Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
elifcan cumartesi Ca da bişeyler bulabildinmi? eşim işten erken çıkmıştı seni gezmeye götüreyim dedi viaporta götürdü ( heralde bacısını görmek isted bende ses çıkamadım ok dedim ama bacısının işi vardı gelemedi bizde evine gitmedik)
neyse bende gittim CA ya ama alabiceğim bişey yoktu. malum ilk doğum zmanlarındki giyimlerini aldıım için ileriye dönük 1 aş falan olanları almıorum. bu sebepten CA dan alabilceğim bişey yoktu. neyse bebe nevresim alcaktım dedim bir englis home gireyim bebe kısmı varmı. tesadüfen vardı. 1 bebe nevresimn takımı aldım 33,60 tl idi. normalde bilinmeyen bir testil markasının bebe nevresimleride 35-45 tl den aşlıyor. taç ınki 65 tl di bizim burdabi bir çeyiz mağazasında . birde ayıcıklı hello kityli falan bende o tür sevmiyorum almamıştım. englis homedeki böyle minik minik güllü beğendim 55 tl falandı ind. vardı 33 e aldım. ha başka beğendiğim olsay yedek alırdım ama hem çk çeşit yoktu almak adına beğnmedim deseni almak istemedim. olmadı burdaki english homelere bakarım.

aa öylemi dersin valla ben kendimi sürekli gördüğüm için ne durumdayım çözemiyorum. hani aşağıdamı yukardamı büyümüşmü anlamıyorum:)) ama bunlar foto biliyorsunuz fotolarda da biraz büyük çıkmış olabilir. çıplak bakınca hamile gibiyim. ama üstümde bişey olunca gazdan şişmiş bir karnım var gibi geliyor hala:))

evet elifcan net olarak görebilesiniz diye ter türlü çektim.sağdan soldan yukardan aşağıdan:))) sayenizde banada iyi oldu yoksa resim çekmek aklıma gelmiyor. 2 ay var ama ben 1 ay aldı diyorum hani haziranıda çıkardımmı olay tamam diyorum:))) arada rahimde bişeyler oluyor. hatta dün akşam sğ kısımda seyirme gibi ağrı oldu tırstım acep erkenmi gelce dedim. daha doktorada ayn 13 ünde gidicem hani ne durumdaym bilmiyorum:((( sıklaşsa bari kontroller bende rahatlasam.

elbiseli resimde çok hoş çıkmış göbüşün. haziran çıktım mı bişey kalmıyo geriye doğru. valla bana da fitili bıraktırdı dün sabah atmadım gece hap olarak içicem diye bütün gün sancım oldu sol kasığımda ondan mıdır bilmem iğne batıyor gibi bazen 1 kere oluyor bazen de 2-3 saniye aralıklarla ard arda oluyor. bazen yataktan kalkarken falan bir sancı giriyor aynı sol kasığıma iki büklüm oluyorum birden sonra geçiyor. daha şimdiden kasılma falan mı acaba bunlar? doktora da yürüyüş yapmamda bir sakınca var mı dedim hayır yok yapabilirsin dedi. hani riskli bişey olsa onu da demezdi 1 ay sonrasına da çağırmazdı. ama ben yine de korkuyorum. sen kasılmadır belki doktora söyle belki nst ye alır seni bu sefer de. sonra da 15 günde bir çağırır bence

elifcan cumartesi Ca da bişeyler bulabildinmi? eşim işten erken çıkmıştı seni gezmeye götüreyim dedi viaporta götürdü ( heralde bacısını görmek isted bende ses çıkamadım ok dedim ama bacısının işi vardı gelemedi bizde evine gitmedik)
neyse bende gittim CA ya ama alabiceğim bişey yoktu. malum ilk doğum zmanlarındki giyimlerini aldıım için ileriye dönük 1 aş falan olanları almıorum. bu sebepten CA dan alabilceğim bişey yoktu. neyse bebe nevresim alcaktım dedim bir englis home gireyim bebe kısmı varmı. tesadüfen vardı. 1 bebe nevresimn takımı aldım 33,60 tl idi. normalde bilinmeyen bir testil markasının bebe nevresimleride 35-45 tl den aşlıyor. taç ınki 65 tl di bizim burdabi bir çeyiz mağazasında . birde ayıcıklı hello kityli falan bende o tür sevmiyorum almamıştım. englis homedeki böyle minik minik güllü beğendim 55 tl falandı ind. vardı 33 e aldım. ha başka beğendiğim olsay yedek alırdım ama hem çk çeşit yoktu almak adına beğnmedim deseni almak istemedim. olmadı burdaki english homelere bakarım.

yok ya fazla gezemedim zaten seni aramasam bulamicaktık biz sol tarafı tavaf ettik bikere tam da öğlen sıcağındaydı o yüzden pilim öyle bitti. ama yine de herşeye göz attım. yani öyle hastane çıkışı gibi setler yoktu. ikili zıbınlr vardı ama seçilmiş gibiydi çok bişey yoktu. bi stand da 5 li pakette çıtçıtlı badiler gördüm alacaktım hatta eşim daha alma dedi 24.90 du uygun geldi 5 li diye. ama sonra da baktım arkasında üretim yeri çin halk cumhuriyeti yazıyordu. almadım bende :) bu ecnebi markaları nevin daha iyi biliyo gelince ona sorayım yine mothercare falan hangi ülkennindi? çin malı gibi geldi yani almadım ha belki kötü değildir ama eşim de alma deyince bıraktım.
e- bebek e girdim orda da çok giyim yoktu orda da badiler i beğendim 3 lü 19.90 du ama malları çok güzeldi ipek gibiydi.
bende bazen diyorum sonraları yatmam gerekirse eylül e bırakmadan alsam mı bir bir diyorum. daha da cinsiyeti belli değil herşeyi de krem beyaz yeşil sarı almak istemiyorum. çarşıya gidesim var da çok gezemem diye tırsıyorum. ama mağazalarda havuzlu han daki çeşitliliği ve bolluğu göremedim. CA da yeni doğandan çok yetişkin çocuk kıyafeti vardı sanki.
nevresim uygunmuş valla. ben de dün bebek odalarına baktım netten belis diye bir marka kuzenim de ondan almıştı çok sağlam diyor. sanırım bir ikili dolap bir de küçük karyola alırım.

