Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
elif 171,21 hamileniyim:)

ranacım tebrik ederim yemin ediyorum senin tutacağını biliyordum çünkü kadında çok ciddi bir sorun yoksa tüp denemeleri gnelde başarılı oluyor ki hatırladığım kadarıyla sende ciddi bir sorun yoktu. değer konusunda hiç bir fikrim yok yani ikizmidir bilemyorum çünkü daha önce hiç hamlie kalmadım. hayırlısı olsun ikiz gebelikler risli olur ama ben yine de ikiz istiyorum kendime. ki kendim hamile kalırmıyım hiç ama hiç ümidim yok o kadar işlem yapıldı ağrım sancım yok sanki içimde bomboş gibi bir his var. artık hayırlısı. benim test günümde tam arefeye gününe denk geliyor bi önceki cuma yaptırsam testi erken olur. dayanabilirsem bayramdan sonrasına yada bayramda açık olan özel bir hastanede yaptırım testimi.

bence sende çok pimpiriklenme sakınan göze çöp batarmış rahat ol canım herşey şimdi başlıyor. benimde sonuç çıksında bir liste oluşturalım bizde. gerçi ümitli değilim ama olsun en azından gidişatımız takip ederiz gerçi bu durumda bile hepimiz hepimizden haberdarız ama liste olursada fena olmaz.

çok şaşırmadım hamile olmana çünkü biliyordum canım Allah tamamına erdirsin inşallah çok çok güzel bir hamilelik dönemin ve olur ve bebeğimiz sağlıkla doğar.

elifcim gelelim senin sorularına :) aşılmada tutma şansı çok az biliyordun en azından hakkın doldu ve tüp olayına giriş yapabiliyorsun.
nil artık üroloji sekreteri tüpte sadece ayşe var. ürolojideki kızda kalem sağlık kuruluna geçmiş kalem sağlıktaki şişman kızda hamile doğum izninde. zaten nil ve ayşe hiç anlaşamıyormuş hastalar nili daha çok seviyordu trasnfer gnünü nil müşade odasına gelip kurtuldum falan demiş ben o an başkasıyla konuşuyordum.

adet günü git randevuya gerek yok. ayşeye söyle tüpe başlıyorum detaylı kan vericem ve ultrasona giricem de. erken saatte gidecekseniz eşin içinde randevu almana gerek yok ürolojiden. oda kan versin. bizden sperm, smear ve kültür istemediler. yani tarih 6 aylık falandı ama yinede istmedi. ha ben ne olur ne olmaz diye özelde bir sperm daha yaptırmıştım onuda götürmüştüm. kanlarınızı verip ultrasona gel. sonrada ayşeye sor tüp için ne yapmam gerek de. seni akciğer ve ekg ye göndercek. onlarıda o gün halledersin. sonuçlarını almaya gidince ayşe sana bi kağıt vercek ve yapman gerekeni anlatıcak sonuç günü psikiyatride kaşe yaptırırsın randevu gerek yok. ama dahiliye ve genel cerrah için randevu şart. randevu günüde tüp test tahlillerinle onlara kaşeletip ayşeye gidersin ve sonraki aşamayı anlatır sana. ben şimdi hatırladığım kadarını yazdım ilerki aşamlarını yazarsam yanlış bilgi vermiş olabilrim. ama buraya kadar olan kısmı doğru bunları yap. ve tüp bölümüne sor. hakkında hayırlsıı olsun. ben şimdi sonuç bekliyorum eğer olmazsa tekrar rapor için uğraşıcam sanırım belki bu kadr uğraştırmayabilirler hani ilk raporda her bilgim var belki 2.de daha basittir. raporumu alırım zk. mı özel merkezmi karar veririm. ama yemin ediyorum hiç ama hiç pişman değilim orada yaptırdğımdan.eğer tutmasa bile onların suçu olarak görmem çünk içerde nasıl çalıştıklarını gördüm ortam temiz sterildi. dr. bile ayrıca terlik giyiyorlar. temzi ferah bir ortam. devlet hastanesi olupta eski olmasındada dr.ların kabahati değil:) embriyolg bayan çok tatlı sürekli geliyor nasılsın iyimisin çok iyi görünüyosun diye moral vermeye çalışıyor gözlerinin içi gülüyor yaşlıca bir bayan.

rana eurefertiden çok memnun . ve memnun olasıda iyi birşey ama özel merkez orası zk.daki gibi ters yada olumsuz davranmaları mümkün değil. her adım atan hasta en azından 3,500 tl para alacaklar. birde üzerine kötü muamele edecek değiller. yani paramla benimi azarlayacaklar. olaki ters bir çalışan aldılar ve bunu tespit ettiler anında işine son verirler.

