Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
canım ben tekstil konusunda kararlıyım her şeyi iyi marka alcam. biliyorsun ucuz markasız şeyler için toksik boya var bebeğe zararlı falan diyorlar o yüzden hediye bile gelse hiç kullanmaya niyetim yok. bir de hep diyorum hepi topu bir tek çocuk yapcam varsın en iyisini giydireyim. c&a çok iyi bir marka. fiyatları da çok uygun. bildiğim kadarıyla amerikan markası da. zaten amerikada en ufak bir zarar tespit edilsin millet sürüyle dava açar o yüzden markaya ve kalitesine güvenim tam. benim de aklımda haftaya oraya bir uğramak var. ben şimdilik aldıklarımı oshkosh bgosh aldım. o da çok ünlü bir amerikan markası. başka başka mağazaları da varmış ama ben bir tek karşıda metrocitydekini biliyorum. giysileri olsun battaniyeleri falan olsun hakikaten güzel ve kaliteli. şu anda indirimdeler de. bir de tabii ki mother care(her ay ortası indirim yapıyor) ve laura ashley'e bakacağım. şimdilik aklımda olan bunlar. ama şu senin demstock'a da bir bakarım. bu arada kayın validem nereden duyduysa havuzlu hanı duymuş. bana tutturdu oraya gidelim diye. biliyorum ki gideriz bana onca çeşit arasından tek bir işe yarar şey almaz. alsa alsa gider 2-3 tane en ucuz ve adi çul çaput var onu alır sonra da ben aldım diye kasılır. zaten geçen gidişimizde bir tane body almış onu çıkardı verdi. görsen artık pazardan 1 liraya falan mı alınmış artık bilmiyorum, polyester karışık, kazık gibi bir şey. boyasındanmıdır nedir tuhaf bir kimyasal kokusu da var. öyle giydirilcek bir şey falan değil.

şekerim anneler acemi olunca böyle oluyor:)))) neyin adı neymiş hep beraber ancak öğreniyoruz. kanguruyu dediğim gibi millet alıp alıp pek kullanmamış aklında olsun. bana söylenen zaten 3 aya kadar yasakmış. 3 aydan sonra da bebek ağırlaşıyor, onu takıp gezdirmeye kalkıştığında hemen sırtın ağrıyor, hiç kullanışlı değil dediler. en iyisi işte port bebemidir nedir o koltuk, çünkü ister elde ister pusetle kullanıyorsun, tak çıkar her yere gidiyorsun dediler. ha ben milletin yalancısıyım, kendim kullanmadım bilemem tabi. ama her halükarda oto koltuğu alınacağı için bu şekilde pusetle set almak bana mantıklı geliyor. hiç olmazsa 2 türlü de kullanırım diyorum. bir de ben asla bebek kucağımda yolculuk etmem. son derece güvenliksiz bir şey. oto koltuğu bize ilk günden lazım yani.
puset için de herkes sıkı sıkıya şöyle tembihledi 1-hafif olsun (kaldırıma çıkartırken olsun, eve geldiğinde olsun, ikide bir kaldırman gerekiyor, hele bir de sezeryanlı doğurduysan uzun süre ağır kaldırmamak lazım) 2-açılıp kapanma mekanizması kolay olsun(mümkünse kucağında bebek varken tek elle dahi bir iki hareketle açılıp kapansın) 3-tekerlekleri kolay manevra yapabiliyor olsun.(dar kaldırımlar ve rampası olmayan kaldırımlarla, çukurlu yükseltili yolları hesaba katarak)
dediğim gibi biz o kraft pusete bakmıştık, koltuğunun değişmesi, hem oto koltuğu hem bebek arabası kullanımı cazip gelmişti, ama bana epey ağır gelmişti. açılıp kapanması da biraz teferruatlı gibiydi. şimdi başka markalara bakıyorum. geçenlerde bugaboo marka bir tane çok beğendim. biraz pahalı ama düşünebilirim. zaten en son onu alacağım için çok da acelem yok. ikitelli chicco'ya gideceğin zaman haber ver. belki ben de gelmeyi düşünürüm. şimdi ben kendim gideyim desem kesin kaybolurum. oraları hiç bilmiyorum. bir ara kızıltoprak e-bebek mağazasına da bakalım. biliyorsun kuponlarımı da vardı. süresi martta bitecek.

