Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Fiyatlar cok iyiymis, ben zeynep kamilde baslamadan once bi arkadasim vardi ozelde yogun bakim hemsiresi, o da tup bebek tedavisiyle hamile kalmisti ve o arastirmisti nerde nekadar diye en uygun yer kendi calistigi hastane oldu o da 7000 tl.. Cok pahali dedim, kendisi de o gphastanede yaptirdi zaten, ama demekki raporu cikardiktan sonra fiyatlar susuyor.

Canım merkezlerin raporsuz fiyatları çok farklı farklı. mesela ilaç hariç işleme 4000 isteyen de var 6500 isteyen de. kimisi pazarlık ediyorsun düşürüyor falan da. ama arkadaşının üstelik de kendi çalıştığı yerin 7000 lira fiyat vermesi biraz pahalı. dediğim gibi umut raporsuz ilaç dahil 5850 paket fiyat yapıyor mesela. memorial da 2000 euro(4400 lira) + ilaç dedi, ki yine senin arkadaşınkinden ucuz. ama her halükarda özellerde raporsuz ortalama 6000 lirayı, raporlu 3000 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor. raporlu zk'de yaptırınca de ilacı şusu busu 1500-2000 lira arası para gidiyor tahminim. ben biraz da belki bana uygun olabilecek mikroenjeksiyon, imsi, ko kültür, yuvalama gibi gelişmiş opsiyonları da değerlendirmek istediğimden raporlu 2 denememi özelde yaptırmaya karar verdim. malum yaş 36 olunca sizinkine göre şansım daha düşük. tıbbı biraz daha zorlamak gerekebilir. bu tip imkanların olduğu gerekirse beni yönlendirecek bir merkeze gitmek benim için daha uygun olabilir.

Ayy arkadasinin durumuna cok uzuldum allah yardimcisi olsun..
Ben de isten ayrilmak zorunda kaldim, tedaviye basladigimda (subatta), patron bana dediki istersen ise ara ver, tedavini bitir gel kapimiz sana acik, dedimki ne kadar surecegini bilmiorum ve herhangi saglik sorunum cikmadigi surece isten ayrilmak istemiyorum dedim, baya bozuldu adam ve o gunden beri bana kafayi takti, surekli beni zorluyor, cok ustume geliyodu ama ben isimi seviyodum ve dayandim, izin konulari da oldukca zorlu oldu, zaten kolay izin alamadigim icin tedavi de uzadikca uzadi, en sonunda yine ustume geldikleri bi anda kafam atti bagirdik ciktim, bana bide diyoki cikiyoken ; "son zamanlardaki dengesizligini hastaligina veriyorum" ay iyice sinir oldum, yani ben psikolojik tedavi goruyo olsaydim ve hatta hap kullansaydim adamlar bana direk deli gozuyle bakiyor olacaklardi, bu kadar seviyesiz insanlarmis. İsten ayrildim, bi kac yerle gorustum, (meslegimden dolayi kolay is bulurum), bi kac yerle gorustum anlastik ama bu tedaviyi soyleyince olmadi, baktim olacak gibi degil biraktim aramiyorum bile 1 aydir evdeyim, ama ben eve alisamadim, calismamak cok kotu, kendimi boslukta hissediyorum, bi ise yaramiyomusum gibi, para kazanamamak hic bana gore degil...