Resimlere bayıldımmm:))) çok güzeller sağdan soldan her köşeden çekmişsin vallahi bravo baya var karnın duygucan daha da 2 ayın var daha şişer yani biraz aşağıda duruyor ama çok da değil bence.
Nevinle sonaydan da bekliyoruz :)))

kızlar yazdıklarınızı ancak okuyabildim. 3 gün olmayınca yetişemiyorum valla. 3 gün iyi geldi, azcık dinlendim. kardeşim gelip 1 gece bizde kaldı. altını değiştir öğren diyor ama benim midem tutmuyor :( eşim bizim bebeği nasıl yapacan diye soruyor. mecbur kalınca yaparım diyorum. hem kusunca panik oluyorum. hakikaten çok stresli olcam galiba :)

duygucum resimlere baktım, çoook beğendim :)) göbişin benimki gibi aşağıda duruyor. benimkinden biraz, çok az büyük gibi geldi ama 1 ay fark var gibide durmuyor. ya arkadaşım yine bağlantı kablosunu getirmemiş :( yarın ve öteki gün eğitimdeyim yollayamam. inşallah perşembe getirirde yollarım bende. zaten göbeğimi seninki gibi yakından çekmedi o gün öylede çektireyim :)

kızlar yazdıklarınızı ancak okuyabildim. 3 gün olmayınca yetişemiyorum valla. 3 gün iyi geldi, azcık dinlendim. kardeşim gelip 1 gece bizde kaldı. altını değiştir öğren diyor ama benim midem tutmuyor :( eşim bizim bebeği nasıl yapacan diye soruyor. mecbur kalınca yaparım diyorum. hem kusunca panik oluyorum. hakikaten çok stresli olcam galiba :)

duygucum resimlere baktım, çoook beğendim :)) göbişin benimki gibi aşağıda duruyor. benimkinden biraz, çok az büyük gibi geldi ama 1 ay fark var gibide durmuyor. ya arkadaşım yine bağlantı kablosunu getirmemiş :( yarın ve öteki gün eğitimdeyim yollayamam. inşallah perşembe getirirde yollarım bende. zaten göbeğimi seninki gibi yakından çekmedi o gün öylede çektireyim :)

hoşgeldin sonaycan. benimde kusmuk ve bebek kakasını midem kaldırmıyor. hattaeşime o işi sen yap dedim. ama kendi çcuğumuz olunca yaparızz. hatta eşim yaparım ama sen temizlemeyi bırak b.kunu bile yersn onun diyor:)) ben bilerek sırf net göresiniz diye çekimleri öyle yaptım. dediğim gibi fotoda gene büyük çıkıyor. aman aman büyük değl.

hoşgeldin sonaycan. benimde kusmuk ve bebek kakasını midem kaldırmıyor. hattaeşime o işi sen yap dedim. ama kendi çcuğumuz olunca yaparızz. hatta eşim yaparım ama sen temizlemeyi bırak b.kunu bile yersn onun diyor:)) ben bilerek sırf net göresiniz diye çekimleri öyle yaptım. dediğim gibi fotoda gene büyük çıkıyor. aman aman büyük değl.

eşin çok doğru söylüyor temizlemeyi bırak b.unu bile yeriz :))) fotoda bile büyük değilki, şurda en fazla 1,5 ayın kaldı. aslında cok büyük olması insanı çok kısıtlıyor. ben şimdiden özellikle geceleri yattığım yerden dönemiyorum, nefes nefese kalıyorum. eşim diyor bir yerlerden ip bağlayalımda onlardan tutup kalk :)

bu arada hafta sonu küçük bir beşik gördüm çok sevimliydi. 8/10 aylık olana kadar sığar sanırım. istersem alıp salona, istersem yatak odasına taşıyabilirim, hafif bişey. 144 tl. nakit 110 tl. renkleri hoşuma gitmedi. koyu mavi, turuncu, mor,pembe vardı. ben krem istiyorum. hadi o yok bari mavi olan ucuk mavi olsaydı... neyse eşimde görsün öyle karar verelim diyip çıktım. eşimde beğenirse artık renk falan dinlemeden alacam.

hoşgeldin sonaycan insan kendi canından kanından olunca b..ko salyası sümüğü herşeyi hoşgörünür. temizlersiniz merak etme.
sen progestanı içmeye başladınmı sonay? doktor benden de fitili kesti gece yatmada hap olarak ağızdan alıyorum. uyku yapıyor biliyorum kütük gibi uyumuşum. hatta gündüz de 1 de ve 4 de kestirdim 1 er saat. anneme geldim zaten iş güç yaptırmıyor yemek hazır geliyor tam ye iç yat modundayım.

elifcim bence cinsiyetini öğrenmeden alış veriş etme. öğrendiğinde yavaş yavaş edersin. artık hemen hemen tüm büyük markalar maalesef ağırlıklı olarak çinde üretim tapıyor. ama bu demek değil ki onların malları da kötü. sonuçta adı sanı belli bir markanın ürünü olduğu için belli kalite standartlarında üretim yapılıyor. asıl tehlikeli olanlar çinden ithal olup hiç adı sanı belli olmayanlar. geçende sanayi bakanlığı öyle bir araştırma yapmıştı mesela. ithal edilen bebek ürünlerden numune almışlar. bazılarının boyasında şimdi ismini unuttuğum zehirli bir madde çıkmış. bu ürünlere toplatma kararı alınmış.
e-bebek mağazasında evet sayıca az da olsa güzel şeyler var ama orası çok pahalı satıyor. dikkat ettim o ürünlerin çoğu havuzlu handa da var. sonra handan alırsın. ya da biraz daha vakit geçip indirime girmelerini bekle. mesela ben chicconun bir kaç giyim ürününü kış indiriminde %50 indirimli almıştım, sen de yaz indiriminden alırsın.
mothercare'e gelince ben şu ana kadar oradan hiç bir şey alamadım. ne zaman gidip baksam hiç bir şeyi beğenmeyip dönüyorum. sattığı şeyler son derece ortalama kalitede olduğu halde dışarıya göre oldukça pahalı. hatta en son oradan banyo havlusu alayım dedim, bir pakette 3 tane indirimli ürünler koymuşlar. ama hem renkleri güzel değildi hem de incecikti. hani havlu dediğin su çekmesi açısından biraz tok olacak. ne o öyle elek gibilerdi. üstüne de insan bir nakış falan koyar, dümdüz yapmışlar. bence bu kadar ünlenmesinin tek sebebi, orayı burayı gezmeye vakti olmayan, çalışan annelere tüm ürünleri toptan sunması. ama yine de oranın da indirimleri takip edilip ara ara bir kaç parça bir şey alınabilir. mesela c&a'nın da indirimini takip edip organik zıbınlarından falan alabilirsin.
ben kendim biraz pahalı ama gap'ın ürünlerini çok beğeniyorum. zaten eşimle kendimize de oradan çok alış veriş ederiz. ne alsak katiyen yıka yıka aşınmıyor, solmuyor. sık sık da 3 al 2 öde falan gibi kampanyalar yapıyor. 1 aya da %50 indirime başlar. yani indimi de tam iniyor. oraya da arada bak derim.
bu arada amerikada yaşayan tüm arkadaşlarımı tembihledim. aman gelmeden 2 hafta önce falan bana haber verin, kendime ve arkadaşıma bebek çantası alcam dedim. temmuz ya da ağustosta muhakkak bir gelen olur. o konunun da üzerindeyim merak etme.

