duyguyu bende merak ediyrm ins. tranferi yapilmistirelifcim çok üzüldüm. hayal kırıklığını anlayabiliyorum ama biliyorsun aşılamanın tutma ihtimali çok düşük. hiç sorunu olmayan bi insanın bile herhangi bir ayda hamile kalma ihtimali %25 diyor doktorlar. önemli olan bu süreci atlatmış olmak. sorunlarımız farklı da olsa seninle benzer durumları yaşamışız. bende zk da tedaviye başladığım ikinci ay kendiliğinden hamile kalmıştım. bu kadar çabuk olması beni öyle umutlandırmıştı ki kürtajdan sonra kendimi hep bak hemen oldu yine olur diye teselli ettim. ama kürtaj olalı yedi ay oldu ve hala bi şey yok. seni anlayabiliyorum o yüzden. çevreme karşı bende aynı duygular içindeyim. kimseyle görüşmek istemiyorum. ama önemli olan sabırla beklemek ve mücadele etmek. inan bende artık hastaneye gidecek koşturacak gücü bulamıyorum kendimde ama sonuna gelmişken vazgeçmek olmaz. hatta Mevlana'nın bi sözü vardı. "Kötü bir döneme girdiğinde ve her şey sana karşı gibi göründüğünde, bir dakika bile dayanamayacakmışsın gibi geldiğinde sakın pes etme; çünkü işte orası gidişatın değişeceği yer ve zamandır" umarım doğru yazabilmişimdir.
yine en doğru kararı sen verirsin ama bana soracak olursan tüpe geçebilecekken laparoskopi histeroskopi düşünme. sonuçta tüp bebekte tüpe ihtiyacın olmayacak ve tüp bebek senin için avantaj. daha fazla oyalanıp ertelemenin bi anlamı yok bence. zaman geçtikçe psikolojdimiz daha da kötüleşecek bence adetin üçüncü günü gidip tayfun beyi bulup ve konuşmalısın. tahlillerine şimdi başlarsan eylül ortası raporun çıkmış olur.
duyguyu merak ediyorum. inşallah herşey yolunda gitmiştir yumurtası döllenmiştir ve transfere alacaklardır bugün. umarım hayırlısıyla güzel haberler verir bize.
duygunun transferi yapildi heralde yoksa bu saate kadar girer haber verirdi
cok heyecanliyim ya. yarin bu saatte belli olur. ne dusunecegimi bilmiyrm:)bende öyle düşünüyorum. belki eve gelmiş dinleniyordur. inşallah sıkı sıkıya tutunur bebeği. sen nasılsın canım? test günü geldi. heyecanlı mısın?
cok heyecanliyim ya. yarin bu saatte belli olur. ne dusunecegimi bilmiyrm:)
insallah canim yarin size guzel haberler veririm. duyguda bugun verir guzel haberleriinşallah önce senden sonra duygudan güzel haberler alırız canım. ben tuttuğunu hissediyorum. inş yarın pozitif sonuç alacaksın.
elifcim çok üzüldüm. hayal kırıklığını anlayabiliyorum ama biliyorsun aşılamanın tutma ihtimali çok düşük. hiç sorunu olmayan bi insanın bile herhangi bir ayda hamile kalma ihtimali %25 diyor doktorlar. önemli olan bu süreci atlatmış olmak. sorunlarımız farklı da olsa seninle benzer durumları yaşamışız. bende zk da tedaviye başladığım ikinci ay kendiliğinden hamile kalmıştım. bu kadar çabuk olması beni öyle umutlandırmıştı ki kürtajdan sonra kendimi hep bak hemen oldu yine olur diye teselli ettim. ama kürtaj olalı yedi ay oldu ve hala bi şey yok. seni anlayabiliyorum o yüzden. çevreme karşı bende aynı duygular içindeyim. kimseyle görüşmek istemiyorum. ama önemli olan sabırla beklemek ve mücadele etmek. inan bende artık hastaneye gidecek koşturacak gücü bulamıyorum kendimde ama sonuna gelmişken vazgeçmek olmaz. hatta Mevlana'nın bi sözü vardı. "Kötü bir döneme girdiğinde ve her şey sana karşı gibi göründüğünde, bir dakika bile dayanamayacakmışsın gibi geldiğinde sakın pes etme; çünkü işte orası gidişatın değişeceği yer ve zamandır" umarım doğru yazabilmişimdir.
