günaydın kızlar. duygu yok bu sabah :) operasyonu bitmiştir inşallah herşey yolunda gitmiştir şuan dinleniyordur. sabah hep onu düşündüm. hakkında hayırlısı olsun.
benim de buzdolabım geldi çok şükür eskisinden daha iyi soğutuyor :) yalnız herkes ellemiş dolabımı ya pis pis elleriyle dışını :) bi güzel cifledim.akşam eşimle kahvaltılıkları falan aldık.bugün de çıkıp meyve sebze falan alıcam artık evimde iftar yapmak istiyorum. bana da iş çıktı sıkılmıştım boş boş oturmaktan. bu arada gece bile uykumdan uyandırır derecede kasık ağrılarım var ara sıra girip çıkıyor. aslında bugün çatlatmanın 12. günü artık etkisini kaybetmesi lazım.göğüslerimi yoklayıp duruyorum hala acıyolar ama. hiç de belli olmaz tabi. herşeyin hayırlısı...
merhaba canım sen aşılamamı yaptırmıştın
evet canım 10. günüm bugün.
günaydın kızlar. duygu yok bu sabah :) operasyonu bitmiştir inşallah herşey yolunda gitmiştir şuan dinleniyordur. sabah hep onu düşündüm. hakkında hayırlısı olsun.
benim de buzdolabım geldi çok şükür eskisinden daha iyi soğutuyor :) yalnız herkes ellemiş dolabımı ya pis pis elleriyle dışını :) bi güzel cifledim.akşam eşimle kahvaltılıkları falan aldık.bugün de çıkıp meyve sebze falan alıcam artık evimde iftar yapmak istiyorum. bana da iş çıktı sıkılmıştım boş boş oturmaktan. bu arada gece bile uykumdan uyandırır derecede kasık ağrılarım var ara sıra girip çıkıyor. aslında bugün çatlatmanın 12. günü artık etkisini kaybetmesi lazım.göğüslerimi yoklayıp duruyorum hala acıyolar ama. hiç de belli olmaz tabi. herşeyin hayırlısı...
canim hadi gecmis olsun. iyi olmana cok sevindim.kızlar ben geldim. gerçi saat 11:15 te evdeydim ama eşimde yanımda olduğu için açamadım neti.sağa sola kıvrandım çok sıkıldım başım ağrıdı yatmaktan dedimde neti açtım. çatlıycaktım sıkıntıdan:))
çok şükür iyi geçti korkunun ecele faydası yok dedim. sanırım 8 adet yumurta toplandı ama tam emin değilim ben masada yatarken kenan geldi. embriyolog bayan sanırım 8 adet toplancak dedi kenana. bilgilerimi okuyordu hastanın adı şu şu doğumlu falan kenan istemiyorum hasta bilgisi biliyorum falan dedi. opusunu ben yapcam dedi bayan oda hayrı dedi 2 erkek ismi söyledi bayanda ben yapcam dedi. neyse ayılmam masada oldu hatta işlemin sonuna doğru bi refleks oldu ve ahhh dedim. yani hissettim. ama sonuç olarak gerçekten korkulacak bişey yokmuşta can tatlı işte insan yinede korkuyor. ilk beni aldılar ben çatlatmamı çarş. akşamı 22 de yapmıştım benden sonra 2 bayan daha vardı. ve 4 de transfer vardı. ana baba günüydü.ultrasona gelenlerde cabası. ordaki hasta bakıcı bu neki sakin bugün dedi. yuuuh sakin hali oysa. neyse uyandığımda gözlerimden yaş geldi.narkozcu bayan yaşlarımı sidi nedne ağlıyon bak bitti diyor. ben neden noraml olmadıda bunları yaşadım bu masaya doğum için yatsaydım diye geçirdim aklımdan. kısaca bayılmamla ayılmam bir oldu. müşade odasına aldılar dinlen dediler. mide bulantısı yoksa tost ayran yesin varsada beklesin bişey yemesin dediler. zaten aç değildim ve yiyesim yoktu. 