- 16 Ekim 2013
- 49
- 53
- 38
- 35
- Konu Sahibi portakalcicegininaski
-
Babam 57 annem 55 yasinda. Kardeşimi aldirdiklarini dusunduler ama rabbimin bir mucizesi olaarak bize geri geldianne babaniz kac yasinda? belki uzun yillar bu soeumlulugu almaniz gerekmeyecek ve bebeginizi biraz büyütme şansiniz olacak. zaten 7 8 yasinda ki cocuk kendini daha rahat korumayi becerir. bence acele etmeyin. su yolunu bulur.
anneniz de babaniz da daha cok genc. allah uzun ömür versin ikisine de. bence bebeginiz genc kiz ya da delikanli olana kadar ( en azindan) kardesinizin daha uzun yillar anne babasiyla kalacigini dusunuyorum. zaten o yasta sizin cocugunuzun etkilenmesi min. duzeyde olur.Babam 57 annem 55 yasinda. Kardeşimi aldirdiklarini dusunduler ama rabbimin bir mucizesi olaarak bize geri geldi
Oyle de dusunun ki ani bi hastalik cikti annem bu aralar surekli ölümü sayiklar oldu hal boyle olunca insan herseyi dusunuyoranneniz de babaniz da daha cok genc. allah uzun ömür versin ikisine de. bence bebeginiz genc kiz ya da delikanli olana kadar ( en azindan) kardesinizin daha uzun yillar anne babasiyla kalacigini dusunuyorum. zaten o yasta sizin cocugunuzun etkilenmesi min. duzeyde olur.
Amin cok sagol. Bos konusan insanlar cok bu dunyadabugun kimi bi tarafimdan anlasam da dedigine kapak bisiler yazsam diye hale hazirda bekleyen bi grup var. kadin fikir alayim diye yazmis yok ese tercih ederm kardesimi yk omur boyu bakin laflari. asabini bozuyolar adamin. konu sahibi Allah yardimcin olsun insallah.
annenin yasi ölümü sayiklamak icin cok genc. bence yorulmuş ve yıpranmis. belki psikolojik destek alabilirse faydasi olur. benim kuzenim özürlü. senin kardeşin gibi ama 44 yaşında. yengem tek basina cok yoruldu. yiprandi. kolay degil annenin yasadigi. aklina kötü seyler getirme. eşin sana destekse önemli olan o aslında.Oyle de dusunun ki ani bi hastalik cikti annem bu aralar surekli ölümü sayiklar oldu hal boyle olunca insan herseyi dusunuyor
o, fazla kitap okumamaktan kaynaklaniyo. okuduğunu anlamamak...Amin cok sagol. Bos konusan insanlar cok bu dunyada
Çok şükür sonunda biri gerçekçi birşey yazmış..Ben sunu diyebilirim. Gercekten zor cunku hem kendi cocugunuzu surekli korumak zoruna olacaksiniz. Bir diger taraftan onunla ilgilenirken ihtiyaci daha fazla olacagi icin yeri gelip kendi cocugunuzu ihmal edeceksiniz. Bu durum cocugunuz uzerinde olumsuz etkiye sahip olacak ve sorun yasayacaksiniz. Bir cok engelli kardesi olan cocuk hep ikinci olana atildigini ve yeterli sevgi gormedigini belirtmistir. Ayrica kendi cougunuzada sorumluluk vereceginiz icin bazi durumlarda onun cocuklugunu yasamasina engel olma durumu olusacak. Kendi cocugunuz sizinle ozel durumlarda birebir vakit gecirmek isteyecek maalesef kardesinizi kimseye birakanayacaginiz icin bu asla mumkun olmayacak ve cocugunuz bunun icin teyzesini yada sizi suclayacsk. Bunlar yasanabilecek olasi seyler. Esiniz simdi merhamet gosterecek ama bir sure sonra oda sizinle yada ailecek birsey yapmak istediginde sorun teskil edebilecek. Bunlar olabilecek seyler ve genellikle engelli bireye sahip ailelerin yasadigi sorunlar. Sadece disardan bir goz olarak tesbitlerimi yazdim. Kardesinizi yaniniza alacaksaniz eger cocugunuzun yasam sekli asla degismemeli. Siz dengeyi iyi kurmalisiniz. Cocugunuzdan surekli teyzesi icin fedakarlik beklememelisiniz. Engelli bir teyzeye sahip olmak kimsenin olmadigi gibi onun secimide degil. Bunun bedelini evde o yasayacaksa psikolojisini kotu etkileyecektir. Bunlar benim siralayacagim etkileri. Allah size ve ailenize kolaylik ve sabir versin.
Henuz 3 yasinda oldugu icin ne desem anlayacagini dusunmuyorum o yuzden daha durumu anlatamiyorum ogluma biraz daha büyüdüğünde uzman yardimi alacagim. Tesekkurler ilginizeTam da sizin durumunuzda bir arkadasim var. Kardesini yanina aldi. Ama anne babasi hayatta. Memlekette kardesine gore egitim kurumu sosyallesme alani vs sifir. Arkadasim istanbulda oldugu icin para biriktirdi burda kardesini ozel okula yazdirdi. Evlenecek yakinda. Kiz arkadasi bu durumu biliyor ve kabul ediyor. Evet cok zor tabii ki ama kiz sadece diyor ki "bu durumdaki kardesine sahip cikmayan bir adamla ben zaten guvenip evlenemem."
Esim boyle bir durumda tepki gosterseydi "kardesimi verip yenisi alma sansim yok ama seni catir catir bosarim icinde 2 gram merhamet olanini alirim" der konuyu kapatirim. Hele ki sizin durumunuzda bile bile evlenmis.
Ancak cocugu simdiden alistirin. Engelli olup olmamasi degil bir anda yeni biriyle yasamak bile cocuga degisik gelir. Bir de disarda elalem sacma sapan konusup cocugu da etkilemesin. Biri bisey sorar veya derse cocugunuz ne cevap verecegini bilsin. Ne kendisini ne teyzesini ezdirmesin. Benim arkadasimla kucukken o kadar dalga gecerlerdi ki sinifta senin kardesin soyle boyle diye
Annem 11 yildir cok yoruldu cok zorlandi psikolojisi alt ust oldu yardım alsada basarili olamiyor malasef. Yasi buyudukce hastaligida buyudu kontrol etmek zorlasiyorÇok zor bakımı evet kardeşiniz ama zor..
Benim kuzenim zihinsel engelli şu an 35 yaşında küçüklüğünü hatırlıyorum teyzem idare ederdi onu ama büyüdükçe kontrol çok çok zorlaşıyor gün geçtikçe ilaçların dozu artıyor saldırgan davranışları ve öfke nöbetleri var.
Şimdi küçük bakarsınız idare edersiniz ama büyüdüğünde bakamassanız kendinizi suçlamayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?