yine en doğru kararı sen verirsin ama bana soracak olursan tüpe geçebilecekken laparoskopi histeroskopi düşünme. sonuçta tüp bebekte tüpe ihtiyacın olmayacak ve tüp bebek senin için avantaj. daha fazla oyalanıp ertelemenin bi anlamı yok bence. zaman geçtikçe psikolojimiz daha da kötüleşecek bence adetin üçüncü günü gidip tayfun beyi bulup ve konuşmalısın. tahlillerine şimdi başlarsan eylül ortası raporun çıkmış olur.
duyguyu merak ediyorum. inşallah herşey yolunda gitmiştir yumurtası döllenmiştir ve transfere alacaklardır bugün. umarım hayırlısıyla güzel haberler verir bize.
canim benim yazini okuyunca hem icim parcalandi birazda kizdim
sana. cunku biraz isyan gorsum. canim sen Allah inanci yuksek bi kizsin herseyin O'nun ol demesiyle olacagini biliyosun. sabretmelisin. 5 yil ne ki zk da 20 yil cocugu olmamislari gorduk. uzuntuyle soyledigini biliyorum. kendini toparliyacaginida biliyorum. hem asilama tutmasinin az oldugunuda biliyoduk. umarim tupte hersey cok iyi olacak
bende hirsimi evden almak istiyrm. ama bugun kendimi tutuyorum. yarin sonucu aliyim ona gore yapiyim diyorum.çok güzel bir sözmüş, gerçekten de hep öyle olmaz mı bittim dediğim an ben hep küllerimden yeniden doğarım.canım aslında histeroskopi yi tüpüm için değil de rahim içi için istiyorum.yani bişey varsa tutunamamasına mı sebep oluyor acaba? aslında başıma iş almak da istemiyorum ama ya bir sorun varsa da ondan tutmuyorsa tüp de tutmazsa? yani ben şimdi kürtajdan sonra birdaha hamile kalamadım dersem histeroskopi ve sonrasında 1 aşılama daha önerir mi dersin tayfun bey ama ben istemiyorum ve 2 aşılamamı da oldum. bilmiyorum bahar kafam çok karışık.
duygu da gelmemiş hala ya isyanlarda yada istirahatte .. umarım istirahattedir.
canım paylaşıcak başka kimsem yok baştaki gibi anlatmıyorum artık insanlara yani en yakınlarıma bile kısa ve net söylüyorum. sabah çok kötüydüm. anlarsın insanın sinirleri bozuluyor. ben aşılamadan ümitli değildim sadece sonrasında da ilişki oldu yani ona şaşıyorum ovulasyonda varken yine tutmamasına. artık nasip daha da başlamadı adetim.
evden çıkardım hıncımı camları sildim evi süpürdüm sonra da yorgunluktan uyumuşum dinlenirken. ağrım da geçmiş adet de yok daha ortada zaten hemen gelmez 2-3 günü bulur. en erken yarın sökülür. sonra yine z.k yolları.
bende hirsimi evden almak istiyrm. ama bugun kendimi tutuyorum. yarin sonucu aliyim ona gore yapiyim diyorum.
