Zor bir durumdayım

Öyle çok pişmanım çok ama bunlari konuşmak için çok geç kaldım pişmanlıklarim bir değil iki değil cokk malesef..
Geçmişe takılmayın hiç o zaman önce para kaynağı yaratın kendinize ya bekleyin bebek büyüsün çocuklar okula falan gitsin hemen çalışın asla beklemeyin düzelse bile güvenmeyin. Hiçbir şey yoksa bile yarım gün temizliğe gidin ama para kazanın. Yada evde yapabileceğiniz bir şeyler olursa yapın şimdilik kendinizi toparlayın erkeklerin de işine geliyor bağlı kadınlar buna izin vermeyin

Selam bayanlar..daha öncede konu açmıştım 11 yıllık evli üç çocuğu olan bir anneyim eşim beni sevmediğini yatakta tiksindigini söylemişti..evet buldum beni aldattığı kadinida oda evli çocuklu biri..naptın derseniz kıyameti kopardim ama koparmamla kaldım sadece ayırmışim güya ondan da emin değilim ya gerci umrumda bıle degil artık başka çarem yok .. çünkü arkamda aile desteği yok çalışan bir bayan değilim kimse üç çocukla kabul etmiyor beni.. çaldığım her kapı yüzüme kapanıyor.bende çocuklarım biraz daha büyüyünce çalışmak istiyorum kendi ayaklarımın üstünde durup zamanı gelince kıçına tekmeyi ben basacam inşallah.. çünkü oda şimdi ayrılık istemiyor ailemin kabul etmediğini biliyor üç çocukla naparim derdinde oda..işin aslı bu süreçte nasıl olmalıyımne yapmalıyım bilmiyorum katlanabilirmiyim görmezden nasıl gelebilirim psikolojik destek almam gerekiyor ama sıra bile bulamıyorum terapistler tonla para istiyor o kadar vercek paramda yok ..yalnızım çaresizim arkadaş ortamim var ama onlarda biyere kadar evin içine girince yine boğuluyorum.cocuklarim için güçlü olmak zorundayım biliyorum ama dayanamıyorum 😔
Cok üzülüyorum böyle kadınların annelerin ezilmesine Allah hakkınızı bırakmasın her iki dünyada

Şu an sanırım yapabileceğimiz en gerçekçi öneri psikolojik destek kısmı olabilir.
Belediyelerde ücretsiz böyle bir hizmet var, bunun dışında bazı illerde pilot uygulama olarak il sağlık müdürlüklerinde psikolojik danışman desteği sağlanıyor. Yine bulunduğunuz şehir içinde gönüllü kuruluşlar olabilir biraz bakmak araştırmak lazım. İmkansız değil yani vardır mutlaka.

Bir diğer konu da size şunu söylemek istiyorum. Siz kıymetlisiniz. Bedeniniz sizi ve çocukları yaşatacak kadar kuvvetli. "Namus" denilen kavramı bilmeyen bir adam yüzünden sakın değersiz hissetmeyin, kavga etmek için bile yormayın kendinizi.
Aynı evin içinde başka bir hayat kurmak zorundasınız. Umarım önünüze hiç beklemediğimiz yerden çok güzel kapılar açılır.
Çok teşekkür ederim inşallah araştıracağım psikolojik destek sağlayan lari..yoksa delirecem bu evde 😔

Bence boşanma davası açın ,ciddi olduğunuzu anlasın, sizi kaybedeceğini düşündürün bir..bu adam o kadar emin ki sizden..çekismeli de açabilirsiniz

Anlamadınız..dava acarsa hemen boşanmaz zaten,çekişmeli zaten yıllarca sürer..Bu süreçte tedbir nafakası da bağlarlar amaç adama ciddi olduğunu düşündürtmesi..
Adam bu süreçte, ya ben yanlış düşünmüşüm bu kadın gerçekten gitmeyi düşünüyor derse kuzu gibi de olabilir..işler konu sahibinin lehine döner..

Adam bu süreçte, ya ben yanlış düşünmüşüm bu kadın gerçekten gitmeyi düşünüyor derse kuzu gibi de olabilir..işler konu sahibinin lehine döner..
adam kalarak konu sahibine iyilik yaptığını düşünüyor farkında mısınız ?
nafaka ile kim geçinecek ? evleri de kira ?