dediğim gibi benim tutmazsa bile oranın şucu değil yumurta çıkmadıysa ve çıkan kaliteli değilse onar ne yapabilirki. 450 doz verdiler anca 2 tane toplandı birsonrakine bakılıp daha fazla verirler belki. ve 2. denememide orada yaptırıp yine olmazsa zaten 3. özle merkezde denerim şuan için ne yapcağımı düşünmek erken. zman göstercek ne yapcağımı.

baharcım sen nasılsın nasıl gidiyor. sen tedavine ne zman başlayacaksın. hadi artık sizlerde başlayında iyi haberler verin bizlere.

bahar cım senle bana yine z.k yolları gözüküyor. inşallah gelir adetin bir iki güne.ben tüp bebek için ilk imtihanıma perşembe günü başlıyorum bakalım. herşey aklımda karmakarışık. onu yapcam şunu yapcam bunu etcem bunun için önceden randevu almak gerekir mi vs..vs... vs..

bu arada bişey sorucam yine sana. yani tüp bebekte artık tüpe ihtiyaç yok onu biliyorum.ama ben kürtajdan sonra birdaha hamile kalamadım ya rahim içi yapışıklık falan olabilir mi acaba? varsa da bu ultrasonda belli olur mu? ben okuyorum diğer girdiğim topikte de bir kız tüp yaptırıcak memorial de öncesinde histeroskopi falan yaptılar tabi onun raharsızlığı da vardı ama. tüp bebek artık son şans ya negatif etkilicek bir sorun olmasın istiyorum. benim smear testimin sonucunda evrim o zaman biraz enjeksiyon var ama problem değil demişti. ya problemse? nasıl anlicaz bunları.tüp bebeğin de tutmayacağından korkuyorum ben. taktım kafaya rahim içinde biey mi var diye..olmazsa smear ı yeniletsem mi ([/QUOTE]

hadi hayırlısı canım. kafanın karışmasını gerektirecek bi durum yok. perşembe gidip, önce tayfun beyle konuşursun. sonra kan ve ultrason yine aynı gün akciğer filmi ve ekg çekilir. sonra da devamı gelir zaten. tüp bebek bölümünden hiçbir işlem için randevu almana gerek yok. nile giriş yaptırman yeterli.

canım rahim içi yapışıklığın en önemli belirtisi adet miktarının az olması. sende böyle bir sorun var mı? adet miktarı az olur ve kısa sürer yapışıklık olması durumunda. benimde evlendiğimde adetim çok azdı. o yüzden şüphelenmiştim. ama sonra düzene girdi. yapışıklık varsa histeroskopi ameliyatiyla temizleniyor. kürtaj sonrası adet miktarın azalmadıysa endişelenicek bi durum yok bana sorarsan ama için rahat edecekse tüp bebekten önce histeroskopi yaptırabilirsin. smear testinden rahim içi yapışıklık anlaşılmıyor. smear rahim ağzı dokusunun incelenmesi demek. rahim ağzında iltihap yani enfeksiyon varsa smear testinden anlaşılabiliyor. ama rahim ağzı iltihabı yalnızca normal yolla gebeliğe engel. aşılama ya da tüp bebekle hamile kalmana engel değil kesinlikle.

baharcım sen nasılsın nasıl gidiyor. sen tedavine ne zman başlayacaksın. hadi artık sizlerde başlayında iyi haberler verin bizlere.

iyiyim canım. adet olmayı bekliyorum. bakalım artık ne zaman gelirse. bu arada çok fazla akıntım var 10 gündür geçmek bilmedi. kasıklarımda ağrılar da şiddetlendi. inşallah kistlerden kurtulmuşumdur bu ay. sen nasılsın nasıl gidiyor istirahat?

