Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
ben de bugün çok gezdim baya yorulmuşum istanbul ifil ifil di bugün bi direm terlemedim. annemle çarşı ya gittik kendime atlet aldım kış geliyor yine havuzlu hanın ordan geçtim bebek şeyleri içimi gıcıkladı. bir de bu sefer de lohusaların giyislerine kaydı gözüm ay çok tatlı gecelikler var kızlar ya böyle pazen yada ince pamuklu saten gibi pembesi mavisi kolları güpürlü yakaları dantelli düğmeli falan çok cici. bir hamile olayım hepiciğinden alacam yeminle :)

kızlar buğün smear kültür testi yaptırmak için hastaneye gittim test sonucu verdim ordaki doktor hormon test sonucumu degerlendirdi kan şekerim ve guatırım sınırda çıktı:((çok üzgünüm moralim çok bozuldu dahiliye doktorundan randevu alıp gitcem birazda kilo vermemi söyledi.

canım öncelikle dahiliye doktoru olarak bir bayan bir erkek var. sen mutlaka bayan doktordan randevu alıp git. diğeri çok fazla takılıyomuş kolay kolay imzalamıyomuş kağıdı. guatr dediğin tsh mı? yani tiroid. bende de var o. ilaç kullanıyorum. boğaz ultrasonum normal ama nodülüm falan yok. sadece tiroidim yani tsh ım 4.6 ilaç kullanmadığım zamanlarda. 50 mg ilaç kullanıyorum düzene giriyor. sen de 3 hafta ilaç kullansan düzelir o kadar sıkıntılı bir problem değil canım şeker için de ilaç kullanırsın o da sorun değil. ama sen bayan olana git tatlım. bizden sana tavsiye..

canım, inan okuduklarıma şaşırmadım çünkü zk'ya dair benim de benzer şikayetlerim oldu. benim eşime varikosel teşhisi acıbademde kondu. doktor hiç beklemeyin hemen tüp raporuna başvurun dedi. modada oturduğumdan anadolu yakasında raporu alabileceğim en yakın devlet hastanesi zk gibi geldi, internet randevularında tüp bebek bölümüne randevu yoktu, infertiliteyeyse vardı, baktım ikisinde de doktor olarak kenan sofuoğlu yazıyor, e aynı doktormuş üstelik de infertilite ne demek kısırlık demek, tüp bebeğe de herhalde artık raporu çıkıp tüp yaptıranlar gidiyordur dedim ve infertiliteye randevumu aldım, böylece zk maceralarım başladı. adetimin 2. günü ultrasona gittiğimde tam bir şoktu. doktor bana içeri gir hazırlan dediğinde, aradaki perde açık bir şekilde,başka bir kadının muayene koltuğunda yattığını gördüm.ultrasonun bir önceki hastasının jelleri kağıttan örtünün üstünde duruyordu.örtüyü kendim değiştirdim. sonra ultrason için koltuğa geçtiğimde üstüme örtecek bir örtü de yoktu. öylece her şey meydanda yatıyordum. inanırmısın kendi çıkardığım eteği üstüme örttüm. sonra doktor geldi halimi görünce hemşirededen örtü istedi, beyazı grileşmiş temizmidir pismidir bir örtü geldi, üstüme örttüler. smear testi yapılacağı zaman yine ben koltukta yatarken başka bir kadın ultrason için soyunuyordu. o kadar gerilmişim ki smear için kanülü 15 dak yerleştiremediler. doktor ıkın ıkın deyip duruyordu ama üstelik de jel sürmemişti, en sonunda kanül yerleşti, örnek alındı ama çok zorlandığından yara olmuştu. 3 gün az az devamlı kan geldi. sonrasında da mantar enfeksiyonu oldum. kan değerlerimden biri bozuk çıktığında doktora sordum önemli değil
dedi kesip attı. aile hekimime gösterdiğimde hepatite karşı sıfır bağışıklığım olduğunu hamilelikden önce muhakkak hepatit aşısı olmam gerektiğini söyledi. eşimeyse daha ilk gittiğimiz gün tüp bebekle çocuk sahibi olabilir diye rapor verildi. o raporu ve diğer testlerimi defalarca doktorlara götürdüğüm halde, 2 ay sonunda aaa sizin zaten burada olmamanız gerekiyormuş sizin tüp bebeğe gitmeniz lazım dediler ve bizi tüp bölümüne yolladılar. orada kenanla ilk görüşmemizde "tamam biz tüp yapacağız ama eşimin çok hafif bir varikoseli varken sperm sayısının neden bu kadar düşük olduğunu biraz daha araştırmak gerekmez mi, belki bilmediğimiz başka bir rahatsızlığı var, tedavi falan edilmesi gerekiyor. ne bileyim başka doktorlara da gidelim mi sizce" dedim diye bize hakarete varan laflar etti. 8.2 olan fshmle bana yumurta rezervimin zaten korkunç olduğunu ama benim hala daha hayaller peşinde koştuğumu, benim gibi insanların doktorları küçük görüp inanmadığını, doktor düşmanı olduğumuzu falan söyledi. ha şunu da söyleyeyim bugün check up sonuçlarında eşimin hipofiz bezinde bir sorun olduğunu bu derece sperm sorunu olmasının varikoselden değil hipofizin dönem dönem prolaktinini aşırı yükseltmesinden kaynaklandığını öğrendik. bu ara yine aşırı prolaktinden sperm sayısı taban yapmış. 2 ay önce 50 milyon olan sayı sırf bu yüzden birden 2 milyona düşmüş. yeni değil 2-3 yıldır bu sorununun olduğunu söylediler. hipofizde bir kitle bile olabilirmiş muhakkak mr çekilmeliymiş. soruyorum size kenan için "erkek spermleri benim alanım değil ama tabi bir baktırın" demek bu kadar mı zordu. keza biz zk'deki üroloğa 2 ayrı hormon sonucuyla gittik birinde prolaktin yine yüksekti birinde düşüktü. yüksek olana bakmadı bile, sadece düşük olanı baz aldı. bana dün "hayat zor" diye hayat dersi vereceğine
zamanında işini yapıp tahlilleri adam gibi değerlendirmesi bu kadar mı zordu?
ha kimse sanmasın ki özelleri övüyorum, devleti beğenmiyorum. tam aksine senelerdir işyerimin bana sağladığı özel sağlık sigortası olduğu halde ekseriya devlete güvenip giden insanlardanımdır. mesela bileğimde burkulmadan dolayı bir ödem oluşmuştu,100 metre yürüsem ağrılarım oluyordu. 1 yılda 3 defa özel doktora gittim en ufak bir şifa bulamadım, devlet hastanesindeki bir fizik tedavi uzmanı bir kutu ilaçla iyileştirdi herkese anlatıyorum, hala o doktora her gün dua ederim. mahallemdeki aile hekimimde çok çok memnunum. artı kuzenim bursada bir devlet hastanesinde nörolog, diğer kuzenim aydında devlet hastanesinde kbb uzmanı, kayınpederim senelerce şişli etfalin baş hekimiydi yani devletteki imkanları, doktorların ne kadar zor şartlar altında çalıştığını gayet iyi biliyorum. ama insan sağlığı da bu kadar ucuz ve baştan savma olmamalı. devlette para vermiyoruz diye insan olduğumuz unutulmamalı. (ayrıca tam anlamıyla para vermiyoruz diye de bir şey yok. karı koca yıllardır kazandığımız paranın 3te biri sağlık ve vergi kesintilerine gidiyor,her ay binlerce lira ödüyoruz. kusura bakmayın ama insan gibi hizmet beklemek hakkımız. devlet benim tüp bebeğimi ödeyecekse yine benim paramla ödüyor, kendi cebinden değil)