canım sen de çok kötü şeyler yaşamışsın. bu seviyesiz insanlar maalesef her yerde. benim çalıştığım şirket de el değiştirince yeni bir gn md geldi, senin hesap adam resmen bana(ve işten çıkarmak istediği herkese) taktı. bir tür mobbing uygulamaya başladı. mesela hiç uzmanlık alanım olmayan işler veriyordu. bir gün geliyordu ik müdürlüğünü de vekaleten sen yap diyordu, ertesi gün geliyordu bilgi işlemle ilgili şu şu işlere sen bak diyordu ertesi gün finansla ilgili bir iş yüklüyordu. mesela ben ik eğitimi almadım diyordum, git araştır yap diyordu. mesai bitmiş tam çıkacağım yeni bir iş getirip sabaha hazır olsun diyordu. hastaneye gitmek için izin istesem burnumdan getiriyordu. her defasında hastaneden kağıt getirdiğim halde acaba başka bir yerlere mi gittim diye beni 2 saat sorguluyordu. bunalıp kendi kendime istifa edeyim her şeyi yaptı. ama ben senin aksine inatla istifa etmedim, baktı olmuyor bu sefer beni daha düşük maaşla başka bir göreve atamak istedi. hani belki bu sefer istifa ederim diye. ben de yermiyim, elimde is sözleşmem var böyle bir şey yapamazsınız, beni işten çıkartacaksanız bana aynı şartlarda yeni iş bulun, tazminatımı da verin yoksa dava ederim, ya işime iade edilirim ya da 1 yılık maaşıma denk gelen tazminat alırım, hiç üşenmem bir de mobbing davası açar sizi rezil ederim, kazanmam da %100 iyi düşünün dedim. kavgayla tehditle, al takke ver külah 2 ay sinir savaşı verdim. baktılar başa çıkamıyorlar, daha üst yönetim işe el attı pazarlık etmeye başladılar. dava açmam halinde alacağım 12 aylık maaşa denk gelen tazminatın çok az bir şey altını peşinen verip karşılığında kanuni haklarımdan vazgeçtiğime dair bir yazı imzalattılar. ben de koydum paramı cebime bastım istifayı. ben o kadar stresten sonra ilk 1 ay kafamı dinledim. o kadar bunaltmışlar ki ancak toparladım. 2. ay senin gibi boşluğa girdim. iş aramaya başladım. hatta bir kaç tane yabancı şirkette çok iyi pozisyonlara mülakata çağırıldım. ama konu çocuğa gelince kimse hamile kalmayı düşünen birini işe almak istemiyor. arkadaşlarım"sormazlarsa söyleme ya da yalan söyle" dediler ama düşündüm taşındım, mesela işe girdim, 2. ayda tüp bebek tedavime başlamam söz konusu oldu, kontrolleri var, yumurta toplanması var,embriyonun yerleştirilmesi var, daha yeni işe girmişin, izin isterken ne diyeceksin ki dedim. yalan mı söyleyeceksin? o yüzden temelli vazgeçtim. evde kendi kendime vakit geçirmeyi de öğrenmeye başladım.zaten evi derle topla, bir iki yemek yap, biraz çık dolaş, yürü, standart ev alış verişlerini yap, gün bitiveriyor. buradan arkadaşlar da edindim. arada onlarla da görüşüyorum. eminim sen de alışırsın.

sende amma yapmşsın hee onca sene hukuk oku sayfalar dolusu kalın kalın kitapları ezberle birde kalk bunların üstüne esleği icra etme. ama insanın işini sevmesi önemli sevmediğin bir işte ömrünü çürütemezsin bir saatten sonra eziyete dönüşür. sende haklısın kendine göre. evde olmak belkide biizm durumda olan insanlar için iyidir. benim açımdan izin sorun olmuyor patron ses çıkarmıyor ama nitekim el işi ben huzursuz oluyorum izin alarak. akalım 1 yılı devirdim sonrası ne olur bilemem omadı izin sıkıntı ve sorun olursa bende çıkarım işte. belki başlarda çok sıkılır bunalrım ama zamanlada alışırım evde olmaya. çoğumuzda çalışmıyoruz bende işten çıkarsam artık kadın günü yaparız. kekler börekler çörekleri kısırlar:))) böööğğğ hiç bana göre değil ama olur olur yani..

merkez isimlerini iyi olanları zten özel mesajla isterdim sende iyi olanları yazmışsın. kötüler işime yaramazdı. benimde gideceğim yer ya bahçeci koşu yolu yada eurofertil olur. avrupa yakasına gitmem birde git gel kprü trafiğini çekemem. bunları not edeyim belki digerlerinide detaylı araştırırım .fikrim değişebilir.

evet maddiyat önemli ve bu yüzden yuvaların yıkılmasına çok ama çok üzülüyorum. arkadaşınada üzüldüm allah herkesin yardımcısı olsun. bizimde başımıza ne gelir ilerde bilemiyoruz.
canım benim iş yerimin niyeti başkaydı. zaten milleti işten çıkarmayı kafaya koymuştu. o yüzden izin falan hikayeydi. bana yaşattıkları huzursuzluklar çok önceden başlamıştı. ayrıca bir yığın da iş yeri var böyle durumlarda köstek değil destek oluyor. patronlar, yöneticiler yeter ki biraz insan olsun. bence işten çıkmayı en son düşün.doğum izni gerekirse ücretsiz izin kullanırsın. ben doğurursam bakacak kimsem de yok. zaten biraz da o yüzden çocuk sahibi olmayı hep erteledik. annem izmirde, kayın validem 74 yaşında, türlü türlü sorunu var zaten kendisi çocuk gibi başımda. tek çarem bakıcılar. bakalım o günü allah nasip etsin de bir çaresine bakacağız. ama bazen yeniden ücretli işlere girmek yerine bir çocuk bakım servisi falan mı kursam diyorum. biliyorsun kreşler ancak belli bir yaşta alıyor. kreş yaşına gelinceye kadarsa ya anneanne babaanneler bakıyor (ya da benim gibi öyle bir opsiyonunuz yoksa) bakıcı tutuluyor. mesela diyorum öyle bir merkez olacak ki her yerde webcam olacak. anne işyerinden bir linkle açıp çocuğunun uyuduğunu ya da yemek yedirildiğini izleyebilecek:))) sabah bebeği bırakırken isterse sağdığı sütünü isterse yedirilmesini istediği mamayı bırakacak. çocuk sağlığı eğitimi görmüş bakıcılar sabahtan akşama çocuklara bakacak. ayrıca bir de hemşire koyarım. hatta yakındaki bir çocuk doktoruyla da anlaşabilirim. gerektiğinde gelir. mesela bebeklerden birinin azıcık ateşi çıktı, "gelin çocuğunuzu alın" demek yerine "hemen gelemeyecek durumdaysanız doktor çağıralımmı" diye sorma imkanımız olur. hatta emzirme odaları falan olacak, istersen öğle tatilinde geleceksin, çocuğunu emzirip gideceksin:) bence istanbul gibi bir yerde çalışan kadın nüfusun yoğunken böyle yerlere hakikaten ihtiyaç var. sizler ne dersiniz?

