Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
canım bu olaylar şu son bir kaç günde cereyan etti. araya hsonu tatili girdi doktora gidemedik:(( ama benim tahminim bu sayılarla artık aşılama yapmazlar. yıkama sonrası 300bin sperm çıkmış, bununla aşılama yapsan nolur yapmasan nolur?

Öyle deme, olumsuz niye dusunuyosun ki, unuttun mu, yumurtayi dollemek icin tek bir sperm yetiyor, 300bin spermin icinde 1tane iyisi olsun yeter insallah cnm.

canım bu olaylar şu son bir kaç günde cereyan etti. araya hsonu tatili girdi doktora gidemedik:(( ama benim tahminim bu sayılarla artık aşılama yapmazlar. yıkama sonrası 300bin sperm çıkmış, bununla aşılama yapsan nolur yapmasan nolur?

Öyle deme, olumsuz niye dusunuyosun ki, unuttun mu, yumurtayi dollemek icin tek bir sperm yetiyor, 300bin spermin icinde 1tane iyisi olsun yeter insallah cnm.

Kizlar diger sayfalarda gezinirken bisey okudum,belki daha onceden siz de gormussunuzdur.

Tavsancil otu diye bi bitki, ben boyle seylere pek ihtimal vermem ama internetten de yazip okudugumda sasirdim ve bunu istiyorum.

Tavsanil otu;sperm sayisini ve yumurta sayisini arttiriyormus.
Yurt disinda cok yayginmis ama turkiyede pek bilinmiyormus. Google dan arastirin siz de buldugunuz bilgileri paylasin kizlar ok.

merhaba canim hosgeldin tekrar aramiza. gercekten sizin icin uzucu bi durum olmus. yarin bi gidip konusun zk ile. gerci onlar icin hic onemli olmadiginiz icin tekrar test isteyip tup icin islemlere baslatanilirler. bana sorarsan devletin ucretsiz olmasinin disinda bi ozelligi yok. ama diger arkadaslar memnunlar. ben eurofertil de yaptirdim tedavimi ve cok memnun kaldim. cok sukurde ilk denemede tuttu. eger imkanin varsa guvenilir bi ozel merkezde yaptirmani tavsiye ederim. hakkinda hayirlisi olsun

canım sen eurofetilde kaça yaptırdın? raporsuz ve geçiyorsa raporlu ücreti nedir biliyormusun? taksit falan yapıyorlarmı? doktorun kimdi? en önemlisi sizin sorununuz neydi? zk konusunda kesinlikle sana katılıyorum. muhakkak memnun kalanlar da vardır ama ben bugüne kadar hiç ama hiç memnun kalmadım. ne bir soru sorabiliyorsun, ne de kendileri bir açıklama yapıyorlar. kenan sofuoğlu desen bence bildiğin zır deli. her gittiğimde birilerine bağırıp çığırıyor oluyor. hatta bir kere de eşimle bana öyle psikopat tavırlar gösterdi de nasıl kaçtığımızı bilemedik. raporum çıkarsa zaten orada tüp yaptırmam, anlaşmalı özelleri tercih ederim. ama dahiliyeci yine imzalamazsa ve rapor çıkmazsa özellere göre ekonomik seçenekleri de değerlendirmek zorundayım.

Kizlar diger sayfalarda gezinirken bisey okudum,belki daha onceden siz de gormussunuzdur.

Tavsancil otu diye bi bitki, ben boyle seylere pek ihtimal vermem ama internetten de yazip okudugumda sasirdim ve bunu istiyorum.

Tavsanil otu;sperm sayisini ve yumurta sayisini arttiriyormus.
Yurt disinda cok yayginmis ama turkiyede pek bilinmiyormus. Google dan arastirin siz de buldugunuz bilgileri paylasin kizlar ok.

canım bu otun tentürünü romanyadan getirtip kullanan bir kaç üye var. istersen onlara yazıp fayda gördüler mi sor. benim sorunum eşimde olduğu için ben hiç kullanmadım. ama yumurtalarını güçlendirmek için muhakkak l-arginine, coenzyme q10 ve omega kullanmanı tavsiye ederim. ayrıca her gün 1 yeşil çay içersen östrojen için çok faydalı. adetlerin düzensizse omega yerine çuha çiçeği yağı da kullanabilirsin.

canım bu otun tentürünü romanyadan getirtip kullanan bir kaç üye var. istersen onlara yazıp fayda gördüler mi sor. benim sorunum eşimde olduğu için ben hiç kullanmadım. ama yumurtalarını güçlendirmek için muhakkak l-arginine, coenzyme q10 ve omega kullanmanı tavsiye ederim. ayrıca her gün 1 yeşil çay içersen östrojen için çok faydalı. adetlerin düzensizse omega yerine çuha çiçeği yağı da kullanabilirsin.

Erkeklerde de sperm sayisini arttiriyormus, 2010 daki yazismalarda kullananlar var ordan okuyorum bende, merak ettim her sayfayi okuyorum ;)))

Erkeklerde de sperm sayisini arttiriyormus, 2010 daki yazismalarda kullananlar var ordan okuyorum bende, merak ettim her sayfayi okuyorum ;)))

ben bu sitedeki infertilite forumlarından bazı kişilerle özelde de görüşüyorum. yumurtalık rezervi sorunu olan arkadaşlardan biri geçenlerde söyledi romanyadan 4 şişe getirtmiş. sanırım ilkine başlayalı ancak bir kaç hafta olmuştur. daha önce 1 başarısız tüp denemesi oldu. 2-3 ay içinde bir deneme daha yapmak istiyor ve yumurta sayısı artsın diye uğraşıyor. o yüzden 10-15 günde bir de bir ilerleme var mı diye devamlı kontrole gidiyor. senin için muhakkak kendisine doktora gittiği zamanlarda sorarım, bir faydasını gördüyse, nasıl görmüş, ne kadar zamanda görmüş öğrenir sana yazarım.
önceki sayfaları okumadım o yüzden sizin sorununuz ne bilmiyorum. ama rezerv düşüklüğün ve fsh sorunun varsa tavşancıl otu harici sürüyle bitkisel takviye var. hayıt, çinlilerin dong quai bitkisi, buğday çimi, red clover(kusura bakma bu otun türkçesini bilmiyorum bire bir çevirirsek kırmızı yonca olması lazım), maca(türkçesi de maca ya da maka turbu diye geçiyor), arı sütü gibi şeyleri de araştırabilirsin.