Sen aşılama filan yaptırmışmıydın ne aşamadasın

ben de nil tatile çıktı sanmıştım üzüldüm onun tüp de kalmasını isterdim ayşe çok ters onu üroloji ye verip nil i tüp de bıraksaymışlar. herneyse ben çok iyi anladım tüp randevumu iptal edeyim şimdi. erken gideriz 8 de orda oluruz nil de varsa zaten üroloji de yardımcı olur bize. ben de sperm ve emar kültür isteyeceklerini sanmıyorum. diğerlerini de yaparız hayırlısıyla sırayla.buraya kadar hepsini anladım zaten sonuçlar çıksın dahiliye ve genel cerrahi için mutlaka randevu alırım. hadi dahiliye bakıyor akciğer ekg ye falan peki genel cerrahi ne yapıyor aynı şeylere o da mı bakıp imzalıyor.bir de ben tek böbrekliyim ya bunu söylemeyi düşünmüyorum. ya başıma başka işler çıkartırsalar.neyse canım hele bir raporumu alayım da sonrasını ben de düşünücem. yani benim istediğim aslında özel ilgi rahim anomalimden dolayı zaten yumurtalığım zayıf yavaş tepki veriyor doğru ilaç dozu çok önemli her seferinde doktor değişiyor ona canım sıkılıyor mesela bana 17mm de çatlatma vur dediler aklımda soru işareti kaldı hep faruk yeterli desede. ne biliyim herşeye para harcıyoruz zaten 2000 tl veririz merkeze ne yapalım biraz bizi zorlar bende senin gibi riske atamayıp tüm ilaçlarımı alırım heralde.z.k da yaptırırsam 1500 tl. özelde yaptırırsam 3000 tl tutacak. artık düşünücem.özelde de yaptırırsam aslında umut yada eurofertil düşünüyorum hep ama onlar da uzak eşim özel yaptırıcaksak yakın olmasını tercih eder bir de medicine dan fiyat alırız. ama benim için embriyo takip sistemi falan önemliydi yani eurofertilin sistemini beğendim. yazdım umuttaki ve eurofertildeki kızlara bakalım neler söyleyecekler.daha vakit var.

hadi hayırlısı canım. kafanın karışmasını gerektirecek bi durum yok. perşembe gidip, önce tayfun beyle konuşursun. sonra kan ve ultrason yine aynı gün akciğer filmi ve ekg çekilir. sonra da devamı gelir zaten. tüp bebek bölümünden hiçbir işlem için randevu almana gerek yok. nile giriş yaptırman yeterli.

canım rahim içi yapışıklığın en önemli belirtisi adet miktarının az olması. sende böyle bir sorun var mı? adet miktarı az olur ve kısa sürer yapışıklık olması durumunda. benimde evlendiğimde adetim çok azdı. o yüzden şüphelenmiştim. ama sonra düzene girdi. yapışıklık varsa histeroskopi ameliyatiyla temizleniyor. kürtaj sonrası adet miktarın azalmadıysa endişelenicek bi durum yok bana sorarsan ama için rahat edecekse tüp bebekten önce histeroskopi yaptırabilirsin. smear testinden rahim içi yapışıklık anlaşılmıyor. smear rahim ağzı dokusunun incelenmesi demek. rahim ağzında iltihap yani enfeksiyon varsa smear testinden anlaşılabiliyor. ama rahim ağzı iltihabı yalnızca normal yolla gebeliğe engel. aşılama ya da tüp bebekle hamile kalmana engel değil kesinlikle.[/QUOTE]

sağol baharcım ya valla sizler olmasanız ben ne yapardım çok yardımlarınız dokunuyor.adet miktarımda azalma yok aksine kürtajdan sonra daha da kanlandım ben çok değil ama miktarı arttı daha yoğun oluyorum.ilk ve 2. günü yoğun oluyor sonra azalarak bitiyor.yani çok okudum bunları tüp tıkanıklığını falan da. adet azalması oluyormuş evet rahim da sıvı birikmesi oluyormuş o yüzden boşalamıyormuş yeterince rahim. aklıma getirmek istemiyorum artık öyle kötü şeyler.kist yoksa rahimde başka ne olabilir ki enfeksiyon biraz herkesde olabilir öyle değilmi? tayfun bey le konuşurmuyum bilemiyorum artık o gün kim varsa ki randevu sisteminde bu hafta o gözüküyor.yani artık hak kazandım tüpe geçmek için ben illa doktora tüpe geçmek istiyorum demek zorunda değilim sanırım. kan ı veririm sonra nasılsa ultrasona giricem artık hangi doktor varsa konuşurum orda hatta rahim filmimi de göstermek istiyorum hernekadar dosyada raporu olsa da gözle de görsünler istiyorum.hatta pelvik mr ımın da cd. si var aslında tayfun bey ilgilenebilir onu da götürürüm. histeroskopi ye gerek var mı sorarım.ama olmasını istemiyorum açıkçası o da zamanımı alır. ne gereği var ki aslında. neticede 1 kez gebe kaldım. tüple daha kolay kalabilirim.

