bu kadar antipati duyma. bunlari sana icim rahat birsekilde soyluyorum cunku zk dada birsuru onemli operasyon yaptirdim. bi tup bebek merkezindede. seni elestirmedim, kalbinide kirmak istemem ama soyledigin seyin beni rahatsiz ettigini soylemek istedim. tabiki sonucu rabbim bilir... opuyorum seni
canım çalışıyor olmak da çözüm değil. sonuçta hastane için sürekli izin kullanıyorsun ve bu da diğer çalışanların dikkatini çekiyor. senin ve eşinin ailesine ilaveten bir de iş yerindekilere izahat vermek zorunda kalıyorsun. ama beni asıl kıran şey tedavi olduğumu bildikleri halde kimsenin bi şey sormaması. bir kaç kişi dışında kimse bu kız evlendiğinden beri çocuk istiyor. bir senedir tedavi görüyor. nasıl gidiyor bi soralım demiyor. görümcenin davranışı hiç hoş değil gerçekten. onu ne ilgilendirir bakalım sen çekilişe vs katılmak istiyor musun? o kadının yanında söylemesi de ayrı talihsizlik olmuş gerçekten. ama eşin çok iyi yapmış. ayağını denk alır bir dahaki sefere. ben hamile kaldığımda çevremdeki herkese söylemiştim hatta eşim tek tek teledon açıp haber vermişti herkese. iki eltim var. hamile kaldığımda ikisi de tebrik için aramamışlardı. bebeğimi kaybettiğimi öğrendiklerinde de geçmiş olsun demediler. hala kırgınım çok. senin görümcene olan kırgınlığını anlayabiliyorum o yüzden.
valla hiçkimse insanın kendi canı gibi olmuyor canım. görümcem iyidir hoştur evlendiğimden beri her konuda yardımcıdır çevreye alışmama misafir ağırlamama herşeyime yardım etmiştir beraber tatillere bile gittik ilk 2 sene.sonra değiştir herşey. belki de çok muhabbet tez ayrılık getirdi. bir ev yaptırmaya başladılar villa tarzında havuzlu falan 10 ortaklı 5 ikiz villa şeklinde bir site. kaptırdılar kendilerini. sanki hayatımızdaki tek öncelik onların içini döşemeye çalıştıkları villaları. hamileydim ve alerjik nezlem vardı geceleri uyuyamıyordum ve progestan içiyordum resmen sarhoş gibi geziyordum bi gün aradı gel evi görmüyosun ne zamandan beri dedi hiç mi merak etmiyosun falan. neyse kalktım gittim halsiz halsiz. demez mi bana sen nerdesin 2 ay oldu gelmiyosun eltilerim bile merak edip geldi gördü falan. ki normalde eltilerinin kıskançlıktan 2 yıl boyunca hiç gelmediklerini kocasının üzüldüğünü falan söylerdi. dedim 1 kere gelince kıymetli mi oldular biz ki mobilya bakarlarken fayans yer karosu beğenirken hep yanlarındaydık eşimle. dedim ben hamileyim biliyosun durumumu " e dur bakalım canım senin hamileliğin yeni" demez mi!! kan beynime sıçradı. onun önceliği evi. kimse kimseyi anlamıyor yani anlayacağın. sen kötümüsün düşük tehliken mi var hastamısın hiç umrunda olmadı. evini görmeye gelmedim diye azarladı beni. ben de birdaha hiçbişeye elimi sürmedim. temizliği bile üstten üstten yaptım o da 1 kez falan. kendi yaptı herşeyi. kürtajımda falan üzüldü tabiki de yine de ondan beklediğim bu değildi. artık mesafeliyiz eşimle.kimseye güvenmiceksin. sevincini üzüntünü paylaşacaklarına inanmayacaksın. ben şimdi hamile olsam görümceme güle oynaya söylemem yani .hatta sormazsa sölemicem bile. belki de tutmadı derim. kimseye bişey anlatmak istemiyorum artık. ben sadece bebeğim benimle olsun istiyorum dünya umrumda değil o zaman .
off ya bi dünya yazmıştım silindi( biizmde bu ekimde 4 biityor 5. yılımıza giriyoruz. görümce olayından bende muzdaribim. hiç derdimizle ilgilenmedi çocuğumuzun olmadığını üstü kapalı bildiği halde hamile kaldı ve göbeğinin fotosunu koydu face. kardeşiminde olmuyor görürde üzülür demedi. hamileliği boyunca ilgi bekledi yüz vermedik. şimdide doğum yaptı her fırsatta eşime sitem ediyor ama ben de eşime diyorum kendi biizm derdimizle ne kdar ilgilendiki şimdide ilgi bekliyor dedim eşimde bana hak veriyor ama aileci olduğu için bağırıp kızsada onlara hemen yumuşar vicdan yapar. kıyamaz aile derftelrine kıydıüı tek kişi benim. zaten hep derim bu durumda olmama sebebim sensin ki kendide kendisini suçlar. dr. un demesine göre ağır bir üzüntü,depresyonda yumurtalık rezevrleri etkilermiş.ailesinden kimseyi yakın bulmuyorum kendime samimi gelmiyorlar bana. ve görümcem aradıgında teli açmayıp geri dönüşte yapmıyorum. ne düşünürse düşünsün umrumdada değil.