ben bu sitedeki infertilite forumlarından bazı kişilerle özelde de görüşüyorum. yumurtalık rezervi sorunu olan arkadaşlardan biri geçenlerde söyledi romanyadan 4 şişe getirtmiş. sanırım ilkine başlayalı ancak bir kaç hafta olmuştur. daha önce 1 başarısız tüp denemesi oldu. 2-3 ay içinde bir deneme daha yapmak istiyor ve yumurta sayısı artsın diye uğraşıyor. o yüzden 10-15 günde bir de bir ilerleme var mı diye devamlı kontrole gidiyor. senin için muhakkak kendisine doktora gittiği zamanlarda sorarım, bir faydasını gördüyse, nasıl görmüş, ne kadar zamanda görmüş öğrenir sana yazarım.
önceki sayfaları okumadım o yüzden sizin sorununuz ne bilmiyorum. ama rezerv düşüklüğün ve fsh sorunun varsa tavşancıl otu harici sürüyle bitkisel takviye var. hayıt, çinlilerin dong quai bitkisi, buğday çimi, red clover(kusura bakma bu otun türkçesini bilmiyorum bire bir çevirirsek kırmızı yonca olması lazım), maca(türkçesi de maca ya da maka turbu diye geçiyor), arı sütü gibi şeyleri de araştırabilirsin.

Kusum valla diger sayfada okuyorum hala, ve okudukca saskinligim artti, toplam 360 sayfa ve ben suan 201 deyim, millet deli gibi kapis kapis bu ilaci getirtiyor ve kullaniyor ve her 3 kisiden biri hamile, yazmislar orda ya sasirdim ve cok sevindim, bircok seye faydasi da varmis bu ilacin. Birisinin yumurtalari bos cikiyomus hep, tup denemis bi kac kez tutmamis, ilaci kullanmaya baslamis ve yumurtasi olgunlasmis olusmus yani, baska birinin esinin sperm sayisi sifir, kullanmis sayi yukselmis, bi baskasinin adet duzensizligi varmis kullanmis, ve daha oncesinde de birsuru sey denemis olmamis bu ilaci kullaninca duzelmis, ve okuduklarim patir patir hamile kalmislar, saskinlik icindeyim ve acaip mutlu oldum anlatamam. Olagan ustu bisey, diyorum ya her 3 kisiden 1 i kesin hamile kaliyor, ve yillarca ugrasipda hamile kalamamalarina ragmen..

Diger sayfaya geciyorum ben daha 150 sayfa var, ara ara gelirim buraya ;))

Hee bu arada, benim esimin sperm sayisi dusuk ve hareketliligi az,benim de kistim vardi ameliyat oldum. Durum bu kusum ;))

kızçelerim günaydınlar olsun herkese. nasılsınız? ben ve bahar gideli aramıza bir çok yeni arkadaş katılmış sevindim. umarım daimi olurlar.. bugün tatil sonrası ilk iş günüm ve beyannamelerin yarın son günü. ama yine fırsat buldukça yazışmalara kendi bildiklerim doğrultusunda yorum yapıp ve cevap yazmaya çalışacağım.

yeni gelen arkadaşlara kısaca bilgi vereyim 4 yıllık evliyim yaklaşık 2010 aralıktan beri bebek istiyoruz kendi başımıza yapamadık. zk ya başvurmak aklıma geldi yaklaık 1 yıl deneme süresini doldurmak üzereydik ve tedaviye başlamak için bekletmediler. infertilite bölümünde2 aşılama başarısız oldu. temmuz 2012 de tüp denedik ne yazıkki buda olmadı.bayram öncesi negatif sonuç aldık. eşimde sorun yok bende fsh yüksek 10-12 arası gidip geliyor. dr. kenanın demesine göre 38 yaşındaki bir bayanda olması gereken değermiş oysa ben 29 um:(( 2. tüp denemesi için yine zk.yı düşünüyorum ve eylül adetimde gidip 2.raporum için başvurucam. elimde ilaçlarım mevcut sağlığımı etkilemezse artık eylüldemi denerler yoksa ekimemi sarkar bilemiyorum eylül ortası belli olur. tabi ara vermeyi düşünüyorum ben raporu çıkartıp daha sonrada deneyebilirim yada elif arkadaşımız gibi kurcalar ve kendime yeni bir iş çıkarabilirm. sizlerde bu işin içinde olan insanlarsınız o kadar çok git gel yapıyoruz ki hastaneye gitmediğimizde boşluğa düşüyoruz. dün üsküdardan geçerken eşime zk.nın ordaki yoldan gitsen epeydir gitmiyorum dedim:) yani işim olmasada şööyle bi göreyim dışardan istiyorum:) zk bağımlısı oldum heralde. ben memnunum oradan bi şikayetim yok her şey tıkır tıkır işliyor benim açımdan (torpilim falan yok) sadece uzman oldum her şeyi rahatlıkla halledebiliyorum. zaman zaman zk. hakkında soru işaretleri oluyor ama onlarda bi şekilde geçiyor zaten şunun şurasında 1 tüp hakkım kaldı ondan sonra orayla ilişiğim kesilir eğer2 denemede tutmazsa parayla zk. da yaptırmam özel bir merkez bakarız. artık kısmet zaman ne gösterir hep birlikte yaşayıp göreceğiz.

bu arada bir takıp ot tan falan bahsetmişsiniz sperm ve yumurtsasayısı arttırmak için o konuyla ilgili de ayrıca sorular sorup hatta o topiğin adınıda isteyebilirim sizlerden.

