ıkinmamak icin istemiyolar kabizligi canim. bide verdikleri prugesteron hormonu bagirsak hareketlerini yavaslatiyormus. onun icin dikkat etmek lazimmis. dedigin gibi kayisi yemek lazim ve bol bol su. benden istedikleri o oldu zaten. bol sebze bol meyve ye dediler ve 3 litreye yakin su icmelisin dediler. bu konuda cok uyardilar canim.evet canım bende onu kastetmiştim. arada hareket etmek lazım ev içerisinde.
transferden sonra en önemlisi kabız olmamak bildiğim kadarıyla. transferden sonra kabızlık tutunmayı zorlaştırıyormuş. düşüğü tetikleyip, bebeği yerinden edebiliyormuş allah korusun. önlemini almak lazım ilk günden. özellikle sabah aç karna kayısı ve oda sıcaklığında su içerek.
hic birsey hissetmiyrm canim. zaten yarin ppzitif gorsemde cok sasiririm gunlerdir beklesemde:)bugun adetimin 30. gunu aslinda adet belirtilerim de yok. bilmiyrm ya. bugün vakitte gecmiyo. esimde ise basladi bugun evde yalnizim canimda cok sıkıliyo
kızlar selam. geldim.10.30 da transferim yapılmıştı ama yumurta çok iyi kalitede değilmiş 3. kalite dedikleri bir durummş. bölüme olmuş ve 4 hücreliymiş. demekki süper kalite olmasada bu şekilde bile yapılabiliyormuş. 3 kişi transfer olacaktı 2 kişiydik. sanırım diğer bayanın döllenmedi. bende resmen kıl payı yırttım. tutacağında ümidim yok ama en azından transfer yapıldı diye teselli ediyorum kendimi. bunada şükür. çok fazla nete giremem hele akşamları hiç eşim öldürür beni:) kız kardeşimi aradım geliyor bi kça gün yanımda kalsın diye. gerçi dün evi temizlemiştik eşimle ama en azıdan evde tek kalmam. surlarınız olursa yazarsınız girdikçe bakarım.
elfcim bence zk. ya git gel olayı dışınd açok takma 8 dediler 2 oldu diye bişey çok takılma buna en son muayenemde 8 miş sanırım net olarak bilmiyourm toplanma günüde 2 tan toplanmış vücudumuz biliyosunki gün gn değişiyor kimi güm 3 yumurta görür dr. bi bakar 10 olmuş. toplama günündede hiç olmayabilir. aşırı titiz ve pimpirik bir insan olmama rağmen benbile zk daki hijyen olayını aştıysam emin olun sizde aşarsınız. 2 yıllık evli bir bayan özel paraıyla zk. da yaptırıyor tüpünü yani aynı parayı özelde alıyor ama o zk yı tercih etmiş ve yaşıda gençti. demekki güven veriyor devlet olduğu için.
buarada dün gece inanılmz sancım vardı artık dayanamadım eşimi uyandırdım zk nın aciline götürcekti ama müdahale etmezler diye biraz bekledik. inanaılmaz bir gaz ve kabızlık vardı. kabılık olayını az biraz çödüm ama örümde böyle bişr ağrı görmedim elimin üstü bile erkekler gibi terledi yüzüm kireç gibi oldu. eşimde çok korktu. çözemedm ne ağrısı olduğunu enfeksiyon yaptı kesin içimde bir ateş var dedim. neyseki kabızlık olayı tamamen geçince yeniden doğmuş gibi oldum. ve oturup ağladım gece yarın olaki transfer olursa bu acıyla nasıl yaparım döllenen yumurtam boşa gidicek diye çok korktum.
embriyolog bayan geldi ayşeye transfer olacaklaın ismini söyledi eşimin yüzünde güller açtım sarıldı öptü beni. sanki hamile kalmış haberini aldık gibi. benle birlikte transfer yapılan bayan vardı 15 yumurta toplanmış 10 u çok iyiymiş ve hepsi döllenmiş 1 i nakil oldu 9 u donduruldu. benim kötü bi yumurtam oldu oda transfer yapıldı yani eğer tutmazzsa iğne ilaç git gel devam olacak ama sanırım 2 a ara vermek zorundayız artık tutmazsa o zman detayları öğrenirim. test günü 18 ağustos arefe günü ama erken yaparsan hayal kırıklığıda olabilir isterseniz bayram sonrası yaptırın isterseniz bayramda özel bir merkezde yaptırın dedi bayram tatili girdiği için test kararını size bırakıyorum dedi.
