Zihinsel engeli olan adamın evliligi ?

Ozel egitim merkezine gidiyo zaten maddi olarak hic eksik birakmiyorlar duzelmedi evlenince duzelcekmis tip care bulamadi kadin care olucak sanki..

Esimin ailesinin istedigi tam olarak bu..bunun dogusu batisi yok aslinda esimde egeli mesela ama zihniyet bastan asagi yanlis

Eski çalıştığım yerde engelli bir çocuk vardı. İlaç tedavisi görüyordu ilaçlarını alamayınca saldırganlaşıyordu. Babası buna mülteci kamplarından kız bakacaktı ne yaptılar bilmiyorum. O çocuk banada gorumcen falan yok mu beni evlendirsene derdi.
Başlık parasıyla bazı aileler evlendirir belki ya

Parası varsa evlendirecek birini bulurlar. Ben tanıyorum böyle birisini. Ailesinin durumu iyiydi. Kadın da millete hizmet etmektense onunla evlenmeyi tercih etti. Şimdi gezip tozup paracıkları yiyor. Adama da bakıcısı bakıyor....

Senin içinde engelli kaynınız icinde üzüldüm. Tabi sen artık tedbirlisindirde tek kalma onunla yaa. Tv de her dizide birseyler görüyorlar yapmak isterler. Bizim komşunun çocuğu bende daha 16-17 yaşındayken göğsümü tutmuştu. O da engelliydi

Ozel egitim merkezine gidiyo zaten maddi olarak hic eksik birakmiyorlar duzelmedi evlenince duzelcekmis tip care bulamadi kadin care olucak sanki..
Ay cildircam dogurcam smdi evlilik mi duzeltcekms uckurla mi yani Allahm akil fikir ver. Kotu ornek olmak istemem ama kendnini de dusun esinide kaynini da onunla evlnicek kizi da. Esinin ailesini dusunme bile onlar isin kolayna kacio belliii

Allah kimsenin başına vermesin tabii, anne babası da bizden sonra kim bakar düşüncesiyle yapıyorlar bunu muhtemelen...Ama evlendiği kişinin de bırakıp gitmeyeceğinin garantisi mi var.
Zihinsel engelinin derecesi ne acaba, eğitilebilir zihinsel engelli ise bir nebze iyi, eğitimle kendilerini idare edebilecek hale gelebiliyorlar. okuma yazma ve meslek öğrenebildi mi?
Çocuğu olursa ona geçme ihtimali yüksek tabii ki yağmurdan kaçarken doluya tutulmasınlar, çok riskli.

bence sallıyor kaynanan doktor test yapmadan nerden bilecek çocugunun olup olmayacağını Allah yardım etsin akıl fikir versin kaynana canım

Evet ya ne gorseler yapıyorlar ben baya dikkat ediyorum asla onu dislamiyorum ama aklı yetmiyo napim cok durmuyorum yaninda yanlizken

Onun gibi biriyle evlendirirlerse bi derece . Ama o zaman çocklarıda öyle olur . Ama evlendiği kişi düzgünse ve genlerinde yoksa olmayablr çocuklarıda

Egitim merkezlerinin hic bir faydasi olmadi bu yasa kadar,, egitilmiyo malesef daha agir

Yine bizim toplumumuzun insani sorunlara bulduğu ne yazık ki insani olmayan çözümlerden biri...
Akli dengesi yerinde olmayan insanın cinsel dürtülerini 2015 yılında tıbbi yollarla bastırmak yerine, fakir çaresiz bir kız kurban edilir, bir de üstüne çocuk yaptırılır, sorun bir iken üçe beşe çıkarılır, ne kadar mantıklı !
Akli dengesi yerinde olmayan insanın çocuğu sağlıklı olsa ne olur yapmayın allah aşkına, nasıl bakabilirler o çocuğa, hiç mi aranızda insaflı mantıklı düşünen birileri yok? Ben gördüm böyle örnekleri, o çocukların temizliğini bile yapamıyorlar, çocuklar pislikten hasta oluyor, kim yetiştirecek o çocuğu, kim maddi imkan sağlayacak, geniş ailesi de bir gün iki gün bakıp benim kendi derdim bana yeter deyip çekiliyor, çocuk olsa alacak mısınız o çocuğun sorumluluğunu bir ömür boyu. Ne yani evlendirince aklı başına gelip sağa sola uygunsuz hareketlerde bulunmayacak mı yani? Bence bir psikiyatriste neler yapabileceğinizi danışın, biraz akıl alın.

safiyenin oğluu ms hastası diye duydum

Evet ama amaç aynı. Bakıcı niyetine biriyle evlendirmek. Kadın maddi olarak hayatını kurtarmak için maddi beklentiyle evlendi. İstediği seviyede maddiyat alamayınca da anında boşandı.