Cnm valla diycek bisey bulamiyorum, yasananlar cok kotuymus gercekten, ama ben mesela şubat ayindan beri gittim defalarca kontrol oldum hic oyle denk gelmedim,hatta ben girdigimde (o perdelerin orda ustumu degistirirken) yeni katlanmis carsaf getirdiler, ve ordan birtane alip girdim iceri, iceri girdigimde de, iceride kenan bey ve birde bayan hemsire mi dr mu bilmiyorum bi bayan vardi beyaz onluklu, ve ben iceri girince kapiyi kapatti, ultrason koltugunun ustundekileri alip temiz bir carsaf sermisti, ben de boyle oldu. Yani senin yasadiklarin gercekten yipratici ve sogutucu ama demek denk gelmedi...

Bu arada son soyledigin cumlede de gercekten cok haklisin.

kızlar buğün smear kültür testi yaptırmak için hastaneye gittim test sonucu verdim ordaki doktor hormon test sonucumu degerlendirdi kan şekerim ve guatırım sınırda çıktı:((çok üzgünüm moralim çok bozuldu dahiliye doktorundan randevu alıp gitcem birazda kilo vermemi söyledi.

Cnm valla diycek bisey bulamiyorum, yasananlar cok kotuymus gercekten, ama ben mesela şubat ayindan beri gittim defalarca kontrol oldum hic oyle denk gelmedim,hatta ben girdigimde (o perdelerin orda ustumu degistirirken) yeni katlanmis carsaf getirdiler, ve ordan birtane alip girdim iceri, iceri girdigimde de, iceride kenan bey ve birde bayan hemsire mi dr mu bilmiyorum bi bayan vardi beyaz onluklu, ve ben iceri girince kapiyi kapatti, ultrason koltugunun ustundekileri alip temiz bir carsaf sermisti, ben de boyle oldu. Yani senin yasadiklarin gercekten yipratici ve sogutucu ama demek denk gelmedi...

Bu arada son soyledigin cumlede de gercekten cok haklisin.

canım haklısın galiba biraz da bu tür şeyler hep bana denk geldi. üstelik de evet sorular soran biri olabilirim ama hakikaten hiç bir kaprisi olmayan, standart harici özel bir ilgi falan beklemeyen bir hastayımdır. dediğim gibi memnun olanlara kesinlikle sözüm yok fakat ben bir sürü şey yaşadığım için artık zk'e her gittiğimde ayaklarım geri geri gidiyor. yine sinirimi bozan bir şey olacak diye stres oluyorum. aşılama olsaydı orada olacaktım ama tüp yapılacaksa artık orada yaptırmak istemiyorum. mümkünse raporumu alıp başka bir yerde yaptırmak istiyorum çünkü biliyorsun stres bu tedavide başarıyı direkt etkiliyor. rapordan sonra özelde ya da belki izmirde ege üniv'de yaptırmayı düşünüyorum. raporum çıkmazsa elden gelen bir şey yok zk yine seçenekler arasında.

