ya hissetmekten kastım karnımda yada bedenimde değil, ruhumdaki hissiyattan bahsediyorumnötürüm boşum yani olcakmış gibi gelmiyor evet yarısı gitmiş ama evde olsam zaman geçmezdi. ağır işte yapmıyordum iyiki işe gelmişim. hiç değilse gün saymıyorum.
doğru direkt tüpten almış olsaydın zaten bakmazlardı. ilk etapta oraya gitmen gerek. infertilitedeki dr. lar asistan oluyor ama şansına operatörde gelebilir. devlet olduğu için kimin geleceği belli olmuyor.[/QUO
bilgilerin için çokkk sağol, umarım herşey gönlünce olur:))
biliyorum canım eşinden yararlandığını o alsın orjinal kaşeli olanını. nüfus kayıt örneği 6 aylık diye biliyorum. eşinin ve senin ayrı ayrı olacak. birinde ilk sırada senin adın diğerinde ilk sırada eşinin adı yazacak. ücretsiz nasıl olsa git bi daha al zarar gelmez. benim infertilite dosyamın üstüne eklediler ve 2 kg ağırlığına ulaştı:) evlilik cüz. fotokopisinide alın. ssk için eşinin kimliğini alıp sen gidebilirsin boşa izin almasın. fotoları falan hazırla tüm evraklarınla git bir dahakine sonuçlarında çıkmış olur. psikiyatri için ayrı diğer bölümler için ayrıca gitmiş olma. ha bu arada dosya 13,30 dan sonra açılıyor. ne kadarda ısrar etsen boşa açmıyolarlar sabahtan gitmenin anlamı yok. ama eşin kan verecekse sabahtan gitmen gerek. eşinin sperm tahlillerine bak tarih eskiyse bi test daha yaptırsın bu ara sen reglisin perhizlidir. tarih eskiyse onuda aradan çıkartın. sen uzaktan gelip gidiyosun ya aklıma geldikçe söylüyorumki eskiğin olmasın ve git gel yapma istiyorum.
evet o linki okudum canım epey zor bir süreç kadının hamilelik süreci nasıl geçti acaba? valla bi çocuk meydana getirebilimek için ne çilelere çekiyoruz. emeklerimiz boşa gitmesin inş. hayırlı evlatlar çıkar hepimizden. raporun çıksın zk ile görüş tüm durumunu anlat. tüp burayı istiyorum ama durumum çok farklı ne kadar özel muamele görürüm endişeliyim de. konuşmalar ve yaklaşımlara göre tatmin olmazsan kapı gibi raporunla umuta gidersin:)
selam arkadaşlar daha öncede yazmıstım aşılama yapılacak diye.hergün kesintisiz sizleri takip ediyorum deneyimlerinizi sevinçlerinizi üzüntülerinizi paylaşıyorum gizliden gizliye ve birçok sey öğrenıyorum sızlerden.en son yazdıgımda ılaca baslıcaktım.kullandım ve bugun hayırlısyla asılamam yapıldı.bugunu dınlenerek gecırdım.ama yarın ıcın kenan bey malesef rapor vermedı ve ıse gıdıcem.umarım sorun olmaz.sanırım cogu kısı asılamadan sonra jel kullanıyomus ama bana vermedıler.ıste hep soru ısaretı kalıyo ınsanın kafasında.ewe gelınce acık kırmızı hafıf bı akıntım oldu ama gectı.karın ağrımda var az.sanırım çok dinliyorum kendimi:)15 gun ıcınde kanda cıkar gebelık dedıler.guzel sonuclarla ınsallah yaazarım yıne.Allah hepimize hayırlısını versin.hepimize kolaylık sağlasın inşallah.tekrar görüşmek üzere :))
öyle gerçekten ofiste vakit daha hızlı geçiyo. oyalanıyor insan.
kızlar bu follikül kistleri bir adet döneminde kaybolmazsa adet gecikmesi yapabiliyormuş. kasık ağrılarımda çok şiddetli bu ay. kontrole mi gitsem acaba? böyle beklemek çok sıkıcı. en azından içim rahatlar.