hic birsey hissetmiyrm canim. zaten yarin ppzitif gorsemde cok sasiririm gunlerdir beklesemde:)bugun adetimin 30. gunu aslinda adet belirtilerim de yok. bilmiyrm ya. bugün vakitte gecmiyo. esimde ise basladi bugun evde yalnizim canimda cok sıkıliyo
kızlar selam. geldim.10.30 da transferim yapılmıştı ama yumurta çok iyi kalitede değilmiş 3. kalite dedikleri bir durummş. bölüme olmuş ve 4 hücreliymiş. demekki süper kalite olmasada bu şekilde bile yapılabiliyormuş. 3 kişi transfer olacaktı 2 kişiydik. sanırım diğer bayanın döllenmedi. bende resmen kıl payı yırttım. tutacağında ümidim yok ama en azından transfer yapıldı diye teselli ediyorum kendimi. bunada şükür. çok fazla nete giremem hele akşamları hiç eşim öldürür beni:) kız kardeşimi aradım geliyor bi kça gün yanımda kalsın diye. gerçi dün evi temizlemiştik eşimle ama en azıdan evde tek kalmam. surlarınız olursa yazarsınız girdikçe bakarım.
elfcim bence zk. ya git gel olayı dışınd açok takma 8 dediler 2 oldu diye bişey çok takılma buna en son muayenemde 8 miş sanırım net olarak bilmiyourm toplanma günüde 2 tan toplanmış vücudumuz biliyosunki gün gn değişiyor kimi güm 3 yumurta görür dr. bi bakar 10 olmuş. toplama günündede hiç olmayabilir. aşırı titiz ve pimpirik bir insan olmama rağmen benbile zk daki hijyen olayını aştıysam emin olun sizde aşarsınız. 2 yıllık evli bir bayan özel paraıyla zk. da yaptırıyor tüpünü yani aynı parayı özelde alıyor ama o zk yı tercih etmiş ve yaşıda gençti. demekki güven veriyor devlet olduğu için.
buarada dün gece inanılmz sancım vardı artık dayanamadım eşimi uyandırdım zk nın aciline götürcekti ama müdahale etmezler diye biraz bekledik. inanaılmaz bir gaz ve kabızlık vardı. kabılık olayını az biraz çödüm ama örümde böyle bişr ağrı görmedim elimin üstü bile erkekler gibi terledi yüzüm kireç gibi oldu. eşimde çok korktu. çözemedm ne ağrısı olduğunu enfeksiyon yaptı kesin içimde bir ateş var dedim. neyseki kabızlık olayı tamamen geçince yeniden doğmuş gibi oldum. ve oturup ağladım gece yarın olaki transfer olursa bu acıyla nasıl yaparım döllenen yumurtam boşa gidicek diye çok korktum.
embriyolog bayan geldi ayşeye transfer olacaklaın ismini söyledi eşimin yüzünde güller açtım sarıldı öptü beni. sanki hamile kalmış haberini aldık gibi. benle birlikte transfer yapılan bayan vardı 15 yumurta toplanmış 10 u çok iyiymiş ve hepsi döllenmiş 1 i nakil oldu 9 u donduruldu. benim kötü bi yumurtam oldu oda transfer yapıldı yani eğer tutmazzsa iğne ilaç git gel devam olacak ama sanırım 2 a ara vermek zorundayız artık tutmazsa o zman detayları öğrenirim. test günü 18 ağustos arefe günü ama erken yaparsan hayal kırıklığıda olabilir isterseniz bayram sonrası yaptırın isterseniz bayramda özel bir merkezde yaptırın dedi bayram tatili girdiği için test kararını size bırakıyorum dedi.