canım sen eurofetilde kaça yaptırdın? raporsuz ve geçiyorsa raporlu ücreti nedir biliyormusun? taksit falan yapıyorlarmı? doktorun kimdi? en önemlisi sizin sorununuz neydi? zk konusunda kesinlikle sana katılıyorum. muhakkak memnun kalanlar da vardır ama ben bugüne kadar hiç ama hiç memnun kalmadım. ne bir soru sorabiliyorsun, ne de kendileri bir açıklama yapıyorlar. kenan sofuoğlu desen bence bildiğin zır deli. her gittiğimde birilerine bağırıp çığırıyor oluyor. hatta bir kere de eşimle bana öyle psikopat tavırlar gösterdi de nasıl kaçtığımızı bilemedik. raporum çıkarsa zaten orada tüp yaptırmam, anlaşmalı özelleri tercih ederim. ama dahiliyeci yine imzalamazsa ve rapor çıkmazsa özellere göre ekonomik seçenekleri de değerlendirmek zorundayım.

benim ilaçlarla beraber 3000 civarı tuttu. raporsuz. bu kadar uygun olma nedeni orda çalışan bi arkadaşımın olması. ama zk da rapor alır gidersen seninde 3000 civarı tutar. doktorum Alev Hanım dı. ben çok memnundum. herkes ilgili alakalı. her gittiğimde hikayemi baştan anlatmak zorunda kalmıyodum. ultrasonda geçmiş bilgilerim oluyodu zaten. gerilmeden hamd olsun yaptırdım tedavimi( insan gibi). benim için önemli olan güven duymamdı. ben zk da tüp bebek bölümüne güvenmiyrm. benim sorunum çikolata kistimın olmasıydı. bide ameliyat olmuştum kistten.

Hamile kalmana cok sevindim, allah saglikla dogmasini nasip etsin bebeginin. İlk tup bebek denemenizde mi oldu, esinde problem varmiydi.

Ben maalesef orda devam edecegim, istende ayrildigim icin devlet destegiyle ancak olacak ;(

çok teşk. ediyorum. darısı başına inş. 2 negatif aşılama denememiz oldu zk. da. bende senin gibi işten ayrıldm zk. da tüp işlemleri uzun sürecek diye. ama zk da insana önem vermedikleri için pürüzler çıktı orda yaptıramadık tüp tedavisini. hiç pişman olmadım. çünkü baştan beri hiç gitmek istemediğim bi hastaneydi.
eşimde herhangi sorun yoktu.

kızçelerim günaydınlar olsun herkese. nasılsınız? ben ve bahar gideli aramıza bir çok yeni arkadaş katılmış sevindim. umarım daimi olurlar.. bugün tatil sonrası ilk iş günüm ve beyannamelerin yarın son günü. ama yine fırsat buldukça yazışmalara kendi bildiklerim doğrultusunda yorum yapıp ve cevap yazmaya çalışacağım.

yeni gelen arkadaşlara kısaca bilgi vereyim 4 yıllık evliyim yaklaşık 2010 aralıktan beri bebek istiyoruz kendi başımıza yapamadık. zk ya başvurmak aklıma geldi yaklaık 1 yıl deneme süresini doldurmak üzereydik ve tedaviye başlamak için bekletmediler. infertilite bölümünde2 aşılama başarısız oldu. temmuz 2012 de tüp denedik ne yazıkki buda olmadı.bayram öncesi negatif sonuç aldık. eşimde sorun yok bende fsh yüksek 10-12 arası gidip geliyor. dr. kenanın demesine göre 38 yaşındaki bir bayanda olması gereken değermiş oysa ben 29 um:(( 2. tüp denemesi için yine zk.yı düşünüyorum ve eylül adetimde gidip 2.raporum için başvurucam. elimde ilaçlarım mevcut sağlığımı etkilemezse artık eylüldemi denerler yoksa ekimemi sarkar bilemiyorum eylül ortası belli olur. tabi ara vermeyi düşünüyorum ben raporu çıkartıp daha sonrada deneyebilirim yada elif arkadaşımız gibi kurcalar ve kendime yeni bir iş çıkarabilirm. sizlerde bu işin içinde olan insanlarsınız o kadar çok git gel yapıyoruz ki hastaneye gitmediğimizde boşluğa düşüyoruz. dün üsküdardan geçerken eşime zk.nın ordaki yoldan gitsen epeydir gitmiyorum dedim:) yani işim olmasada şööyle bi göreyim dışardan istiyorum:) zk bağımlısı oldum heralde. ben memnunum oradan bi şikayetim yok her şey tıkır tıkır işliyor benim açımdan (torpilim falan yok) sadece uzman oldum her şeyi rahatlıkla halledebiliyorum. zaman zaman zk. hakkında soru işaretleri oluyor ama onlarda bi şekilde geçiyor zaten şunun şurasında 1 tüp hakkım kaldı ondan sonra orayla ilişiğim kesilir eğer2 denemede tutmazsa parayla zk. da yaptırmam özel bir merkez bakarız. artık kısmet zaman ne gösterir hep birlikte yaşayıp göreceğiz.

bu arada bir takıp ot tan falan bahsetmişsiniz sperm ve yumurtsasayısı arttırmak için o konuyla ilgili de ayrıca sorular sorup hatta o topiğin adınıda isteyebilirim sizlerden.
hoşgeldin duygucum. kolay gelsin sana:)

