Zihinsel engelli kardeşi olanlar.

objektıf yorum yapayım o zaman size...
esınız kardesınızın durumunu bılerek evlendı sızınle ama yarın obur gun ben bakarım falan fılan mevzuları buyuk ıhtımal gecmedı yanı bu konuda aynı evde yasadıgınız için eşinizin de fikri önemli bence...
ikincisi çocuğunuz ufak , iyi kötü birlikte zaman geçiriyorlardır ama kardeşiniz özründen ötürü bazı durumalrda aşırı tepkiler verebilir ve bu da çocuğunuzu korkutabilir ya da ondan uzaklaşmasına neden olabilir heleki ergenlik dönemlerinde falan siz kardeşinizin bakımına yogunlasırsanız size karşı öfke duyabilir belkide bunlar olmayadabilir, çocugunuz size destekte olabilir..
sizn açınızdan ikinci bir çocuk olacak, her anlamda hayatı boyunca sizin desteğinize ihtiyaç duyacak yani sizi yoracak her anlamda..
son olarak ben bu durumda olsam evlenmeden eş adayımla konusur bir gun aıleme bırsey oldugu takdırde kardesıme bakmak ıstedıgımı en bastan belırtırdım ve su an ve ılerısı ıcın dusunmeden yanıma alırdım ama zor olurdu bu bır gercek..

Kuzenim zihinsel engelli, kizkardesi yok, erkek kardesi zaman zaman yanina aliyor (teyzem kanser) eşi kiz gelince gidip annesinde kaliyor.
Haksiz diyemiyorum cunku benim engelli kuzenim 36 yasinda ve ani krizleri, siddet egilimi var. Sanirim ben de cocugumla ayni evde cesaret edemezdim... ama kendi halinde, zararsiz biriyse esinizin de karsi cikacagini sanmiyorum. Ne zarari olabilir ki?

Kimse neden ısrarla kadının sorusunu anlamıyor? Bakmam dememiş ki, engelli birilerine bakan kişilerin tecrübelerini merak etmiş. Okuduğunuzu anlayın bir, hemen herkese bir çemkirme.
çünkü hemen polemik arıyorlar

konu sahibi arkadaşım elbette ki zorluğu vs olur ama alışırsınız
Yüce Rabbim yardım eder..

Eşinize gelirsek oda bilerek evlendi zaten

O meleği özel engelli okuluna yazdırmak hem onun için hem sizin için çok rahat olacaktır. Sosyalleşir, eğlenir, öğrenir, agresifliği azalır. O yüzden size geldiğinde bu yolu izleyin bence. Aileniz için de rahat olur. Bir de o çocuğu çok iyi takip etmelisiniz. Dilimin varmayacağı şekilde suistimal ediliyor melekler.

Annem 11 yildir cok yoruldu cok zorlandi psikolojisi alt ust oldu yardım alsada basarili olamiyor malasef. Yasi buyudukce hastaligida buyudu kontrol etmek zorlasiyor
Annenizi çok iyi anlıyorum teyzem 35 yıldır tükendi bitti 1 sene evvel öfke nöbetleri çok çok arttı 3 hafta kadar hastanede kaldı ilaç dozları yeniden ayarlandı ve tabiki arttı.
Birde hepsinin seyri farklıdır ama ergenlik döneminden sonra daha çok alevleniyorlar.

Amin sagolun. Arada ki dengeyi kuramamaktan gerçekten cok korkuyorum birini tamamlarken digerini eksik birakmaktan cok korkuyorum
Bu cok zor gercekten. Ben engelli bireyle yasayan kisilerin ozellikle cocuklarin cok hizli olgunlastiklarina ve bu ragmen cocukluklarini yasayamadiklarini gordum. Bir cok olayda aile bireyleri zor bir durumla mucadele ettikleri icin saglikli bireylerden daha fazla fedakarlik gostermelerni istiyorlar. Bu durum sorun oluyo. Maalesef. Cocuk daha hircin olabiliyo ve hep yasanmamislik hissi olusabiliyo. Gecenlerde burda biri konu acmisti kp yasamayi kabul etmis fakat yapamiyor artik diyordu. Bu durum esinizle sizin aranizdada yasanmasi ihtimal. Cunku esinizde vicdan sahibi ve evet diyecektir. Ilerisi ne olur bilemem ama bir zaman sonra esiniz sizinle birebir zamna gecirmek istediginde cocugunuzu bir yere birakabilirken kardesinizi guvenip birakamayacaksiniz ve esinizlede uzaklasma durumlari olusabilecek. Bu durum kendi cocuklari engelli olan ailelerde cok yasaniyor ve es maalesefki bu durumda evden aileden uzaklasabiliyor. Hep negatif yorum yaziyor olabilirim. Siz bana bu anlamda neler olabilir diye sordugunuz icin yazdim

benim de engelli kardeşim var. aynı soruları ben de kendime soruyorum. biri ile görüştüğüm zaman laf arasında hemen bu durumu dile getiriyorum ki ilerde 'nerden çıktı bu' durumu olmasın. kısmet bakalım yaşayıp görücez.