günaydın kızçeler nerdesiniz yahu yine hepiniz arazi oldunuz. nevin yine yok piyasada bir görünüp bir kayboldu :) sonay sanırım 2 gün eğitimde o da yok. duygucan da girmiyor pek herkesin işi gücü var heralde bir ben aylağım :)
annemdeyim biliyosunuz insan gezemeyincede çok sıkılıyor. dün hep evdeydim progestandan mıdır bilmem zaten geceleri kütük gibi uyumaya başladım wc ye bile uyanamıyorum. gündüz de hep uyudum akşamüzeri de çıktık biraz market dolaştık inanın gücüm kalmadı insan miskinliğe çok çabuk alışıyor. ateş basıyor hala beni kızlar ya normalmidir yani habire bir fenalık geliyor içme midem bulanıyor falan. hayır kan değerlerim de iyi hani hamileler 3 aydan sonra düzelir enerjik olurdu ? hiç enerjik değilim çabuk yoruluyorum dün de az kalsın ayağıma kramp girecekti esnettim gerdim falan geçti. benim bir ara çok yoğun çalışıyordum bekarken uykusuzluktan falan çok girerdi ayağıma kramp. inşallah hamilelikte olmaz.

bu arada cumartesi bebek görmeye gittik demiştim ya 3.5 aylık bebiş kız da açılmamış kalsiyum ve magnezyum sandozları varmış bana verdi son zamanlarda ben bunları kullandım belki sana da verir doktorun dedi ben de aldım. ben henüz multivitamine bile geçememişken bunları verirmi bilmem de merak ettim size verdi mi doktor yada folik asitten sonra hangi vitamine geçmiştiniz onun içinde mi var kalsiyum ve magnezyum?

bebeğe bir hamak almışlar bildiğiniz çingene beşiğinin modern versiyonu maşallah 3 saat uyudu yanımıza koyduk bir de ip bağlamışlar:) kucakçı o da ama hamak harika valla çocuk mis gbi uyudu. tavsiye ederim size de.

günaydın kızçeler nerdesiniz yahu yine hepiniz arazi oldunuz. nevin yine yok piyasada bir görünüp bir kayboldu :) sonay sanırım 2 gün eğitimde o da yok. duygucan da girmiyor pek herkesin işi gücü var heralde bir ben aylağım :)
annemdeyim biliyosunuz insan gezemeyincede çok sıkılıyor. dün hep evdeydim progestandan mıdır bilmem zaten geceleri kütük gibi uyumaya başladım wc ye bile uyanamıyorum. gündüz de hep uyudum akşamüzeri de çıktık biraz market dolaştık inanın gücüm kalmadı insan miskinliğe çok çabuk alışıyor. ateş basıyor hala beni kızlar ya normalmidir yani habire bir fenalık geliyor içme midem bulanıyor falan. hayır kan değerlerim de iyi hani hamileler 3 aydan sonra düzelir enerjik olurdu ? hiç enerjik değilim çabuk yoruluyorum dün de az kalsın ayağıma kramp girecekti esnettim gerdim falan geçti. benim bir ara çok yoğun çalışıyordum bekarken uykusuzluktan falan çok girerdi ayağıma kramp. inşallah hamilelikte olmaz.

bu arada cumartesi bebek görmeye gittik demiştim ya 3.5 aylık bebiş kız da açılmamış kalsiyum ve magnezyum sandozları varmış bana verdi son zamanlarda ben bunları kullandım belki sana da verir doktorun dedi ben de aldım. ben henüz multivitamine bile geçememişken bunları verirmi bilmem de merak ettim size verdi mi doktor yada folik asitten sonra hangi vitamine geçmiştiniz onun içinde mi var kalsiyum ve magnezyum?

bebeğe bir hamak almışlar bildiğiniz çingene beşiğinin modern versiyonu maşallah 3 saat uyudu yanımıza koyduk bir de ip bağlamışlar:) kucakçı o da ama hamak harika valla çocuk mis gbi uyudu. tavsiye ederim size de.

bende buralardayım bacım ama kimsecikler olmayınca girip kendi kendime konuşmayım dedim:))) evet insan evde olunca cidden miskinleşiyor. mesela kaç gündür yatak odama süpürge açıcam hala açıcam artık bugün bir bismillah deyip açarım heralde:) hani neredeyse yemek falanda yapmıycam o derece. havalar bu ara serin aslında eminönüne gitmek için iyi bir fırsat ama ortalık karışık diyede gitmek istemeiyorum. haftaya herşey durulur ama hava sıcak olur kesin :((( bahsettiğin o hamak türü olanların beşiğide var.