valla o kadar takıntım yok getiren olursada giydiririm yani aman bu kötü yada ucuz diye giydirmemezlik yapmam. ha çok çok kötü olur naylonumsu olur onları giydirmem tabiki ama öyle ürünlerde zaten pek kalmadı artık. C&A alman markasıymış üzerimde bir hırkası varda bakatım dedim. bende türk malı diye hatırlıyordum. birde amerikalılara ayrıca gıcığım özellik gidipte onların malı seçmem:) port bebe sanırım bir grup setin adı öyle. hani elif bana por bebe diye bi link gönderdi bebeği içine yatırıyon el çantası gibi taşıyosun. bende onları pek sağlıklı bulmuyorum hani ipi falan kopar bebek düşer müşer neme lazım. bebek arabaları konusunda bende seni duyduklarını duydum bir elle bebeği tutarken diğeriyle arabayı açıp kapayabilmeslisim. natillustaki mother care çocuk 2 saat anlatmıştı arabaları aç kapa yaptı ama oa zman cins bile belli değildi hatta 5-6 haftalık ancaydı ohooo bu ne anlatıyor bu kadar deyip yakayı zor kurtardık başıma ağrı sokmuştu. e bebek palladiumda da var aklında olsun. libadiyede de asıl yerleri var sanırım. araştırmak gerek. ikitelliye gidersem h.sonu giderim bende yerini bilmiyorum tarifini alırım arkadaşımdan. gitmeden önce hafta ortası haber veririm.

havuzlu handa sanırım tekstil ağırlıklı birde şekerleme falan vardır mobilya varmı bilmiyorum ama sanmam mobilya anlamında olsa olsa beşik vardır.

kızlar doktorum aradı 3 lünün sonucu çıkmış çok şükür sorun yokmuş. hani valla para falan veriyorum ama sorun olmadıkçada oh diyorum varsın para vereyim diyorum. çok şükür 2-li dede 3 lü dede sorun yoktu. inş. detaylı ultrasonda da kötü bişey çıkmaz. birde şu kanama olmasada yemede yanında yat olcak. artık her anıma şükrediyorum valla. sonuç iyi olsun bebiş zarar görmesinde varsın kanasın dursun.

kızlar doktorum aradı 3 lünün sonucu çıkmış çok şükür sorun yokmuş. hani valla para falan veriyorum ama sorun olmadıkçada oh diyorum varsın para vereyim diyorum. çok şükür 2-li dede 3 lü dede sorun yoktu. inş. detaylı ultrasonda da kötü bişey çıkmaz. birde şu kanama olmasada yemede yanında yat olcak. artık her anıma şükrediyorum valla. sonuç iyi olsun bebiş zarar görmesinde varsın kanasın dursun.

ohhhh, çok şükür. için rahat etsin artık. bak yarısı geride kaldı bile.

alışveriş konusunda baya bilgi alışverişi yapmışsınız :)) valla ben ne araba ne anakucağı düşünüyorum şimdilik. kardeşim kız olursa bendekileri alırsın dedi ama ben ihtiyaç duyacağımı sanmıyorum. bebeğimi kucağıma alıp taşıyacam :)))) doğumdan aylar sonra bakarımki gerçekten ihtiyac oluyor o zaman gidip alıveririz.

elifimede maşallah yanii, bak hepsini öğrenmiş valla, allah kısmet ederse çok iyi bir anne olacak. şu martı da çıkartalımda güzel habere hep beraber sevinelim :))

kızlar takvim nasıl duruyor :) bakında kaldırcam gene.

takvim güzel duruyo:)) tüm bilgileri altında.yavrum büyümüş biraz.. tühh tühhh maşallahhh. sen söylemesen farketmiyecem. ben çok bakar körüm yaa.. eşim çiçek almış sehpanın üstünde hiç farketmiyorum, yemek yedik falan.... eşim şöyle bir etrafına bak istersen dedi de ayyy görmemişim dedim :((

takvim güzel duruyo:)) tüm bilgileri altında.yavrum büyümüş biraz.. tühh tühhh maşallahhh. sen söylemesen farketmiyecem. ben çok bakar körüm yaa.. eşim çiçek almış sehpanın üstünde hiç farketmiyorum, yemek yedik falan.... eşim şöyle bir etrafına bak istersen dedi de ayyy görmemişim dedim :((

emin ol başkası yapsa bende görmezdim. takvim ne kadar doğru bilmiyorum ama verdiği bilgiler güzel. en azından bu haftada bebekte şunlar oluyor falan diyor. ama nedense sabit oalrak bırakasım yok :) millet pozitifi görünce takvim yapıyor.