Eşimin ablası çok benzemese de kız kardeşinizin durumuna,sara ve beraberinde asosyal,şiddet meyilli sanırım ilaçların fazlaca etkisi olmuş bu duruma...Bizde 3 elti olacağız ve şimdiden bunun konuşmasını yaparız arada ama % 90 eşim kimsenin yanına bırakmayacak ve biz bakacağız...Allaha şükür öz bakım sıkıntısı yok ama bu saldırgan düşmanca tutumu beni krizlerinden daha çok düşündürüyor yani fazlaca kavgacı....Bilemiyorum Allah yardımcımız olsun bu durum benim kardeşimde de olabilirdi o yüzden anlarım eşimi,ama kp in şimdiden x e kim bakarsa araba ve ev onun sözleri ne kadar iyi niyetli de olsa sinirlendiriyor....

benim krdeşim seraplal palsi %100 bakıma muhtaç 4 yıllık evliyim eşim ne olacağını biliyor aileme bişi olursa ama annemin şöyle planları var ilerisi için altlı üstlü oturalım bize birşey olursa hasana bakıcı tutarsın bakmak çok zor böyle hastalar sizde bilirsiniz tabi ben kendi evimde ona bir oda vermeyi isterim zaten bizimle yer içer tv izler gezdiririz .. bizimki 28 yaşında mucize şekilde sevgimizle bu yaşa geldi çok şükür .. eşine gelince bilerek evlenmedi mi bu durumu biliyordu mecburen kabul etmek zorunda

oo çocuğunu sağlama almak istiyordur tatlım açıkta kalmasın diye evladı onu da anlamk lazım ... tabi insan sinirlenir o ayrı bir durum

Zaten okula gidiyor annem hergun onunla okulda babam rahat gitsinler diye araba bile aldi ama 1 yil once okulu degissti agresifligi daha da artti

Kardesimde de ozbakim sıkıntısı cok fszla yok ama ofke nobetleri cok fazla o da ictigi ilaclar yuzunden beni de dusunduren bu ilerisi icin oglum acisindan

oo çocuğunu sağlama almak istiyordur tatlım açıkta kalmasın diye evladı onu da anlamk lazım ... tabi insan sinirlenir o ayrı bir durum
Mutlaka iyi niyetli şüphem yok ama işte karşılığını beklemeden yapacağımızı bilmesine rağmen sanki mal için yapmış görünmek istemem bu algıya sahip bir sülalesi var çünkü....

Kardesimde de ozbakim sıkıntısı cok fszla yok ama ofke nobetleri cok fazla o da ictigi ilaclar yuzunden beni de dusunduren bu ilerisi icin oglum acisindan
Emin ol alışacaktır,Allah kolaylık versin İnşallah,sizi de başından eksik etmesin sonrasında....
Ağlıyor bazen krizlerden sonra şimdi annem babam var onların üzerinden gün geçse nolacak halim diyor içim parçalanıyor Aradan 5 dk geçiyor yine kaşları çatılıyor ve kv burnundan getirmek için bahaneler bulmaya çalışıyor...çok zor çok.....Ayrıca 37 yaşında bunun yaşlılığı var bir de...

Kardeşim değil ama kız kuzenim var engelli, hem zihinsel, biraz da motor beceriler olarak. Ama yaşça büyük, 79'lu. Küçükken özel okula gidiyordu ve çok faydası oluyordu, daire boyama, renkler, şarkı söyleme gibi aktiviteleri vardı, eve hoca da geliyordu. Kardeşiniz gidiyor mu okula? Ama 15 yaş civarı artık sanırım, okullar kabul etmedi, kızcağız eve tıkıldı, öğrendiği herşey geriledi. Şu an anne baba başında ama yarın onlara birşey olsa ne olur bilmem, ablası var bakar mı bilmem. Çok zor bir durum.

Ben buna katilmiyorum mesela esimin engelli kardesi var diye onunla evlenince onun kardesi ilede evlenmiyorum.ha dersiniz ki bastan kardesimi annem olunce yanima almayi dusunuyorum ne dersin bende evet dersem tamam kabul etmis olurum. Ama ben onunla evlenince ailedeki herkesin bakimini ustlenmek hele boyle bir durumda kabul etmis durumda olmam. Bu anlamda burda yanlis bir tutum var. Esimizin annelerinin bakimi konusunda sorunlarda hemen bakiciya yonlendiriyoruz ama ayni sey bizim ailemiz ise bakmak zorunda diye bakiyoruz. Esitlik varsa esler arasinda her anlamda olmali.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…