zor karar?

Heee tamam ben yanlış anlamışım ...Ben de çok korkuyodum bizimkiler hocaları tek tek gezdi hangi konulardan çıkcak diye.Organize olun siz de alın konuları.Üst sınıftakilere bakma işin içine girince öyle olmuyor,onlara zor gelen sana kolay gelebilir.İnşallah sen de geçersin..komite komite mi bilmiyorum sizde ama mikrobiyoloji,kardiyoloji bunlar zor gelmişti bana, bi de tüm sene için en zoru farmakoloji diyebilirim.3 haftalık komiteler kolay oluyor sadece süre kısa olduğu için zorlar.Tıpçıların klasik lafı: GÜNÜ GÜNÜNE ÇALIŞIRSAN OLUR.(başarabilen var mı bilemiyorum,eşinle artık oturursunuz sınav zamanı o sana sorar ,sen ona)

Sizin de mi benim gibi bir probleminiz vardi ?

Rahim ağzı tanısıyla ameliyat oldum
O tarihten beri kanamalarım hiç düzene girmedi
Doktorum yumurta rezervinde ciddi azalma var, çocuk istiyorsan acele etmelisin dedi
Ancak o tarihte bu mümkün olmadı
Şimdi olan rezervim hiç bir işe yaramıyor çünkü ilacı bıraktığım an kanama başlıyor ve önüne geçemiyorlar
Kanamaların patalojik bir sebebi yok, her yıl parça alıp kontrol ediyorlar
Ama çözümsüz
Bu durumda olan çok kadın varmış, ben başıma gelince öğrendim, çözümsüz bir durum, anne olamıyorum bu yüzden
Hastalığım başladığında 28 yaşındaydım, şimdi 38

Son düzenleme:
Hemen evlenirdim sanırım. Ömür boyu sevdiğimi ve kendimi ikimizden olacak olan bir parçadan mahrum bırakmazdim. Kalbinin sesini dinle canim.

Gecmis olsun , ben de ilk kez duydum bu sekilde bir hastaligi.Insan basina gelene kadar bilmiyor gercekten biz de annemin erken menopoza girmesini hep stresten falan sandik meger genetikmis ( Cozumsuz dert gercekten cok kotu. Allah yardimcimiz olsun.

2 aylık bir bebeği olarak diyorum ki evlen bu duyguyu zamanın varken tat gerisi Rabbimin izniyle gelir zaten varsın okulu 2 yıl uzat

sizinle aynı durumda ve aynı şartlarda olsam ben evlenirdim :) kendi ailem razı geldikten sonra çevrenin eşin dostun lafına hiç bakmazdım, siz de bakmayın bence.
bir de sevgilinizin ailesinin evlilik konusundaki tavrı da önemli. umarım onlar bir terslik çıkarmazlar (bütün sayfaları okumadım, belki cevaplamışsınızdır).
maşallah mesleğiniz çok iyi, bir iki yıl gecikmeyi siz de önemsemiyorsunuz. bence evlenin :)

bir de yazdınız mı bilmiyorum ama özel değilse acaba hangi şikayetlerle gittiniz de hastalığınız açığa çıktı. ben de e2 yüksekliği çıkmıştı, tekrar tahlil olmak için adet olmayı bekliyorum, düzensiz bekarım ben de ama çocuk konusunda benim de korkularım var.

Ben olsam önce hamile kalmaya çalışır, hamile kalırsam hemen evlenirdim. Çünkü evlenmek demek uzun bir hazırlık süreci gelen giden vs derken zaten okul hayatını sarsan bir şey. Ne zaman hamile kalınacağı da belli değil sonuçta. Belki yıllarca olmayacak bebek için boşuna okurken evlilik hayatıyla eğitimini zora sokacaksın. Bence en iyisi hamile kalınca evlenmen. Tabi aranızda güven sorunu yoksa. Bu arada eğitiminin yarısı bitmediyse çocuk sahibi olman eğitimini çok zorlar.

Evet ya farmakolojiyi 2de son komite gorduk de cok zor geldi bana da farmadan cekecegim var gibi.Evet ikinin komiteleri zordu ama sure genisti bunda epey sıkısacak ama napalim artik o ingilizce tıpta ya pek anlasamiyoruz o konuda benziyosa kelimeler falan anca oyle :)

Ben aslinda normal duzenli adetimi oluyordum ama adet oncesi lekelenme problemim vardi , ben de kafaya taktim onceden yoktu cunku gittim oyle cikti hic beklemiyordum yani fsh yuksek cikinca anlasildi.Her iste bir hayir var demek ki ogrenmem gerekiyormus yoksa hala normal adetimi oluyorum yani baskasi olsa hala fark etmemis bile olabilirdi ama yumurtalar kalitesiz.Nasil 40 yasinda biri normal adet goruyor menopoza kadar ama cocugu zor oluyor bu da oyle , o dogal menopoz surecini yasiyor bizimki hastalik sizde muhtemelen kist vardir ondan yukselmistir e2 ama kadin dogum ihmale gelmiyor mutlaka gidin kontrollerinize.