elifcim bence cinsiyetini öğrenmeden alış veriş etme. öğrendiğinde yavaş yavaş edersin. artık hemen hemen tüm büyük markalar maalesef ağırlıklı olarak çinde üretim tapıyor. ama bu demek değil ki onların malları da kötü. sonuçta adı sanı belli bir markanın ürünü olduğu için belli kalite standartlarında üretim yapılıyor. asıl tehlikeli olanlar çinden ithal olup hiç adı sanı belli olmayanlar. geçende sanayi bakanlığı öyle bir araştırma yapmıştı mesela. ithal edilen bebek ürünlerden numune almışlar. bazılarının boyasında şimdi ismini unuttuğum zehirli bir madde çıkmış. bu ürünlere toplatma kararı alınmış.
e-bebek mağazasında evet sayıca az da olsa güzel şeyler var ama orası çok pahalı satıyor. dikkat ettim o ürünlerin çoğu havuzlu handa da var. sonra handan alırsın. ya da biraz daha vakit geçip indirime girmelerini bekle. mesela ben chicconun bir kaç giyim ürününü kış indiriminde %50 indirimli almıştım, sen de yaz indiriminden alırsın.
mothercare'e gelince ben şu ana kadar oradan hiç bir şey alamadım. ne zaman gidip baksam hiç bir şeyi beğenmeyip dönüyorum. sattığı şeyler son derece ortalama kalitede olduğu halde dışarıya göre oldukça pahalı. hatta en son oradan banyo havlusu alayım dedim, bir pakette 3 tane indirimli ürünler koymuşlar. ama hem renkleri güzel değildi hem de incecikti. hani havlu dediğin su çekmesi açısından biraz tok olacak. ne o öyle elek gibilerdi. üstüne de insan bir nakış falan koyar, dümdüz yapmışlar. bence bu kadar ünlenmesinin tek sebebi, orayı burayı gezmeye vakti olmayan, çalışan annelere tüm ürünleri toptan sunması. ama yine de oranın da indirimleri takip edilip ara ara bir kaç parça bir şey alınabilir. mesela c&a'nın da indirimini takip edip organik zıbınlarından falan alabilirsin.
ben kendim biraz pahalı ama gap'ın ürünlerini çok beğeniyorum. zaten eşimle kendimize de oradan çok alış veriş ederiz. ne alsak katiyen yıka yıka aşınmıyor, solmuyor. sık sık da 3 al 2 öde falan gibi kampanyalar yapıyor. 1 aya da %50 indirime başlar. yani indimi de tam iniyor. oraya da arada bak derim.
bu arada amerikada yaşayan tüm arkadaşlarımı tembihledim. aman gelmeden 2 hafta önce falan bana haber verin, kendime ve arkadaşıma bebek çantası alcam dedim. temmuz ya da ağustosta muhakkak bir gelen olur. o konunun da üzerindeyim merak etme.

günaydın nevincim tam ben de sizi anıyordum ki bir de baktım online olmuşsunuz. sıkıntıdan patlıyorum anam iş de yaptırmıyor e gezmeye de tırsıyorum. gezsem de alışveriş yapamadıktan sonra ne anlamı var öyle değil mi :)
aslında CA daki badileri beğendim açıp kumaşlarına baktım %100 pamuktu ama işte çin yazısını görünce bir size sorayım dedim. ben öyle mohtercare falan gezemem bana yakında da yok sanırım mağazası. anca viaport de CA ve chicco ya bakarım ama ben ağırlıklı olarak havuzlu han dan almayı düşünüyorum. daha başlamam alışverişe en azından dediğin gibi cinsiyeti belli olsun şöyle bir 19-20 haftalık olsun ondan sonra.
gap ın nerelerde mağazası var bilmiyorum hangi avm lerde var sen söyle de aklımda bulunsun yolumuz düşerse şurda gap var gidip bakalım derim eşime :)

bu arada dün hamile kilodu alacaktım sordum da şahinler in vardı 6 tl krem alıcaktım o da kirli beyazdı yani ten rengi değildi. bir de duygu nbb nin 4 tl ye aldım demişti ban da pahalı geldi almadım üstelik şimdi önümüz yaz öyle bana 1-2 don yetmez en az 6 tane almak lazım. şuanki çamaşırlarım göbeğimin altında kalıyor tam kasığımda hafiften kaşındırıyor ama sanırım 1 ay daha idare ederim.

bir de siz cidden her gün yağlanıyomusunuz ? yani bana zor geliyor daha erken deyip duruyorum ama kasıklarım kaşınıyor bazen. ben de acı badem sütü kullanmayı düşünüyorum. sansozları veren arkadaşım da bir marka önerdi ama insanın etiyle de alakalı ona iyi gelen bana gelmeyebilir.

bende buralardayım bacım ama kimsecikler olmayınca girip kendi kendime konuşmayım dedim:))) evet insan evde olunca cidden miskinleşiyor. mesela kaç gündür yatak odama süpürge açıcam hala açıcam artık bugün bir bismillah deyip açarım heralde:) hani neredeyse yemek falanda yapmıycam o derece. havalar bu ara serin aslında eminönüne gitmek için iyi bir fırsat ama ortalık karışık diyede gitmek istemeiyorum. haftaya herşey durulur ama hava sıcak olur kesin :((( bahsettiğin o hamak türü olanların beşiğide var.

evet var benim bahsettiğim baya yere yakın hamak beşiklerini de gördüm. valla ben serdim iyice kendimi annem de götüremem ben seni eminönüne diyor bişey olursa sonra naparız diyor. beni de işkillendiriyor. bir de bu rahim uzunluğu olayı düşündürüyor beni o yüzden çok yol yürümeyi falan istemiyorum gücüm hemen bitiyor. beyazıd dan ineriz biz hep çarşıya dediğin gibi ortalık da karışık bir de biber gazına maruz kalmak var. dün akşam bile esenler ilçe emniyet in önünden geçtik hazırlanmışlardı takviye kuvvet olarak kimbilir nerelere gidecekler. ayrıca cinsiyet de belli değil alışveriş edemem. anca hamile kilodu alırım. nevoya da söyledim 6 tl ye buldum dün bir çamaşırcıda şahinler marka kız size M beden olur dedi ama bana pahalı geldi almadım. biraz daha idare ederim iyice göbek üstü onlarda ateş de basıyor sıkıntıya da gelemiyorum napıcaz bilmem :)