15 dk zor dinlendim sıkıldım ve hemen kalktım gezdim. gitmeyin hemşire ilaçları anlatcak dediler diye bekledik dolandım falan eşim bana sinirlendi. napayım deim sıkıldım. ayrıca 3 -4 yatak var ve 7-8 hasta var. bi yatağa 2 hasta yatırdılar:) gerçi ben tektim ama iyiydim diye kalktımki sonra gelen hastalar yatsın diye. işin eşası kalbalık olması benimde işime geldi. tek olsam korkardım müşade odasında kalbalık olunca onal bunla konuştum transferi olanlara hasta yakınloarıyla. kalkınca biraz başım döndü ama genel olrak iyiydim. şuan biraz şişkinliğim var gibi ama o zaten vardı 10 gündür ilaç kullanıyordum ve şişkinlik yapmıştı. hatta yumurtalr toplandıktan sonra biraz karnım indi bile diyebilirim. bu arada kenanlar konuşan bayan embriyoloj yaşlıca bi bayandı ama şekerdi geldi başıma nasılsın nasıl hissediyosun diye yatıştırmaya çalıştı. iyi görünüyosun dei değilim dedim neden bence çok iyisin dedi korkuyorum dedim ilem öncesinde. bu arada rujumla girdi ve beyaz çorap giydim bişey demediler.:) tutsun yada tutmasın zk. da yaptırabilirsiniz tanıdığınız ilk kurban olarak:)) içerisi serin ve steril belli bi noktaya kadar kendi terliğinle gidip sonrasına hastanenin steril terlikleri var onları giydirdiler. .tavsiye ediyorum. tutmazsada kaderimde yokmuş diycem. ve z.k. ya b..k atmıycam. prosedürü uzun ve yorucu ama bu kısmından memnun kaldım. sorularınız varsa sorabilirsiniz. bu arada bi cep ne verdiler yarın arayıp yumurtalar akkında blgi alın dedi yarın 12 de arıycam embriyoloğu öğrenicem. bu arada öğrendiğim bir bilgi dr.ların çoğu hacettepe, istanbul tıp, özel okul mezunu embriyologlar falan.
kızlar ben geldim. gerçi saat 11:15 te evdeydim ama eşimde yanımda olduğu için açamadım neti.sağa sola kıvrandım çok sıkıldım başım ağrıdı yatmaktan dedimde neti açtım. çatlıycaktım sıkıntıdan:))
çok şükür iyi geçti korkunun ecele faydası yok dedim. sanırım 8 adet yumurta toplandı ama tam emin değilim ben masada yatarken kenan geldi. embriyolog bayan sanırım 8 adet toplancak dedi kenana. bilgilerimi okuyordu hastanın adı şu şu doğumlu falan kenan istemiyorum hasta bilgisi biliyorum falan dedi. opusunu ben yapcam dedi bayan oda hayrı dedi 2 erkek ismi söyledi bayanda ben yapcam dedi. neyse ayılmam masada oldu hatta işlemin sonuna doğru bi refleks oldu ve ahhh dedim. yani hissettim. ama sonuç olarak gerçekten korkulacak bişey yokmuşta can tatlı işte insan yinede korkuyor. ilk beni aldılar ben çatlatmamı çarş. akşamı 22 de yapmıştım benden sonra 2 bayan daha vardı. ve 4 de transfer vardı. ana baba günüydü.ultrasona gelenlerde cabası. ordaki hasta bakıcı bu neki sakin bugün dedi. yuuuh sakin hali oysa. neyse uyandığımda gözlerimden yaş geldi.narkozcu bayan yaşlarımı sidi nedne ağlıyon bak bitti diyor. ben neden noraml olmadıda bunları yaşadım bu masaya doğum için yatsaydım diye geçirdim aklımdan. kısaca bayılmamla ayılmam bir oldu. müşade odasına aldılar dinlen dediler. mide bulantısı yoksa tost ayran yesin varsada beklesin bişey yemesin dediler. zaten aç değildim ve yiyesim yoktu. 