senin görümcenede sinir oldum ne densiz ne haddini bilmezmiş. ne demek senin bebeğine inanmamıştım resmen kıskanmış. eşin dahada ilgilencekti senle hazdemedimemiş. kendisi bekar mı yada evli çocuğu yokmu? senin yerinde olsam yüzüne bakmam ortamlarda denk geldiğimizdede laf sokardım. sinir yaratıklar yabencede birşeyini anlatma koca tarafına. ne bilim belki ben yakın göremediğim için herkes aynı durumda sanıyorumdur. belki çok çok iyi kaynananlarda vardır. ama benim yıldızım en baştan barışmadı. eşimede her fırsatta söylerim. o dabilir ailemden sevdiğin birini söylesene der gülerek:) ay neyse bu konulara hiç mi hiç girmeyelim yaram derin :))
off ya bi dünya yazmıştım silindi( biizmde bu ekimde 4 biityor 5. yılımıza giriyoruz. görümce olayından bende muzdaribim. hiç derdimizle ilgilenmedi çocuğumuzun olmadığını üstü kapalı bildiği halde hamile kaldı ve göbeğinin fotosunu koydu face. kardeşiminde olmuyor görürde üzülür demedi. hamileliği boyunca ilgi bekledi yüz vermedik. şimdide doğum yaptı her fırsatta eşime sitem ediyor ama ben de eşime diyorum kendi biizm derdimizle ne kdar ilgilendiki şimdide ilgi bekliyor dedim eşimde bana hak veriyor ama aileci olduğu için bağırıp kızsada onlara hemen yumuşar vicdan yapar. kıyamaz aile derftelrine kıydıüı tek kişi benim. zaten hep derim bu durumda olmama sebebim sensin ki kendide kendisini suçlar. dr. un demesine göre ağır bir üzüntü,depresyonda yumurtalık rezevrleri etkilermiş.ailesinden kimseyi yakın bulmuyorum kendime samimi gelmiyorlar bana. ve görümcem aradıgında teli açmayıp geri dönüşte yapmıyorum. ne düşünürse düşünsün umrumdada değil.
senin görümcenede sinir oldum ne densiz ne haddini bilmezmiş. ne demek senin bebeğine inanmamıştım resmen kıskanmış. eşin dahada ilgilencekti senle hazdemedimemiş. kendisi bekar mı yada evli çocuğu yokmu? senin yerinde olsam yüzüne bakmam ortamlarda denk geldiğimizdede laf sokardım. sinir yaratıklar yabencede birşeyini anlatma koca tarafına. ne bilim belki ben yakın göremediğim için herkes aynı durumda sanıyorumdur. belki çok çok iyi kaynananlarda vardır. ama benim yıldızım en baştan barışmadı. eşimede her fırsatta söylerim. o dabilir ailemden sevdiğin birini söylesene der gülerek:) ay neyse bu konulara hiç mi hiç girmeyelim yaram derin :))
görümce konusunda en şanslı benim galiba. çok şükür görümce ve kayınvalidem dünya tatlısıdır ikisi de. ama benimde şu eltiler sinirimi bozuyo neyse ki görüşmüyoruz önemli bi şey olmadıkça.
neyse canım bunlar gelip geçici şeyler insanlar zamanla değişiyor gerçek yüzlerini görüyorsun kimi huylarını kabul ediyorsun kimilerini hazmedemiyorsun ama birşekilde onlarla geçinmeye devam ediyorsun. herşey olması gerektiği gibi işte okadar. ben eşimle mutluyum o beni anlıyor. hatta kayınvalidem bile kızının bazı huylarını hoşgörmemi istiyor. ben de mesafe koyarak buldum çözümü.
bugün daha 5. günüm nasıl geçecek bu 10 gün bahar? sorarım sana :)hava da çok sıcak evi süpürecek halim bile yok terlemek istemiyorum zaten haftasonu süpürmüştüm kirlenmemiş bile yok yere kendimi yormicam bu sıcakta.akşam da kayınvalidem de iftar yapıcaz. bütün gün boşum ramazan olmasa bişeyler yaparsın ama böyle de çok zor gündüzleri zaman geçmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?