valla o kadar takıntım yok getiren olursada giydiririm yani aman bu kötü yada ucuz diye giydirmemezlik yapmam. ha çok çok kötü olur naylonumsu olur onları giydirmem tabiki ama öyle ürünlerde zaten pek kalmadı artık. C&A alman markasıymış üzerimde bir hırkası varda bakatım dedim. bende türk malı diye hatırlıyordum. birde amerikalılara ayrıca gıcığım özellik gidipte onların malı seçmem:) port bebe sanırım bir grup setin adı öyle. hani elif bana por bebe diye bi link gönderdi bebeği içine yatırıyon el çantası gibi taşıyosun. bende onları pek sağlıklı bulmuyorum hani ipi falan kopar bebek düşer müşer neme lazım. bebek arabaları konusunda bende seni duyduklarını duydum bir elle bebeği tutarken diğeriyle arabayı açıp kapayabilmeslisim. natillustaki mother care çocuk 2 saat anlatmıştı arabaları aç kapa yaptı ama oa zman cins bile belli değildi hatta 5-6 haftalık ancaydı ohooo bu ne anlatıyor bu kadar deyip yakayı zor kurtardık başıma ağrı sokmuştu. e bebek palladiumda da var aklında olsun. libadiyede de asıl yerleri var sanırım. araştırmak gerek. ikitelliye gidersem h.sonu giderim bende yerini bilmiyorum tarifini alırım arkadaşımdan. gitmeden önce hafta ortası haber veririm.

havuzlu handa sanırım tekstil ağırlıklı birde şekerleme falan vardır mobilya varmı bilmiyorum ama sanmam mobilya anlamında olsa olsa beşik vardır.

duygucum 3lü test konsunda gözün aydın. c&a almanmış demek. bir ara cindy crawford adıyla bir koleksiyonları vardı, kadın amerikalı diye ben de amerikan markası diye düşünmüştüm. daha yeni hamileyken optimumdaki mağazalarına bakmıştım hakikaten çok cici şeyler vardı. yarın akşam annem geliyor. hsonu gidip tez elden bakarız. oradan da paladiumdaki e-bebek mağazasına geçeriz:))))

duygucum 3lü test konsunda gözün aydın. c&a almanmış demek. bir ara cindy crawford adıyla bir koleksiyonları vardı, kadın amerikalı diye ben de amerikan markası diye düşünmüştüm. daha yeni hamileyken optimumdaki mağazalarına bakmıştım hakikaten çok cici şeyler vardı. yarın akşam annem geliyor. hsonu gidip tez elden bakarız. oradan da paladiumdaki e-bebek mağazasına geçeriz:))))

sağol canım. valla üzerimdeki hırkada öyle yazıyor. belki farklı ürünleri varsa abd malı olanlarda olabilir. optimumdaki C&A nın sadece bebe mağazası. palladiumdaki hem bebek hem büyük. ama sen palladiuma git C&A ve e-bebeği ikisini aynı anda çıkar. bende bu akşam demstock kozyatağına gidicem yarın gördüklerimi anlatırım fiyatlar nasıl markalar nasıl. kalitelimi vs. bu arada senin ananın maşallahı var valla benim annem sözde ist. ama senin annenden az geliyor. seninki kadıköy üsküdar hattı gibi çalışıyor valla. maşallah diyim:)

sağol canım. valla üzerimdeki hırkada öyle yazıyor. belki farklı ürünleri varsa abd malı olanlarda olabilir. optimumdaki C&A nın sadece bebe mağazası. palladiumdaki hem bebek hem büyük. ama sen palladiuma git C&A ve e-bebeği ikisini aynı anda çıkar. bende bu akşam demstock kozyatağına gidicem yarın gördüklerimi anlatırım fiyatlar nasıl markalar nasıl. kalitelimi vs. bu arada senin ananın maşallahı var valla benim annem sözde ist. ama senin annenden az geliyor. seninki kadıköy üsküdar hattı gibi çalışıyor valla. maşallah diyim:)

eskiden ben muhakkak ayda 1 izmire gitmeye gayret ederdim. şimdi hamile kalınca annem aynı şekilde her ay gelmeye başladı. o da babamdan falan sıkılıyor herhalde. (babam yaşlandıkça anamın kaynanası gibi oldu, evde tır tır her şeye karışıyor:))) sanırım buraya gelip kafa dinliyor biraz. tabi bir de torun heyecanı var. hiç olmazsa hamileliğimde ara ara da olsa yanımda olmak istiyor.