ya aslında yapmam gereken birşey var ama gidemiyorum ki çarşıya. içime dert oldu. bir arkadaşım bana bir tesbih vermişti 99 tane ayetel kürsi okuyup dileğini dile ve evinin kıbleye bakan biryerine as dedi. dileğin olunca da sen 40 tane alıyorsun ve sevabına aynı şekilde dağıtıyorsun. ben de yapmıştım ve hamile kalmayı dilemiştim tabiki. şimdi hala asılı duruyor. alıp sevabına dağıtmak lazım. hacı malzemeleri satan biryerden almak lazım gidemiyorum da. annem ben hallederim dedi olmazsa o halleder de dağıtırım içim de kalmaz. doğurana kadar dağıtmak lazım :)

bu arada dün hamile kilodu alacaktım sordum da şahinler in vardı 6 tl krem alıcaktım o da kirli beyazdı yani ten rengi değildi. bir de duygu nbb nin 4 tl ye aldım demişti ban da pahalı geldi almadım üstelik şimdi önümüz yaz öyle bana 1-2 don yetmez en az 6 tane almak lazım. şuanki çamaşırlarım göbeğimin altında kalıyor tam kasığımda hafiften kaşındırıyor ama sanırım 1 ay daha idare ederim.

bir de siz cidden her gün yağlanıyomusunuz ? yani bana zor geliyor daha erken deyip duruyorum ama kasıklarım kaşınıyor bazen. ben de acı badem sütü kullanmayı düşünüyorum. sansozları veren arkadaşım da bir marka önerdi ama insanın etiyle de alakalı ona iyi gelen bana gelmeyebilir.

elifcim aradığın bir mağazayı sana yakın olan bir avm nin web sitesine gir orada mağazalar bölümü oluyor bakarsın istediğin mağaza varmı yokmu.
NBB 4 liraydı sonradan kaç yere sordum 4,90 tl olmuş. bencede 6 adet ancak işini görür. ben başta 2 aldım sonra 2 daha aldım. en son 2 adet daha adım onuda hastane çantama koydum kullanmadım. sen ağustos sonu alışverişini yap. zaten liste yapar eline alırsın o listeyle gider 1 günde alırsın. ben mother care den badiler falan aldım. genelde indirimli aldım ama indirimi bile pahalı yani. mesele tulumlar 50 tl ye falan almıştım şu astronot tulumu. sözde indirimli haliydi.

yağlanma olayını ben yapıyorum bazen her gün üst üste bazen arada yapmıyorum. acıbademi ullanıyorum. birde johnson ın yağı vardı onu kllanıyorum. bu arada göbeğimde tüylenme oldu artık acıbademmi yaptı. yoksa hormonelmi bilmiyorum ama bir tüylenme var. eskiden hiç kıl tüy yoktu göbüşümde şimdi var. ha gene öyle ço yğun bir bıl değl ama eskiye nazaran var. ya hormonel yada acıbademden diyorum...

elifcim aradığın bir mağazayı sana yakın olan bir avm nin web sitesine gir orada mağazalar bölümü oluyor bakarsın istediğin mağaza varmı yokmu.
NBB 4 liraydı sonradan kaç yere sordum 4,90 tl olmuş. bencede 6 adet ancak işini görür. ben başta 2 aldım sonra 2 daha aldım. en son 2 adet daha adım onuda hastane çantama koydum kullanmadım. sen ağustos sonu alışverişini yap. zaten liste yapar eline alırsın o listeyle gider 1 günde alırsın. ben mother care den badiler falan aldım. genelde indirimli aldım ama indirimi bile pahalı yani. mesele tulumlar 50 tl ye falan almıştım şu astronot tulumu. sözde indirimli haliydi.

yağlanma olayını ben yapıyorum bazen her gün üst üste bazen arada yapmıyorum. acıbademi ullanıyorum. birde johnson ın yağı vardı onu kllanıyorum. bu arada göbeğimde tüylenme oldu artık acıbademmi yaptı. yoksa hormonelmi bilmiyorum ama bir tüylenme var. eskiden hiç kıl tüy yoktu göbüşümde şimdi var. ha gene öyle ço yğun bir bıl değl ama eskiye nazaran var. ya hormonel yada acıbademden diyorum...

acıbadem sütünü arkadaşıma doktoru tüylenme yapmaz demiş. yağı yapar demiş hatta o yüzden sütünü kullan demiş. diğer yağ yapmış olabilir ama genel anlamda hiçbişey kullanmasan da kullanma olabilir hamilelikte sonradan dökülüyomuş onlar. ben de dikkat ediyorum tedavi görürkende sanki azcık tüy oldu tek tük renkleri koyulaştı ama normal yani dediğin gibi aman aman yok.
valla badem sütü de yanımda ama ben daha başlamadım heralde şöyle bir 4. aydan sonra karnım şişmeye başlayınca o zaman başlarım. hamile kilodu çantana koymakla iyi yapmışsın çünkü sezeryandan sonra normal külot giyemiyormuşsun dikişler acıyormuş sen bir süre daha kullanırsın onları doğumdan sonra.
astronot tulumunu sen 50 tl ye iyi aldın ya. ama bir tuluma 25 tl den fazlası pahalı. ben çok gezemem dediğim gibi ramazan falan geçsin bayram çıksın sonra başlarım havuzlu hana giderim bir bir alırım. benim hoşuma gitmişti orası herşey birarada tüm bebek mağazları var kesene göre alırsın bebek küveti bile vardı beşikler süsler biliyosun işte ordan alırım ihtiyaçları. haftasonu eşimle de gideriz. ben annemdeyken de giderim. gidip külot alsam iyi olurdu orada da uygundur ama gözüm almıyor bir de bişey olursa ben biraz daha yarıyı geçene kadar sabredeyim. hem zaten daha idare ediyorum donlarımla :)