canım haklısın galiba biraz da bu tür şeyler hep bana denk geldi. üstelik de evet sorular soran biri olabilirim ama hakikaten hiç bir kaprisi olmayan, standart harici özel bir ilgi falan beklemeyen bir hastayımdır. dediğim gibi memnun olanlara kesinlikle sözüm yok fakat ben bir sürü şey yaşadığım için artık zk'e her gittiğimde ayaklarım geri geri gidiyor. yine sinirimi bozan bir şey olacak diye stres oluyorum. aşılama olsaydı orada olacaktım ama tüp yapılacaksa artık orada yaptırmak istemiyorum. mümkünse raporumu alıp başka bir yerde yaptırmak istiyorum çünkü biliyorsun stres bu tedavide başarıyı direkt etkiliyor. rapordan sonra özelde ya da belki izmirde ege üniv'de yaptırmayı düşünüyorum. raporum çıkmazsa elden gelen bir şey yok zk yine seçenekler arasında.

Sana hak veriyorum cnm, yasadiklarin dogrultusunda tabiki oraya gitmek istememen normal ve onermiyor olman da gayet dogal. Umarim bundan sonraki asamalarda problem yasamazsin cnm.

Bu rapor ciktiktan sonra, raporla birlikte ozele gittiginde normal fiyattan ne kadar fark ediyor biliyormusun cnm, merak ettim, bilen var mi ya da ??

Bir de yarin ogleden sonra hastaneye gidicem, raporum konseyden cikmis, ordaki sekreter kiz bana demistiki rapor konseyden cikinca gelip alip heyete vericeksin dedi, ama bana konseydi heyetti biraz sacma geldi, yani konseyden ciktiysa onlar heyete versinler ve heyetten sonra biz gidelim, simdi benim gitmemin ne anlami var anlamiyorum, getir gotur isini mi yapicaz sadece yoksa konseyden raporu alinca ben de kontrol falan mi olucam, ya lutfen bilen varsa cvp yazsin, daha once de sordum kimse yazmadi, lutfen kizlarrr

Bu arada kuzeniin problemi neydi tatlim, onlarda zeynep kamilde mi tedavi gordu, ikizleri olmasina cok sevindim allah saglikli dogumlar nasip etsin darisi basimiza.

Senin problemin neydi (ya kusurabakma nolur belki onceden de sormusumdur affet tam hatirlamiyorum, yavas yavs oturtucam aklimda kimin nesi vardi diye) ;))

Sen nerde oturuyorsun cnm??

kuzeniim tüplerde sorun vardı tıkanımydı yapışıkmıydı neydi 3 tüp yaptı tutmadı ameliyat oldu ve tüpleri alındı. sonra yeni bi tüp denemesi yapıldı ve tuttu. o avrupa yakasında bi prof a gidiyordu. karşıda oturuyor zaten.

benim sorun FSH 10-12 ara şimdilik bu sorunum var ilerde ne çıkar bilmiyorum tabi. Ataşehirde oturuyorum.

Evet kimseler yok, bende sık sık girip bakiyorum ama bu zeynep kamilin kizlari kaytariyo hep ;)) bos birakmayalim surayi ya birisi bise sorar bisey soyler haberdar olalim birbirimizden, neticede ayni hastaneye gidip geliyoruz.
Bu arada hamileyken iliski meselesini ben de merak ettim, hatirlatman iyi oldu kusum, ben de o asamaya gelim insallah sorucam dk a ;)))

Ben de cok sur sorarim doktora, hatta sorularimi yazip gittigimi bile hatirliyorum ;)) diger zuzuyu ben de gordum forumda ama asil adi ne bilmiyorum tabi.
Ben cekmekoyde oturuyorum, umraniye tarafinda, tek otobusle gidiyorum hastaneye, bugun aradim hastaneye raporum konseyden ciktimi diye, cikmis yarin ogleden sonra gidip alicam, sonra ne olacak bilmiyorum, dosyami verirken ordaki sekreter dediki, arayip sor dosyam konseyden ciktimi diye sonra gelip alip, eger ciktiysa tabi heyete vericeksin dedi. Simdi dosya cikmis yarin gidicem ama bu konseydi heyetti derken git gel yoruyor, hos cok gittik geldik ve kimbilir daha ne kadar surecek ama sacma olan sey şu, konseyden ciktiysa versinler heyete sonra biz gidelim, hastanenin getir gotur islemini de bize mi yaptiriyorlar, ya da konseyden dosyayi alinca baska bisey kalmio mu, ordaki kiz beni yanlis mi yonlendirdi acaba ???

ilişki olayını dr. sana söylüyor zaten. ilaçlarını kullanmaya başlıyorsun gel dedikçe gidip ultrasona giriyosun. yumurtaların belli bi seviyeye gelince eşinle ilişkiyi bırak diyolar sana. taki tüp yapılıp sonun çıkana kadar. buda ortalama 1 ayı buluyor. yani eğer negatif olursa ve adet olup temizlenirsen ilişki olur ama tüp tutar ve gebe kalırsan büyük ihtimal yasak devam.

konseyden çıkmışsa raporun sekreterden alıp kurul odasına vereceksin. en son aşama olan ilaç raporun çıkacak haftaya gidip onu alacaksın. ve doktor odasına gidip kullaacağın ilaçları yazdıracaksın daha sonra eczaneden ilaçlarını alıp adet olmayı bekleyeceksin. ilk adetinde gidip (2-3.günü) tedavine başlayacaksın. sen zk. damı devam edeceksin tüp işlemine raporunu alıp özelemi gideceksin?