gebe kaldığımda gittiğim doktor tuzla da özel bir hastanede çok iyi bir kadın doğumcuydu klomeni günde 2 içmiştim 10, 12 ve 13. günlerimde çağırdı en son gün baktı 20 yi geçmişti kendisi de çatlar ama biz işimizi şansa bırakmayalım dedi o gün vuruldum iğne yani kadın kendi çatlamasını bile beklemişti. ve o ay bana estrofem tablet vermişti o ay hep içtim onu sabah akşam rahim duvarını kalınlaştırsın diye malum inceltiyor ya klomen. belki de o işe yaradı rahmi toparladı. bu ay 7mm idi zaten rahim. belki o da faktör zaten yarım olan kısım daha ince benim gelişimini tamamlayamadığı için. bakalım herşey kısmet canım.

Sen aşılama filan yaptırmışmıydın ne aşamadasın

Sen şimdi sonuncu aşılama için adet olmayı bekliyorsun yanii inşalah hayırlısı olsun hakkında ben direkt tüp bebek zk de yakında başlar herhalde tedavi süreci raporumu bekliyorum
aşılama yaptırdım canım. üç tane iptal edilen iki tane de yapılan aşılamam var. Sonuncu aşılamayı yaptırıp, tüpe geçeceğim.

aşılama yaptırdım canım. üç tane iptal edilen iki tane de yapılan aşılamam var. sonuncu aşılamayı yaptırıp, tüpe geçeceğim.

iyi diyelim iyi olsun evde olmak sıkıcı zamn geçmiyor.perşembe iş başı yapıcam.dr. 3 günlük rapor yazmış pazrtesi-salı- çarş raporluyum.büyük ihtimal perşembe giderim.

bu arada 2 aşılama yaptım demişsin ya yapılan 2 aşılama z.k damı oldu. eğer öyleyse neden 3. aşılamayı deniyorsun tüpe geçsene. benmi yanlış hatırlıyorum yada kaçırdımmı önceki yazışmaları özelde falan mı yaptırmıştın 1 aşılamanıda.

bu arada rananın bugün kaçıncı günüydü yani kaçıngünü test yaptırdı. benim 18. ağustosta demişti bayan yani transfer gününü saymadı 12.gün 18 ağustosa denk geliyor. 17 sinde yaptırsam sonuç çıkarmı acaba duruma göre bayram organizasyonu yaparım diyorum.

canım ben aşılamayı klomenle yaptırıyorum biliyorsun. tüp bebek raporu için klomenle yapılan aşılamalar kabul edilmiyor. iğneyle yapılmış olması lazım. yönetmeliğe göre üç iğne + üç klomen tedavisi gören hasta tüp bebeğe geçebiliyor. benim üç iğne tedavimde iptal edildiği için buna gerek duyduk. biraz değişik benim durumum:)

rana transfer yapıldığı günü de sayarsak 12. gününde test yaptırdı. ama transferin ertesi gününü ilk gün olarak kabul ediyor sanırım doktorlar. ertesi günden itibaren sayarsak bugün 11. günüydü. bence sende 17 sinde yaptırabilirsin. kesin çıkar sonuç canım.

rana ya 8 inde demişlerdi o 1 gün çnce yaptırdı sen de öyle yap varsa kesin çıkar canım bayrama rahat girersin. havalar da çok sıcak evden çıkılmıyor. biz de perşembe hastaneye gideceğimiz için eşim mesaiye kaldı işlerini halletmesi lazım. belki bütün gün sürer ordaki işimiz. ama sanmam sabahtan hepsini hallederiz.

hanımlar merhaba. bugün zk'den aşılama için raporumu aldım. raporu veren görevli raporu hangi bölümden çıkardıysam tedavimin o bölümde devam edeceğini söyledi o yüzden mecburen infertiliteye gittim. daha önce rast gelmediğim didar adında bir bayan doktor ilaçlarımı yazdı. ısrarla bayramdan önce aşılama tedavisine başlamadıklarını, bayramdan sonraki ilk adetimin 2. veya 3. gününde gelmemi söyledi. zaten ben de ayın 26sında adet göreceğim için ses etmedim. ama şu 2 günlük bayram tatili yüzünden ucu ucuna aşılamayı kaçıran varsa hakikaten üzüldüm. hastaneden çıkınca eşim kapıda arabanın içinde beklediği için beni acele ettirdi. ilaçları kadıköyden kendi tanıdık eczanemizden alırız dedi. fakat kadıköye bir geldik ki eczanelerde bu ovitrelle ve puregon yok. ya da sadece biri var diğeri yok. ikisini de aynı yerden almak zorunda olduğum için çaresiz eve geldim. size sormak istediğim zk'in karşısındaki eczanelerde bu ilaçlar rahat bulunuyor mu? siz oralarda mı aldınız? ya da siz başka yerlerden aldıysanız nerelerden aldınız, yer eczane ismi verirmisiniz? bir yardımcı olsanız, reçete süresi dolmadan alayım şunları.