bahçeci koşuyolu benim de ilk seçeneğim. avrupa yakası bana da çok cazip gelmiyor. memorial ataşehir de 2. seçenek. eurofertil de yeni yeni kafama girmeye başladı.
brüksel hem karşıda hem de sgk geçmiyor. bildiğim kadarıyla oldukça da pahalı. ama yücel karamanın artık yumurta rezervi bitik durumda olan 40 küsur yaşındaki kadınlarda bile mucizeler yarattığını defalarca duydum. iyice ümidini kesmiş insanlar için gidilip görüşülmesi gereken bir merkez olduğunu düşünüyorum.

selam kızlar. biz dün akşam geldik istanbula. hepinizi çok özlemişim. geçmişi okuyorum bir saattir. ne güzel yeni arkadaşlar katılmış aramıza çok sevindim.

tatilde girmeye fırsatım olmadı pek. eşim iş için pc getirmişti aslında ama otelde fazla kalmadık. gündüz deniz akşam gezme gelir gelmez yatağa atıyordum kendimi. inanın tel imi bile almadım çoğu zaman yanıma:) tatil de güzeldi. dönüşte izmire uğradık benim anne tarafı dayım teyzem kuzenler hep orda. onlara uğradık. bir gece kaldık tekrar yola çıktık. meşhur bi kaplıca varmış gittiğimiz yere yakın. rahim ağzı iltihabına iyi geldiğini söylemişlerdi. bir gün oraya bile gittik. 15-20 dk zor kalabildim ama umarım faydası olmuştur. zor dayanabildim valla kokuya:)

datçada orman yangını olmuş sanırım. eşim datçaya gitmek istemişti ben vazgeçirdim. oranın yoluna dayanamıyorum ben. ondan dalyana gitmeye ikna ettim. iyi ki de etmişim.

hepiniz iyisinizdir umarım. duygucum sanırım dinlenme sürecindesin. inşallah bu süreci en verimli şekilde atlatıp bomba gibi başlayacaksın tedavine. elifcim şiddetli kasık ağrıları ve sürekli akıntı iyiye işaret. bende de olmuştu. kistlerin geçiyor hiç endişe etme. umarım rana ve bebeği de iyilerdir. bu arada benimde klomen kullanırken ilk defa şiddetli kasık ağrılarım oldu. özellikle dönüş yolunda kıvrandım resmen. umarım bir şeyler vardır ve boşuna çekmemişimdir bu ağrıları.

kızlar 10 eylüle kadar izinliyim ben. hastane işim belli olmadan önce ne zaman adet olacağımı bilmediğim için 10 eylüle kadar izin almıştım 15 gün. nitekim son iş günümde adet oldum ve tatilden de döndük. eşim işbaşı yaptı ve benim bir haftam daha var. evde olmaya da alışkın değilim pek. bakalım yarın kontrolüm olsun. aşılama yapılıp yapılmayacağı belli olsun duruma göre belki erken işbaşı yapabilirim. işimi özledim valla. tüp bebek sonrası için ayırdığım iznime ilave ederim belki kalan iznimi. bu arada hamile kalan hanzade arkadaşımız aşılamadan sonra iki gün yattığını söylemiş. gerek olmadığını söylüyor doktorlar aslında ama benim içime kurt düştü nitekim arkadaşımız faydasını görmüş. ben aşılamadan sonra eve otobüsle gelip fıldır fıldır geziyordum. bu seferde böyle mi denesem acaba?

neyse kızlar dün akşam yorgun geldik eve sabah uyandım baktım ki ev toz içinde. ramazan boyunca annemlerde kalmıştık eşimle:) malum temizlik görmedi ev bir aydır. ben bi girişeyim. görüşürüz yine sonra. öpüyorum hepinizi.