ıkinmamak icin istemiyolar kabizligi canim. bide verdikleri prugesteron hormonu bagirsak hareketlerini yavaslatiyormus. onun icin dikkat etmek lazimmis. dedigin gibi kayisi yemek lazim ve bol bol su. benden istedikleri o oldu zaten. bol sebze bol meyve ye dediler ve 3 litreye yakin su icmelisin dediler. bu konuda cok uyardilar canim.
bana hic etki etmedi:) anem kayisi marmelati yapmis ama hiiic gerek kalmadi masallah:)evet canım. progesteron bağırsak hareketlerinde yavaşlamaya neden oluyor. ıkınmak da düşüğü tetikliyor. tehlikeli o yüzden
bana hic etki etmedi:) anem kayisi marmelati yapmis ama hiiic gerek kalmadi masallah:)
maşallah. bende bugüne kadar hiç kabızlık sorunu yaşamadım ama o zaman ne olur bilinmez:)
kizlar gunaydin. kanimi verip geldim. simdi sonucun cikmasini bekliyrm. 12:30 gibi cikicak. ama benim karnim agriyo ve umudum yok gibi. Ama Allahtan umut kesilmez dimi
evet vakit gecmiyo. cok heyecanliyim.günaydın canım. hadi hayırlısıyla güzel haberler verirsin inşallah bize. karın ağrısı heyecandan olabilir. benimde heyecanlanınca karnıma ağrılar girer hemen. bu iki saat bir türlü geçmek bilmez senin için ve en zor kısmı da test sonucunu beklemektir muhtemelen:) ama hayırlısıyla güzel haberlerini alacağız inşallah.
kızlar yine geldim. benim bağırsaklar zaten yavş çalışıyor ama bu kadar içimde bu kadar kuruduğuda olmazdı.evet eczacıda en az 2 lt su iç dediler bende içmeye çalışıyorum ama sürekli wc gitmek gerekiyor. hemşire lifli gıdalar yememi ve kabız olmamamı söyledi 2-3 gün dinlenp notmal hayatımı yaşayabilceğimi söyledi.
transferi dr. faruk yaptı kanım kaynıyordu zaten o adama ılımlı bir adam. tayfun bey izinden dönmüş karnıma ultrasonlada o bastırdı hatta sıkışmamışsın falan diye negatif konuştu içimden iyi ve kibar dedikleri adam bumuydu dedim. içerde ameliyathane yazan bölümün orada bir oda daha vardı orda yapıldı küçük bir odaydı diğer kapısıda embriyoloji odasına açılıyordu. sürekli, gelip gidip adımı sordular. en az 3 farklı kşi sormuştur adımı.
rapor henüz almadım yarın eşim gidip ekstra jel yazdırıp raporumu alacak ayşeyi aradım raporu biz veriyoruz kaç gün dedim kena bey karar veriyor dedi. ki tesktilci bir bayana ilk denemesinde 3 gün vermiş bende masa başıyım en fazla 3 günde bana verir. cuma işe giderim sonra yine hafta sonu oluyor. yatan hasta olarak göründüğün için ve çıkış bugün yapıldığı için reçete yazılamadı eczaneden ilacı aldık yarın reçeteyi yazdırıp eczanenin ödemesini yapacak. jel sabah akşam kullanıacak, bebe aspirini ve folbiole devam test gününe kadar.
