Zihinsel engelli kardeşi olanlar.

portakalcicegininaski

eşimin aşkı, oğlumun annesiyim.
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2013
49
53
38
35
Merhaba hanimlar...
Benim 11 yaşında %90 zihinsel engelli bir kiz kardesim var. Ben evliyim ve 3 yasinda bir oglum var. Annem babam hayatta ama yaslari artik ilerlemeye basladi annemin cok onemli olmasa da rahatsizliklari oluyor ama cok sukur iyi. Benim sizlere sorum şu; anne babasi öldükten sonra zihinsel engelli kardesini yanina alanlar neler yasadiniz eşiniz bu durum da nasil davrandi, cocugunuz bu durumdan etkilendi mi?

Benim engelli bir öz kardeşim yok, ancak özel okulda eğitim görmüştüm ve aileler çocuklarını oraya vermekten kaçınmazdı. 2 tane bu şekilde sınıf arkadaşım oldu. Çok da tatlılardı hiç zorlanmıyorlardı arkadaş manasında. Bizimle iletişim kurarken de öyle ancak içine kapandıkları günler de oluyordu. İkisini kıyaslıyorum da, bayağı da yol katedilmişti. Hala da sosyal medya hesabından takipleşiriz birbirimizi, çok tertemizler.

Özel insanlar, içleri de tertemiz. Hiç korkmam bu şekilde insanlardan çekinmem de. Çekinen, dışlayanları da bu yaşıma kadar hiç anlamadım. Eşinizin de aksi bir tepki vereceğini düşünmüyorum açıkcası sizinle yaşamasında. Hayat bu, hiçbir şey belli olmaz hepimiz engelli adayıyız. Kardeşinize sahip çıkmaya devam etmelisiniz bu hayattaki tek dayanakları aileleri ve gördükleri şefkat.

Tabiki hwpimiz engelli adayiyiz yarin ne olacagini bilemeyiz. Engel seviyesi yuksek oldugu icin iletisim ve sosyal ortam sorunlari var malesef. Esimin istemeyeceğini dusunmuyorum. Ben sadece bu durumda olanlar insanlarin goruslerini merak ediyorum. Yorumunuz icin tesekkurler.

Siz şimdiden neler düsünmüşsünüz bin tane eşi bir kardeşime fedaa ederim.

Bir halam zihinsel engelliydi. Büyükler vefat edince kardeşler evde sırayla bakmaya başladı. Küçüktüm ve çok korkuyordum çünkü aniden öfkeleniyor, vuruyor, bağırıyordu. Yanında oturmaya korkuyordum vuracak bana diye. Bunun dışında akrabam olduğunu biliyordum ve onu seviyordum.

Tesekkur ederim beni anladiginiz icin. Tabiki etkisinin olacagini biliyorum sadece yasayan birilerinin durumunu bilmek istedim.

Kardesimde de ayni davranislar var oglum hem cok seviyor hem de cok korkuyor sizin gibi

Tesekkur ederim beni anladiginiz icin. Tabiki etkisinin olacagini biliyorum sadece yasayan birilerinin durumunu bilmek istedim.
Anladım canım ben seni biz dayımlarla karsı karsıya otururuz engelli bi oglu var 9 yasında elimizde büyüdü resmen..Zaman zaman öfke patlaması yasasa da inan onunla birlikte bi isaret dili gelistirdik resmen su an iki yasındaki kardesi bile elini kafasına sürdügünde banyo istedigini anlıyo :) zor elbet yengem cok zorlandı ama Rabbim gücünü verir inan

Kimse neden ısrarla kadının sorusunu anlamıyor? Bakmam dememiş ki, engelli birilerine bakan kişilerin tecrübelerini merak etmiş. Okuduğunuzu anlayın bir, hemen herkese bir çemkirme.
Anlayan birisi varmis yani sagolun

Eşiniz öncede biliyorsa kabullenecektir diye düşünüyorum( tabi merhamet vicdan sahibiyse)

Zihinsel engelinden dolayı saldırganlık varsa, çocuğunuzu sakınmalısınız ama henüz şuan küçükken yanınıza almak çok zor olur bakım açısından çok zorlar.
İlerisi için yanınıza alırsınız engelli maaşıyla bi bakıcı tutarsınız gözünüzün önünde olur içiniz rahat eder.

Allah yardımcınız olsun Emin'im çok zordur...

Insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…