tekrar hoşgeldin canım biz de seni özledik hep kulaklarını çınlattık orman yangınını duyunca sen geldin aklıma iyiki de gitmemişsiniz. demek ki kistlerim geçiyor çok sevindim buna 5 eylül adet günüm. inşallah seninkisi gibi gecikmez canım. senin deinşallah gelişmiştir foliküllerin 1 aylık ara iyi gelmiştir bence. aşılama olursan ben de 2 gün yatma fikrine karılıyorum canım. zira ben de tüp bebekten sonra 10 gün yemek haricinde başka hiçbir iş yapmicam. iznin çokmuş baya eğer değerlendiremiceksen bence erken başla işe. tüp bebeğe sakla. zaten belki de haftaya cuma falan olur aşılaman dinlenirsin zaten haftasonu. ama hastaneye gidip gelmek de rahat olur izinliyken aşılaman yapılırsa da işi düşünmeden rahat rahat yatarsın sen bilirsin:) evet sen ramazanı da anneciğinde geçirdin ev adam akıllı temizlik ister yap yap o da motive ediyor insanı ben evim temiz olunca içim rahat oluyor. biz de takıldık duyguyla senin yokluğunda. ben de istanbuldayım şuanda esenler de annemde. pazartesi günü akşamı eşim getirip bıraktı. geziyoruz fellik fellik. çarşıya gitmiştik salı günü bugün da bakırköy e gittik yarında fınfıkzade deki cuma pazarına gitmeyi düşünüyoruz :) yarın akşam eşim gelip alıcak beni. benim de sistemik hastalık raporum 5 eylül de çıkacak bir aksilik çıkmazsa. adet tarihime denk geliyor tam raporu almaya gittiğimde ultrasona da girerim ve teslim ederim evraklarımı inşallah. ekim adetimle de başlarım tüp bebeğe. duygu da ara vermezse beraber başlicaz inşallah :) bu arada benim aklım yine çok karıştı okumuşsundur. rahim filmi çektirmek yok rahimde sıvı birikmesi varsa embriyo tutunmazmış vs.. 1.5 senedir de hamile kalamadığım için artık tüpümde yapışıklıklar oluştuğu ihtimalinde takılı kaldım. tüp bebekde tüp lazım değil ama tüp de biriken sıvı rahim içine akıyorsa o sıvı tutunmayı engelliyormuş.ama ultrasonda belli olan bişeymiş. artık ultrasonumda detaylı bir şekilde bakmalarını isticem.

Son düzenleme:
hoşbuldum elifcim. zor oldu biraz ama okudum tüm geçmişi:) yeni arkadaşlar da katılmış aramıza çok sevindim. tatil güzeldi ayrıntılı yazdım size. klomeni bitirdim çok şükür. bakalım yarın da kontrolüm var. sen nasılsın? nasıl gidiyor rapor süreci?

baharcım hoş geldin büyük bi değişiklik olmuştur sana geçmşi okumak cdden zor. heleki ben gibi çenesi düşük biri olunca sayfalar uzadıkça uzadı:) inş. yarı iyi şeyler söyler doktor. haberlerini verirsin bize. öpüyorum canım.

benim de aşılamadan sonra erken geldi adetim. bu ay tam gününde gelir seninki de inşallah. 15 inden sonra beklemeye başla. bu arada ovulasyon günlerinde olabilirsin eşine çaktırmadan değerlendir istersen:) belki negatif tüp den sonra kendiliğimden hamile kaldım diyenlerden olursun :D

aslında evde ovulasyon testide var. daha önceden çok yaptım hiç çift çizgi çıkmamıştı demekki cidden yumurtlama olmuyormuş bende teste b.k atıp duruyordum yanlış diye demekki yumurtlam omuyormuş baksanıza tüpte bile 2 tane zar zor toplandı. ama 2 gündür yumurtlama varmış gibi şeffa akıntı var. hani tüp ilacını kullanırken su gibi geliyor demiştim ya size aynen öyle ama daha az öyle ilaç kulladığım zmanki gibi çoook değil. sahi aklıma gelmişte bi ovulasyon testi yapim bari:)

bence istanbul gibi bir yerde çalışan kadın nüfusun yoğunken böyle yerlere hakikaten ihtiyaç var. sizler ne dersiniz?

bahçeci koşuyolu benim de ilk seçeneğim. avrupa yakası bana da çok cazip gelmiyor. memorial ataşehir de 2. seçenek. eurofertil de yeni yeni kafama girmeye başladı.
brüksel hem karşıda hem de sgk geçmiyor. bildiğim kadarıyla oldukça da pahalı. ama yücel karamanın artık yumurta rezervi bitik durumda olan 40 küsur yaşındaki kadınlarda bile mucizeler yarattığını defalarca duydum. iyice ümidini kesmiş insanlar için gidilip görüşülmesi gereken bir merkez olduğunu düşünüyorum.