15 dk zor dinlendim sıkıldım ve hemen kalktım gezdim. gitmeyin hemşire ilaçları anlatcak dediler diye bekledik dolandım falan eşim bana sinirlendi. napayım deim sıkıldım. ayrıca 3 -4 yatak var ve 7-8 hasta var. bi yatağa 2 hasta yatırdılar:) gerçi ben tektim ama iyiydim diye kalktımki sonra gelen hastalar yatsın diye. işin eşası kalbalık olması benimde işime geldi. tek olsam korkardım müşade odasında kalbalık olunca onal bunla konuştum transferi olanlara hasta yakınloarıyla. kalkınca biraz başım döndü ama genel olrak iyiydim. şuan biraz şişkinliğim var gibi ama o zaten vardı 10 gündür ilaç kullanıyordum ve şişkinlik yapmıştı. hatta yumurtalr toplandıktan sonra biraz karnım indi bile diyebilirim. bu arada kenanlar konuşan bayan embriyoloj yaşlıca bi bayandı ama şekerdi geldi başıma nasılsın nasıl hissediyosun diye yatıştırmaya çalıştı. iyi görünüyosun dei değilim dedim neden bence çok iyisin dedi korkuyorum dedim ilem öncesinde. bu arada rujumla girdi ve beyaz çorap giydim bişey demediler.:) tutsun yada tutmasın zk. da yaptırabilirsiniz tanıdığınız ilk kurban olarak:)) içerisi serin ve steril belli bi noktaya kadar kendi terliğinle gidip sonrasına hastanenin steril terlikleri var onları giydirdiler. .tavsiye ediyorum. tutmazsada kaderimde yokmuş diycem. ve z.k. ya b..k atmıycam. prosedürü uzun ve yorucu ama bu kısmından memnun kaldım. sorularınız varsa sorabilirsiniz. bu arada bi cep ne verdiler yarın arayıp yumurtalar akkında blgi alın dedi yarın 12 de arıycam embriyoloğu öğrenicem. bu arada öğrendiğim bir bilgi dr.ların çoğu hacettepe, istanbul tıp, özel okul mezunu embriyologlar falan.
yoğunluktan olsa gerek bi yatakta 2 hasta vardı biri başını bi tarafa diğeri öteki tarafa koymuştu.. eşim erken kalktım diye kızdı ama dedim yatak yok iyiyimde başkaları gelsin dedim. ki dinlenme süresine çok gerekyok. zaten genelde herkes uyanık çıkyor ameliyathaneden. valla baharcım ameliyathane diye geçiyor ama bilmiyorum daha önce ameliyathane görmemiştim ve etrafı incelemedim başım hep öndeydi. incelersem sonradan aklıma geliyor ve korkuyorum özellike evde tek banyo yapamıyorum kendimi boş bi ameliyathanede görüyorum böylede sapkın bir fobim var. o yüzden bakmadım etrafa. ama embriyoloji odasıda orda. ve o bölümn dr.ları epey var. ne blim bugünü atlaşmış olmanın rahatlığımıdır nedir zk. ya güveniyorum. yani ultrason odasındn bin kat daha temiz bir yerdi. inş yarından sonra ve transferden sonrada ağrım sızım ve enfksyn durumum olmazda pişman olmamaya devam ederim.
