Zor bir hastalık ve aile

menekse1380

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2018
98
124
3
35
merhabalar
Öncelikle uzun zamandır takip ediyorum yeni üye olmak nasip oldu.
Eşim bir yıldır Behçet hastası inanılmaz derecede zorlanıyor çok fazla ilaç kullanıyor ama hastalığı durdurulamıyor.
Ailesi biz evlendiğimizde destek olmadı maddi ya da manevi durumları mükemmel olmasına rağmen. Bu arada biz kirada oturuyoruz ben bir yıl kadar çalıştım bu sene KPSS ye hazırlanmayı düşünüyordum aama eşimin ilaçları malesef kazancımızı alıp götürüyor gerçi o sağlıklı olsun hiç önemli değil.

Sorun şu bu dönemde eşimin ailesi maddi manevi asla yanımızda olmadı eşim çok dert edindi bunu çok üzüldü çok ağladı .
Eşimin ailesi eşime günahlarının cezasını belkide Rabbim bu dünyada verdi sevin diyor bize. Açık konuşmak gerekiese çok görüşmüyoruz aynı ilde oturuyoruz ama ben her görüştüğümüzde bana eşime laf sokmalarından sürekli bize yardım etmek şöyle dursun bizi kullanmalarından sıkıldım. Eşimde görmek istemiyor ama çok üzülüyor annem babam ne de olsa diyor stres oldukça hastalığı daha da ilerliyor ve daha 27 yaşındayız.
Sizce ben ne yapmalıyım? Bu insanlar beni de hasta edecek bu gidişle gitmeyince dedikodu çok yapıyorlar yine eşimin kulağına geliyor manevi olarakta çok yıprandık.
Ne yapmak lazım böyle insanlara karşı?

Behçet hastalığı neydi sedef gibi yara falanmi cikiyordu ellerde ? Gecmis olsun. Bence görüşmeyin. Kesin ve net. Sağlık bu. Esiniz de ne de olsa annem babam diyerek yanlış düşünüyor. Kötü anne babalarda var,anne baba olmalari, onları aklamaz malesef

merhabalar
Öncelikle uzun zamandır takip ediyorum yeni üye olmak nasip oldu.
Eşim bir yıldır Behçet hastası inanılmaz derecede zorlanıyor çok fazla ilaç kullanıyor ama hastalığı durdurulamıyor.
Ailesi biz evlendiğimizde destek olmadı maddi ya da manevi durumları mükemmel olmasına rağmen. Bu arada biz kirada oturuyoruz ben bir yıl kadar çalıştım bu sene KPSS ye hazırlanmayı düşünüyordum aama eşimin ilaçları malesef kazancımızı alıp götürüyor gerçi o sağlıklı olsun hiç önemli değil.

Sorun şu bu dönemde eşimin ailesi maddi manevi asla yanımızda olmadı eşim çok dert edindi bunu çok üzüldü çok ağladı .
Eşimin ailesi eşime günahlarının cezasını belkide Rabbim bu dünyada verdi sevin diyor bize. Açık konuşmak gerekiese çok görüşmüyoruz aynı ilde oturuyoruz ama ben her görüştüğümüzde bana eşime laf sokmalarından sürekli bize yardım etmek şöyle dursun bizi kullanmalarından sıkıldım. Eşimde görmek istemiyor ama çok üzülüyor annem babam ne de olsa diyor stres oldukça hastalığı daha da ilerliyor ve daha 27 yaşındayız.
Sizce ben ne yapmalıyım? Bu insanlar beni de hasta edecek bu gidişle gitmeyince dedikodu çok yapıyorlar yine eşimin kulağına geliyor manevi olarakta çok yıprandık.
Ne yapmak lazım böyle insanlara karşı?
Ailenin bakış açısı olacak gibi değil. Ne demek günahların bedeli vs. El kadar bebek hasta oluyor, o hangi günahın bedelini ödüyormuş..insan bırakın çocuğuna tanımadığı insana kurmaz böyle cümle. Olacak iş değil. Beklentiniz hiç olmasın, uzak olmak en iyisi kendi ruh sağlığınızı korumak adına .