canım galiba benim de yanlışım var. sanırım ana kucağı başka bir şey. benim bahsettiğim hani bebeği içine oturtup sabitlediğin koltuk gibi üstten saplı bir şey var ya işte o. biraz daha büyüğüne de portbebe mi ne deniyor sanırım. çoğu oto koltuğu olarak da kullanılıyor. sapından tutup çocuğu oradan oraya da götürebiliyorsun. hatta ben bebekken benim varmış, annem beni içine oturtup, evde iş yaparken falan yanına koyarmış. böylece hem yanında göz önünde oluyormuşum, hem de içinde kemerle sabitlendiğimden düştü şaştı korkusu olmadan iş yapabiliyormuş. biz fuarda bakmıştık kraftın öyle bir modeli vardı. normal puset yanına da o koltuk. pusetin oturulan yerini çıkartıyorsun, öteki zımbırtıyı takıyorsun, küçük bir bebek arabası oluyordu. mesela misafirliğe falan gittin, pusetin altını apartman girişinde falan bırakıp sadece üstünü çıkartıp taşıyabiliyorsun. aşağıda linkini verdim bak. chiccoda hatta 3 parçalıları var.
Kraft Twist RLX Travel Bebek Arabası / Kırmızı-Siyah - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com

Chicco Trio Enjoy Travel Sistem Bebek Arabası Garnet - e-bebek.com

chicco nun setini çok beğendim böyle bişey alabilirsin bence de benim dediğim port bebe sadece sepet gibi olanı içine çocuğu koyup taşıyosun sapları var falan setin adı değil port bebe :D

zaten aziz bebe. idil baby falan toplama markaları satan mağaza türü olduğundan fiyatlar ekstra pahalı. elim kadar şeyler 60-70 den aşağı değil oysa o markayı kendi yerinden alsan daha ucuza gelir. eminönün olayını şeker meker işi içinde gitmek gerek ee şeker için gidilceği zaman havuzlu handa illaki yapılmalı.benimde bildiğim duyduğum 1-2 şey var not edin sizlerde :) (hep siz bilcek değilsiniz ya) C&A mağazası bebek kıyafetinde çok uygun, chicconun ikitellide kendi yeri varmış her şeyi yarı fiyatına bulabiliyormuşsun arkadaşım tavsiye etti bunları. birde kozyatğında ve optimumun içinde demstock diye bir mağaza varmış oda toplama markalr satıyormuş ama outlet diye ucuzmuş epey namı var. ama ben daha gidip görmedim. dediğin gibi önce tesktil olmalı malum bebe çıplak durcak değil icabında diğer şeyler sonradan da alınır. bence önce tekstil ve bebe deterjanı lazım şampuan sabun falan:) oda hazırlamayı düşünmüyorum ha 1 ay sonra fikrim ne olur bilmiyorum mesela dünkü oda takımları en basiti 2500 tl di 3500-3750-4000 diye çıkıyordu fiyat. (gardrop,şifonyer ve büyüebilien karyolası var) bu sebepten ilk etapta 3000-4000 tl ona verceğime bir dünya iş hallederim seneye bu zmanlarada genişten oda hazırlanabilir diye düşünüyorum. ha eşime kalsa al desem alıyordu:) istiyosan alalalım yavaştan ödemeye başlayalım taksitleri diyor. ya birden aklıma geldide bzim bebekler allah eksik etmesin yinede ama ne masraflılar ya. yemin anamlar heralde 3 çocuğunu büyütüp okul masrafılarını bile bu paraya halletmişlerdir. şimdi yaz olcağı için klimada alcaz en az 2500 tl. bu bebeğin gelişi temiz 20 bine mal olur gibi. malum tedavi masraflarıda dahil.

bu arada sende adet olmuşsun hayırlısıyla başlada iyi sonuçlar al inşallah. sonrada bi sana diyelimki elif biz bunları aldık ama çok gereksizmiş sen sakın masraf etme:)