ben her gün düzenli bio oil adlı bir ürünle yağlanıyorum. hatta sabahtan yağlanıp bir de akşam watsons'ın koyu tereyağ gibi (zaten ismi de body butter) kıvamlı nemlendirici bir kremi var onu sürüyorum. mango kokulu falan bir şey, tam yatarken öyle güzel kokulu kokulu pek hoşuma gidiyor. eğer bunları sürmezsem cildim gerilip kuruyor kaşınmaya başlıyorum zaten. yani belli ki biraz kaşısam hemen çatlayacak. ama benim cildim zaten aşırı kurudur yani bu biraz da bana has bir durum. hamile değilken de sabah akşam dove'un extra nemlendirici özellikli vücut losyonunu sürerdim, 1 saat sonra cildim yine kupkuru olurdu. hamile kalınca mecburen iyice yoğun şeyler kullanmaya başladım. acıbadem sütü de o yüzden bana biraz hafif kalır gibi geliyor. çünkü şu an sürdüğüm vıcık vıcık yağlar kremler bile 20 dakikada cildimde kalmıyor.
bende extra bir tüylenme olmadı ama karnımda o doğum çizgisimidir nedir o çıktı. böyle yukarıdan aşağıya pas lekesi gibi bir renkte iniyor. doğurunca kayboluyormuş.
duygucum astronot tuluma 50 lira bence normal hatta az bile vermişin. biliyorsun çocuk kıyafetleri el kadar olsa da büyüklerle aynı fiyat. kendimize nasıl 50 liraya doğru dürüst kışlık bir mont bulmak imkansız gibi bir şeyse bebeğe de öyle. yani bence seninki gayet düşeş olmuş.
bu arada bugün bbc'nin internet sitesini okurken yurtdışında çok güzel bir uygulamayı okudum. finlandiyada hamileleri doktora gitmeye teşvik için bir uygulama varmış. eğer hamileysen ve 4. aydan önce devlete doktora gidip kaydolursan, devlet sana çocuk doğduğunda bebek eşyalarıyla dolu kocaman bir koli veriyormuş. ve bunu maddi durum gözetmeksizin fakir zengin herkese veriyorlarmış. ha ben koliyi istemiyorum dersen 140 euro para veriliyormuş ama herkes içeriği çok çok daha fazla değerde olduğu için koliyi tercih ediyormuş. kolinin içeriğinde çeşit çeşit yazlık kışlık giysiler, kundak bezi, uyku tulumu, anne için göğüs pedi, bebek nevresimi, battaniyesi hatta küçük bir şilte bile varmış. böylece maddi durumu olmayıp da beşik alamayan kişiler, bu şilteyi kolinin içine koyup bebeğin ilk yatağı olarak kullanıyormuş. paket içeriğini gösteren bir resmi de aşağıya koydum. bu uygulama 1938 yılından beri devam ediyormuş. önceleri hali vakti olmayan insanlara uygulanmaya başlanmış. 1949dan itibaren herkese verilmeye başlanmış. ve bu sayede insanlar kendi istekleriyle daha fazla doktora gittiğinden bebek ölümleri aşırı düşmüş. bunu okuyunca bizim devletin yer yer tacize dönüşen hamileleri kayıt altına almaya çalışması ve sağlık ocaklarına gitmeye teşvik etmesi geldi aklıma. yani hani bu ülke gelişmiş falan değil, gayet hala 3. dünya ülkesiyiz deyince millet kızıyor ama görün işte.
(not: finlandiyaki uygulama belki ekstrem bir örnek ama, mesela amerikada da şu uygulama var; gidip hangi hastanede doğurursan doğur, hastaneden çıkarken sana bebeğin yaklaşık 2 haftalık bezini, sütün yoksa mamasını veriyorlar. ayrıca sağlık sigortanı ödeyecek durumun yoksa, anne ve çocuğu hemen özel bir sigorta kapsamına alıyorlar. doğum ve çocuğun sağlık masraflarını o sigortayla devlet karşılıyor. senin eline de bir takım kuponlar verip, belli merkezleri adres gösteriyorlar. o merkezlerden yakınındaki bir tanesine sonradan gidip yine bez, mama, kendin için süt, yiyecek gibi şeyleri ücretsiz alabiliyorsun.
bizdeki durumsa: iptal olan aşılamamda ilaçlarımı alırken eczaneye bir adam gelmişti. karısı zk'de erken doğum yapmış ve zk git premetüre bebekler için özel bir mama var ondan al gel demiş. mama 93 liraydı ve tabii ki sgk kapsamında değildi. adamın cebinde mamayı alacak para olmadığı için orada hüngür hüngür ağladığını gördük eşimle. kendi halimize şükredip, 1 kutu mamayı hayrına aldık ama tabi 1 kutu mama nedir ki, sonradan adamcağıza ve bebeğine ne oldu diye hiç aklımızdan çıkmadı. yani 3 çocuk, 5 çocuk yap demek kolay)
$finlandcardboard.webp)