bende zk. nın kiloya takma olayını anlamıyorum herkese kilo ver diyolar. ben kendimi kilolu bulmama rağmen bana demediler hayrrt. boydan yırtıyorum sanırım. elifinde dediği gibi bayan dahiliyeciye randevu al .diğeri arıza bi adammış. ben tesadüfen bayana almıştım iyide olmuş. rivayete göre adam herkese sorun çıkarıyormu. allah işleri rast götüre.

canım ben baştan beri böyleyim senin annen yakınında mı? benim uzak olduğu için gelince kalıyorum hem iyi oluyor arada eşimle de böyle ayrılmak :)

normal gebeliklerde 3 aylık olana kadar yine yasak benim bildiğim sonraki 3 ay serbest son aylarda yine yasaklıyolar. ama bize hepten yasak demekki. olsun katlanırız napalım yeterki bebeklerimiz sağ salim gelsin de.. belki öyle bir ara bu tedavi sürecinden çıkan her çifte iyi gelir :) ikinci bebişler kendiliğinden gelir.

yok canım benim annemde avrupa yakasında trafik yoksa 20-30 dk. gidiyoruz trafiğin durumuna göre 1-1,5 saati buluyor. bayaram 2. günü 1. 5 saatte gittik mesela. ama yinede kalmak istemiyorum ne bilim. kendi evimi fazlasıylamı benimsedim nedir:)

evet işte kuzen bi 3 ay lafı etti ama ilk 3 aymı yasak son 3 aymı net hatırlamıyorum. yani daha o aşamaya gelmediğim için çokta üstünde durmadım. ama kızlara bilgi olsun diye söyleyim dedim. tüple hamile kalanlara en baştan yasağı koyuyolarmış. bence aşılamada aynı kural geçerli olabilir. yani en baştan yasak olayı.

ben de bugün çok gezdim baya yorulmuşum istanbul ifil ifil di bugün bi direm terlemedim. annemle çarşı ya gittik kendime atlet aldım kış geliyor yine havuzlu hanın ordan geçtim bebek şeyleri içimi gıcıkladı. bir de bu sefer de lohusaların giyislerine kaydı gözüm ay çok tatlı gecelikler var kızlar ya böyle pazen yada ince pamuklu saten gibi pembesi mavisi kolları güpürlü yakaları dantelli düğmeli falan çok cici. bir hamile olayım hepiciğinden alacam yeminle :)

iyi gezdin elifim. moral depola dinlen maratona hazır ol:)) şu havuzlu hanı bende merak ediyorum ama şimdiden kuru kuruya gitmek erken olur diye kısmet olursa sonraya saklıyorum. o dediğin lohusa geceliklerini bende seviyorum kafamda canlandırdımda eski türk filmlerindeki gibi dimi? inşallah giymek bizlerede kısmet olur ne diyim.

devlette para vermiyoruz diye insan olduğumuz unutulmamalı. (ayrıca tam anlamıyla para vermiyoruz diye de bir şey yok. karı koca yıllardır kazandığımız paranın 3te biri sağlık ve vergi kesintilerine gidiyor,her ay binlerce lira ödüyoruz. kusura bakmayın ama insan gibi hizmet beklemek hakkımız. devlet benim tüp bebeğimi ödeyecekse yine benim paramla ödüyor, kendi cebinden değil)

sevgili immortal arkadaşım yazdıklarının büyük bir çoğunluğu doğru devlet tüp bebeği bizim senelerdir ödediğimiz vergiden bize. karşılıyor babasının hayrına değil. nitekim 5 yıl kesintisiz sgk dökümünü istemezlerdi. kendi keselerinden karşılasalardı. tüp işlemlerinde 5 yıllık sgk dökümü veriyoruz dosyamıza konması için. yoksa yapmıyorlar tüpü. bir çok devlet hast. hijyen yok doğru. ama özellerde hastane temiz görüntü olsada oralar biler steril değil bence. misal ben zk infertilitede 2 aşılama oldum her muayaenede 2 şal 1 çorap götürüyodum çorabı giyip yere öyle basıyodum şalın birini uzandığım koltuğa diğerini üzerime seriyordum. burda bez var dediklerinde kullanmak istemiyorum diyordum zaten tersleyip üstelemiyolardıda. giyinip soyunma olayı ise doğru biri giyinmeden diğeri giriyor ama dışarda onlarca kadın sırda hemşire pat pat çağırıyor. bende başta çekiniyordum sonra bende olan onda var diye oluruna bıraktıp kendi derdimi düşünmeye başladım. zaten yanımda şal olduğu için onu dolayıp öyle çıkarıyordum çamaşırımı. ben çıkarken muayene olanlar oluyor ama kafamı dönerek çıkıyordum. zaten orta yatan kadında kendi canıyla cebelleşiyor o esnada şeyimi gördüler derdinde değiller emin olun:)) zaten görülceği kadar görüldü gariplerim ha 1 kişi eksik ha 1 kişi fazla benim için fark etmiyor valla. saldım gitti:)) sağolsun daha çocuk yok piyasada oramıza girmeyen alet kalmadı. doğuraydıkta o işlemler yapılsaydı ne olurdu sanki ama kısmet olmadı işte:(( zaten aça aça iyice genişledi artık hamile kalırsak bi çırpıda normal doğum yaparım diye düşünüyorum.
kenanın senin azarlaması gibi yıllaaar öncede bi dr. beni kovmuştu özel muayenehanesine gitmeme rağmen. bana test tahlil yapmadan astım teşhisi koydu ilaç yazdı (özel yazanesinde). anneme söyledim öyle tahlilsiz olurmu dedi ertesi gün ssk ya gitmiştik annem dr. bey bize bi test yazsanız yada süreyya paşa sevk etseniz dedi. muayene parasını yyüzümüze fırlattı sevki 1 günlük yazdı o günde bayrammıydı neydi hast. yarım gün çalışacaktı. bizim eyüp ssk da süreyya paşaya yetişmemiz imkansızdı. bu dediğim 10 yıl falan önceydi. şuan astım falan değilim bronşit ve nefes darlığım vardı ama dr. direkt astım dedi. ilaç alsaydım yavaş yavaş astıma dönerdim. eğer astım olsaydım şuan ara ara sigara içiyor olmazdım. yani kısaca dr. herşeyi çok iyi bildiklerini sanıyolar hasta ise onları yönlendirmeye çalışınca zorlarına gidip azarlıyolar. bizim başımıza gelende bir felaketti. emin ol bi başka dr. da bu tarz bir hatırlatma yapıp fikir versen aynı tepkiyi o dr. yapar tek kenan yada benim gittiğim değil hepsi aynı b.klar:) akıl edemezler bizde akıl verdiğimizde azarı yeriz. birde kenan biraz usanmış artık adam andropoz evresinde hoş gör sende aramızda idare ediyoz işte bi deliyi:))

