- 9 Temmuz 2010
- 2.558
- 16
- 358
canım ben tekstil konusunda kararlıyım her şeyi iyi marka alcam. biliyorsun ucuz markasız şeyler için toksik boya var bebeğe zararlı falan diyorlar o yüzden hediye bile gelse hiç kullanmaya niyetim yok. bir de hep diyorum hepi topu bir tek çocuk yapcam varsın en iyisini giydireyim. c&a çok iyi bir marka. fiyatları da çok uygun. bildiğim kadarıyla amerikan markası da. zaten amerikada en ufak bir zarar tespit edilsin millet sürüyle dava açar o yüzden markaya ve kalitesine güvenim tam. benim de aklımda haftaya oraya bir uğramak var. ben şimdilik aldıklarımı oshkosh bgosh aldım. o da çok ünlü bir amerikan markası. başka başka mağazaları da varmış ama ben bir tek karşıda metrocitydekini biliyorum. giysileri olsun battaniyeleri falan olsun hakikaten güzel ve kaliteli. şu anda indirimdeler de. bir de tabii ki mother care(her ay ortası indirim yapıyor) ve laura ashley'e bakacağım. şimdilik aklımda olan bunlar. ama şu senin demstock'a da bir bakarım. bu arada kayın validem nereden duyduysa havuzlu hanı duymuş. bana tutturdu oraya gidelim diye. biliyorum ki gideriz bana onca çeşit arasından tek bir işe yarar şey almaz. alsa alsa gider 2-3 tane en ucuz ve adi çul çaput var onu alır sonra da ben aldım diye kasılır. zaten geçen gidişimizde bir tane body almış onu çıkardı verdi. görsen artık pazardan 1 liraya falan mı alınmış artık bilmiyorum, polyester karışık, kazık gibi bir şey. boyasındanmıdır nedir tuhaf bir kimyasal kokusu da var. öyle giydirilcek bir şey falan değil.
şekerim anneler acemi olunca böyle oluyor:)))) neyin adı neymiş hep beraber ancak öğreniyoruz. kanguruyu dediğim gibi millet alıp alıp pek kullanmamış aklında olsun. bana söylenen zaten 3 aya kadar yasakmış. 3 aydan sonra da bebek ağırlaşıyor, onu takıp gezdirmeye kalkıştığında hemen sırtın ağrıyor, hiç kullanışlı değil dediler. en iyisi işte port bebemidir nedir o koltuk, çünkü ister elde ister pusetle kullanıyorsun, tak çıkar her yere gidiyorsun dediler. ha ben milletin yalancısıyım, kendim kullanmadım bilemem tabi. ama her halükarda oto koltuğu alınacağı için bu şekilde pusetle set almak bana mantıklı geliyor. hiç olmazsa 2 türlü de kullanırım diyorum. bir de ben asla bebek kucağımda yolculuk etmem. son derece güvenliksiz bir şey. oto koltuğu bize ilk günden lazım yani.
puset için de herkes sıkı sıkıya şöyle tembihledi 1-hafif olsun (kaldırıma çıkartırken olsun, eve geldiğinde olsun, ikide bir kaldırman gerekiyor, hele bir de sezeryanlı doğurduysan uzun süre ağır kaldırmamak lazım) 2-açılıp kapanma mekanizması kolay olsun(mümkünse kucağında bebek varken tek elle dahi bir iki hareketle açılıp kapansın) 3-tekerlekleri kolay manevra yapabiliyor olsun.(dar kaldırımlar ve rampası olmayan kaldırımlarla, çukurlu yükseltili yolları hesaba katarak)
dediğim gibi biz o kraft pusete bakmıştık, koltuğunun değişmesi, hem oto koltuğu hem bebek arabası kullanımı cazip gelmişti, ama bana epey ağır gelmişti. açılıp kapanması da biraz teferruatlı gibiydi. şimdi başka markalara bakıyorum. geçenlerde bugaboo marka bir tane çok beğendim. biraz pahalı ama düşünebilirim. zaten en son onu alacağım için çok da acelem yok. ikitelli chicco'ya gideceğin zaman haber ver. belki ben de gelmeyi düşünürüm. şimdi ben kendim gideyim desem kesin kaybolurum. oraları hiç bilmiyorum. bir ara kızıltoprak e-bebek mağazasına da bakalım. biliyorsun kuponlarımı da vardı. süresi martta bitecek.
valla o kadar takıntım yok getiren olursada giydiririm yani aman bu kötü yada ucuz diye giydirmemezlik yapmam. ha çok çok kötü olur naylonumsu olur onları giydirmem tabiki ama öyle ürünlerde zaten pek kalmadı artık. C&A alman markasıymış üzerimde bir hırkası varda bakatım dedim. bende türk malı diye hatırlıyordum. birde amerikalılara ayrıca gıcığım özellik gidipte onların malı seçmem:) port bebe sanırım bir grup setin adı öyle. hani elif bana por bebe diye bi link gönderdi bebeği içine yatırıyon el çantası gibi taşıyosun. bende onları pek sağlıklı bulmuyorum hani ipi falan kopar bebek düşer müşer neme lazım. bebek arabaları konusunda bende seni duyduklarını duydum bir elle bebeği tutarken diğeriyle arabayı açıp kapayabilmeslisim. natillustaki mother care çocuk 2 saat anlatmıştı arabaları aç kapa yaptı ama oa zman cins bile belli değildi hatta 5-6 haftalık ancaydı ohooo bu ne anlatıyor bu kadar deyip yakayı zor kurtardık başıma ağrı sokmuştu. e bebek palladiumda da var aklında olsun. libadiyede de asıl yerleri var sanırım. araştırmak gerek. ikitelliye gidersem h.sonu giderim bende yerini bilmiyorum tarifini alırım arkadaşımdan. gitmeden önce hafta ortası haber veririm.
havuzlu handa sanırım tekstil ağırlıklı birde şekerleme falan vardır mobilya varmı bilmiyorum ama sanmam mobilya anlamında olsa olsa beşik vardır.