ben her gün düzenli bio oil adlı bir ürünle yağlanıyorum. hatta sabahtan yağlanıp bir de akşam watsons'ın koyu tereyağ gibi (zaten ismi de body butter) kıvamlı nemlendirici bir kremi var onu sürüyorum. mango kokulu falan bir şey, tam yatarken öyle güzel kokulu kokulu pek hoşuma gidiyor. eğer bunları sürmezsem cildim gerilip kuruyor kaşınmaya başlıyorum zaten. yani belli ki biraz kaşısam hemen çatlayacak. ama benim cildim zaten aşırı kurudur yani bu biraz da bana has bir durum. hamile değilken de sabah akşam dove'un extra nemlendirici özellikli vücut losyonunu sürerdim, 1 saat sonra cildim yine kupkuru olurdu. hamile kalınca mecburen iyice yoğun şeyler kullanmaya başladım. acıbadem sütü de o yüzden bana biraz hafif kalır gibi geliyor. çünkü şu an sürdüğüm vıcık vıcık yağlar kremler bile 20 dakikada cildimde kalmıyor.
bende extra bir tüylenme olmadı ama karnımda o doğum çizgisimidir nedir o çıktı. böyle yukarıdan aşağıya pas lekesi gibi bir renkte iniyor. doğurunca kayboluyormuş.
duygucum astronot tuluma 50 lira bence normal hatta az bile vermişin. biliyorsun çocuk kıyafetleri el kadar olsa da büyüklerle aynı fiyat. kendimize nasıl 50 liraya doğru dürüst kışlık bir mont bulmak imkansız gibi bir şeyse bebeğe de öyle. yani bence seninki gayet düşeş olmuş.
bu arada bugün bbc'nin internet sitesini okurken yurtdışında çok güzel bir uygulamayı okudum. finlandiyada hamileleri doktora gitmeye teşvik için bir uygulama varmış. eğer hamileysen ve 4. aydan önce devlete doktora gidip kaydolursan, devlet sana çocuk doğduğunda bebek eşyalarıyla dolu kocaman bir koli veriyormuş. ve bunu maddi durum gözetmeksizin fakir zengin herkese veriyorlarmış. ha ben koliyi istemiyorum dersen 140 euro para veriliyormuş ama herkes içeriği çok çok daha fazla değerde olduğu için koliyi tercih ediyormuş. kolinin içeriğinde çeşit çeşit yazlık kışlık giysiler, kundak bezi, uyku tulumu, anne için göğüs pedi, bebek nevresimi, battaniyesi hatta küçük bir şilte bile varmış. böylece maddi durumu olmayıp da beşik alamayan kişiler, bu şilteyi kolinin içine koyup bebeğin ilk yatağı olarak kullanıyormuş. paket içeriğini gösteren bir resmi de aşağıya koydum. bu uygulama 1938 yılından beri devam ediyormuş. önceleri hali vakti olmayan insanlara uygulanmaya başlanmış. 1949dan itibaren herkese verilmeye başlanmış. ve bu sayede insanlar kendi istekleriyle daha fazla doktora gittiğinden bebek ölümleri aşırı düşmüş. bunu okuyunca bizim devletin yer yer tacize dönüşen hamileleri kayıt altına almaya çalışması ve sağlık ocaklarına gitmeye teşvik etmesi geldi aklıma. yani hani bu ülke gelişmiş falan değil, gayet hala 3. dünya ülkesiyiz deyince millet kızıyor ama görün işte.
(not: finlandiyaki uygulama belki ekstrem bir örnek ama, mesela amerikada da şu uygulama var; gidip hangi hastanede doğurursan doğur, hastaneden çıkarken sana bebeğin yaklaşık 2 haftalık bezini, sütün yoksa mamasını veriyorlar. ayrıca sağlık sigortanı ödeyecek durumun yoksa, anne ve çocuğu hemen özel bir sigorta kapsamına alıyorlar. doğum ve çocuğun sağlık masraflarını o sigortayla devlet karşılıyor. senin eline de bir takım kuponlar verip, belli merkezleri adres gösteriyorlar. o merkezlerden yakınındaki bir tanesine sonradan gidip yine bez, mama, kendin için süt, yiyecek gibi şeyleri ücretsiz alabiliyorsun.
bizdeki durumsa: iptal olan aşılamamda ilaçlarımı alırken eczaneye bir adam gelmişti. karısı zk'de erken doğum yapmış ve zk git premetüre bebekler için özel bir mama var ondan al gel demiş. mama 93 liraydı ve tabii ki sgk kapsamında değildi. adamın cebinde mamayı alacak para olmadığı için orada hüngür hüngür ağladığını gördük eşimle. kendi halimize şükredip, 1 kutu mamayı hayrına aldık ama tabi 1 kutu mama nedir ki, sonradan adamcağıza ve bebeğine ne oldu diye hiç aklımızdan çıkmadı. yani 3 çocuk, 5 çocuk yap demek kolay)
Eki Görüntüle 728044 )

valla ne güzel bir uygulama bizim başbakanımız da sadece 3 tane doğurun der. hangi ülke olduğunu bimiyorum ama yine bir ülkede ilk çocukda 1000 euro ikinci de 2000 üçüncüde 3000 diye katlanarak giden ikramiye tarzındaki ödemeler varmış. imreniyor insan. bizim sağlık ocaklarımız köle gibi muamele ediyor. Allahtan çocuğun aşılarını yapıyolar bari. ama mama bez paketi falan da olsa fena olmazdı yani. prematüre bebeklerin artık küvöz masrafları karşılanıyor eskiden özeller günlük küvöz için insanlardan milyarlar alıyorlardı. mama da karşılanmalı bence.

bio oil i bende duydum 24 tl hatta uygun da geldi doğum sonrasında da ve eskiden varolan yara izlerini falan da iyileştirici özelliği varmış. ben henüz yağlanmıyorum kışın çok kuruyken cildim şimdi sıcaklarda hiç istemiyorum yapış yapış oluyor diye. artık göbüş çıksın kaşıntılar başlasın ne kafi gelirse onu sürerim :)

bizdeki durumsa: iptal olan aşılamamda ilaçlarımı alırken eczaneye bir adam gelmişti. karısı zk'de erken doğum yapmış ve zk git premetüre bebekler için özel bir mama var ondan al gel demiş. mama 93 liraydı ve tabii ki sgk kapsamında değildi. adamın cebinde mamayı alacak para olmadığı için orada hüngür hüngür ağladığını gördük eşimle. kendi halimize şükredip, 1 kutu mamayı hayrına aldık ama tabi 1 kutu mama nedir ki, sonradan adamcağıza ve bebeğine ne oldu diye hiç aklımızdan çıkmadı. yani 3 çocuk, 5 çocuk yap demek kolay