Şöyle cahil ana babaları dinlene dinlene dövesim geliyor.
Adamın cinsel dürtüleri fazlaymış diye evlendireceklermiş. La havle sen büyüksün Allahım.
Bir doktora götürüp hormon ilaç vs ile yola soksunlar olmuyor mu?
Hangi sabinin başını yakacaklar kim bilir?
Adamın akli melekleri yerinde değil. Herhangi bir resmi anlaşmanın altına imza atamaz ki evlilik de bunlardan biri. Dini nikahla mı oturtmayı düşünüyorlar.
Allah insaf vicdan versin kvdenize.

Evlendirme yönetmeliğinde evlenebilme şartlarından biri şöyledir.
2 - Mümeyiz olmak;
Mümeyyiz olmak, yaş küçüklüğü, akıl hastalığı, akıl zayıflığı, sarhoşluk ve-
ya bunlara benzer bir sebepten dolayı iyiyi kötüden ayırdetmek ve makul surette
hareket etmek yeteneğinden mahrum olmamaktır.
Akıl hastalıklarından birine müptela olduğu doktor raporu ile sabit olanlar
veya bu sebepten dolayı mahkemece hacir altına alınmış olanlar asla evlenemez-
ler. Ancak bu hastalıkların tamamen tedavi edildiğine dair sağlık kurulu raporu
veya resmi hastanelerin ilgili servislerinden verilmiş ikinci bir rapor getiril-
diği veya mahkemece hastalıkların son bulmuş olduğundan dolayı hacir kararı kal-
dırılmış bulunduğu takdirde evlenme yapılır.
Akıl hastalığı dışında bir sebeple hacir altına alınmış olanların evlenebil-
meleri için vasilerinin veya hakimin izni şarttır.
Yukarıdaki şartları taşıyan kadın ve erkek evlenme ehliyetine haizdir ve hu-
kuki bir engel olmamak kaydıyla birbirleriyle evlenebilirler

Evet ama amaç aynı. Bakıcı niyetine biriyle evlendirmek. Kadın maddi olarak hayatını kurtarmak için maddi beklentiyle evlendi. İstediği seviyede maddiyat alamayınca da anında boşandı.

yanlış hatırlamıyorsan safiye kıza iftiramı attı bişey yaptı kadının ilk eşinden çouğu varmış çocuğu buraya getirme demiş galiba medyada çok konuşulmuştu

Sevgili konu sahibi, şikayet edemeseniz de kayınvalidenizi ikna edemeseniz de kaynınız için bulunan kızın ailesini kesinlikle uyarın tanışma faslı falan olacağı zaman. Gizli saklı da olsa her şeyi anlatın. Hani denir ya; "kulağına kar suyu kaçırmak." Teyzemin eşi zihinsel engelli değil ama kanında bir madde eksik, bu psikolojisine etki edebiliyor bazen. Bunu saklamışlar evlenmeden önce teyzemden ve tüm ailesinden. Bir tek teyzemin eltisi kız isteme merasiminin olduğu akşam mutfakta kıstırıp söylemiş anneme ve anneanneme. Ayşe tekrar tekrar düşünsün hatta bence evlenmesin demiş. Teyzeme söylemişler sonra ama kara kaşına kara gözüne kapıldığından ikna edilememiş. Yine de hala başta bilsem yanaşmazdım hakkımı helal etmiyorum aracı olanlara der, bir tek eltisini hariç tutar allah ondan razı olsun der.

yanlış hatırlamıyorsan safiye kıza iftiramı attı bişey yaptı kadının ilk eşinden çouğu varmış çocuğu buraya getirme demiş galiba medyada çok konuşulmuştu

İftira değil kadının kızı sır değildi. Kızını iyi okullarda okutmak, lüks içinde yaşatmak istiyordu. Beklentileri olmayınca kadın boşanmak istedi. Safiye Soyman da sanki oğluna aşığım demişte sonradan sözünden dönmüş gibi laf söyleyip bilezikleri alıp kaçmakla suçlamıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…