:DD ben de 5 aydan önce başlayamam ki zaten alışverişe siz küçülenleri hemen bana kargolarsınız nihahaha :DDD bu arada bebek deterjanı konusunda da bizim hep bildiğimiz sabun tozu ile yıkanırdı. hacı şakir in granüllü sabun tozları var bir de son zamanlarda marketlerde roxy mi ne öyle birşeyin bebek granüllü sabununu görüyorum. ama çok bilmiş bir arkadaşım bebesinin kıyafetlerini hiç onunla yıkamamış çekiyomuş kıyafetler hiç güzel yapmadığını söylemişti. e-bebek in mağazasında özel bir deterjan varmış. ama ben pek bişey farkedeceğini sanmıyorum neticede ilk yıkama sadece tekstil kokusu gitsin diye yapılıyor 30 derecede ve kısa programda yıkamak yeterli neticede yıkanıcak ütülenicek mum gibi dizilecek dolaba daha hiç giydirmeden yıkanmaktan helak olmasını istemeyiz. dalin in hem deterjanı hem de yumuşatıcısı vardı marketlerde bir ara araştırmıştım markası çok önemli mi bilmiyorum ama sabun tozu almazsan herhangi bir markanın rinso nun da var bebek için olan ürününü alıp kullanabilirsin. ilk 3 aydan sonra da ayrı yıkarsın yine onun kıyafetlerini kendi deterjanınızla daha az koyarak. zaten çok deterjan çok temiz oluyor demek değilmiş mümkün olduğunca az koyun yarım bu bardağı koyuyorum ben renklilere çok koyunca daha çok sanki kirleri pişiriyor ve deterjan kalıntıları kalıyor..

elifcim bu havuzlu hanı kaynanam kafaya takmış. illa hastaneden çıkış seti alalım oradan falan diyor. ama ben zaten öyle şeyleri tek tek aldım. ben hiç bilmiyorum bu havuzlu handa bebek mobilyası var mı? hani kadın taktı illa gidilecek bari öyle şeylere bakarım.

canım oda yok sanırım da süslü beşikler var istersen onu kaynanaya kaktırabilirsin ordan :D bir de alıcaksa da chicco dan aldırırsın madem markasız bişey almam ve giydirmem diyosun söyle de ona göre alsın sonra yoksa yine sinir yaparsın. sen de burda bize anlatıyon ama yüzüne çemkiremiyon azcık kaynananın içine atma söyle ki ona göre alsın.

o gönderdiğim linkteki şeyi sapları var ama ben de asla saplarıyla taşımam kopar falan dediğin gibi. ben sadece hastaneden çıkartırken koyulabilecek birşey diye düşünmüştüm onun için. ama sonayın dediği gibi yazın ddoğuracaksın bir battaniyeyle çocuğumu kucağımda çıkartırdım kimselere bırakmazdım :)

takvimi ben gelmeden kaldırmış yalnız duygu göremedim.

emin ol başkası yapsa bende görmezdim. takvim ne kadar doğru bilmiyorum ama verdiği bilgiler güzel. en azından bu haftada bebekte şunlar oluyor falan diyor. ama nedense sabit oalrak bırakasım yok :) millet pozitifi görünce takvim yapıyor.

altta yazılan bilgileri okumak güzel oluyor ama nedense benimde hiç hevesim yok :)

eskiden ben muhakkak ayda 1 izmire gitmeye gayret ederdim. şimdi hamile kalınca annem aynı şekilde her ay gelmeye başladı. o da babamdan falan sıkılıyor herhalde. (babam yaşlandıkça anamın kaynanası gibi oldu, evde tır tır her şeye karışıyor:))) sanırım buraya gelip kafa dinliyor biraz. tabi bir de torun heyecanı var. hiç olmazsa hamileliğimde ara ara da olsa yanımda olmak istiyor.

gözün aydın, annenin gelmesi sanada iyi gelir, annene de.. dediğin gibi babana bile iyi geliyor olabilir :)) 2 gün birbirlerinden uzak kalıp nefes alsınlar, özleşsinler :))

aynen öyleler benim babam çalışmayı çok seven biri emekli oldu yazın adam sıyırdı dip yaptı hatta depresyonda sanırım. günde 1 kere muahakkak arar beni:) evdede eli durmaz. annemle temizlik yapar sofra kurar kaldırır. bulaşık yıkar.makinaya diz diyorum. yok ben seviyorum hemde zaman geçer. kızları arar akşama ne pişireyim der. gidip alış veriş yapıp yemek yapar. günü geçirmeye çalışıyor. alışmış çalışmaya bünyesi durmuyor. annemde bunda şikayetçi bunun ne eli duuryor ne çenesi bıktım bu adamdan. babam arıyor napıyon diyorum napim bu ananla uğraşıyorum gel bunu götürde biraz kafam rahat etsin diyor :)) onu yapıyorum memnun olmuyor bunu yapıyorum memnun olmuyor diye oda annemi şikayet ediyor. ha rutinleri babam sabah kalkıp kahvaltıyı hazırlar sonra hatunu kaldırır. kahvaltıdan sonra yapılcaksa temizlik pazar falan yapılır yoksa annemi parka ya orman yürüyüşe götürür. sonrada bir birlerini şikayet ederler. yani babamın emkli olması işe yaramadı :)

