Zihnen ozgur olmayi oyle isterdim ki...

Summer-girl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2018
4.833
12.046
138
Zihnen ozgur olmayi oyle cok isterdim ki...

Dusunmek zorunda oldugum bir ailem var. En ufak bos animda hemen sorunlariyla aklima dusen... Nereye gitsem benimle olan... Yer degistirmek de kar etmiyor cunku hep benimleler.

Aklim cikiyor artik. Dusunmekten beynimin kuculdugunu hucrelerime kadar hissediyorum. Keyif almiyorum hicbir seyden. Bugun deprem olunca korkunun k'sini yasamadim cunku olum bile kurtulus gibi geliyor bazen.

Bu dunyaya gelip gelmeyecegim konusunda fikrim sorulsaydi kesinlikle hayir derdim.

gamsız olmaktan bahsediyorsunuz galiba.ben de öyle olmak isterdim. yapı meselesi.
sanki ben mi kurtaracağım dünyayı?
ölüm mü? çare olsa burnu kanayan intihar ederdi. çünkü acı çekmeyi kimse istemez emin olun.

Becerikli bay ripley filminde bi replik vardı; kontrol edemeyeceğin şeyler için kaygılanma. Çözüm odaklı düşünün en kötü çözüm bile boş düşünmekten iyidir. Düşünmenin işe yaramadığı yerde kendinizi hırpalamayın ve sorumluluğu üstünüzde hissetmeyin. Ne olursa olsun herşeyi kafanızdan attığınız anlar yaratın. Bu davranışları ödev gibi yapmaya zorlayın kendinizi ta ki huy haline getirene kadar

Al benden de o kadar...

Sorumluluklarımı yerine getiriyorum ama kendi iç dünyamda saldım çayıra mevlam kayıra.

Yorgunum. İçim, zihnim, ruhum her zerrem yorgun. Ailevi bir derdim yok. Şükür eşimle, çocuklarımla iyiyim. Kendi aile içi problemler oldu, ablam için son birkaç ayda babamla karşı karşıya geldim.

Umursamaz mıyım, neyim bilmiyorum. Her şey öyle anlamsızlaştı ki... deprem beni de etkilemiyor ama en beteri ölüm bile sarsmıyor. Ölüm haberi aldığımda öyle doğal karşılıyorum ki. Üzülmek ayrı ama eskisi gibi içim yanmıyor. Sadece geçtiğimiz aylarda bir intihar olayında kahroldum. İçim bomboş.

Son yıllarda böyle hayat. Çok anlamsızlaştı. Hayatı, yaşamayı seviyorum o ayrı ama tadını alamıyorum artık. Kısaca kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş. Umarım her şey yoluna girer.

Ne peki seni bu hale getiren sorunlar? Sallama ya.Gencecik kadınsın , hayatın tadını çıkar.Afedersin de aile de bir yere kadar.Ben de bazen daralıyorum babamla annem gelmişler 60 yaşına hala bazen ufak tefek atışırlar.Direkt söylüyorum siz seçtiniz birbirinizi beni karıştırmayın diye.Herkesin derdi kendine valla.Yüreğim o kadar kocaman değil ki her dertle dertleneyim.

Son düzenleme:
Aile mevzuları bambaşka konular gerçekten.
Hani arkadaş olsa Görüşmezsin konu komşu olsa görmezsin ne bileyim herhangi biri olsa takmazsın. İş aileye gelince tıkanıyor insan.
Keşke herkes ailesini seçebilse..kötü aile insana en büyük imtihanlardan biri malesef
Ben mesela normal bir ailem olsun isterdim. Hani böyle sıcacık hep yanımda olan, varlıklarından güç aldığım.benimkilerde varlar ama yoklar. Son günlerde bende hep gözlerim dolu dolu geziyorum. Kimsen varken kimsesiz gibi. Babam hep yara içimde. Annem ayrı bir dünya zaten. Sayenizde bende içimi döktüm
Gerçekten bende bıktım.