Bende 2011 yılında temmuz ve ekim de zeynep kamil hastanesinde aşılama yaptırdım sonuç negatif. Tüp bebek tedavisine başladım fertijinde yarın (08.08.2012) yumurtalarım toplanacak dr um 2 gün sonrada transferi yapacak muhtemelen şuan 7 tane yumurtam var 5 tanesi 17 mm 1 tane 18 mm 1 taneside 19 mm 2 gün önce böyleydi yumurtalarım 2 güne kadar daha da büyürler duygusallık heyecan ağlama hissi her şey üst üstü ilgi üstüne ilgi bekliyorum herkes benim gibimi oluyor ben mi abartıyorum

hastane çevresinin dışındaki eczanelerde bulmak çok zor çünkü sıradan bir ilça değil ve pahalı ilaçlar. ben doğum acil çıkış kapısının tam karşısında altın eczanesi var oradan alıyorum. birkez oraya gittim sürekli oraya gidiyorum. hani özel bir tanışıklığım yok ama artık beni tanıdıkları için eşile selam yolluyorlar. eee tabi yollar 2 aşılama 1 tüp bebek ilacı bunn yanonda jeldir başka ilaçtır derken ciddi paralar ödediğim için selam bari göndersinler :) illa ordan alman gerekmez hastane civarındaki eczaelerde daha rahat bulabilceğini düşünüyorum.

bu merkezin adını ilk kez duydum sen söyleyince açıp baktım etilerdeymiş. moralini bozmak istemem zaten sen okuyana kadar yumrtaların toplanmış olur. benimde 8 yumurtam vardı 01 ağustosta. 03 ağustosta yumurtalarım toplandı ve topu topu 2 tane çıktı. yani o hiç belli olmuyor bu durumdan bunu anladm.son muayene gününde 8 vardı ve o akşam çatlatma iğnemi vurdum. ve cuma sabah toplama yapıldı. inş. sende görünen 5 yumurtanda toplama günü yerinde olur.

evet baharcım dediğin gibi zk. aşılamanın ertesi günü ilk gün saymışlar ve 18 ine denk geliyor. rananınkinin hesapladım transfer gününü ilk gün saymışlar dedim. demekki rana bir gün önce yaptırdı. bende o halde ayın 17 snde yaptırayım. transfer gününü sayarsam 17 ağustos 12.gün oluyor saymazsam 11.gün. haa bebek gelmek istiyorsa değerler o günde iyi çıkar. benim yumurta çok iyi değildi umudum yok hattta testi geç yapmakta fayda var ama bayramdan dolayı erken yapıyorum eğer bayram falan olmasaydı valla 2-3 gün geçmesni beklerdim. inş. hayırlısı olsun. hem 17 si testi zk da yaparım negatif olursa dr. la görüşüp nekadar ara veriliyor onu sorarım ve raporçıkarma işi nasıl olcak onun detaylar öğrenirim.

eğer rapor çıkar dursun kenarda süresi var nasılsa derlerse bayram ertesi çıkarma hazrılıklarına başlarım. umudum olmasada inş rapora gerek kalmaz.

selam yazgı sana bişey sormak istiyorum bu tüp bebek için ilaçların fiyatı ne kadar tutuyor zk de yaptırıyoruz inşallah bide sgk lıyız bide raporlu

selam yazgı sana bişey sormak istiyorum bu tüp bebek için ilaçların fiyatı ne kadar tutuyor zk de yaptırıyoruz inşallah bide sgk lıyız bide raporlu

ilaç olayı çok geniş bir yelpaze doktorun sana yazacağı ilaç markası ve kaç kutu yazdığıyla alakalı. bana 15 kutu puregon, 6 kutu erken çatlama önleyici iğne , 1 kutu çatlatma iğnesi yazmıştı. toplamda 1.400 TL civarı ödemiştim. çok adet yazmasını ben istedim tedavim yarım kalmasın elimde çok ilaç olsun istedim. diğer türlü 7-8 kutu yazsaydı ve ve yetmeseydi gidip cebimden almak zorunda kalacaktım. böyle olmasın diye fazla istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…