kızlar ya dün hanzade arkadaşımız bahsedince yine kafama takıldı rahim filmi çektirme konusu. aslında tüpüm tıkalı da olsa tüp bebek yapılacak bir de onun açılması için laparoskopi olamam ama şimdi biraz okudum internetten. tüpde yapışıklık veya tıkanıklık varsa orada sıvı birikmesi oluyormuş ve bu sıvı her ay rahim içine boşalıyormuş. bu da rahme konulan embriyonun tutunmasını olumsuz yönde etkiliyomuş:( ben de 1.5 senedir hamile kalamadığıma göre. önümüzdeki ay medicine da gidip bir rahim filmi çektirsem mi acaba?
tüp de sıvı birikimi ultrasonda gözlenebiliyormuş. tayfun bey bikeresinde muayne derken sol tüpümü görmüştü sanırım bu tüp görüntüsü deyip boylu boyunca o uzantıyı takip etti ultrasınla sonra da h ile başlayan ama o zaman ne olduğunu bilemediğim için aklımda da hiç tutmadığım bişeyler söylemişti. bunu 2 kez duydum sanırım ondan muaynelerim sırasında. sanki histerosalpinks gibi algılıyordum hep. meğerse Hidrosalpinks miş. tüplerde sıvı birikmesi demekmiş. böyle birşey mi var acaba bende. tüpümün yapışık yada tıkalı olmasını geçtim. sıvı birikmesinden dolayı tutmazsa tüp bebeğim :((
iyice moralim bozuldu.napıcağımı kestiremiyorum. ilaç yazdırmaya gittiğimde detaylı bir muayne mi olsam kendim mi sorsam rahimde yada tüpümde sıvı birikmesi gözleniyormu diye? ne alaka derseler? 1,5 yıldır hamile kalamadım kürtajdan sonra desem. nasılsa tüp bebek raporum çıkmış olacak. ama yine de histeroskopi falan önermelerinden korkuyorum.
bakın size de kopyalayım bilginiz olsun. bana da bir akıl verin. eski doktorum figen hanıma gitsem medicine daki? o çeksin rahim filmimi.

elifciğim raporların çıktıktan sonra son aşamada ilaç yazdırmaya gittiğinde kenanla konuş durumunu izah et tüp raporum çıktı burada yaptırmayı düşünüyorum ama durumum böyle böyle diye izah et. her bir şeyi söyle ona göre muhakkak bi ayrıcalık yapacaktır. senin durumunda olan hasta pek yok illaki akılda kalırsın. ilaç raporum eylül ortası gibi çıkmış olur ozman reçete yazdırmaya gittiğinde konuş. ve kafana öyle kötü şeyler getirmemeye çalış. rahim filmini boşver artık tüp aşamasına geldin. durumunu anlat dr. eğer gerek görürse zaten tedavi öncesi ister. kafadan gidip çektirme onca parana yazık olmasın. ihtiyaç halinde yaptırırsın. bende medikal parkta yaptırmıştım hiç acı duymadım tüp bebekteki acı daha uzun sürmüştü. aynı bölgede acı oldu ama dediğimiz gibi dayanılmıycak bir acı değil. benimde canım çok kıymetli değildir. acıda dayanır diş sıkarım hep. ama şuan için yaptırma derim rahim filmini zaten elinde yeni olan bi filmin var.

Epeydir yazilarinizi okuyorum, ilk sayfadan taa 65 e kadar geldim, son sayfaya kadar okumaya vaktim yetmedi ;))

Bende zeynep kamilde tup bebek tedavisine basladim, sali gunu dosyamin konseyden cikip cikmadigini ogrenmek icin arayacagim hastaneyi, heyet raporundan sonra beni ne bekliyor bilmiyorum... Bizim ilk tup bebek tedavimiz, yasim 29. 6 yillik evliyim, evlendigimden beri hic cocuk dusunmezken (uzun bi sure dusunmuyoduk yani), iki yil once hastaligimi ogrendigimizde acaba cocuk olurmu olmazmi dusuncesiyle basladik ve ogrendik ki olmuyor. Hastaligim; her iki yumurtalikta da cikolata kistim varmis, gecen yil ameliyat oldum ve doktor, herhangi bir sorun yoksa 3-4 ay icinde hamile kalmalisin dedi, ameliyatimdan 4 ay sonra cocuk olmayinca zeynep kamil hast.tup bebek bolumune gittik ve basladik (şubat 2012), basladigimizda da ogrendik ki esimin sperm sayisi dusuk ;(( yani yavas yavas hastaliklar cikmaya basladi, subattan beri gidip geliyorum hastaneye, calisiyordum ve isim oldukca stresliydi ve izin konusu cok zordu, bu yuzden elimden geldigi kadar hastaneye daha az gitmeye calistim bu yuzden de subattan beri daha yeni heyet raporu asamasina gelebildim. İsten ayrildim cunku; artik patronlar "ne zaman bitecek,niye uzadi, ne kadar daha gidicen" gibi sorularla beni bunaltinca ayrildim isten ;)) evde durmak cok sıkıci, allahtan kopegim var onunla zaman geciriyorum ;))
Yazim cok uzun oldu ama bu tanisma yazisiydi kizlar ;))

canım valla çikolata kisti olupta hamile kalan çok var örneğin rn4 arkadaşımız. olmaz denilen ve normal yolla kalan arkadaşımda var. ama her bünye illaki aynı olmaz belki seninde rana gibi ilk denemende tutar. ama eşini durumu ilginç geldi neden birden bu kadar düştüki sperm sayısı. alkol ve sigara çokmu kullanıyor? birde testleri en az 4 gün perhizli olarak yaptırsaydınız ve de aynı hastanede değil farklı hastanelerde 4 gün perhizli olarak yaptırmakta fayda var bence. aklında bulunsun eğer tekrar yaptıracaksan dediklerimi dikkate al (belkide böyle yaptırdınız zaten). iş konusunda en iyisini yapmışsın. belki bütçeniz, gelir gideriniz senin maaşın dikkate alınarak planlandı ama bu durumdada iş bunaltıyorsa seni tek çare işten ayrılmak. belki bütçe sarsılır ama bir süre sonra ona göre ayarlama yaparsınız. benim patronda tutmayınca bir oh çekmiştir. şimdiden eleman arayışına girmişti yani doğmamış çocuğa don biçiyordu. izin konusunda sıkıntı yapmıyordu ama ya tutarsa korkusu vardı eğer tutsaydı ve psikolojik baskı yapsaydı ilk aydan çıkardım bende. senin içinde bir bakıma iyi olmuş en azından tedavilerine kafan rahat gidersin. çünkü tüp tedavisinde 3-4 günden sonra e2 için kan vermeye gidiyorsun bazen gün aşırı bazen hergün. ben cuma-pazartesi-salı-çarş. peş peşe gitmiştim. bunlar senin için ciddi sıkıntı olacaktı. benim ev ataşehirda hastaneye arabayla gidip geliyorum. erken çıkıyorum evden işim erken bitioyr patron gelene kadar ofiste oluyordum. mesai başladığında burda oluyordum olmasamda sorun olmuyordu ama ben stres yapıyorum kendime. köpeğinin olmasıda iyiymiş. bende yalnmızlıktan sıkıldım çoğu zmana almak istedim ama çalıştığım için bakma sorunu olacaktı diye alamadım:(