Oyle deme. Icinden cikamadigim seyler var. Boguluyorum, nefes almak bile agir geliyor bazen. Ayikken huzurum yok. Huzuru uykuda buluyorum. Zaten hayatim is ve uykuya indirgenmis durumda. Mesai bitsin istemiyorum cunku biliyorum ki eve dondugumde belimi buken sorunlarla karsilasacagim.

Ne diyeyim Allah yüreğine ferahlık versin.

ne gibi sorunlar mesela bunlar?

Bende bu aralar bir bunalım halindeyim ama sizin ki başka . Çok ağır yükler altında kalmış gibisiniz,okurken bunu hissettim.Nedir sizi bu kadar düşündüren,yıpratan?

Anlatmak iyi gelir belki?

Cevremde guzel hicbir gelisme olmuyor artik. Ailem yaslaniyor artik ve saglik sorunlari ortaya cikiyor. Annemle ugrasiyoruz su siralar. Ise gitmek ve mesai disinda birilerini dusunmek disinda yaptigim bir sey yok. Tatsiz, tuzsuz bir hayat iste.

Cevremde guzel hicbir gelisme olmuyor artik. Ailem yaslaniyor artik ve saglik sorunlari ortaya cikiyor. Annemle ugrasiyoruz su siralar. Ise gitmek ve mesai disinda birilerini dusunmek disinda yaptigim bir sey yok. Tatsiz, tuzsuz bir hayat iste.
Benzer hayatlar yaşıyoruz aslinda. Uzmeyin kendinizi , elbet guzel gunler gelecek. Evde olsaniz bile bir kitap okuyun , ne bileyim sevdiginiz bir dizi olabilir. Kafanizi dagitmaya calisin. Bazen olmuyor biliyorum. Sanki her sey kotu gitmek icin anlasmis gibi oluyor. Ama güclusunuz unutmayin.

Guzel gunlerin gelecegini ummak yerine yarinin bugunu aratmamasini diliyorum sadece.

Modum oyle dusuk ki soylediginiz seyler cok luks geliyor su an.

Guclu muyum? Bence degilim. Oyle olsaydi, 35 yasinda koca bir kadin olarak bazi seyleri coktan asmam gerekiyordu. Benim yaptigim ne? Bagimli gibi, en ufak bir sarsintida darmadagin oluyorum.

Darmadağın olsaniz bile ayaktasiniz bence. Sadece gücünüzün farkında degilsiniz.

Saglik disinda bir sekilde her şey yoluna girer lutfen uzmeyin kendizini. Ben yazinizi okuyunca cok icten hissettim iyi olmadiginizi.

Benimde sizden farklı bir hayatim yok aslinda. Belki de cogu insan boyle. Gozunuzde sorunlari kucultmeye calisin, daha az dusunmeye. Sonucta degistiremeyecegimiz bir seyse dusunmenin cokta onemi uok. Anlik olarak unutmaya çalışın, yarini dusunmeden gunu bitirmeye mesela?

Belki de yarin olmayacak oyle düşünün.

Sizi çok iyi anlıyorum. Benim yaş 32 . Yıllar geçti. Bugün ağır kronik hastalıklarla yaşıyorum. Sağlığım iyi değil yani.
Ama ailem için hep endişelendim. Hep üzüldüm. Sorunlu bir babam vardı. Annem için hep çok üzüldüm. Kadıncağız hep perişan durumdaydı. Ablamla ben zaten öyle bir ortamda ne kadar iyi olabilirdik.
Benim üzüntülerim bu yaş oldu geçmiyor. Geçmeyecek onu da biliyorum.
Ama yaşamak istiyorum. Çünkü sevdiklerim var.
Gerçi Hiç dünyaya gelmemek beni de cezbediyor. Bazen düşünüyorum hiç doğmasaydım. Ama ailem daha zor durumda olurdu. Faydam dokunuyor biliyorum. Manevi fayda özellikle.
Beterin beteri var onu da biliyorum. Halime hergün şükrediyorum. Ama üzüntüm geçmiyor işte. Hep üzgün kırgın durumdayım.
Size kendi durumumu anlatmak istedim paylaşmak istedim. Sizin de sıkıntı çektiğinizi görünce yakınlık hissettim. Keşke bir çare bilsem sizinle paylaşsam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…