hic birsey hissetmiyrm canim. zaten yarin ppzitif gorsemde cok sasiririm gunlerdir beklesemde:)bugun adetimin 30. gunu aslinda adet belirtilerim de yok. bilmiyrm ya. bugün vakitte gecmiyo. esimde ise basladi bugun evde yalnizim canimda cok sıkıliyocanım inan ben her ay bebek vardır diye sırt üstü yatıp ayaklarımı da tavana dikmekten çok sıkıldım olmayan bebek için yatıp duruyorum. zaten Allah yazdıysa bişeycik olmaz. hamileler hiç mi ev işi yapmıyolar. artık saldım kendimi ne olursa olsun varsa tutunacaksa zaten tutunur pembe lekelenmesi olan bir çok kadın doğuma kadar gidiyor. o yüzden kısıtlamicam kendimi zaten benim miğdem kalkıyo birkere o lekelenmeyi gördükten sonra. sağlıksız bişey varsa gitsin istiyorum. Ama herşey Allahtan tabiki bekleyip göreceğiz. bende durum değişmez 1-2 güne sökülürüm. ama sen yarın inşallah pozitif sonuç alacaksın. bişey hissediyomusun canım? hem belirti olarak hem de manevi olarak :)
bende öyle düşünüyorum. belki eve gelmiş dinleniyordur. inşallah sıkı sıkıya tutunur bebeği. sen nasılsın canım? test günü geldi. heyecanlı mısın?
hadi hayirli olsun canim insallah guzel sonuclar alirsin yat dinlen bol bol ananas ye 3 gun sadece yemek ve wc kalk. oturabilirsin tabiki. zamanin gelincede testini yaptir canim. cok sevindim transferinin olmasina canim :)
sıkilmayi gel bana sor canim. hele 2 gündur catlicam. ama sen 3 gune dikkat et sonrasinda isine baslayabilirsin canim. insallah hersey guzel olucakevet şükür yapıldı transfer ama sonuçtan ümitli değilim yumurta iyi kalite olsaydı bi nebze ümit ederdim.. artık nasip kısmet diyelim. tutmasa bile belki dinlenme arası veridğimizde kendiliğinden tutar diyorum. hala ümit işte. şurda geleli 2-3 saat oldu yatmaktan sıkıldım( belki bu perş. cuma işe bile giderim. ki gitmemde gerek ananas olayını eşime söyleyim iş çıkışı gelirken alsın.
kızlar selam. geldim.10.30 da transferim yapılmıştı ama yumurta çok iyi kalitede değilmiş 3. kalite dedikleri bir durummş. bölüme olmuş ve 4 hücreliymiş. demekki süper kalite olmasada bu şekilde bile yapılabiliyormuş. 3 kişi transfer olacaktı 2 kişiydik. sanırım diğer bayanın döllenmedi. bende resmen kıl payı yırttım. tutacağında ümidim yok ama en azından transfer yapıldı diye teselli ediyorum kendimi. bunada şükür. çok fazla nete giremem hele akşamları hiç eşim öldürür beni:) kız kardeşimi aradım geliyor bi kça gün yanımda kalsın diye. gerçi dün evi temizlemiştik eşimle ama en azıdan evde tek kalmam. surlarınız olursa yazarsınız girdikçe bakarım.
elfcim bence zk. ya git gel olayı dışınd açok takma 8 dediler 2 oldu diye bişey çok takılma buna en son muayenemde 8 miş sanırım net olarak bilmiyourm toplanma günüde 2 tan toplanmış vücudumuz biliyosunki gün gn değişiyor kimi güm 3 yumurta görür dr. bi bakar 10 olmuş. toplama günündede hiç olmayabilir. aşırı titiz ve pimpirik bir insan olmama rağmen benbile zk daki hijyen olayını aştıysam emin olun sizde aşarsınız. 2 yıllık evli bir bayan özel paraıyla zk. da yaptırıyor tüpünü yani aynı parayı özelde alıyor ama o zk yı tercih etmiş ve yaşıda gençti. demekki güven veriyor devlet olduğu için.