arkadaşlar merhaba, belki hatırlarsınız buraya daha önce de yazmıştım. zeynep kamilde raporla aşılamaya hazırlanıyordum. bu cuma adet gördüm yarın yani ptesi ilaçlarımla gidip tedaviye başlayacaktım. çarşamba günü tedaviye başlamadan son bir spermiogram yaptıralım dediğimizde başımızdan aşağı kaynar sular indi. eşimin daha 2 ay önce 50milyon olan sperm sayısı 2,3 milyona inmiş. %51 olan morfolojisi de %1 olmuş. yok bir yanlışlık var deyip ctesi spermiogramı tekrar yaptırdık bu sefer daha beter sonuçlar geldi. nasıl neden gibi sorular içimizi yerken tabi bütün umutlarımız da kayboldu.
yarın aşılama için gidecekken şimdi eşimin yeni hormon ve kan testleri için gideceğiz. şimdi size sormak istediğim benim aşılama raporum çıkmıştı bu rapor ne olacak bir fikriniz var mı? ilaçlarımı almıştım keza onlar da ne olacak bir bilginiz var mı? hiç aşılama olmadan o rapor iptal edilip tüp için rapora başvurulur mu sizce?(tüp için diğer gerekli tahlillerim hazır. hatta aslında direkt tüp hakkımız varken kendi isteğimizle aşılama raporu çıkarmıştık )
tüp raporu için işlemler uzarsa(geçen defa her şeyim tamamlandıktan sonra zkdeki dahiliyeci beni gel git helak edip imza atmamıştı), raporsuz ücretini kendim ödeyerek tüp yaptırmayı düşünüyorum. fakat umut ve memorialdan ilaçlarla birlikte 6000-7000 civarı fiyat aldım. devlette yaptırayım desem zeynep kamil sizce nasıl? tavsiye edermisiniz? yoksa sat sav ama özelde yaptır mı dersiniz?

evet canım hatırlıyorum seni ama çok sık girmediğin için tam olarak sorununu hatırlamıyordum. aklıma şu takıldı aşılma öncesi eşinin testi yapılıp doyaya konmadımı ozamn testi normal ise daha sonradan neden sperm testi yaptırdınız? eğer testler yenilernir ve spermler düşük çıkarsa aşılama değil direkt tüp yapabilirler ama emin değilim tabiki. birde aşılama için dahiliyeye gidilmiyor eşinin bu durumundan sonra aşılamadan vazgeçilip tüpe yönlendirilmemi yapıldı. eşinin sperm testlerini farklı hastanelerde yaptırın ve en az 4 gün perhizli olsun. ayrı ek olarak keçi boynuzu kürü uygula. bu bilgileri yanlışlıkla DAISYZ arkadaşımıza yazmışım:) hatları karıştırdım yani. epeydir giremeyince böyle oldu kusura bakmayın artık:)

Epeydir yazilarinizi okuyorum, ilk sayfadan taa 65 e kadar geldim, son sayfaya kadar okumaya vaktim yetmedi ;))

Bende zeynep kamilde tup bebek tedavisine basladim, sali gunu dosyamin konseyden cikip cikmadigini ogrenmek icin arayacagim hastaneyi, heyet raporundan sonra beni ne bekliyor bilmiyorum... Bizim ilk tup bebek tedavimiz, yasim 29. 6 yillik evliyim, evlendigimden beri hic cocuk dusunmezken (uzun bi sure dusunmuyoduk yani), iki yil once hastaligimi ogrendigimizde acaba cocuk olurmu olmazmi dusuncesiyle basladik ve ogrendik ki olmuyor. Hastaligim; her iki yumurtalikta da cikolata kistim varmis, gecen yil ameliyat oldum ve doktor, herhangi bir sorun yoksa 3-4 ay icinde hamile kalmalisin dedi, ameliyatimdan 4 ay sonra cocuk olmayinca zeynep kamil hast.tup bebek bolumune gittik ve basladik (şubat 2012), basladigimizda da ogrendik ki esimin sperm sayisi dusuk ;(( yani yavas yavas hastaliklar cikmaya basladi, subattan beri gidip geliyorum hastaneye, calisiyordum ve isim oldukca stresliydi ve izin konusu cok zordu, bu yuzden elimden geldigi kadar hastaneye daha az gitmeye calistim bu yuzden de subattan beri daha yeni heyet raporu asamasina gelebildim. İsten ayrildim cunku; artik patronlar "ne zaman bitecek,niye uzadi, ne kadar daha gidicen" gibi sorularla beni bunaltinca ayrildim isten ;)) evde durmak cok sıkıci, allahtan kopegim var onunla zaman geciriyorum ;))

Yazim cok uzun oldu ama bu tanisma yazisiydi kizlar ;))

canım ya immortal arkadaşımıza sperm konusunda cevap yazmıştım ama bir kısmı karışmış onun eşinin morfolojisi sayısı vs. düşükmüş. ama senin eşinde de kısmen bu sorun varmış cevap yanlış olsada belki seninde işine yarar:) ama sayı bence çok önemli değil eşiminde sperm ileri hareketliliğinde yavaşlık var diye biliyoruz morfolojisindede az biraz sorun vardı. ama hiç b,r dr. erkekte sorun var demedi. normal diyorlar. demekki ço kçok öenmli değil. diğer arkadaşımızın dediği doğru illa 60 milyon olcak değil, 1 milyondada 1 tane lazım 100 bindede 1 tane lazım dr.lara. haa çok olması daha avantaj ama hiç olmamasından iyidir. heleki tüpte çok çok önemli değil sperm sayı düşüklüğü. 1 tane olsun kaliteli olsun yeterli.