kuzeniim tüplerde sorun vardı tıkanımydı yapışıkmıydı neydi 3 tüp yaptı tutmadı ameliyat oldu ve tüpleri alındı. sonra yeni bi tüp denemesi yapıldı ve tuttu. o avrupa yakasında bi prof a gidiyordu. karşıda oturuyor zaten.

benim sorun FSH 10-12 ara şimdilik bu sorunum var ilerde ne çıkar bilmiyorum tabi. Ataşehirde oturuyorum.

canım işte benim sana bahsettiğim olay buydu. kuzeninin tüpleri tıkalı olduğu için tüp içindeki sıvı birikmesi rahim içine akıyor. o sıvı da embriyonun tutunmasını engelliyor. o yüzden almışlardır tüplerini. ve nitekim sonrasında denediği tüp bebeği de tutmuş. artık ben napıcam bilmem.ilkini denicez öyle yada böyle eğer tutmazsa 2. öncesi rahim filmini geçtim histeroskopi falan bile isteyebilirim z. k da yaptırırım neden tutmadığı da rahimde bir sorun varsa anlaşılır. bu arada muğla datça da orman yangını çıkmış :( bahar da oralardamıdır hala? umarım tatili ziyan olmaz.özledik onu da hiç giremiyor da sanırım net yok.

yok canım benim annemde avrupa yakasında trafik yoksa 20-30 dk. gidiyoruz trafiğin durumuna göre 1-1,5 saati buluyor. bayaram 2. günü 1. 5 saatte gittik mesela. ama yinede kalmak istemiyorum ne bilim. kendi evimi fazlasıylamı benimsedim nedir:)

evet işte kuzen bi 3 ay lafı etti ama ilk 3 aymı yasak son 3 aymı net hatırlamıyorum. yani daha o aşamaya gelmediğim için çokta üstünde durmadım. ama kızlara bilgi olsun diye söyleyim dedim. tüple hamile kalanlara en baştan yasağı koyuyolarmış. bence aşılamada aynı kural geçerli olabilir. yani en baştan yasak olayı.

valla ben baştan beri kalıyordum doyamıyorum anneciğime bir de sen çalışıyosun tabiki evine dönmek isticeksindir. bir de ben bayramda gördüm annemi ama onun öncesinde 1 aydır görüşmüyorduk öyle uzak olunca olmuyo. benim eşimde her haftasonu gitmekten hoşlanmaz. sen kendin gidip arada görüşüyosan ondan kalmak istemiyosundur.

iyi gezdin elifim. moral depola dinlen maratona hazır ol:)) şu havuzlu hanı bende merak ediyorum ama şimdiden kuru kuruya gitmek erken olur diye kısmet olursa sonraya saklıyorum. o dediğin lohusa geceliklerini bende seviyorum kafamda canlandırdımda eski türk filmlerindeki gibi dimi? inşallah giymek bizlerede kısmet olur ne diyim.

valla eski türk filmerini bilmem kumaşları yumuşacık krem pembe ve mavi var diz altı kısa kollu gecelikler böyle göğüs altından pileli iniyo hamileyken de çok yakışır. tüllü süslemeleri var.inşallah kısmet olur çok güzel gecelikler vardı kırmızı bile vardı :) aslında almak lazım. pazen bile olsa kadınsıydı onlar da :)

canım öncelikle dahiliye doktoru olarak bir bayan bir erkek var. sen mutlaka bayan doktordan randevu alıp git. diğeri çok fazla takılıyomuş kolay kolay imzalamıyomuş kağıdı. guatr dediğin tsh mı? yani tiroid. bende de var o. ilaç kullanıyorum. boğaz ultrasonum normal ama nodülüm falan yok. sadece tiroidim yani tsh ım 4.6 ilaç kullanmadığım zamanlarda. 50 mg ilaç kullanıyorum düzene giriyor. sen de 3 hafta ilaç kullansan düzelir o kadar sıkıntılı bir problem değil canım şeker için de ilaç kullanırsın o da sorun değil. ama sen bayan olana git tatlım. bizden sana tavsiye..

