zina serbest mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet zina suc değil artik. Iktidar suç olmaktan cikarali baya oldu. Yani boşanırsınız ama cezası yok

Iki nikahsizin cinsellik yasamadida zina ama suc degil. Evliyse yasal olarak suc degil mi?

Yani tazminatta
yani tazminatta açamiyoruz maddi manevi

Zina suc değil
12 ekim 2004 tarihinde resmi gazete de yayinlandi.
Kadina dava vs açamazsınız
Ama bosanma gerekcesidir.
benim bildiğim bir kadn bir erkğe zina davası acabilir ama detaylı bilmiyorum belki avukat arkadaşlar yardımcı olabilir

benim bildiğim bir kadn bir erkğe zina davası acabilir ama detaylı bilmiyorum belki avukat arkadaşlar yardımcı olabilir
Zinayı yasa ile suc saymaktan cikardiklari icin hic bir seyin davasini acamiyoruz artik. Tazminat davasi acarsin tabiki ama diger kadina cez ya da kocaya bu yuzden ceza vs yok maalesef

Zinayı yasa ile suc saymaktan cikardiklari icin hic bir seyin davasini acamiyoruz artik. Tazminat davasi acarsin tabiki ama diger kadina cez ya da kocaya bu yuzden ceza vs yok maalesef
desene her türlü yine madur olan kadınlar kadın yapınca rezillik erkek yapınca suç değil

Soru biraz enteresan olmuş ama.. evliyken aldatmak suç evet. Suçtan kastım sizin kişilik haklarınıza saldırı.
Maddi manevi dava açabilirsiniz. Delilleri nasıl topladığınız önemli. Mesela gizli kamera yerleştirip delil toplayamazsınız.
Hatta siz boşansanız bile, siz evliyken aldattığını ispat edebilirseniz yine dava açabilir siniz.
Aldatıldığınızı öğrendikten 6 ay içinde ve aldatma fiilinin gerçekleşmesini 5 sene geçmeyecek şekilde açılmalı dava diye biliyorum. Atıyorum siz eşinize mesaj gönderdiniz; "beni aldattın elimde resimlerin var, bak bunlar bunlar" dediniz ama 1 sene hiç bir şey yapmadınız, sanırım hakkınız olmuyor. Yine 5 sene sonra öğrenen kişiler içinde zaman aşımı olmuş oluyor.

ceza davası açılamıyor yani eskiden evli kişi zina ettiği ispatlandığında hapis cezası alabiliyordu bu bitti.Yoksa tabii ki tazminat davası açabilirsiniz.İyi bir boşanma avukatı bulun.Geçmiş olsun

Bildiğim kadarıyla yatakda çıplak basman gerek diğer türlü aldatıldıpını ispat edemiyosun

Tazminat davası açabilirsin eşine
Aldatıldığını belgeleyip o resimleri delil olarak sun ama bu sefer boşanma aşamasındaydık benden boşanmıyordu vs deyip kendini aklamaya çalışır

çok fazla beklentiye girmeyin tazminat açısından çünkü tazminat davalarında gayrimeşru çocuk bile olsa çok düşük rakamlarla ödüyor mahkeme.Eğer boşanma konusunda kesinseniz mümkünse de anlaşmalı boşanmaya bakın çünkü çekişmelinin tek galibi genelde avukatlar oluyor çünkü habire masraf artıyor olan sizin zamanınıza ve psikolojinize oluyor

Zina suç iken de mahkeme tabii ki bunu tek fotoğrafa göre karar vermiyordu zina halinin ispatlanması gerekiyordu yani türk filmlerindeki polis eşliğinde zina halinde yakalama hadisesi gerçeğin kendisiydi o zamanlar

Eşinize elinizdeki deliller ile tazminat davası açabilirsiniz gayette tazminat alırsınız ama 3.kişiye açmak yok diye biliyorum

Her kafadan bir ses çıkmış yine.

Hukuken zina; evli birinin evlendiği kişi dışında biriyle ilişkiye girmesidir. Yani günlük hayatta zina olarak adlandırılan her türlü evlilik dışı ilişki hukuken zina kapsamına girmez.

Zina suç olmaktan çıkalı çok oldu. Bir eylemin suç olması için ceza yasalarında tanımlanması gerekir. Suç teşkil eden eylemi gerçekleştirenler ceza mahkemelerinde yargılanır ve cezaya hükmedilir. Ceza kanununuzda zina suç olarak düzenlenmemiş. En basit haliyle anlatıyorum, anlaşılır olması için.

Zina; Medeni kanuna göre özel bir boşanma sebebidir. Yani bu gerekçe ile boşanma ve tazminat talep edilebilir.

Son olarak şunu da belirteyim tazminata hükmedilmesi karşı taraf için bir ceza veriliyor hissi yaratabilir ama hukuken “ceza” değildir. Sadece hukuka aykırı eylemin karşı tarafta oluşturduğu maddi ve manevi zararın tazmini amaçlıdır.

Çokkk eskiden cürmümeşhut mu ne öyle bişey vardı (suç üstü) polisle zina basılıyodu ozaman suçtu tabiç ama kalktı konu sahibi ondan bahsediyo heralde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…