arkadaşlar merhaba, belki hatırlarsınız buraya daha önce de yazmıştım. zeynep kamilde raporla aşılamaya hazırlanıyordum. bu cuma adet gördüm yarın yani ptesi ilaçlarımla gidip tedaviye başlayacaktım. çarşamba günü tedaviye başlamadan son bir spermiogram yaptıralım dediğimizde başımızdan aşağı kaynar sular indi. eşimin daha 2 ay önce 50milyon olan sperm sayısı 2,3 milyona inmiş. %51 olan morfolojisi de %1 olmuş. yok bir yanlışlık var deyip ctesi spermiogramı tekrar yaptırdık bu sefer daha beter sonuçlar geldi. nasıl neden gibi sorular içimizi yerken tabi bütün umutlarımız da kayboldu.
yarın aşılama için gidecekken şimdi eşimin yeni hormon ve kan testleri için gideceğiz. şimdi size sormak istediğim benim aşılama raporum çıkmıştı bu rapor ne olacak bir fikriniz var mı? ilaçlarımı almıştım keza onlar da ne olacak bir bilginiz var mı? hiç aşılama olmadan o rapor iptal edilip tüp için rapora başvurulur mu sizce?(tüp için diğer gerekli tahlillerim hazır. hatta aslında direkt tüp hakkımız varken kendi isteğimizle aşılama raporu çıkarmıştık )
tüp raporu için işlemler uzarsa(geçen defa her şeyim tamamlandıktan sonra zkdeki dahiliyeci beni gel git helak edip imza atmamıştı), raporsuz ücretini kendim ödeyerek tüp yaptırmayı düşünüyorum. fakat umut ve memorialdan ilaçlarla birlikte 6000-7000 civarı fiyat aldım. devlette yaptırayım desem zeynep kamil sizce nasıl? tavsiye edermisiniz? yoksa sat sav ama özelde yaptır mı dersiniz?

canım hoşgeldin evet hatırladım seni. sen bana dahiliyedeki erkek doktorun çok zor imza verdiğini söylemiştin bayan olana gidin demiştin ben de öyle yaptım ve ilk seferde imzaladı senin sayende çünkü biraz kolesterolüm çıkmıştı bakmadı bile ama senin için üzüldüm neden imzalamıyor ki kolesterolü yada tiroidi olan insanlar hiç mi hamile kalamıyor doğum yapamıyor sanki bu kadar üzerinde durmaması lazım.canım sperm sayısı çok değşkendir bir kez düşük bir kez yüksek çıkabilir. ama morfolojisi birden nasıl bu kadar düşebilir onu anlamadım. bence sen şöyle yap ; z.k da ki üroloji doktoruna git. arman bey o çok iyi bir insan durumunu anlat canım. sonra da gidip tüp bebek bölümünde kenan bey ile konuş. aşılama yapmasınlar sana. heyet kurallarını kenan bilir o klinik şefi zaten oranın. heyete de kendisi giriyor zaten durumunu iyice anlarsa gerekeni yapar. sen şimdi aşılama yapılmadığına dair yeni sperm testi ile ilaçları kullanmadığına dair falan bir rapor çıkartman gerekebilir. öyle birşey duymuştum ben. bunu da heyet odasına git sor. aşılama yaptırma o ilaçlarla boşuna olur canım. ayrıca bu ilaçları elinde tutabilirsin de çünkü tüp de de aynısını yazıyolar puregon yazmışlardır mutlaka. tüp raporun çıktığı zaman ona göre ilacı daha az yazdırırsın. seni tekrar aynı işlemler için koşturacaklarını sanmıyorum. kan hormon vs.. yenidir hep zaten bir akciğer ekg çektirmen lazım ama yine de sistemik hastalık raporunun çıkması için 3 hafta beklemen lazım. hemen başlarsan bir sonraki adetine yetiştirebilirsin belki. biraz uzun anlattım ama panik yok :) ben z.k dan memnunum. devletteki denemelerimi orda yaptıracağım. tutmazsa zaten özellere tonla para vermeye başlayacağız. ama sen raporunu aldıktan sonra özel bir yerde seçebilirsin. merkesler genelde raporlu hastalardan 2000 tl alıyorlar. 1000 tl de ilaçların tutsa 3000 tl ye özel bir yerde yaptırabilirsin.eğer böyle yaparsan da rn4 arkadaşımızdan bir farkın olmaz. yani o özelde 3000 tl ye yaptırdı sen rapor için koşturacaksın ve aynı parayı ödeyeceksin. tabi rn biraz uygun ilaçlar kullandı vücudu buna tepki verdi ama pahalı ilaçlar yazarsalar özeldeki maliyet de artar canım.