canım bayan doktora randevu alıp gideceğim ama ta 10 eylülden sonraya randevu veriyorlar birde kağıdı imzalamıyor demişsin ne kağıdı bu? doktor bana birşey söylemedi birde başka hastaneye gidip muayene olabilirmiyim

canım işte benim sana bahsettiğim olay buydu. kuzeninin tüpleri tıkalı olduğu için tüp içindeki sıvı birikmesi rahim içine akıyor. o sıvı da embriyonun tutunmasını engelliyor. o yüzden almışlardır tüplerini. ve nitekim sonrasında denediği tüp bebeği de tutmuş. artık ben napıcam bilmem.ilkini denicez öyle yada böyle eğer tutmazsa 2. öncesi rahim filmini geçtim histeroskopi falan bile isteyebilirim z. k da yaptırırım neden tutmadığı da rahimde bir sorun varsa anlaşılır. bu arada muğla datça da orman yangını çıkmış :( bahar da oralardamıdır hala? umarım tatili ziyan olmaz.özledik onu da hiç giremiyor da sanırım net yok.
valla ben baştan beri kalıyordum doyamıyorum anneciğime bir de sen çalışıyosun tabiki evine dönmek isticeksindir. bir de ben bayramda gördüm annemi ama onun öncesinde 1 aydır görüşmüyorduk öyle uzak olunca olmuyo. benim eşimde her haftasonu gitmekten hoşlanmaz. sen kendin gidip arada görüşüyosan ondan kalmak istemiyosundur.
valla eski türk filmerini bilmem kumaşları yumuşacık krem pembe ve mavi var diz altı kısa kollu gecelikler böyle göğüs altından pileli iniyo hamileyken de çok yakışır. tüllü süslemeleri var.inşallah kısmet olur çok güzel gecelikler vardı kırmızı bile vardı :) aslında almak lazım. pazen bile olsa kadınsıydı onlar da :)

kuzenim rahim filminde çok acı çekmiş tıkalı olduğu için. dr. ameliyat olcan dediğinde eğer yapışık ve ayrılmayacak durumdaysa almamız gerekir diye bundan onay almış. ameliyattan sonra son tüpünü denemeden önce bi iğne yaptı buna ve 3 ay a det olmadı peşine tüp denemesini yaptı ve tuttu. dr. başka bi hastasına daha yapmış o kadında hamile kalmış sonra kuzene denedi işte.

evet valla istesemde kalamam çalışıyorum. eşimle ayda bir gidiyoruz cumartesiden kalıyoruz pazar günü dönüyoruz. sahi elif ya sen kocanla nasıl tanıştında kağıthaneden darıcaya gelin gittin. bende avrupadan anadoluya gelin geldim eşimle aynı işyerinde çalışıyorduk. ordan tanıyordum.

yangın haberini duymadım. bahar 31 i sondu belki dönmüş eviyle ilgileniyodur yada hala ordadır. tatilde nete girmek zor oluyor. ben pc mide götürüyorum ama net olmayınca işe yaramıyor.

belki aynı anda hamile kalırsak hazulu hana gideriz hep birlikte toptan alır ucuza getiririz gecelikleri:)

canım bayan doktora randevu alıp gideceğim ama ta 10 eylülden sonraya randevu veriyorlar birde kağıdı imzalamıyor demişsin ne kağıdı bu? doktor bana birşey söylemedi birde başka hastaneye gidip muayene olabilirmiyim

canım senin sorunun neydi? ve zk. da şuan hangi aşamadasın yani hangi işlemleri yaptırıyosun şuan. ona göre yazalım.

canım ben tüp bebek için zannettim dahiliye nin imzalaması gerekiyor o zaman bir konsültasyon kağıdı. sen ne için yaptırdın bu tahlilleri de dahiliye ye göstermek istiyorsun aşılama için miydi?

kuzenim rahim filminde çok acı çekmiş tıkalı olduğu için. dr. ameliyat olcan dediğinde eğer yapışık ve ayrılmayacak durumdaysa almamız gerekir diye bundan onay almış. ameliyattan sonra son tüpünü denemeden önce bi iğne yaptı buna ve 3 ay a det olmadı peşine tüp denemesini yaptı ve tuttu. dr. başka bi hastasına daha yapmış o kadında hamile kalmış sonra kuzene denedi işte.

evet valla istesemde kalamam çalışıyorum. eşimle ayda bir gidiyoruz cumartesiden kalıyoruz pazar günü dönüyoruz. sahi elif ya sen kocanla nasıl tanıştında kağıthaneden darıcaya gelin gittin. bende avrupadan anadoluya gelin geldim eşimle aynı işyerinde çalışıyorduk. ordan tanıyordum.

yangın haberini duymadım. bahar 31 i sondu belki dönmüş eviyle ilgileniyodur yada hala ordadır. tatilde nete girmek zor oluyor. ben pc mide götürüyorum ama net olmayınca işe yaramıyor.