valla istanbul gibi bir yerde öyle kreşler şart ama çok zor birşey hayata geçmesi için. ayrıca okadar eziyete katlanana kadar oturup kendimizn bakması daha iyi bence. benimde kaynanam kalp ameliyatı oldu zaten ona baktırmakta istemiyordum. annemde avrupa yak. otruyor oda gelemez mecburen ben işten çıkarım. ben son ana kadar çalışmak isterim öyle bir durumda hatta patronunda idare edebilceğini düşünüyordu ama patron hiç o niyette değilmiş. daha tüp bebeğe başlarken sanki tutcakmış gibi benle pazarlığa oturdu eleman bakalım desem hemen bakacaktı. sözde beni sevip kıymet veriyordu. birde kıymet vermese nolurdu acaba. tutmayınca kesin derin bi ooohhh çekmiştir. ben iş olayını kafamda bitirdim hamile kalırsam 3 ayda çkarım birde eyvah ne yapcaz ne etcez diye pimpiriklenne patronun stresini çekemem.

brüksel tüp aklımda olsun dr. adı demişsin. benim rezervlerde zayıf. bakalım neresi beni hamile bırakacak:)) senin yaş 36 ya belki 2 embriyo koyarlar bi çırpıda ikizlerin olur. ilk tüp denemen mi olacak?

Ya bizimde ayni problem, sperm sayisi dusuk ve hareketliligi az, bize tup bebek dediler, ama sonra degisirmi ki, sizinkini neden oyle degistirdiler, once tup diyip neye gore asilamaya karar verdiler ki???

daısy madem aynı sorunla karsı karsıyayız anlatayım kısaca surecımızı.bız korunmayı bıraktıktan 7 ay sonra kadar hamıle kalamayınca ozel bı hastaneye gıttık normal kadın dogumcuya test ıstedı.sonuc 12 ml.kadar sperm cıktı ve tabı hareketsızlık.1seneyı doldurmadıgımız ıcın bısey yapamayız dedı.neyse 1sene dolunca tekrar gıttık yıne test bu sefer 5mly altına ınmıs.kesın t.b baska care yok dıyınce eurofertıle gıttık ewet t.b baska turlu olmaz dedıler.fıyat falan konustuk rapor alabılırsek fıyatın dusecegını soledıler.z.k e rapor ıcın gıttık.erkek faktorlu oldugu ıcın 3sene sartı aranmıyo dedıler.basladık rapor ıcın testlere.benımkıelrde bısey cıkmadı yıne.sperm testı bu sefer 65 ml. ve hareketlı sayısı artmıs cıktı.sasırdık tabı.bu arada ıstanbul laboratuarda yaptırdı 2tahlılınıde.neyse heyet zamanına gelınce bı bayan doktor warya ona gıttık gosterdık ewet su durumda asılama yapaılır t.b gerek yok ama madem bu kadat testı yaptırmıssınz heyete gırsın asılama tutmazsa hazır bulunur dedı.oylelıkle asılama yapıldı ama malesef tutmadı.ıste bole hıkayemız.degısme sebebı bu tabı esım bu arada kecıboynuzu kuru yaptı belkı o etkılemıstır.belkı bu ay degılde onumuzde ay gıderız tekrar ne yapıcaz sımdı dıye ama umarım dırek t.b derler cunkku asılama cok zor tutması:(

aslında evde ovulasyon testide var. daha önceden çok yaptım hiç çift çizgi çıkmamıştı demekki cidden yumurtlama olmuyormuş bende teste b.k atıp duruyordum yanlış diye demekki yumurtlam omuyormuş baksanıza tüpte bile 2 tane zar zor toplandı. ama 2 gündür yumurtlama varmış gibi şeffa akıntı var. hani tüp ilacını kullanırken su gibi geliyor demiştim ya size aynen öyle ama daha az öyle ilaç kulladığım zmanki gibi çoook değil. sahi aklıma gelmişte bi ovulasyon testi yapim bari:)

bence de sen bu akşam bir ovulasyon testi yap sanki çift çizgiyi görecekmişsin gibime geliyor. ben de hiç almadım ama alıp denesem mi acaba birdahaki ay belki de oluyordur ovulasyon kaçırıyoruzdur hiç sanmıyorum ama o testleri bir de çatlatma iğnesinden sonra yapmak lazım esas ovulasyon varken de pozitif gösteriyorlar mı diye :)

bence de sen bu akşam bir ovulasyon testi yap sanki çift çizgiyi görecekmişsin gibime geliyor. ben de hiç almadım ama alıp denesem mi acaba birdahaki ay belki de oluyordur ovulasyon kaçırıyoruzdur hiç sanmıyorum ama o testleri bir de çatlatma iğnesinden sonra yapmak lazım esas ovulasyon varken de pozitif gösteriyorlar mı diye :)

yapmamadım testi artlar uygun değildi 3-4 saat idrar çıkmaış olman su içmemiş olman gerkiyordu. artık bugün yaparım bende. dediğin gibi o esnadada yapacaktım ama yapsan nolur ilça var vücudunda bi dünya boşver deyip yapmamışştım. ben o testi gitti gidiyordan aldım yaklaşık 30 tane falan epey uygundu eczanede 5 tana var bir kutuda 25 tl falandı dedim 5 adete 25 lira ver ver nereye kadar. 1 kutu almıştım öyle sonra 30 adet aldım siteden 30 lira 5 tanede gebelik testi hedaye vermişlerdi.