sağol tatlım günaydın bu arada herkese dün giremedim canım ya eşim evdeydi hep oyun oynadı bilgisayarda ben de bozmıyım dedim keyfini zaten ramazan da dışarı da çıkılmıyor o yüzden yani. bugün gitti işe ben de evdeyim çamaşırım vardı onları yıkıyorum akşam da iftara teyzeme davetliyiz. böyle işte.
canım dün benim aklıma bişey geldi ben hepsi için aynı gün randevu alıp gidip kaşeletsem bile dosya açtıramam çünkü bazal ultrasonum eksik biliyosun dün olmadı kenan birdahaki adetinde gel dedi bu durumda acele etmeye gerek yok sanırım o eksikken dosya açılsa da heyete falan giremez dimi. nüfus kayıt örneklerini yenilerim o kolay. sigorta da gebzededir kesin hiç de sevmem gebze yi zaten bilmem de eşimle hallederiz onu artık nasılsa 2. gidişimizde de halledemicez ultrason eksik olduğu için.2. gidişimizde hastaneden çıktıktan sonra gebze ye uğrar beraber alırız. bu arada çok saçma değil mi aşılama yaparken kimse bizden sgk dökümü istemedi.de şimdi niye istiyolar. 900 gün prim kuralı aşılamada da var diye biliyorum. herneyse bir de duygu sen ilk deneme için yatırılan 490 tl yi ne zaman yatırdın o hastaneye ödeniyor sanırım dimi?
adetin ne zamndı. çok geçiktimi. duruma göre adet söktürücü ilaç veriyolar. follikül kisti dediğin çatlamayan yumurtanın kiste dönüşmüş halimi? bakalım bende nasıl olcak onca yumurta nereye gitti toplandı 2 tane. ya diğerlerine noldu. kiste dönüştüyse:44: inş. haftaya herşey belli olacak. ve kuruntularımın hepsi boşa çıkmış olsun.
adetim iki gün geçti henüz:) ama nedense gecikeceğine dair bi his var içimde. netten okudukça kafam iyice bulanıyo. bi de kasık ağrılarım bu ay gerçekten çok fazla. korkmaya başladım bu yüzden. evet çatlamayan yumurtalar kiste dönüşebiliyor ama herkesde olacak diye bi şey yok için rahat olsun. ben beş kez aşılama denedim mesela hemde çatlatma iğnesi kullanmadığım halde onlarca yumurtam vardı hiç biri kiste dönüşmedi. için rahat olsun canım. bu düşük bi ihtimal. kendliğinden geçiyo zaten.
günaydın elifcim. sende tüpe geçtin ne güzel. aranızda aşılamacı bi tek ben kaldım:)) aşılama raporu çıkartırken sigorta dökümü istememeleri çok ilginç. gözden mi kaçtı acaba? gerçi heyet odasındaki memurlar çok dikkatli inceliyolar dosyayı ama sgk dökümü olmadan nasıl devlet karşıladı ki ilaçları?
başa gelirsede yapcak birşey yok vardır bir tedavi yolu. ama senin şu klomen olayuına sinir oldum yaa. onca aşılama neymiş iğneli değilmişte tüpe geçemiyormusun. aynı hesap değilmi ha iğne ha hap, sonuçta aşılama olup tutmadıysa tüp hakkı olmalı. aslında bu konuyu bi sorsan ya zk. hasta haklarına belki bi yol gösterirler ne bilim sağlık bak. yazı falan yazarsın belki. iğneli kaç aşılaman yapılmıştı.
