bu sabah bebeğimin kalp atışını duyduk!!!! ultrasonda fasulye gibiydi,kalbi de güm güm atıyordu:))) kalp atışlarını duyunca eşim elime yapışıp, ağlamaya başladı, bense sanırım biraz da alttan soktukları ultrasonu oraya buraya çevirip durduklarından öyle salak salak ekrana baktım kaldım. sesli, kalp grafiğiyle, sesssiz, görüntü büyütülmüş olarak her şekilde gösterdiler. ölçümde 7+2 çıktım. halbuki son adet günümden hesaplayınca 8+2 olmam gerekiyor. zaten bunu anlamıyorum. internetteki tüp bebek sitelerinde de de son adetimi baz alıp hesaplarsam 23 ağustosda yok transferi baz alıp hesaplarsam 3 eylülde doğum yapıcam çıkıyor. yani tüp, normal hesaplamaya göre geriden gidiyor. neyse doktor, bu sonuçta bir bilgisayar programı, siz o hesaplamalara bakmayın her şeyiniz normal dedi. ama sonaycan senin de geriden çıkmıştı endişe etmemek lazım demek ki.
duygucum bu arada emre bey zamanı geldiğinde 2li testin değerlendirilmesi için beni bir perinatoloji uzmanı hocasına göndereceğini söyledi. yaşım itibarıyla risk taşıdığımdan dolayı daha uzman biri görsün, amniyosentez yapılıp yapılmayacağına bu testle karar veriliyor dedi. yani ben burada orada mı yaptırsam burada mı yaptırsam diye boşuna konuşmuş oldum. artık onlar neresi derse mecburen orada tıpış tıpış yaptıracağım. bir de 2li testle 4lü test arasında aslında bir tek hormon testi farkı varmış. 4lü testte unuttum ama bişey hormonuna da bakılıyormuş. 2li testin sonucu iyi çıktıysa genelde de 4lü teste ihtiyaç duyulmuyormuş.
ben bulantılardan şikayet edip, biraz dengesiz beslendiğimi söyleyince, transfer öncesi kan tahlilleriniz yeniydi ve kayıt altına aldık ama isterseniz kanda tsh ve b12 baktırın dedi. bu hafta zaten zk'da randevum olduğunu, şeker de baktırmak istediğimi, muhtemelen genel bir kan tahlili yapacaklarını söyledim. gayet olumlu karşıladı hani aman orada yaptırmayın burada yaptırın falan demedi. zaten öyle konularda her zaman gayet anlayışlı bir doktor.
bir de tabi doğumu sordum. "bu benim vereceğim bir karar değil, zamanı geldiğinde birlikte vereceğimiz bir karar. her hangi bir komplikasyon olasılığına hazırlıklı olmak için, tam teşekküllü bir ameliyathanesi olan, hem yoğun bakımı hem de yeni doğan ünitesi olan bir hastane tercih edilmeli. ben size bir çok seçenek gösteririm, hatta isterseniz gider incelersiniz, beraber karar veririz" dedi. sanırım bir çok hastanede doğum yaptırıyor ama şurası burası diye isim zikretmedi. benim de daha çok erken olduğundan, daha ayrıntısını sormadım. ama bir sonraki görüşmede bir de şu hastaneler nerelermiş öğreneyim diyorum. bu arada merkezden çıkarken ilk defa 120 lira muayene ücreti verdik. özellikle yine sordum, 15 gün sonraki kontrolümde para vermeyeceğimizi söylediler. 1muayene, 1kontrol şeklinde ücretlendirilecekmiş.