belki aynı anda hamile kalırsak hazulu hana gideriz hep birlikte toptan alır ucuza getiririz gecelikleri:)

anladım canım valla o doktor çok iyiymiş adet görünce rahim içinin yapısı deişiyor diye iğne yapmıştır valla helal olsun o adama. artık bizim de tutmazsa peşpeşe öyle iyi bir doktora gideriz:) kağıthane değil tatlım esenler :) esenler de doğduk darıca lı olduk :) inanmicaksın ama görücü usülü. görücü usülünün modern hali diyelim. annemin teyze kızı var tuzla da oturuyor yaşıt annemlerle 45-50 arası. benim görümcem de annemle aynı yaşta. görümcemle annemin teyze kızı aynı gündelermiş senelerdir teyze kızı da darıcadan evlenmiş o bakımdan senelerdir gençliklerinden beri gün kurmuşlar şimdi çocukları 20 yaşında ve hala devam ediyorlar. eşim tutturmuş evlenicem ben diye. öyle sıradan birisi olmaz demiş sen bul :) ablasına güvenir her konuda. bu annemin teyze kızı da beni tuzla da bir mevlütte görmüştü sık sık görüşemiyoduk biz avrupa yakasında oturduğumuz için anca düğün dernek olucak falan öyle. çok değişmişsin güzelleşmişsin falan dedi bana seni buraya gelin alalım filan dedi şakalaştık filan. sonra işte görümcem de kardeşimi evlendiricem deyince günde ben gelmişim aklına kadının. kadın nerden nereye yani nasıl bağdaştırmış bide görümcemi tanıyor eşimi değil. ama aileleri çok iyi biliyor. aileleri birbirine yakıştırmış önce o da önemli tabiki.görümcem de iyi kadındır normalde toplum içindeki yapısından vs.. artık kardeşi de iyidir diye mi düşündü ne olduysa:) bana söylediler. olacağı varmış 3 ay önce de birisini söylemişlerdi asla düşünmüyorum demiştim. eşimi söyleyince akrabamız kanım ısındı tanışmak istiyorum dedim. kafamdaki tablonun aynısıydı çünkü. 79 lu ( benden 5-6 yaş büyük olacak derdim hep) üniv. mezunu askerliğini bitirmiş. (öyle asker yolu gözleyemem derdim adam olacak öyle çıkacak karşıma :)) işini eline almış. aynı da öyle idi. bir de benim akrabalarım tuzla da ya hep kendi teyzelerim ve teyzemin kızı da tuzla da evli. çok beğenirdim yer olarak orayı. ben anadolu yakasına gelin gitcem derdim :) biraz daha uzak oldu istediğim gibi bir sahil kasabası oldu :) telimi istemiş msn imi verdim. 1 ay konuştuk hiç görüşmeden :) sadece profil resimlerimizi gördük:) ramazan ayıydı oruç vardı o yüzden bayramdan sonra görüşürüz demiştik. 1 ayda ben eşimin önce kalbini sevdim. her konuda bağdaştık. fikirlerimiz birebir uyuyordu. o ise daha beni görmeden sen benim evleneceğim kızsın demişti çok etkilenmiştim. görüşünce sanki yıllardır tanışıyormuş gibi olmuştuk. asla şaşmadı lafından arkasında durdu daha görmeden yani alın yazısı sanırım beni seçti :) e bende renki gözlüyüm vs.. aşık olması imkansızdı mütevazi olamicam bu konuda.benim gibisini bulamazdı ben de tanıdıkça sevdim ama o aşık olmuştu :) sonrası malum. söz nişan vs.. 6 ay çıktık sonra sözlendik. işte benim modern görücü usülü hikayem canım :)

Son düzenleme:
olacağı varmış 3 ay önce de birisini söylemişlerdi asla düşünmüyorum demiştim. eşimi söyleyince akrabamız kanım ısındı tanışmak istiyorum dedim. kafamdaki tablonun aynısıydı çünkü. 79 lu ( benden 5-6 yaş büyük olacak derdim hep) üniv. mezunu askerliğini bitirmiş. (öyle asker yolu gözleyemem derdim adam olacak öyle çıkacak karşıma :)) işini eline almış. aynı da öyle idi. bir de benim akrabalarım tuzla da ya hep kendi teyzelerim ve teyzemin kızı da tuzla da evli. çok beğenirdim yer olarak orayı. ben anadolu yakasına gelin gitcem derdim :) biraz daha uzak oldu istediğim gibi bir sahil kasabası oldu :) telimi istemiş msn imi verdim. 1 ay konuştuk hiç görüşmeden :) sadece profil resimlerimizi gördük:) ramazan ayıydı oruç vardı o yüzden bayramdan sonra görüşürüz demiştik. 1 ayda ben eşimin önce kalbini sevdim. her konuda bağdaştık. fikirlerimiz birebir uyuyordu. o ise daha beni görmeden sen benim evleneceğim kızsın demişti çok etkilenmiştim. görüşünce sanki yıllardır tanışıyormuş gibi olmuştuk. asla şaşmadı lafından arkasında durdu daha görmeden yani alın yazısı sanırım beni seçti :) e bende renki gözlüyüm vs.. aşık olması imkansızdı mütevazi olamicam bu konuda.benim gibisini bulamazdı ben de tanıdıkça sevdim ama o aşık olmuştu :) sonrası malum. söz nişan vs.. 6 ay çıktık sonra sözlendik. işte benim modern görücü usülü hikayem canım :)