yapmamadım testi artlar uygun değildi 3-4 saat idrar çıkmaış olman su içmemiş olman gerkiyordu. artık bugün yaparım bende. dediğin gibi o esnadada yapacaktım ama yapsan nolur ilça var vücudunda bi dünya boşver deyip yapmamışştım. ben o testi gitti gidiyordan aldım yaklaşık 30 tane falan epey uygundu eczanede 5 tana var bir kutuda 25 tl falandı dedim 5 adete 25 lira ver ver nereye kadar. 1 kutu almıştım öyle sonra 30 adet aldım siteden 30 lira 5 tanede gebelik testi hedaye vermişlerdi.

biliyorum o testleri. sabah yapmak daha uygun. işe gitmeden ilk idrarınla yapabilirsin. yada boşver ilişki oluyorsa bu aralarda gerek yok zaten yumurtlama var mı yok mu diye bakmaya:) gerekeni yapıyorsan bebek olursa olur .. inşallah öyle bir süpriz olur canım. bahar hala gelmedi sanırım hastaneden. merak ettim.elmalı telefonum gelince çarşı pazar dinlemem heryerden bakarım oh misss :)

bende eylülde aşılamamı yapacaklar zeynep kamilde..ama beni ve bir iki kişiyi tüp bebekten infertiliteye aktardılar orasıda pek hoşuma gitmedi doğrusu..aslında aşılamam geçen ay olacaktı ama bayrama denk gelmiş atladık şans işte..ilaçlarımı aldım dolapta saklıyorum..283 küsür tututu raporlu olmasına rağmen..çok pahalıymış baya..bu aşılamdanda hiç umudum yok..kimsenin tutmamış orda.bir de kilo ölçmek için çağırdılar geçen haftalarda ..iyyimiş kilom hatta zayıfmışım ama bu iyi bir şeymiş onlar için..tüp bebekte de aşılam oluyordu galiba..neden bizi infertileteye akratdılarkii

bende eylülde aşılamamı yapacaklar zeynep kamilde..ama beni ve bir iki kişiyi tüp bebekten infertiliteye aktardılar orasıda pek hoşuma gitmedi doğrusu..aslında aşılamam geçen ay olacaktı ama bayrama denk gelmiş atladık şans işte..ilaçlarımı aldım dolapta saklıyorum..283 küsür tututu raporlu olmasına rağmen..çok pahalıymış baya..bu aşılamdanda hiç umudum yok..kimsenin tutmamış orda.bir de kilo ölçmek için çağırdılar geçen haftalarda ..iyyimiş kilom hatta zayıfmışım ama bu iyi bir şeymiş onlar için..tüp bebekte de aşılam oluyordu galiba..neden bizi infertileteye akratdılarkii

canım hoşgeldim bir ara seni sordum merak ettim rapor için koşturuyordun sen anca halledebildin demekki. tüp bebekde yoğunluk oluyorsa infertilite ye aktarmışlardır. bence artık tüp bebek de uyandı baktı ki yoğunlaşıyolar belli bi hasta kapasiteleri vardır ondan dolayı infertilite ye aktarmışlardır. hanzadesu diye bir arkadaşımız var şuan hamile. z.k da aşılama ile kalmış. ikincisinde. ilkinde de kalmış ama kimyasal olmuş. yani kalan kalıyor canım dert etme sen rahat ol. git infertilite ye orda da yapılan iş aynı ilacı verip kontrol etmek. bu ilk aşılamanmıydı senin raporlu?

biliyorum o testleri. sabah yapmak daha uygun. işe gitmeden ilk idrarınla yapabilirsin. yada boşver ilişki oluyorsa bu aralarda gerek yok zaten yumurtlama var mı yok mu diye bakmaya:) gerekeni yapıyorsan bebek olursa olur .. inşallah öyle bir süpriz olur canım. bahar hala gelmedi sanırım hastaneden. merak ettim.elmalı telefonum gelince çarşı pazar dinlemem heryerden bakarım oh misss :)

artık faturayı kabarık şekilde ödersin:)) evet bahar gelse hemen yazar zaten inş hayırlısıyla olurda bu aşılama tüpe geçer. aşılama kesşek tutsa ama zor işte. en azından atlasın son hakkınıda. tüp işlemelerine başlasın. valla genelde tüpten sonra normal gebelik oluyomuş ama nerde bende o şans:(

elifde demiş hanzede su 2 aşılamasında da hamile kalmış ilki kimyasal olmuş ama 2. aşılamasınında ki bebek şimdi epeyce büyüdü sanırm. kader kısmet işicanı varsa nsibinde oluyor emin ol. bak ben ilk tüp denememi yaptım olmadı. demekki daha nasibimde yokmuş. ilaçlar öyle tutuyor puregonmu verdiler sana 3 kutu puregon +1 kutu çatlatma iğnesi yaklaşık dediğin rakamlar.

