Zor günler için para biriktirmee

EliFFKeReMM

~ Çünkü Her bir Zerrem aşık, Her bir Zerrene ~
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2017
2.092
4.307
53
30
Merhaba kizlar mutlu gunler herkese.
Esim de bende calisiyoruz. Ben 5 ay once ise girdim. Tabi 5 aydir biriken borclar krediler derken aldigim maas oldugu gibi borclara gidiyor. Esimin maasida krediye. Elimize kalan ay sonunda 10/20 tl oluyor. Bende diyorum ki para biriktireyim. Ama para biriktiremiyorum bozuk varsa diyorum bi cikolata alayim oyle gidiyorum. Suan 1 haftadir bozuk kagit ne varsa biriktiriyorum. Esimde saolsun oda veriyo biriktir diye hevesliyim beya cunki. Ama cok az bi tutar. Suan 1 haftada 35 tl biriktirebildim. Aburcubur almak yerine kenara atayim diye dusunerek. Ayin 5inde maas alicam. Bu maastan elime kalan 250 tl olacak derken pat araba ariza cikardi simdi tekrar araba icin para gerekiyor. Bana bi yardimci olurmusunuz? Siz nasil para biriktiriiyorsunuz. 2 ay once 200 tl biriktirmistim tatile gittik baya faydasi oldu. Amaa su para surda dursun demiyorum hemen alip harciyorum. Simdide diyoeum 2000 tl biriktirsem marta kadar mutfak dolaplari ile yerleri yaptircam amaa olmuyor harciyorum. Siz nasil harcamadan duruyorsunuz. Yardim edin. Simdiden tesekkurler :*

Önce borçları bitirip sonra biriktirmeyi deneseniz?
Çikolata almayıp para biriktirilir mi?
Iste bende borclarin yaninda ele.kalan parayla biriktirsem diye dusunuyirum borc cok var. Zaten 3 yilda anca biter bari diyorum az maz biriktireyim bi ise yarasin

Her seye ama her seye zam geldi bu hafta
Onumuzde kış
Yazın haftada 35 tl birirktirirken
Kisin kol gibi dogalgaz faturasina ragmen nasil marta kadar 2000 biriktireceksiniz?

Biz de esimin bedellisi icin para biriktiriyoruz
2 aydir et almadik, disarida yemek yemek zaten ayda yilda birdi o da da bayadir yok
En buyuk luksumuz meyve duskunlugumuz
Ama yine de denklesmeyecek borc bulacagiz
Bebegime bir tulum bile alamadim hala
Doguma napariz allah bilir

Canim allah yardim etsin insallah. Bizim ki merkezi sistem suandada yakit oduyoruz yakilmasa bile. Marta kadae 2000 bile hawaii bi dusuncemi dersin?

Öncelikle o cikolatayi alıp yiyin çünkü belli bir süre sonra daha canım in çektiği bir çikolatayı alıp yiyemiyorum ben niye çalışıyorum niye yaşıyorum moduna girersiniz kendimden biliyorum. Ha ne olur 10 tl lik çikolata olmaz bimden filan 2 tl lik alır yersiniz. Benim para biriktirmek için bulduğum formüller sebzeyi kesinlikle marketten değil pazardan almak deterjan yağ gibi yüksek tutarları ürünlerin indirimini takip etmek. Mağaza da bir kıyafet begendiysem kendime 1 hafta süre verip onun van gerçekten lazım olup olmadığını düşünüp hala aynı derece de alma isteğimin olup olmadığına bakıyorum %80 geçiyor almıyorum yani. Yakın mesafeleri yürüyorum dolmuşa binmiyorum. Dolmuşla gidilecek bir yerse taksiden uzak duruyorum mevsim sonlarında ki indirimleri mutlaka takip ediyorum. Örnek seneye mayo lazım bu sene idare etti seni ama seneye mutlaka alacaksın diyelim şimdiden alabilirsin çünkü mevsim sonu en az %70 %50 indirime girecek vs.... bunun gibi şeylere dikkat edersen Para birikir

çukulata parasıyla, para biriktirilmez. Market alışverişlerinizi falan uygun dükkanlardan yapın. Tasarruf edebileceğiniz kadarını edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…