valla görücü usulü olmuş ama iyide olmuş şuan memnunsan önemli olan bu. gerçekten hayatımızdaki bir çok şey alın yazısı. eşimle 2,5 yıl aynı iş yerinde çalıştık o en baştan beri bana göz dikmiş ama hiç çaktırmadı çünkü yapım sertti yanıma erkek sinek dahi yaklaştırmıyordum nasıl olduysa cesaretini toplayıp mail atmıştı bende acaba benle dalgamı geçiyor diye mailleri sakladım dalga duurmunda genel müdüre gösterip işten attırcaktım. benim hiç ama hiç niyetim yoktu zaten dışarda bile buluşamamışken benim üniversite işim çıktı şehir dışına gittim kısa bi ara ayrılık oldu daha sonra dayanamadı ve geri aramaya başladı.bende gurbet ellerde boşluktamıydım neydim telde konuşarak ilerlettim ilişki özel yaşamını telefonda öğrendim hayatını vs. ısındım 2 yıl boyunca yanıma geldi gitti. mezun olcağım yılda sömestir tatilinde nişan yaptık mezun oluncada hemen evlendik. ama okula gider gitmez yüzük alıp parmağıma takmıştı ne olur ne olmaz diye:)) düşün işte kader olmasa 2,5 yıl bekleyipte açıldığında okulu kazanmazdım. ama iyikide böyle olmuş. eğer aynı işyerinde olsaydık ve teklifini kabul etseydim devamı olmazdı. çünkü ben bildiğiniz erkek düşmanıydım (sevgili anlamında) iyikide kaderimiz bu şekilde çizilmiş diyorum. aşık değilsim sadece ısındım sonra sevdim ve sanırım daha sonradan aşık oldum:)) benimki biraz tersten gitti ama aşkı buldum sonunda:)

doğruya seninkiler esenlerde oturuyordu. ozman kağıthanede oturan baharın annesiydi yada o civarlarda.

valla görücü usulü olmuş ama iyide olmuş şuan memnunsan önemli olan bu. gerçekten hayatımızdaki bir çok şey alın yazısı. eşimle 2,5 yıl aynı iş yerinde çalıştık o en baştan beri bana göz dikmiş ama hiç çaktırmadı çünkü yapım sertti yanıma erkek sinek dahi yaklaştırmıyordum nasıl olduysa cesaretini toplayıp mail atmıştı bende acaba benle dalgamı geçiyor diye mailleri sakladım dalga duurmunda genel müdüre gösterip işten attırcaktım. benim hiç ama hiç niyetim yoktu zaten dışarda bile buluşamamışken benim üniversite işim çıktı şehir dışına gittim kısa bi ara ayrılık oldu daha sonra dayanamadı ve geri aramaya başladı.bende gurbet ellerde boşluktamıydım neydim telde konuşarak ilerlettim ilişki özel yaşamını telefonda öğrendim hayatını vs. ısındım 2 yıl boyunca yanıma geldi gitti. mezun olcağım yılda sömestir tatilinde nişan yaptık mezun oluncada hemen evlendik. ama okula gider gitmez yüzük alıp parmağıma takmıştı ne olur ne olmaz diye:)) düşün işte kader olmasa 2,5 yıl bekleyipte açıldığında okulu kazanmazdım. ama iyikide böyle olmuş. eğer aynı işyerinde olsaydık ve teklifini kabul etseydim devamı olmazdı. çünkü ben bildiğiniz erkek düşmanıydım (sevgili anlamında) iyikide kaderimiz bu şekilde çizilmiş diyorum. aşık değilsim sadece ısındım sonra sevdim ve sanırım daha sonradan aşık oldum:)) benimki biraz tersten gitti ama aşkı buldum sonunda:)

doğruya seninkiler esenlerde oturuyordu. ozman kağıthanede oturan baharın annesiydi yada o civarlarda.

evet canım kağıthanede baharın annesi var sanırım şişli de miydi neydi. canım bence tersten gitmesi daha önemli. benimkisi yarı aşk yarı mantık evliliği oldu. bir ömür boyu da aşk olmuyor mantık da önemli.ben de senin gibi önce sevdim sonra aşık oldum. Allah herkese mutlu bir evlilik nasip etsin. babanın evi mi kocanın evi mi dersen tabiki de kocamın evi derim. :)

canım senin sorunun neydi? ve zk. da şuan hangi aşamadasın yani hangi işlemleri yaptırıyosun şuan. ona göre yazalım.

canım ben aşılama için kontrollere başladım.. horman test sonucumda kan şekerimin ve guatırım sınırda çıktı bunun için dahiliye doktoruna göstermem gerektigini söyledi.özellikle ordamı yaptırmam gerekiyor.bunun haricinde bir sorun yok eşimin sperm sayısı düşük evleneli 14 ay oldu ve hiç korunmadık

evet canım kağıthanede baharın annesi var sanırım şişli de miydi neydi. canım bence tersten gitmesi daha önemli. benimkisi yarı aşk yarı mantık evliliği oldu. bir ömür boyu da aşk olmuyor mantık da önemli.ben de senin gibi önce sevdim sonra aşık oldum. Allah herkese mutlu bir evlilik nasip etsin. babanın evi mi kocanın evi mi dersen tabiki de kocamın evi derim. :)

bendede mantık vardı. o dönemde maaşı iyidi, mesleği vardı. dedim bu adam aç kalmaz geçerlide bir mesleği var:) sonuçta 2 gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor valla. para çağımızda önemli bir faktör. zamanla da ısınır seversin dedim. ki kaderde müsaade etti. devamı geldi işte.

Back
X