Yok kusum, şöyle ; ben ekim 2011 de ameliyat oldum baska hastanede, ve ameliyattan sonra bana ve aileme, tuplerin acik oldugunu herhangi bi problemin olmadigini soyledi doktor, yapisiklik vs yok yani, ama bununla ilgili herhangi bir yazi vermediler, ve şubat 2012 de zeynep kamilde tedaviye baslayinca kenan bey rahim filmi cekelim dedi, bende anlattim durumu ama o kabul etmedi yazili herhangi birsey yok diye.
Rahim filmi cekilmeden oncede inanilmaz korkuyodum, baya arastirdim herkes cok zor cok acili vs vs diye seyler yazmis ve kanamasi olanlar falan, aklim iyice karismisti, aci neyse de kanama neden aklim almiyor dedim, neyse gittim cekilmeye, iki tane dokor vardi, onlara dedimki ne yapacaginizi anlatin bana (bazilarindan da duydum rahmi disari aliyolar falan diye iyice şok ben tabi), bunlari sordum, kanama neden oluyor dedim, o sirada doktorlar birbirlerine bakti şasirdilar ne kanamasi diye, dedim boyle boyle, sonra dr dediki ekranda gecirgenligi gorebilmemiz icin kirmizi ilac(boya) veriyoruz dedi, goaterdi, bu disari akiyor sonra, herhalde bunu kanama saniyolar ve nerden duyuyosunuz bunlari dedi, dedim netten, sonra dr baya sinirlendi insanlar bilip bilmeden neden boyle soyleyip korkutuyolar ne kanamasi falan dedi, neyse ben yattim bana her asamayi anlatarak uyguladilar, hatta bi tanesi elini karnima koydu, kasiklarima dogru, dediki burda hafif sanci olacak dedi, bak ilaci verdik sanciyi hissettinmi dedi, evet dedim, guldu yok ya ne sancisi daha ilaci vermedik dedi ;)) yani rahatlatmak icin baya ugrastilar cok sevindim bende ilgilendiler diye, sonra digeri dediki simdi ilaci vericem dedi ve o an bi sanci girdi, ama dayanilmayacak bisey degil ve digeride o sirada 10 dan geriye saymaya basladi, bana da sende say dedi (herhalde dikkatimi dagitmak icin) neyse birlikte saydik ve bitti, yani 10 kadar sayabilecegin kadar surdu, bence hic korkulacak bisey degil, yine isteseler yine giderim yaptiririm ;)) ben bide hemen iletisim kurabiliyorum, sanki uzun suredir taniyomusum gibi bu da olaylari daha kolay atlatmama yariyor ;))

Ben seviyorum zeynep kamili ya ;))

anladım canım belge olmadığı için istememişler. rahim filmini aynı ben de senin gibi yaşadım ilacı veriyoruz dediler bi basınç ve kasık ağrısı hissettim.5 sn sürdü. o kadar:) sonrasında benim lekelenmem oldu ama olur o kadarcık insanlar abartıyor biraz da. herkesin acı eşiği de farklı. kanama olabilir ama oluk oluk olduğunu sanmıyorum. z.k dan hepimiz memnunuz çok özel ilgi olmasa da karşılıyor isteklerimizi zaten gide gele tanıyor doktorlar da artık bu biraz da senin elinde girişken olacaksın bişey soracaksan. sabahtan doktorlar yoğun oluyor ama öğlene doğru falan bişey konuşmak istiyorum dediğinde kimsenin sana hayır diyeceğini sanmıyorum.

hep korktum böyle bitkisel şeyler kullanmaktan bir tek incir kürünü uyguladım bazen faydasını gördüm bazen bana mısın demedi sonra da yoruldum artık takatim kalmadı. ama rezerv problemi olanların fsh ı yüksek olanların bitkisel şeyler kullandıklarını biliyorum. omega dan kastın balık yağı hapı dimi canım. ben ara ara kullanırım ondan faydası olacaksa içeyim bari hep :)

elifciğim raporların çıktıktan sonra son aşamada ilaç yazdırmaya gittiğinde kenanla konuş durumunu izah et tüp raporum çıktı burada yaptırmayı düşünüyorum ama durumum böyle böyle diye izah et. her bir şeyi söyle ona göre muhakkak bi ayrıcalık yapacaktır. senin durumunda olan hasta pek yok illaki akılda kalırsın. ilaç raporum eylül ortası gibi çıkmış olur ozman reçete yazdırmaya gittiğinde konuş. ve kafana öyle kötü şeyler getirmemeye çalış. rahim filmini boşver artık tüp aşamasına geldin. durumunu anlat dr. eğer gerek görürse zaten tedavi öncesi ister. kafadan gidip çektirme onca parana yazık olmasın. ihtiyaç halinde yaptırırsın. bende medikal parkta yaptırmıştım hiç acı duymadım tüp bebekteki acı daha uzun sürmüştü. aynı bölgede acı oldu ama dediğimiz gibi dayanılmıycak bir acı değil. benimde canım çok kıymetli değildir. acıda dayanır diş sıkarım hep. ama şuan için yaptırma derim rahim filmini zaten elinde yeni olan bi filmin var.

canım hoşgeldin sefa getirdin :) evet kalabalıklaştık. sayımız çoğalıyor git gide ne güzel. iş çıkarmış elif kendine dimişsin benim için :) vallahi öyle ya. rahim filmini yeniden çektirirmiyim bilmem artık ama ilaç yazdırmaya gittiğimde konuşucam. sıvı birikmesi falan böyle şeyler ultrasonda belli oluyormuş zaten. o kadar da büyük bir problem olduğunu sanmıyorum rahim içinde. belki tüpümde yapışıklık yada sıvı birikmesi olabilir ama bunun tüp bebekte önemli olup olmadığını muaynemde soracağım. özellikle tayfun beye.artık sıkıldım zaten omu bu mu demekten. bu akşam anneme gidicem eşim götürüp bırakıcak. 1 hafta kalıcam orda. orda da net var kardeşimin pc den girerim sık sık. bahar bu hafta da yok sanırım. gezsin tozsun. biz de belki eylülün ikinci haftasından sonra gidebiliriz biyerlere ama henüz kesin değil. sen neler yaptın sadece memleket ziyareti mi denize de gittiniz mi yoksa?

Tontis, sperm sayisinin okadar dusmesi ya da degisken olmasi cok ilginc, dr a sordun mu niye oyle olmus, acaba stres erkekleri de mi etkiliyor, buna gore dusebiliyo mu ,?? Ne diycegimi bilmiyom sasirdim dogrusu, insallah iyi gelisir hersey sizin icin.
Valla bizde ilk dene yapiricaz tup bebek, sordugun diger sorulara cvp verebilecegim bilgim yok kusum, ama kizlardan bilen olur mutlaka,yazarlar.