Evet bı yanımda öyle istiyor ailem kalk gel derse arkama bile bakmam ama işte cesaretim yok işin ucunda çocuklarımı kaybetmek var 😔

Anlamadınız..dava acarsa hemen boşanmaz zaten,çekişmeli zaten yıllarca sürer..Bu süreçte tedbir nafakası da bağlarlar amaç adama ciddi olduğunu düşündürtmesi..
Tedbir nafakası en fazla 5-6 bin tl bağlarlar. Kadıncağız kira mı versin ev mi geçindirsin? Bir de avukata para vermek zorunda. Bu söyledikleriniz gerçek hayatla bağdaşmıyor. Üstelik tedbir nafakası öyle hemen bağlanmıyor. 5-6 ay sürebiliyor bağlanması. Ev kira. Kira sözleşmesi adamın üstünedir büyük olasılıkla. Adam onu da iptal ederse kadıncağız beş parasız, üç çocuğuyla sokakta kalır. Planlı davranıp kendini güçlendirmek zorunda. Para biriktirmeli. En küçük çocuğu okul çağına gelene kadar çalışması çok zor. İşe girse asgari ücret verirler. Çalışma saatleriyle çocukların okul saatleri uyuşmaz büyük olasılıkla. Çocukların epey büyümesi gerekiyor. Öyle kolay değil bu işler. Verdiğimiz tavsiyelerin ayakları yere basmalı.

Evet kira maalesef nafaka ne kadar olur geçinebilirmiyiz oda malum
Bacım tedbir nafakani da alıp bi de çalışmak zorundasın..çocuklara bakacak biri yok mu ya ailende..k.v nasıl biri yardımcı olmaz mı..9 aylık olan hele daha çok küçük..digerlerini de okula getirip götürecek biri..aile bakanlığına durumunu bildirsen nasıl olur acaba..o koca için kendini yıpratma, üzme..senin suçun yok sonuçta..

Bacım tedbir nafakani da alıp bi de çalışmak zorundasın..çocuklara bakacak biri yok mu ya ailende..k.v nasıl biri yardımcı olmaz mı..9 aylık olan hele daha çok küçük..digerlerini de okula getirip götürecek biri..aile bakanlığına durumunu bildirsen nasıl olur acaba..o koca için kendini yıpratma, üzme..senin suçun yok sonuçta..
aile bakanlığı mı:110:
siz norveçten filan mı bağlanıyorsunuz yayına ?

Monet, ummadığın biryerden birşey çıkabilir bazen
ben aldığı riske degecegini düşünmüyorum,
bu tavırları yüzünden adam kendisi çekip giderse ortada kalır.
en makul çözüm hisleri bir kenara bırakmak , ev arkadaşı gibi davranmak.
evin düzenini sağlamaya devam etmek.

İşsizsiniz, paranız yok, 3 kucuk bebe.
Uremek kolay, hayatini eline almak zor.
Çoğu kadin hayatini eline almadan, meslegi olsa dahi calismamayi sectigi icin, zamani gelince boyle mağdur oluyor iste.

Minumum seviyede muhattap olun. Ara sıra ben var miyim diye şüpheye düşsün. Diğer ilişkiden de çok umutlu olduğu bir anda yüzüstü bırakılacak emin olun.iste o zaman kul köpek olacak size işte o gun sizin devriniz baslayacak.
Ne devri hangi devir, saygı bitmiş sevgi zaten yok. Diğer ilişkide mutlu olsa ne yüzüstü bırakılsa ne? Kadın ne yapsın bu adamı o saatten sonra? Köşeye sıkışmış kadına gaz vermeyin. Şu an evden dışarı adımını atsa çoluk çocuk perişan olacak, bir adamın insafına kalacaklar. Düşünmesi gereken tek şey kendinin ve çocuklarının yemesi içmesi düzeni sağlığı. Onlar iyiyse anneleri de iyi olur, en azından çocuklarım ne olacak diye geceleri uykusuz kalmaz. Bu adamı bu saatten sonra bankamatik babası olarak görsün başka bir beklentisi olmasın. Sokaklarda onla bunla düşüp kalkan birinden ne adam olur ne koca. En azından babalığını yapıyormuş.

Monet, ummadığın biryerden birşey çıkabilir bazen
3 tane çocuğun lokması var ortada, riske mi atsın bunu? Ya siz hayal aleminde mi yaşıyorsunuz, kadının kendi anası babası bakmayız gelme diyor. Elin adamının insafına kalmış. Gelmiyorum eve, kira sözleşmesini de yenilemiyorum bak başının çaresine derse siz mi gidip besleyeceksiniz o çocukları? Nafakaymış bakanlıkmış ummadığın andaymış... 9 aylık bebeğin bez masrafına gider verilecek nafakanın yarısı. Ben sokakta kalırım, başımın çaresine bakarım, gerekirse yatacak yer yemek karşılığı çalışırım ama çocuğum varsa kahrolurum. İş yok, maaş yok, ev yok ama 3 çocuk var. Kadın mecbur sesini çıkarmayıp oturup çocuklarını büyütecek. 3. çocuğu yapmak büyük hataymış, bedeli de bu adamın ağız kokusunu çekmekmiş. Maalesef çekecek, 10 ve 6 yaşında çocukla şansı, çıkış yolu varmış ama şimdi köşeye sıkışmış.

Back
X