evet canım. klomen kullanmaya bende gıcık oluyorum. ama yapıcak bi şey yok. kendim kaşındım. ben zk da tedaviye başladığım zaman iki aşılamadan sonra aşılamalar iptal edilse bile tüpe geçilebiliyodu. ben ikinci aşılamam iptal edildiği ay hamile kalınca gebelik sürecinde üç ay ara vermek zorunda kaldım. bu arada yönetmelik değişmiş. yeni yönetmeliğe göre iptal edilen aşılamalar kabul edilmiyormuş. iki rapor hakkım daha vardı. onunla tekrar aşılama denedik. o da iptal edilince tayfun bey bana tüp bebek dedi. salaklık bende ki bu kadar uğraştık ilaçları devletin karşılaması için benim durumumdaki hastalar için yönetmelikte yazan bi madde yok mu bizi düşünmemişler mi diye sordum. sormaz olaydım. o da bana üç kez de klomenle aşılama denersek tüpe geçebileceğimi söyledi. bende bir kez normal yolla hamile kaldım klomenle hayli hayli kalırım düşüncesiyle kabul ettim. şimdiki aklım olsa etmez tayfun bey in önerdiği gibi direk ücretli tüpe geçerdim zeynep kamilde. bu kadar uzayacağını ve yıpranacağımı tahmin edemedim.
günaydın kızlar... nasılsınız?
duygucum aynı boşluğu bende yaşamıştım. ne oldu şimdi, aşılamadan ne farkı var ki, böylede hamile kalmam zor olur falan diye. Ama çok şükür. duygusal değişiklik bile olmadı. sadece testten önce bikaç kere bişi seyrederken ağladım ama hüngür hüngür değil. ama yaşadığımız tedavi sürecide etkilemiş olabilir. hassaslaştırmış olabilir yani. şimdi bile bişey hissetmiyorum. sadece karnımda bişey acıyo gibi. genelde yüzüstü yattığımda oluyor.
baharcım adetim 2 gün geçti derken 28 günden mi hesaplıyosun yoksa farklı bi sayımı? 30 gün geçtüyse biraz bekle derim. en azından bikaç gün daha. ama daha uzunsa bi kontrole git derim.
elifcim inşallah en kısa sürede işlemleri bitirir tedaviye başlarsın. hayatının bu kadar içindeyken beklemek çok zor ya. insanın sinirleri bozuluyo.
maksadın ücretli tüp yaptırmaksa hiç aşılama denemez direkt ücretli tüp yapardın. sende bunların olacağını bilseydin en baştan kolay olanı yapardın. vardır bir hayır demek lazım. inş. bundan sonrakiler iyi olur. klomenle kaç tane daha yapmak zorundasın. iptal edilenleri saymıyorlar dimi
bu arada ben tedaviye başladığımda devlet 2 aşılama 3 tüp karşılıyordu yıl başında yönetmelik değişmiş ve 3 aşılama 2 tüp olmuşyani maliyeti düşük olduğu için aşılama 3e çıkmış. maliyet çok olduğu içinse tüp 2 ye inmiş.
evet canım. Yılbaşında çıkan yönetmelik çok katı. Hem üç çocuk yapın diyorlar hem iki tüp hakkı veriyorlar. Anlamadım ben bunları:))
bende vardır bir hayır diyorum. Geleceği göremiyoruz malesef. Tek klomen zorunluluğum kaldı. Ona da yaptırırsam tüpe geçebiliyorum.
evet başta salla diyorsun sonra bakıyorsun ki hızla yapıyorsun ve işlemlerin sonuna gelmişsin. zamn gösteriyor nasıl ilerliyceğini. 409,10 tl mi neydi transfer günü yatırıyorsun. toplama günü ayşe rakamı yazıp veriyor bilgi amaçlı toplama günü getir diyor karşı binada vezneye yatırıyorsun. ben toplama günü yatırcaz sandım ama transfer yapılmıyorsa parada yatırılmıyor. iyide oluyor tamamlanmamış işlemin parasını almıyorlar yani.
adetim iki gün geçti henüz:) ama nedense gecikeceğine dair bi his var içimde. netten okudukça kafam iyice bulanıyo. bi de kasık ağrılarım bu ay gerçekten çok fazla. korkmaya başladım bu yüzden. evet çatlamayan yumurtalar kiste dönüşebiliyor ama herkesde olacak diye bi şey yok için rahat olsun. ben beş kez aşılama denedim mesela hemde çatlatma iğnesi kullanmadığım halde onlarca yumurtam vardı hiç biri kiste dönüşmedi. için rahat olsun canım. bu düşük bi ihtimal. kendliğinden geçiyo zaten.