buarada dün gece inanılmz sancım vardı artık dayanamadım eşimi uyandırdım zk nın aciline götürcekti ama müdahale etmezler diye biraz bekledik. inanaılmaz bir gaz ve kabızlık vardı. kabılık olayını az biraz çödüm ama örümde böyle bişr ağrı görmedim elimin üstü bile erkekler gibi terledi yüzüm kireç gibi oldu. eşimde çok korktu. çözemedm ne ağrısı olduğunu enfeksiyon yaptı kesin içimde bir ateş var dedim. neyseki kabızlık olayı tamamen geçince yeniden doğmuş gibi oldum. ve oturup ağladım gece yarın olaki transfer olursa bu acıyla nasıl yaparım döllenen yumurtam boşa gidicek diye çok korktum.
embriyolog bayan geldi ayşeye transfer olacaklaın ismini söyledi eşimin yüzünde güller açtım sarıldı öptü beni. sanki hamile kalmış haberini aldık gibi. benle birlikte transfer yapılan bayan vardı 15 yumurta toplanmış 10 u çok iyiymiş ve hepsi döllenmiş 1 i nakil oldu 9 u donduruldu. benim kötü bi yumurtam oldu oda transfer yapıldı yani eğer tutmazzsa iğne ilaç git gel devam olacak ama sanırım 2 a ara vermek zorundayız artık tutmazsa o zman detayları öğrenirim. test günü 18 ağustos arefe günü ama erken yaparsan hayal kırıklığıda olabilir isterseniz bayram sonrası yaptırın isterseniz bayramda özel bir merkezde yaptırın dedi bayram tatili girdiği için test kararını size bırakıyorum dedi.
canim 3 gun yatmami bana doktorlar soyledi. 3 gun onemli dediler. 3 gunden sonra yatmanin hicbir faydasi yokmus. ama ilk 3 gun onemli. nasil rahme kan gitmez anlamadim ki kan isteselte istemesekte pompalanir?duygucum hayırlı olsun. nasıl rahatladım bilemezsin. inşallah içerde bölünmeye devam eder ve sıkı sıkı tutunur sana bebeğin. kabız olmamaya çalış özellikle transferden sonra kabız olmamak çok önemli. bol bol kuru kayısı ye üzerine su iç. bol su iç canım. kabak çekirdeği iyi geliyor sanırım kabızlığa. ananas yemeyi ihmal etme yedi gün. sonra zararlı olduğunu söylüyorlar. bol bol dinlen. ama sürekli yatar pozisyonda olmak rahme kan akışını engelliyormuş otur evin içinde kısa yürüyüşler yap. pozitif düşün ki pozitif olsun. inş bebeğin sana sıkı sıkı tutunucak.
canim 3 gun yatmami bana doktorlar soyledi. 3 gun onemli dediler. 3 gunden sonra yatmanin hicbir faydasi yokmus. ama ilk 3 gun onemli. nasil rahme kan gitmez anlamadim ki kan isteselte istemesekte pompalanir?
dogrudur tatlim. bana dediler ki yatip dinlenin ama sıkıldiginizda kalkin. yemege kalkin wc kalkin ama dinlenmek cok onemli dedi. sonrasinda yatmanin hic bir faydasi yok ama agir is yapma. esya it ve cekme dediler. o kadar.nette bir video izlemiştim. ordaki hemşire sürekli yatar pozisyonda olmanın rahme kan gidişini engelleyebileceğini söylüyordu. ama kesin diye bişey yoktur tabii. öyle aklımda kalmış benim. söylediğin gibi ilk 3 gün yatmak önemli benim bildiğim kadarıyla. zaten bölünmenin tamamlanıp rahme yerleşmesi o kadar sürüyor. belki uzun süre yatmaktan bahsetmiştir benim aklımda öyle kalmış olabilir.
dogrudur tatlim. bana dediler ki yatip dinlenin ama sıkıldiginizda kalkin. yemege kalkin wc kalkin ama dinlenmek cok onemli dedi. sonrasinda yatmanin hic bir faydasi yok ama agir is yapma. esya it ve cekme dediler. o kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?