Ama benim fikrim şöyle, devlet ilk iki denemeyi veriyor bu haklarini kullan eger olmazsa sonrasinda özele gidersin,(umarim gerek kalmaz hamile kalabilirsin) .
Devlet hastanesi ugrastiriyor gercekten ama basari sanslari da yuksek, bikere para isin icine girince, insan ister istemez huzursuz oluyo, gerci o kadar iyi ozeller varki onlarin hakkini yememek gerek.

sana katılıyorum daısy arakadaşım bencede haklarınızı devlette kullanın sonrasında zaten özel merezlere paralar dökeceğiz.(inşallah gerek kalmaz) ama gerek olursa başka alternatif olamaycak ve özellere gideceğiz. benim aklımda zk. hakkında hiç şüphe olmadı. devlet hast. tabiki yoğun olacak ve tabiki özel ilgi olamuyor ama buna rağmen çoğu çalışan gayet sabırlı ve cevap verip yönlendiriyorlar. haa işlemlerin uzamasıda onların değil devletin kabahati prosedürleri gereksizce uzatıyorlar. biz acele ediyoruz bir an önce raporlarımız çıksın diye ama belkide prosedürün uzamasıda gerekli olan bişeydir. çünkü işlem cidden basit değil ve bunlra belkide gerek vardır. erkek sperm hareketliliği için keçiboynuzu kürü aklınızda olsun ben 2. tüp denememde eşime uygulıycam kendimede incir kürü uyguluycam şuan sorun bende görünüyor ve dr. lar benim üzeride duruyor fsh tan sebep. bende incir kürü yapıcam kendime. eğer kürü yapmak isterseniz püf noktalarını yazabilirim. birde yeni mahsül keçiboynuzu ve incir eylülde gelecek şuan olanlar eski mahsülden bilginize.

ama sen raporunu aldıktan sonra özel bir yerde seçebilirsin. merkesler genelde raporlu hastalardan 2000 tl alıyorlar. 1000 tl de ilaçların tutsa 3000 tl ye özel bir yerde yaptırabilirsin.eğer böyle yaparsan da rn4 arkadaşımızdan bir farkın olmaz. yani o özelde 3000 tl ye yaptırdı sen rapor için koşturacaksın ve aynı parayı ödeyeceksin. tabi rn biraz uygun ilaçlar kullandı vücudu buna tepki verdi ama pahalı ilaçlar yazarsalar özeldeki maliyet de artar canım.

anladım canım belge olmadığı için istememişler. rahim filmini aynı ben de senin gibi yaşadım ilacı veriyoruz dediler bi basınç ve kasık ağrısı hissettim.5 sn sürdü. o kadar:) sonrasında benim lekelenmem oldu ama olur o kadarcık insanlar abartıyor biraz da. herkesin acı eşiği de farklı. kanama olabilir ama oluk oluk olduğunu sanmıyorum. z.k dan hepimiz memnunuz çok özel ilgi olmasa da karşılıyor isteklerimizi zaten gide gele tanıyor doktorlar da artık bu biraz da senin elinde girişken olacaksın bişey soracaksan. sabahtan doktorlar yoğun oluyor ama öğlene doğru falan bişey konuşmak istiyorum dediğinde kimsenin sana hayır diyeceğini sanmıyorum.

hep korktum böyle bitkisel şeyler kullanmaktan bir tek incir kürünü uyguladım bazen faydasını gördüm bazen bana mısın demedi sonra da yoruldum artık takatim kalmadı. ama rezerv problemi olanların fsh ı yüksek olanların bitkisel şeyler kullandıklarını biliyorum. omega dan kastın balık yağı hapı dimi canım. ben ara ara kullanırım ondan faydası olacaksa içeyim bari hep :)

canım hoşgeldin sefa getirdin :) evet kalabalıklaştık. sayımız çoğalıyor git gide ne güzel. iş çıkarmış elif kendine dimişsin benim için :) vallahi öyle ya. rahim filmini yeniden çektirirmiyim bilmem artık ama ilaç yazdırmaya gittiğimde konuşucam. sıvı birikmesi falan böyle şeyler ultrasonda belli oluyormuş zaten. o kadar da büyük bir problem olduğunu sanmıyorum rahim içinde. belki tüpümde yapışıklık yada sıvı birikmesi olabilir ama bunun tüp bebekte önemli olup olmadığını muaynemde soracağım. özellikle tayfun beye.artık sıkıldım zaten omu bu mu demekten. bu akşam anneme gidicem eşim götürüp bırakıcak. 1 hafta kalıcam orda. orda da net var kardeşimin pc den girerim sık sık. bahar bu hafta da yok sanırım. gezsin tozsun. biz de belki eylülün ikinci haftasından sonra gidebiliriz biyerlere ama henüz kesin değil. sen neler yaptın sadece memleket ziyareti mi denize de gittiniz mi yoksa?

elifciğim kızlara gayet net şekilde açıklamalar yapmışsın rana ekonomik ilaç kullandı ve vücudu tepki her bünye bir değil. misal ben puregon kullanıyorum merkezin bana 10 kutu özel olarak yazdığını ve benim onları kendi cebimden aldığımı kafadan 3000 tl falan ilaç tutardı heralde:) bende yazdım zamanı gelince özellere para dökeceğimiz ve zk.nın özel ilgi göstemesede işimizi gördüklerini ve bizim girişken olmamız gerektiğini.
canım biz deniz tatili falan düşündük ama malum tüp sonucunu bekliyorduk ve yer ayarlamadık son ana kadar bekledik olaki poztf çıakrsa diye. çıkmayıncada son anda yer bulamadık. daha doğrusu çokta üzerine düşmedik bir yerlere gidelim diye. evde takıldık biraz sonra sıkıldık baktım eşimde dip yapmaya başladı daradı bunaldı sıkıntı bastı herifi. kalk gidiyoz dedim bayramın son günü yola çıktık. oraları gezdik. cumarteside döndük. pazarda bizimkilere gittik annemle bana menemen ve fasülye koyduk ve kışlık olayını kapattım:) delirmiş gibi kışlık hazırladım altı üstü 2 kişiyiz. onca şeyi buzluğun neresine sıkıştırdın diye dalga geçiyolar. eşimde evinin bereketini arttırıyosun diye kendini teselli ediyor garibim:) baharda sanırım 3 eylülde iş başı yapacak. 31 ine kadar iiznliyim demişti. onunda son haftası.

Back
X