günaydın elifcim. sende tüpe geçtin ne güzel. aranızda aşılamacı bi tek ben kaldım:)) aşılama raporu çıkartırken sigorta dökümü istememeleri çok ilginç. gözden mi kaçtı acaba? gerçi heyet odasındaki memurlar çok dikkatli inceliyolar dosyayı ama sgk dökümü olmadan nasıl devlet karşıladı ki ilaçları?
günaydın kızlar... nasılsınız?
duygucum aynı boşluğu bende yaşamıştım. ne oldu şimdi, aşılamadan ne farkı var ki, böylede hamile kalmam zor olur falan diye. Ama çok şükür. duygusal değişiklik bile olmadı. sadece testten önce bikaç kere bişi seyrederken ağladım ama hüngür hüngür değil. ama yaşadığımız tedavi sürecide etkilemiş olabilir. hassaslaştırmış olabilir yani. şimdi bile bişey hissetmiyorum. sadece karnımda bişey acıyo gibi. genelde yüzüstü yattığımda oluyor.
baharcım adetim 2 gün geçti derken 28 günden mi hesaplıyosun yoksa farklı bi sayımı? 30 gün geçtüyse biraz bekle derim. en azından bikaç gün daha. ama daha uzunsa bi kontrole git derim.
elifcim inşallah en kısa sürede işlemleri bitirir tedaviye başlarsın. hayatının bu kadar içindeyken beklemek çok zor ya. insanın sinirleri bozuluyo.
günaydın rana cım nihayet değerin çıkmış çok güzel şimdi kendine ve bebeğine müsade et artık test de yaptırmana gerek yok 1 hafta bekle güzelce dinlen kendini yoracak ağır işler yapma. Bebeğini göreceksin inşallah 1 hafta sonra.ben de gerçekten bu kadar hayatımın içindeyken başka hiçbirşey yapamıyorum umarım fazla uğraştırmaz da bizimki de senin gibi ilk denememizde gelir.bakalım raporu bir alalım da benim gibi yarım rahimli olan hastası olan umut u mu yoksa eurofertil i mi tercih ederim bilemiyorum. Aslında ben özele gitmek istiyorum ama tutmazsa da masraf yapmış olucaz ve her halükarda aklım z. K da kalacak. Bilemiyorum z.k nın doktorları ile görüşücem benim gibi özel bir hasta için ne düşünüyorlar bakalım. Benim rahmimin heryeri de aynı seviyede kalınlaşmıyor gelişmeyen tarafı daha ince. Bakalım herşeyin hayırlısı canım.
günaydın canım. otuz günde bir adet oluyorum normalde. bugün 32. günü. tedaviden önce 3-5 ay adet olmadığım olurdu. yine böyle olmasından korkuyorum açıkçası. tedaviyle düzene girmişti. hatta ilk aşılamaya başlayacağım ay adet olamadığım için farlutalla söktürmüştük. belki yine gerek olabilir
o zaman sen çok bekleme tatlım pazar a kadar gelmezse pazartesi git. eğer hala duruyorsa folikül kistlerin ve z.k bu ay da bişey yapamayız derse bence 1 ay diane35 kullan garanti olsun.
benim de ekranda koca kocaydılar kenen bile diyor baksana ablacım nasıl ultrason değerlendirmesi yapayım ben dedi
yani şuan yeni tedaviden çıktığım için pek önemsemiyorum diane35 daha önce 2 ay kullanmıştım 1 ayda kesinlikle temizliyor kistleri yani ben medicine de 4 ay tedavi gördüm 1 ay tedavi 1 ay diane35 şeklinde gitmiştik o zaman menogon ve femara kullanmıştım bana kist yapmıştı hep o bu sefer sadece 1 defa olması iyi bile onca puregona. ama 17 de çatlatma vurduğu için oldu bu kist biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?