Kayınvalidelerin bir tanıdığı var, adam sigarayı bırakınca behçet hastalığı ortaya çıkmıştı. Sonra doktorun da tabsiyesiyle geri başladı. :oha: Ne zaman behçet hastalığı dense aklıma bu gelir, eşin de başlasın diye demiyorum tabii.

Allah şifa versin inşallah.

Eşinizin desteğe ihtiyacı olduğu bir dönem
Maddi de tabiki ama en çok manevi
Sizin anlayışınız ve ilginiz var ii ki
Ailesine gelince gölge etmesinler bari destek yoksa

O anneyle babami karsima bir alirimmn kufurlerii bir guzell sayarim ese dosta soyleyecegim sizin nasil bir aile oldugunuzu derim. Kocanda hic gurur yapmasn oar evladi olarak gormuyo ama o hala anne baba diyosa ailesi baksin. Ben sandim vardir yaain bir 40 50 yazik degilmi sana daha 27 yasindasin.senin sagligin gidince ne olacak esinmi bakacak ailesimi bakacak.kimae duyar kasmasn bunlar gercekler. Gorusme. Dedikodu ederlerse siz once anne babaliginizi sorgulayin de gece. Cok sinirlendim ya

Kayınvalidelerin bir tanıdığı var, adam sigarayı bırakınca behçet hastalığı ortaya çıkmıştı. Sonra doktorun da tabsiyesiyle geri başladı. :oha: Ne zaman behçet hastalığı dense aklıma bu gelir, eşin de başlasın diye demiyorum tabii.

bunun uydurma olduğunu düşünüyorum.
sizin değil hastanın uydurması yani.
sigarayı bırakınca psikolojik olarak o bağımlılığın yerine bir şey koyamadı, yani bağımlılığını tedavi edemedi muhtemelen.
stres bu tip bağışıklık sistemi hastalıklarını tetikler bu doğru.
doktor belki de yılmıştır hastadan diye düşünüyorum en iyi ihtimalle :)

senin eşinin en çok morale ihtiyacı var. çoluk çocuk yoksa basın gidin sakin küçük bir ile.
gezin tozun yeyin için. illa sen de iş bulursun. adamın ailesi zaten vicdansızmış. ne demek evladına sevin işte günahlarının bedeli demek! Allah ıslah etsin. onlar bu kadar kötüyken sen daha iyi ol eşine. hastalık zor yani.
ağzımda bir iki aft çıktı hastalığı araştırdım resmen psikolojik olarak Behçet yaşamaya başladım. bu bile beni perişan etti.

Behçet hastalığı neydi sedef gibi yara falanmi cikiyordu ellerde ? Gecmis olsun. Bence görüşmeyin. Kesin ve net. Sağlık bu. Esiniz de ne de olsa annem babam diyerek yanlış düşünüyor. Kötü anne babalarda var,anne baba olmalari, onları aklamaz malesef
Teşekkür ederim yorumunuz için. Evet yara çıkıyor gözlerine vurduğu için gözlerinde sürekli batmsmyanma oluyor malesef

senin eşinin en çok morale ihtiyacı var. çoluk çocuk yoksa basın gidin sakin küçük bir ile.
gezin tozun yeyin için. illa sen de iş bulursun. adamın ailesi zaten vicdansızmış. ne demek evladına sevin işte günahlarının bedeli demek! Allah ıslah etsin. onlar bu kadar kötüyken sen daha iyi ol eşine. hastalık zor yani.
ağzımda bir iki aft çıktı hastalığı araştırdım resmen psikolojik olarak Behçet yaşamaya başladım. bu bile beni perişan etti.
Teşekkür ederim İnan’ın yüzlerini görünce stresten üç gün uyuyamıyorum artık bende öyle kötü etki bırsktılsr ki yaşattıkları her an için içim öyle kin doluyor ki bazen kendimi suçluyorum boşuna kafama takıyorum diye.

bunun uydurma olduğunu düşünüyorum.
sizin değil hastanın uydurması yani.
sigarayı bırakınca psikolojik olarak o bağımlılığın yerine bir şey koyamadı, yani bağımlılığını tedavi edemedi muhtemelen.
stres bu tip bağışıklık sistemi hastalıklarını tetikler bu doğru.
doktor belki de yılmıştır hastadan diye düşünüyorum en iyi ihtimalle :)
Kesinlikle doktor dedi zaten stressiz olmak tek ilaç tek kesin tedavi diye. Yorumunuz için teşekkürler