ya ne bilim işte kışın mont oalrak giyceği tulum işte indirimde dye almıştım mother careden. bikaçta elbise almıştım 40 lira falandı. ama sözde indirim işte. valla boşbakan çocuk yapın demesini biliyor. ben tedaviye başladığımda 2 aşılama 3 tüp rapor hakkın vardı. 1.aşılamam oldu aa noldu efendim kanun değişti bu 2 tü 3 aşılama oldu. ha göz boyama amaçıda 2 aşılamada olduktan sonra tüpe geçme hakkın var dediler. insanlarda zaman kaybetmemek adına 3. aşılamayı yaptırmayıp tüpe geçiyorlar hoooop noldu 1 aşılam ilaçları devletin cebine kaldı. bırakın allah aşkına EN AZ 3 çocuk diyor dikkat edin. 3 kesin olcak ama bu mümkünse 4-5 -6 olsun. tab ülke şartları çok iyi durumda ya bizde kedi gibi doğuralım. eczanedeki örneklerden ço kgördüm bende. ha böyle ağlamlı bir şeye şahit olmadım ama giyim kuşamından insanların ne durumda olduğu belli zaten. bakmayın siizin benim gibi durumu az çok iyi olanlarda gidiyor. han ibiz bilinçli olarak ödediğimiz prim hakkına inadına gittik. geneli durumu olmayan insanlar devlet hast. tercih ediyor. yoksa insanı muamele görmediğin yerde tadavi olayı hangi insan evladı ister. bir peçete nedirki kıçımızın altına avucum kadar kağıt verip üstüne yat demeleri insanın hak ettiği bir şeymi. ki çok çok önemli bir tedavide bile bunlar yapılıyor. mesela tüp bölümün wcleri kenar köşede ölmüş böcekler nallrı dikmiş havaya bakarkendi görüntüler. hak ve hazm edilecek şeyler değil. hani belki biizm başımıza gelenler yada şahit olduklarımız diğer insanların karşılaştıkları durumlara kıyasla devede kulakta kalabilir. işin birde doğumhane kısmı var belki zman zman karşılayıp okuyorsunuzdr doğumhanedeki muameleleri.
neyse kısaca devletin hastanelerinde bunlar olurken. birde kalkıp üzerine doğum yapanlara hediye mahiyetinde kolimi verecekler. ha ilerde böyle bir uygulama çıkarsada şüphe duyarım. tabi şuan başımızda olanların ilerisi olursa !!

kızlar ben şimdi zeynep kamil'e ilk gitmemden sonra, adetimin 2. yada 3. günü gidecem işte tahliller falan olsun die. bana smear, kültür testi ve rahim filmini dışarıdada yaptırabilirsin demşlerdi. smear le kültür testini yaptırdım ama rahim filmi fsm de yapılmıyormuş, ediler her yerde yok, zeynep kamil de onu da yaptırabilirsinn ama dediler.. şimdi adetimin 2. yada 3. günü tahliller için gittiğimde doktor beni oraya yönlendirir mi, yoksa ayrıca kadın doğum bölümünden öncesinde randevu alıp halledeyimmii... evime çok ters onun için az gidişle halletmeye çalışssam die uğraşıorumm ama gerekirse de gidecem artıkkkk,

bide bu rahimm filmi anladığım kadarıyla o kadar da kolay bir işi değill, zeynep kamil i tavsiye edermsnz yoksa özel e mi gitsemm?

kızlar ben şimdi zeynep kamil'e ilk gitmemden sonra, adetimin 2. yada 3. günü gidecem işte tahliller falan olsun die. bana smear, kültür testi ve rahim filmini dışarıdada yaptırabilirsin demşlerdi. smear le kültür testini yaptırdım ama rahim filmi fsm de yapılmıyormuş, ediler her yerde yok, zeynep kamil de onu da yaptırabilirsinn ama dediler.. şimdi adetimin 2. yada 3. günü tahliller için gittiğimde doktor beni oraya yönlendirir mi, yoksa ayrıca kadın doğum bölümünden öncesinde randevu alıp halledeyimmii... evime çok ters onun için az gidişle halletmeye çalışssam die uğraşıorumm ama gerekirse de gidecem artıkkkk,
bide bu rahimm filmi anladığım kadarıyla o kadar da kolay bir işi değill, zeynep kamil i tavsiye edermsnz yoksa özel e mi gitsemm?

rahim filmi devlet hastanelerinde olmuyor. zk. kadın doğum hast. diye orada var. yani Fsm de olmaması normal. ZK. da çektirmek istersen adetinin ilk günü arayıp rahim filmi için randevu alman gerek. adetinin 2. yada 3. günü gittiğinmde rahim filmi için randevu vermezler. bir sonraki adetinni ilk günü ara diyecekler. kadın doğum bölümünden randevu almana gerek yok. tüp bebek bölümü seni yönlendiriyor karşı binada bodrum katta röntgen bölümü randevunu veriyor. ama dediğim gibi adetinin ilk günü gidip randevu alamn gerek. benim adetimin 2. günüyd gittiğimde inatlar vermediler bir sonraki adetinin ilk günü bizi ara randevunu al dediler. bende sırf bir rahim filmi için 1 ay beklemek istemediğimden özelde çektirmiştim. kısaca sende adetimin 2. günü gittiğimde onuda hallederim deme bir sonraki aya bırakırlar. birde rahim filmini adetin ilk gününde sayarak en geç 10. gününe kadar çektirmek gerek. misal adet oldun bitti hemen çektirmen gerekiyor. yani adet oldum nasıl olsa bir sonraki adetime daha çok var deme. onunda belli bir süresi var.

rahim filminin randevusunu adetinin ilk günü alıyorsun kesinlikle 2.-3. günde vermiyorlar. adet gördüğünün ilk günü zeynep kamil radyolojiyi ara randevunu al. .2-3. günde gittiğinde de sana bir reçete yazarlar. antibiyotik ve filmin ilacını alıyorsun. evet rahim filmi biraz sıkıntılı ama abartıldığı kadar da değil. ben dışarıda çektirdim, ama burada orada çektirenler de var. hani kimseden öldüm bittim diye de duymadım. ilacı 2 tüpe saldıklarında adet sancısı gibi bir acı hissediyorsun ama 10-15 er saniye falan sürüyor. acı eşiğin düşükse ki benim düşüktür bir tane majezik ya da apranax iç git. ben hakikaten faydasını görmüştüm, en azından sonrasında bir acım ağrım olmamıştı. hatta bütün gün sokaklarda dolanmıştım. ha istiyorsan yine zeynep kamil tüp bebeği arayıp şimdiden bilgi alabilirsin.

Randevu konusunda arkadaşlar gerekli bilgiyi vermiş. Ben de özelde çektirdim zk da ki şartları bilmiyorum herkesin de ağrı eşiği farklı benim de çekilmeden önce kalçadan bir ağrı kesici iğne vurmuşlardı sonrasında adet sancısı gibi birşey 5 sn falan sürdü. Ama kimisi çok zorlanıyor. Devleet hatanesinde yaptıramam dersen 200-300 tl ye herhangi bir özel hastanede çektirebilirn gitmeden ben civardaki özelleri aramıştım hepsi çekmiyor gerçekten.

Back
X