kizlar gunaydin. kanimi verip geldim. simdi sonucun cikmasini bekliyrm. 12:30 gibi cikicak. ama benim karnim agriyo ve umudum yok gibi. Ama Allahtan umut kesilmez dimi
aynen kalbim yerinden çıkicak gibi ya. bekle bekle gecmiyo zaman:) hadi bakalim seninde kosusturmalarin basliyor. zor bi surec Allah sabir versin canim. insallah guzel sonuclar alirsinhoşgeldin canım şu 2 gün biraz zorlanırsın ama sonrası kolay su iç gerçekten sürekli vc ye gitmen gerekse bile git ve dediği gibi lifli şeyler ye. mesela kayısı ye kurusu yada tazesi üzerine su iç şeftali, kuru incir, ananas bol bol ye ve arkasından su iç o seni rahatça çıkartır tuvalete.bana aşılamayı da faruk yapmıştı aynen benim de kanım kaynıyor o doktora ılımlı ve kibar birisi.tayfun bey bana da ilk muaynesinde 2. aşılamamda 4. günüm dedim 4 biraz geç ama diye mırıldandı sonra da 75 le başla dedi. o da çok iyi kibar açıklayıcı bir doktor her soruna cevap verir ama birazcık mıymıy :)
herneyse gelelim bana benim kırmızılarım bu sabah itibariyle söküldü. perşembe günü gidiyorum tüp bebeğe duygucum. şimdi hormon ultrason falan yenilenicek ya benim internetten tüp bebekten randevu almam gerekiyor mu? normalde almıyoruz biliyosun ordan nil giriyodu.şimdi emin olamadım perşembeye aldım internetten. ama sen gerek yok dersen iptal ederim. eşime de aynı gün üroloji den alayım dedim ama yok malesef onun kanını da nil e girdirebilirim dimi. bir de şansımızı deneriz üroloji sekreterine gidip tüp bebekten geliyoruz sperm raporu için arman beye testimizi gösterecektik deriz. umarım kabul eder ve başka birşey istemez çünkü artık sperm tahlilimizde ocak ayına ait neredeyse 8 aylık oldu.benim de tek isteğim smear ı kabul etmeleri o da mart ayına ait 6 aylık olacak eylül de.onu vermek sıkıntılı olmuştu bizim için.
şimdi dahiliye ve psikoloji konsültasyon kağıtlarını da nil veriyor galiba. onun haricinde biz akciğer ekg yi ahiliye ye göstermek için randevu alacağız sanırım dahiliye ye yani o kağıdı doldurtturmak için.psikolojiden de randevu almak gerekiyormuydu? yine soru yağmuruna tuttum seni.
perşembe günü şimdi biz hormon ve ultrason işini halledip akciğer ve ekg yi çektiririz.bunlar kesin.eşimin kanını da yenileriz gösterebilirsek ürolojiye testimizi de gösteririz. onun haricindekiler de sonuçlar çıktığında ve müsait olduğumuzda başka bir güne kalır.
rana cım Allah yardımcın olsun canım en zoru da bu beklemek zaman geçmez benim her seferinde kalbim yerinden çıkacak gibi atıyordu neyseki bu sefer bekletmedi hemen geldi hemde aşılama günü lekelenmem olduğu halde hemde daha 27. günüm. artık o da sapıttı dinlenmek istiyor bence vücudum. dün akşamki halim perişandı görmeliydiniz ayaklarımın altı yanıyor vücudumdan ateş çıkacak sanki bir sıkıntı bir sıkıntı içim böyle sıkcak içten yanmalı motor gibiyim şuanda diyorum eşime. vücudum aslında banyo yapıp yatmama rağmen ter ve nemden buz gibi ama içim ateş gibi. sabah adetin sökülmesiyle hepsi geçti. acıdım ben de kendime vücuduma yazık dedim iğneler ilaçlar yazık gerçekten.bakalım belki 1 belki 2 ay dinlenirim artık.herşeyin hayırlısı.perşembe günü bismillah diyorum tüp bebek raporu için.
aynen kalbim yerinden çıkicak gibi ya. bekle bekle gecmiyo zaman:) hadi bakalim seninde kosusturmalarin basliyor. zor bi surec Allah sabir versin canim. insallah guzel sonuclar alirsin
evet canım bi hayırlısıyla alalım da şu tüp bebek raporunu sonra da koyduracaz bakalım bebiki içeri. bakalım bir de böyle deneyelim. ya herro ya merro
sonuç çıkınca hemen yaz tamam mı. senin için giricem.
hadi bakalım senle ben maratona yeni başlıyoruz rabbim hayırlısını versin ikimizinde hakkında zk de görüşmek üzere:))
elif 171,21 hamileniyim:)inşallah canım sen benden 1 adım öndemisin şuanda hangi aşamadasın ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?