:DD ben de 5 aydan önce başlayamam ki zaten alışverişe siz küçülenleri hemen bana kargolarsınız nihahaha :DDD bu arada bebek deterjanı konusunda da bizim hep bildiğimiz sabun tozu ile yıkanırdı. hacı şakir in granüllü sabun tozları var bir de son zamanlarda marketlerde roxy mi ne öyle birşeyin bebek granüllü sabununu görüyorum. ama çok bilmiş bir arkadaşım bebesinin kıyafetlerini hiç onunla yıkamamış çekiyomuş kıyafetler hiç güzel yapmadığını söylemişti. e-bebek in mağazasında özel bir deterjan varmış. ama ben pek bişey farkedeceğini sanmıyorum neticede ilk yıkama sadece tekstil kokusu gitsin diye yapılıyor 30 derecede ve kısa programda yıkamak yeterli neticede yıkanıcak ütülenicek mum gibi dizilecek dolaba daha hiç giydirmeden yıkanmaktan helak olmasını istemeyiz. dalin in hem deterjanı hem de yumuşatıcısı vardı marketlerde bir ara araştırmıştım markası çok önemli mi bilmiyorum ama sabun tozu almazsan herhangi bir markanın rinso nun da var bebek için olan ürününü alıp kullanabilirsin. ilk 3 aydan sonra da ayrı yıkarsın yine onun kıyafetlerini kendi deterjanınızla daha az koyarak. zaten çok deterjan çok temiz oluyor demek değilmiş mümkün olduğunca az koyun yarım bu bardağı koyuyorum ben renklilere çok koyunca daha çok sanki kirleri pişiriyor ve deterjan kalıntıları kalıyor..
takvimi ben gelmeden kaldırmış yalnız duygu göremedim.

evet granüllü sabunlar 1 kg hacışakir 14 TL :) gün katalogta gördüm. valla hani deterjan önemli bebeklere özel bişey alırım onu hacışakir veya dalin olur. e-bebeğede bakarım olmadı. birde ben şimdiden bez stogğu yapmak isityorum ama hani marka bebeğin popoya iyi gelir bilmiyorum. yani teyzem yıllar önce prima kullandı çocuğa pişik yapınca can bebe almıştı ve bişey olmayınca ondan devam etti. mesele o bezlerde çok pahalı hani yeni doğan alırsam kaç paket almalıyım hangi marka lamalıyım birde ind. alıyaım diyip stok yapcam bebeğe yaramıycak başka marka almak zorunda kalırsam diğerleri elimde patlarmış:) olmadı onuda ilaç gibi netten satarmışım :))))) alıştık nede olsa. yada sana veririm :) birde dediğin doğru çam. mak. bozuldu diye servis çaırmıştım. adam ne kadar deterjan koyuyonuz dedi bende koca bir fincanı gösterdim temizlemez diye bol koyuyorum dedim. adam açık szölü olduğunuz için ücret almıycam dedi garantisi bitmişti. kullanıcı hatası dedi çay bardağının yarısı kadar koyun dedi nee o temizlermiş dedim. çok deterjan koyduğum için sıkma yapmıyordu. şimdi elim durmasada birz daha gene fazla koyuyorum ve fazla detj. koyduğumda kıyafetlerde kalıyor tekrar durulama yaptırmak zorunda kalıyorum.

aynen öyleler benim babam çalışmayı çok seven biri emekli oldu yazın adam sıyırdı dip yaptı hatta depresyonda sanırım. günde 1 kere muahakkak arar beni:) evdede eli durmaz. annemle temizlik yapar sofra kurar kaldırır. bulaşık yıkar.makinaya diz diyorum. yok ben seviyorum hemde zaman geçer. kızları arar akşama ne pişireyim der. gidip alış veriş yapıp yemek yapar. günü geçirmeye çalışıyor. alışmış çalışmaya bünyesi durmuyor. annemde bunda şikayetçi bunun ne eli duuryor ne çenesi bıktım bu adamdan. babam arıyor napıyon diyorum napim bu ananla uğraşıyorum gel bunu götürde biraz kafam rahat etsin diyor :)) onu yapıyorum memnun olmuyor bunu yapıyorum memnun olmuyor diye oda annemi şikayet ediyor. ha rutinleri babam sabah kalkıp kahvaltıyı hazırlar sonra hatunu kaldırır. kahvaltıdan sonra yapılcaksa temizlik pazar falan yapılır yoksa annemi parka ya orman yürüyüşe götürür. sonrada bir birlerini şikayet ederler. yani babamın emkli olması işe yaramadı :)