O anneyle babami karsima bir alirimmn kufurlerii bir guzell sayarim ese dosta soyleyecegim sizin nasil bir aile oldugunuzu derim. Kocanda hic gurur yapmasn oar evladi olarak gormuyo ama o hala anne baba diyosa ailesi baksin. Ben sandim vardir yaain bir 40 50 yazik degilmi sana daha 27 yasindasin.senin sagligin gidince ne olacak esinmi bakacak ailesimi bakacak.kimae duyar kasmasn bunlar gercekler. Gorusme. Dedikodu ederlerse siz once anne babaliginizi sorgulayin de gece. Cok sinirlendim ya
Prenses gibi büyüyüp eşi tarafından mükemmel davranılıp böyle insanlarla karşılaşmak varmış kaderimde diyorum. Ben hayatımda anne baba olarak bir bunları böyle gördüm . Yorumunuz için teşekkür ederim

Amin çok teşekkür ederim Allah razı olsun.
Stres çok büyük etkenmiş belki o yüzden sigara olumlu etki etmiştir bilemiyorum

Ailenin bakış açısı olacak gibi değil. Ne demek günahların bedeli vs. El kadar bebek hasta oluyor, o hangi günahın bedelini ödüyormuş..insan bırakın çocuğuna tanımadığı insana kurmaz böyle cümle. Olacak iş değil. Beklentiniz hiç olmasın, uzak olmak en iyisi kendi ruh sağlığınızı korumak adına .
Teşekkür ederim ben duyduğumda Çok kötü oldum eşim mükemmel bir insan maşallah ailesine karşı sadece beni ezerlerse beni korur yoksa asla saygısızlık etmez. Çalışmayı çok sever. Düşünüyorum böyle bir insan ne giibi bir kötülük etmiş ki etse bile öz ailesi bunu diyebiliyor anlamıyorum bu arada eşimle 9 yıldır tanışıyoruz 2 buçuk yıldır evliyiz hep aynıydı ailesi hep sevmiyordu onu hep stres içindeydi eşim.

Ben olsam bu hastalığa sebep yaptığım hatalar olduğuna dair size vahiymi geldi de bu kadar eminsiniz asıl kendinize dönüp bakın anne-baba olarak hasta evladına yardım etmeyenlerin hali nice olur der sonrada mümkün mertebe görüşmezdim

Hiç takmayın kafanızı hem eşinizin hemde sizin şimdi en çok ihtiyacı olan şey moral

Allah eşinize şifa sizede sabır versin
İnşaAllah tez zaman da feraha kavuşursunuz

O dedikoduların kulağınıza geldiklerini bilsinler.

Bizim hakkınızda konuşmanız oğlunuzu çok kötü etkiliyor; üstelik size bir şey yaptığımız da yok, ama illa ki bir dedikodu malzemesi arıyorsanız
asıl rezillik,
oğlu bu durumdayken kendisi refah içinde yaşamaya devam eden anneler babalar; onların insan içine çıkmaya yuzleri nasıl var? Hiç anlamıyorm diyin.

Stresten kaynaklı bir hastalık degilki içten gelen bir hastalik ve tek bir ilacı var....
Stres sadece hastalığı tetikler....
sigara olayi için bahane etmiş o kişi....
Konu sahibi arkadaşım onun tek ilacı var kolşisin eşin ölene kadar kullanmalı bu ilacı yoksa sürekli nükseder hastalık.

Bu ilac gut behcet ve ailevi akdeniz atesi olanlar kullanıyor......
Çünkü bende kullanıyorum.
Kullanmiyorsa mutlaka tekrar doktora gidin geçmiş olsun.

Geçmiş olsun Rabbim en acilinden kimseye muhtaç etmeden şifa versin inşallah. Malesef anneliğin babalığın ne olduğunu sevmeyi bilmeyen insanlar evlat sahibi olduğunda böyle oluyor. Bunun tek çözümü görüşmemek. Kendi oğluna acımayan size mi acıcak yazık çok yazık.

Back
X