selam kızlar şimdi geldim hastaneden. solda 16 mm büyüklüğünde yumurtam olmuş. yarın gece 11 de çatlatma iğnesi pazartesi günü de aşılama yapılacak. çatlatma iğnem bitmişti onu aldım hastane karşısındaki hastaneden. bi de eşim için steril kap aldım. bazen açık olmuyor gittiğimiz saatte eczaneler. kontrol günümü kendim hesaplamıştım biliyorsunuz. tam gününe denk getirmişim. tek kontrolle hallettik bu sefer. ilk defa sol tarafta gelişmiş yumurtam. tek yumurta oldu mu genelde sağ tarafta oluyordu benim. tayfun bey vardı ultrasonda yine tüm kibarlığıyla. hatta engelli bi hastayı tekerlekli sandalyeyle dışarı çıkardı çok duygulandım.
nedense çok fazla transfer ve toplama vardı bugün. müşade odasında beklerken oradaki hastaları görünce tutamadım kendimi ağladım sessizce. hastalardan biri yeni opu dan çıkmış. fazla yumurtası da toplanmamış aslında ama kıvranıyordu resmen. yatak yok diye sandalyede beklemek zorunda kaldı. kendimi tüp bebeğe iyice alıştırdım sanırım. onları görünce dayanmadım işte böyle.

selam kızlar şimdi geldim hastaneden. solda 16 mm büyüklüğünde yumurtam olmuş. yarın gece 11 de çatlatma iğnesi pazartesi günü de aşılama yapılacak. çatlatma iğnem bitmişti onu aldım hastane karşısındaki hastaneden. bi de eşim için steril kap aldım. bazen açık olmuyor gittiğimiz saatte eczaneler. kontrol günümü kendim hesaplamıştım biliyorsunuz. tam gününe denk getirmişim. tek kontrolle hallettik bu sefer. ilk defa sol tarafta gelişmiş yumurtam. tek yumurta oldu mu genelde sağ tarafta oluyordu benim. tayfun bey vardı ultrasonda yine tüm kibarlığıyla. hatta engelli bi hastayı tekerlekli sandalyeyle dışarı çıkardı çok duygulandım.
nedense çok fazla transfer ve toplama vardı bugün. müşade odasında beklerken oradaki hastaları görünce tutamadım kendimi ağladım sessizce. hastalardan biri yeni opu dan çıkmış. fazla yumurtası da toplanmamış aslında ama kıvranıyordu resmen. yatak yok diye sandalyede beklemek zorunda kaldı. kendimi tüp bebeğe iyice alıştırdım sanırım. onları görünce dayanmadım işte böyle.

hoşgeln canım ya bu klomen dediğiniz şey cidden çok ilginçmiş hapı iç sonra git baksınlar yumurta varmı. çeşit çeşit tedavi yöntemi var valla. herşeyini hazırlmakla iyi etmişsin bende kabı bi önceki günden alıyorum hep eczane 8,30 dan önce açılmıyor git gel yapmayalım diyorum. bayram ertesi olduğu için bence bu kadar yoğundur. araya bayram girince yığılma olmuş demekki. sen klomen dediğin ilacı bugünde kullanıp yarınmı çatlatma yapacakasın. saat kaçta yapıcan çatlatmanı.

siz nasılsınız kızlar? elifcim annene gitmişsin ne güzel. tadını çıkar anneciğinin evinin. aklın karışmış sanırım yine. haklısın bende olsam eminim benimde kafamı karıştırırdı bu durum. tüplerdeki tıkanıklığın sıvı birikmesine yol açtığını bunun da embriyonun tutunmasını engellediğini yazmışsın. duygunun kuzeninin sanırım bir kaç denemesi bu yüzden tutmamış. herkesin bir olmaz gerçi. ama yapılması gereken bi şey varsa tüp bebekten önce yapılmalı da. bence bu konuyu güvendiğin bir doktorla mesela tayfun beyle konuşup yönlendirmesine göre hareket edersen senin için daha iyi olur. bırak onlar karar versin. inşallah hakkında en doğru kararı verirsin. ultrasonda belli olan bişeyse detaylı bi ultrason yapılması faydalı olur sanırım.

duygucum sen nasılsın? ovulasyon testi varsa elinde yapabilirsin bu ay bence. hiç belli olmaz tüp bebekten sonra hamile kalan çok kişiye rastlıyoruz biliyorsun. vardır bir hikmeti. ahhh o testlerden bende az yapmamıştım. hatta bir keresinde pozitif çıkınca eşimi kandırmıştım gebelik testim pozitif çıktı diye:)) elifle birlikte olacak sanırım tedavileriniz inşallah bende size yetişebilirim.