transfer yapilacaginda embroyolar hava ile temas etmesin diye ameliyathane ile ic ice olur. aslinsa rujla girmen dogru degil. reaksiyon gosterebilirdi. ama anestesi doktoru ile yaptigin gorusmede alerjin olmadigini soylediysen belki ondan bisey dememislerdir? aslinda olmamasi gerekir. yada gozden kacmitir. neyseki reaksiyon gostermemisyoğunluktan olsa gerek bi yatakta 2 hasta vardı biri başını bi tarafa diğeri öteki tarafa koymuştu.. eşim erken kalktım diye kızdı ama dedim yatak yok iyiyimde başkaları gelsin dedim. ki dinlenme süresine çok gerekyok. zaten genelde herkes uyanık çıkyor ameliyathaneden. valla baharcım ameliyathane diye geçiyor ama bilmiyorum daha önce ameliyathane görmemiştim ve etrafı incelemedim başım hep öndeydi. incelersem sonradan aklıma geliyor ve korkuyorum özellike evde tek banyo yapamıyorum kendimi boş bi ameliyathanede görüyorum böylede sapkın bir fobim var. o yüzden bakmadım etrafa. ama embriyoloji odasıda orda. ve o bölümn dr.ları epey var. ne blim bugünü atlaşmış olmanın rahatlığımıdır nedir zk. ya güveniyorum. yani ultrason odasındn bin kat daha temiz bir yerdi. inş yarından sonra ve transferden sonrada ağrım sızım ve enfksyn durumum olmazda pişman olmamaya devam ederim.
transfer yapilacaginda embroyolar hava ile temas etmesin diye ameliyathane ile ic ice olur. aslinsa rujla girmen dogru degil. reaksiyon gosterebilirdi. ama anestesi doktoru ile yaptigin gorusmede alerjin olmadigini soylediysen belki ondan bisey dememislerdir? aslinda olmamasi gerekir. yada gozden kacmitir. neyseki reaksiyon gostermemis
öyle olmak zorunda canım. ameliyathaneyse zaten steril olmak zorunda. ne heyecanlı şu an yumurtaların dölleniyor. düşüncesi bile heyecanlandırıyor insanı. yarın sana kaç tane döllenen yumurta olduğunu söyleyecekler. transferi de sanırım pazartesi yaparlar değil mi? üçüncü gün oluyor çünkü.
kanaman varsa yapma canim yarin yaparsin. cunku bana oyle demislerdi. bugun operasyon gecirdigin icin dus alma demislerdi.evet baharcım valla bende arada eşime diyorum bizim keratalar acaba şimdi napıyolar diye :))) yarın aradığımda bir çok sorum olucak. kaç yumurta toplandı, kaçı kaliteliydi, kaçını döllemeye bıraktılar, şuan gidişat nasıl ve spermlerin genel kalite durumu neydi. saat 12 de arıycam. hatta kağıda 11 yazmışlar ama sonradan üstünü çizip 12 demişler. 12 erken değilmi demiştin ya.
bu arada tüm gün birşeyim yoktu iyiydim. şuan karnımda ağrı var. gaz olabilir emin değilim. ilaçlar ve bu süreç inanılmaz dengemi bozdu. sürekli gaz doluyor ve çıkmasıda kolay olmuyor( çokta uykusuzum ama uyuyamıyorum günlerdir. şimdi uyuyayım dedim ama sancım başladı dayanılmıycak gibi değil ama bazen sert vuruyor ki gaz sancısı gibi. valla sanki onca iğne ilaç vs. eşim yasadıda adama geldiğimizden beri fosur fosur yatıyo yaa pess yani :)) ki geceleri hep uyuyordu ben gib uykusuz değildi. uyku benim için boşa giden zaman diye düşünüyorum ve sevmiyorum.
pazartesi 4.gün olacak ve büyük ihtimal transfer olur. çünkü geçen pzt toplananlar perş. günü ET leri yapıldı. salı toplama olanların ET leri ise bugün yapıldı. şu duurmda döllenme olursa kesin pazartesi banada yapılır. ve zk transferden sonra 3 iş günü izin veriyormuş.
ranacım toplama günü sen banyo yaptınmı. şuan innaılmaz yapmak istiyorum ama soramadım onlara unuttum. hastanenin psikolojisi atmak istiyorum üzerimden. yıkanıp arınmak istiyrum:)
çikolata kistim 5 cm olmuş.
Daha önce ameliyat olduğum için tekrar ameliyat yapmıyo zeynep kamil hastanesi.
Aşılama tedevisine başlıcaz. Orada aşılama yada tüp bebek yapan var mı?