aslında ne kadar güzel bir hayat.. ama insan birbirinden uzak oldumu kıymete biniyor galiba. her daim burnunun dibinde elinin altında bıktırıyor demekki :))

evet granüllü sabunlar 1 kg hacışakir 14 TL :) gün katalogta gördüm. valla hani deterjan önemli bebeklere özel bişey alırım onu hacışakir veya dalin olur. e-bebeğede bakarım olmadı. birde ben şimdiden bez stogğu yapmak isityorum ama hani marka bebeğin popoya iyi gelir bilmiyorum. yani teyzem yıllar önce prima kullandı çocuğa pişik yapınca can bebe almıştı ve bişey olmayınca ondan devam etti. mesele o bezlerde çok pahalı hani yeni doğan alırsam kaç paket almalıyım hangi marka lamalıyım birde ind. alıyaım diyip stok yapcam bebeğe yaramıycak başka marka almak zorunda kalırsam diğerleri elimde patlarmış:) olmadı onuda ilaç gibi netten satarmışım :))))) alıştık nede olsa. yada sana veririm :) birde dediğin doğru çam. mak. bozuldu diye servis çaırmıştım. adam ne kadar deterjan koyuyonuz dedi bende koca bir fincanı gösterdim temizlemez diye bol koyuyorum dedim. adam açık szölü olduğunuz için ücret almıycam dedi garantisi bitmişti. kullanıcı hatası dedi çay bardağının yarısı kadar koyun dedi nee o temizlermiş dedim. çok deterjan koyduğum için sıkma yapmıyordu. şimdi elim durmasada birz daha gene fazla koyuyorum ve fazla detj. koyduğumda kıyafetlerde kalıyor tekrar durulama yaptırmak zorunda kalıyorum.

ben hali hazırda hacı şakirin otomatik makinalar için granüllü sabununu kullanıyorum.sıvı deterjan kullansam da, deterjanların kimyasalları ara ara bize alerji yapıyor diye eşimin de kendimin de iç çamaşırlarını son 1 yıldır onla yıkıyorum. hakikaten memnunum, soldurmuyor da. sayesinde bütün kızarıklıklarımız alerjilerimiz geçti. (zaten bizim gibi 2 alerjili insanın çocuğunu da düşünemiyorum) bir arkadaşım bütün çocuk bezleri tamamen aynı, ama molfiks daha hesaplı demişti. ikide bir kampanyaları oluyormuş 1 fiyatına 2 paket falan alıyormuşsun.(hatta şu an sanırım şok'ta öyle bir kampanya var) onlar da pampers'la başlamış, ama zamanla ekonomiye kaçıp, molfiks almaya başlamışlar. sanırım ben dene yanıl yaparım. bir de yeni doğan bezi çok stok yapmayın çabucak büyüyor bir büyüğüne geçiliyor dediler hep. bebek günde 6 tane falan bez kullanıyormuş, ona göre hesap et bir miktar yenidoğan stok yap, gerisini 2 numara bez al istersen. yeni doğan sayı olarak yetmezse eksiğini yine alırsın. bir arkadaşım da hediye getirceklere "bez getirin" demişti:)))

Son düzenleme:
gözün aydın, annenin gelmesi sanada iyi gelir, annene de.. dediğin gibi babana bile iyi geliyor olabilir :)) 2 gün birbirlerinden uzak kalıp nefes alsınlar, özleşsinler :))

sağolasın canım. annem resmen arı gibidir. evinde hiç durmaz. kendine durduk yere iş çıkarır. bana gelince, benim ısrarımla dinleniyor iyi oluyor.bir de tabi kadın 40 senedir aynı rutinde, o rutinin dışına çıkmak iyi geliyor. babamla özleştiklerini sanmam. eskiden beri pek de sevgi dolu bir evlilikleri yoktur. bütün çocukluğum ve gençliğim onların kavgalarıyla geçti. sırf huzurum olsun diye onlardan ayrı eve bile çıktım. hatta evlendim hala kurtulamadım, ara ara abuk subuk çocuk gibi didişmelerini dinliyorum duruyorum. televizyon kumandası için bile küsüp 1-2 hafta konuşmadıkları oluyor. ama biraz ayrılık herkes için iyidir tabi.