Son düzenleme:
valla istanbul gibi bir yerde öyle kreşler şart ama çok zor birşey hayata geçmesi için. ayrıca okadar eziyete katlanana kadar oturup kendimizn bakması daha iyi bence. benimde kaynanam kalp ameliyatı oldu zaten ona baktırmakta istemiyordum. annemde avrupa yak. otruyor oda gelemez mecburen ben işten çıkarım. ben son ana kadar çalışmak isterim öyle bir durumda hatta patronunda idare edebilceğini düşünüyordu ama patron hiç o niyette değilmiş. daha tüp bebeğe başlarken sanki tutcakmış gibi benle pazarlığa oturdu eleman bakalım desem hemen bakacaktı. sözde beni sevip kıymet veriyordu. birde kıymet vermese nolurdu acaba. tutmayınca kesin derin bi ooohhh çekmiştir. ben iş olayını kafamda bitirdim hamile kalırsam 3 ayda çkarım birde eyvah ne yapcaz ne etcez diye pimpiriklenne patronun stresini çekemem.

brüksel tüp aklımda olsun dr. adı demişsin. benim rezervlerde zayıf. bakalım neresi beni hamile bırakacak:)) senin yaş 36 ya belki 2 embriyo koyarlar bi çırpıda ikizlerin olur. ilk tüp denemen mi olacak?

haklısın canım, kıymet vermesi böyleyse vermese ne olacakmış bilmiyorum. sana hamileyken öyle stres sıkıntı yaratacaksa en iyisi ayrılman. benim evet ilk denemem olacak. aslında evliliğimin ilk yıllarından beri hep çocuk istedim ama eşim yıllarca istemedi. hatta lafını bile ettirmezdi.biraz üstelesem kavga etmeye başlardık. sırf onun yüzünden böyle geç kaldık. ancak 1,5 sene önce falan benim canıma tak dedi. işi "çocuk yapmayacaksak ayrılalım" a kadar götürdüm. o zaman biraz biraz razı oldu. bir zaman denedik denedik olmadı. eşimde bir sorun olabileceğinden de şüphelenmek de hiç aklımıza gelmedi. tabi yaşım artık ileri olduğu için önce ben doktorlara gittim. bir şeyiniz yok bekleyin olur dediler. biraz daha bekledik sonra eşim doktorlara gitti, varikosel teşhis edildi. ameliyata gerek yok tüp yapın dediler. tam o sırada ailemde 2 kişi birden kanserden vefat etti. bana da bir korku geldi, tüpteki ağır hormonlardan iyice gözüm korktu. bir yandan raporla uğraşırken bir yandan sperm sayılarını yükselttik, hatta varikoseli büyük ölçüde iyileşti ve artık normal sperm sayılarına ulaştık. tam aşılama yapacaktık ki bu sefer de prolaktin yükselmiş sayılar düştü. yeniden tüp bebeğe mecbur kaldık. tüp olmasın diye çok mücadele ettim ama kaderimde bu varmış işte. artık bundan sonra hayırlısı olsun. umarım benim, senin, herkesin çabucak olur da, bu sıkıntı dert biter. biz şu son 6 ayda bile inanılmaz yıprandık. yıllardır uğraşan insanların halini düşünemiyorum bile.
keşke çift embriyo koysalar da ikizim olsa, ama benim çocuk düşmanı kocam istemez ki:(((

Son düzenleme:
hoşgeln canım ya bu klomen dediğiniz şey cidden çok ilginçmiş hapı iç sonra git baksınlar yumurta varmı. çeşit çeşit tedavi yöntemi var valla. herşeyini hazırlmakla iyi etmişsin bende kabı bi önceki günden alıyorum hep eczane 8,30 dan önce açılmıyor git gel yapmayalım diyorum. bayram ertesi olduğu için bence bu kadar yoğundur. araya bayram girince yığılma olmuş demekki. sen klomen dediğin ilacı bugünde kullanıp yarınmı çatlatma yapacakasın. saat kaçta yapıcan çatlatmanı.

hoşbulduk canım. bayram ertesi olduğu için kalabalıktı hastane sanırım dediğin gibi. klomen çok etkili bi ilaç olmadığı için tek kontrol yetiyor aslında. adetin beşinci günü başlayıp beş gün kullanıp bırakıyorsun sadece. benim klomenim bitti. ilaç kullanmıyorum yani şu an. bugün klomenin 11. günü adetin 15. günüydü. yarın inşallah gece 11 de çatlatma iğnemi vurduracağım. pazartesi günü de hastane öyle işte. sen nasılsın işler yoğun mu?

Back
X