Nasıl sonuçlar aldınız?
canim benim ya nasil olur hani 7 tane toplanacakti? bir suru yumurta boyutu saymislardi? erkenmi catlatmayi yaptilar ki ya. ama her neyse sen canini sakin sıkma hersey olucagina varir unutma. 1 yumurta ve bi sperm yeterli. hemselam kızlar hiç iyi haberlerim yok(( şuan çok kötüyüm transferimin olmama ihtimali çoook yüksek. aradım dr.u bugün 2 taneyumurta toplandı sizden dedi dün bilgisini vermişlerdir belki dedi. hayır vermediler dedim. dün bi tanesi olgunmuş ve onu döllemişler bu gün bakmışlar döllenme olmamış. diğer yumurtaya bakmışlar o olgunlaşmış ve onu döllemişler bugün. pazartesi sabh bizi arayın eğer döllenmişse transferiniz olacak. 8,30 da arayabilirsiniz dedi. ve o gün her ihtimale karşı alttan kullandığım jeli kullanmıycam. ünkü transfer günü o jel kullanılmıyor. onca emek boşa gidiyor gibi. nolursunuz dua edin banata döllenme olsun. en azından transfer oldu ama gebe kalamadım derim. böyle transferin hiç olmaması benim için büyük bir yıkım olucak. adam 2 tane deyinde ağlamamak için kendimi zor tuttum ( ama eşim sabahtan beri işten arıyordu aradınmı diye haberi ermek için aradığımda dayanamyıp ağladım. o da şaşırdı 2 tane yumurtada neymiş dedi. dr. a sperm durumunu sordum nasıl dedim iyi dedi. şu durumda sorun fazlasıyla bende ((
cok saol verdigin bilgi icin. bende 2 asilamami orda yaptirdim ve negatif sonuc aldim. tup bebek tedavimi ozel bi merkezde yaptirdim sonuc bekliyrmselam geçen yıl 2 kez aşılama yaptırdım olumsuz. şuan başka bir hastanede tüp bebek tedavisi görüyorum
selam kızlar hiç iyi haberlerim yok(( şuan çok kötüyüm transferimin olmama ihtimali çoook yüksek. aradım dr.u bugün 2 taneyumurta toplandı sizden dedi dün bilgisini vermişlerdir belki dedi. hayır vermediler dedim. dün bi tanesi olgunmuş ve onu döllemişler bu gün bakmışlar döllenme olmamış. diğer yumurtaya bakmışlar o olgunlaşmış ve onu döllemişler bugün. pazartesi sabh bizi arayın eğer döllenmişse transferiniz olacak. 8,30 da arayabilirsiniz dedi. ve o gün her ihtimale karşı alttan kullandığım jeli kullanmıycam. ünkü transfer günü o jel kullanılmıyor. onca emek boşa gidiyor gibi. nolursunuz dua edin banata döllenme olsun. en azından transfer oldu ama gebe kalamadım derim. böyle transferin hiç olmaması benim için büyük bir yıkım olucak. adam 2 tane deyinde ağlamamak için kendimi zor tuttum ( ama eşim sabahtan beri işten arıyordu aradınmı diye haberi ermek için aradığımda dayanamyıp ağladım. o da şaşırdı 2 tane yumurtada neymiş dedi. dr. a sperm durumunu sordum nasıl dedim iyi dedi. şu durumda sorun fazlasıyla bende ((
Canim ben iyiyim esim evde ya ben pek ev isi yapmiyrm. yatiyorumduygucum kendini suçlu hissetmeni gerektirecek hiçbir şey yok. sorun fazlasıyla bende demişsin. kısmetimiznasılde ne varsa onu yaşıyoruz unutma bunları düşünüp boş yere de üzme kendini lütfen. hayırlısıyla olacak bi gün. biz elimizden geleni yapıyoruz. inşallah bu ilk denemende olacak hala şansın çok yüksek bence. rananın dediği gibi tek yumurta ve sperm yeterli unutma.
ranacın sen nasılsın? nasıl geçiyor dinleniyor musun hala.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?