sağolasın canım. annem resmen arı gibidir. evinde hiç durmaz. kendine durduk yere iş çıkarır. bana gelince, benim ısrarımla dinleniyor iyi oluyor.bir de tabi kadın 40 senedir aynı rutinde, o rutinin dışına çıkmak iyi geliyor. babamla özleştiklerini sanmam. eskiden beri pek de sevgi dolu bir evlilikleri yoktur. bütün çocukluğum ve gençliğim onların kavgalarıyla geçti. sırf huzurum olsun diye onlardan ayrı eve bile çıktım. hatta evlendim hala kurtulamadım, ara ara abuk subuk çocuk gibi didişmelerini dinliyorum duruyorum. televizyon kumandası için bile küsüp 1-2 hafta konuşmadıkları oluyor. ama biraz ayrılık herkes için iyidir tabi.

bende sadece bizimkiler öyle sanıyordum :) onca yıl birlikte olmakta zor be kardeşim. e tartışma vs olmayıncada hayatlarında renk olmuyordur :) benim annemde hep baban geziyor diyor. adam yürüyüş yapmayı seviyor. anneme hadi gidelim diyor, gitmiyor. e babamda gidince kızıyor. istiyorki her dakika yanında olsun. geçen yine dert yanıyordu. dedim 18 yaşındaki sevdalılar gibi adam yanından hiç ayrılmasın istiyorsun. adam 4 duvar arasında napsın, elleme gezsin, yada sende git dolaş :) yok yok insan yaşlandıkça değişiyor galiba.

bende sadece bizimkiler öyle sanıyordum :) onca yıl birlikte olmakta zor be kardeşim. e tartışma vs olmayıncada hayatlarında renk olmuyordur :) benim annemde hep baban geziyor diyor. adam yürüyüş yapmayı seviyor. anneme hadi gidelim diyor, gitmiyor. e babamda gidince kızıyor. istiyorki her dakika yanında olsun. geçen yine dert yanıyordu. dedim 18 yaşındaki sevdalılar gibi adam yanından hiç ayrılmasın istiyorsun. adam 4 duvar arasında napsın, elleme gezsin, yada sende git dolaş :) yok yok insan yaşlandıkça değişiyor galiba.

valla bizimkiler gençliklerinden böyleydiler. bence kesinlikle birbiriyle evlenmemesi gereken 2 insanken evlenmekle hata etmişler. hiç bir çocuk anne babası ayrılsın istemez, biz kardeşimle birlikte anne babamıza "ne olur boşanın" diye yalvarırdık. çünkü evimizde huzursuzluk gerginlik ve küslük hiç eksik olmazdı. o yüzden de evde olmayı hiç sevmezdik. ama el gün ne der korkusundan mı, yeni bir hayat kurmak zor geldiğinden mi bilmiyorum ayrılmadılar da. yıllar geçti kavgaları da iyice saçma sapan olmaya başladı. ancak 7 yaşındaki çocukların mevzu edeceği türden kavgalar edip edip küsüyorlar. televizyonda o onun dizisini seyrettirmiyormuş da(evde 3 televizyon var salondakini paylaşamıyorlar), annem sofraya gelmeden babam bütün salatayı yemiş de, annem de babamın sevdiği yemeği yapmamış da, babam kendine ayakkabı almış anneme de sen de bir şey alacakmıydın diye sormamış da.... bir de bunlar dünyanın en önemli mevzularıymış gibi bana anlatıp anlatıp "söyle şimdi ben haklı değilmiyim?" diye bana soruyorlar:))) dinlerken şişiyorum inan...

bence herkesin fikri başka ben hacı şakir in granüllü sabununun da çok güzel yıkayacağını düşünüyorum 40 da yıkamazsın o zaman yıpranır 30 da ve kısa programda yıkarsın zaten deterjan kalıntısı olmaması için az deterjanla yıkarsın. çay bardağı da az geldi gözüme yahu :) ben de yarım su bardağı kullanıyorum renklilere. beyazlara da 1 su bardağı. birazını önyıkama gözüne atıyorum geri kalanını da ana yıkama gözüne boca ediyorum.

bu arada kullandığım bir çok iyi marka yumuşatıcılardan sonra yumoş ve vernel gibi daha memnun kaldığım bir yumuşatıcı oldu. BİM in bulut marka konsatre yumuşatıcısı mükemmel özellikle pembe olanı. çok kalıcı kokusu var diğerleri gibi 1 kapak kullanıyorum. pahalı yumuşatıcıların yaptığı işin aynısını yapıyor bence. hatta matik deterjanından da çok memnun olanlar var ama ben o konuda persil den vazgeçemiyorum.
çok bez alma her bebeğin cilt yapısı farklıdır. prima pampers ile başlarsın duruma göre de değiştirirsin.

Back
X