Yani evlilik oncesi bu tarz bir sey benim yapima ters acikcasi.En azindan nikah olmadan.Evet egitimimi zorlayacak sorun da orda zaten ama isin ucunda asla anne olamama korkusu olunca boyun egmek zorunda kaIiyorum

Son düzenleme:
O zaman aile arasında nikahlanıp birlikte yaşamaya başlayın, çocuk olunca veya mezun olunca düğününüzü yaparsınız. Merasimleri sonraya atabilirsiniz belki diyorum.
Umarım her şey istediğin gibi olur.

Evet bence de oyle olabilir yani nikahi once yapip dugunu sonraya birakmak.Tesekkur ederim , hayirlisi olur insallah.

Tip okuyorum bende 4. siniftayim ve diyorum ki bir saniye bile durmazdim..
Meslegi her zaman okursun ama kadinlarin biolojik saati malesef hic insafli davranmiyor(
Bu arada teshis nasil konuldu ne gibi skintilariniz oldu da bu rahatsizlik ortaya cikti?
Gecmis olsun insAllah guzel guzel bebisleriniz olur sonrada Allahin izniyle meslekdas oluruz ikimizde mezun olabilirsek :))

Son düzenleme:

Yeni bir tipcimiz daha geldi :) baslik sayesinde sitedeki tipcilari tanidim :) bir onceki sayfada da bahsettim , hic ciddi bir sıkintim yoktu hala da yok aslinda.Normal duzenli adet oluyorum sadece oncesinde lekelenme problemi yasiyordum.Baskasi olsa bu sebepten gitmez belki doktora , ben kendi pimpirikligim sayesinde okulda bir hocaya gittim doktor bile tahlil oncesi mevsimseldir falan dedi ama tahlil gelince fshtan anlasildi.Yani nerdeeen nereyelik bir durum oldu.Basta sinsi ilerliyor hatta gizli over yetmezlik deniliyor yani adet oluyorsunuz ama ya yumurta az ,kalitesiz ya da kalmamis.Yani kisiler fark ettiginde cok gec bile olabiliyor bu hastalikta.Sonrasinda aralari falan aciliyor adetlerin sanirim hormon replesman tedavisi aliyorsunuz ama cocuk sahibi olabilmek isin onemli kismi.Benim annemde erken menopoz var yani genetik ama sunu fark ettim annesinde erken menopoz oykusu olan kizlarda bu hastalik cok daha genc yaslarda ortaya cikiyor ayni yaslarda degil yani.Anne 35-40sa kiz 20-30 larda yakalaniyor.
Evet insallah sag salim mezun oluruz da mesleklerimize kavusuruz :) tabi ben de sahip olabilirsem bebegime :)

Son düzenleme:

çok ilginç aynı şey benim başımda vardı.evlendikten 1 yıl sonra doktora gittim fsh 13.4 çıktı ama östrojen normal seviyede.doktor aldı baktı.hacettepede bir proftu.çocuk istediğin zaman bul beni dedi.bu arada annem 39 yaşında menopoza girmişti.5 yıl sonra bir kızım oldu tüp bebek

Cok ilgincmis doktor cok rahat konusmus acikcasi normalde evli bayanda bile fsh 10un ustu olunca hemen cocuk yap diyorlar ya da tup bebege yonlendirme falan yapiyorlar, fshıniz nasil seyretti peki 5 senede.Yani 5 sene sonra kacti kiziniz oldugunda normalde bir kere yukselince sonra surekli yuksek cikiyor cunku.Allah bagislasin cocugunuzu.

Evet birbirimizi buluyoruz :))
Allahtan umit kesilmez canim son yumurtan kalsa bile O olacak derse olur..
İnsallah cok aratmaz Rabbim evlat kokusunu hic kimselere..

Anladim canim topicin baska kizlari bilgilendirmeye vesile olmus oldu hem..
Genetik yani onemli bir faktor kizlar hem dikkat eder annelerinde erken menepoz varsa cunku evlat cok onemli birsey cok cok guzel birsey..
Ben daha okuyorum zatende arkadasim anne oldu piskKo inanilmaz bir duygu tavsiye ediyorum kesinlikle sende evlen diyip duruyo bana hep:))
Hayirlisi Allahtan daha soz nisan hicbirsey yok bende.

bende üniversite okurken evlendim canım ailen de destek olursa hiç bişey olmaz rahat rahat okursun okulunu. bebişinde olur sağlıkla alırsın kucağına hiç dert etme. halledersin.

Yok okulu birakmak gibi bir dusuncem yok zaten :) bir iki sene uzar diye dusunuyorum ama ilk senede kazandim ve daha hic kalmadim fazla bir kayip olmaz diye dusunuyorum yanlis mi sizce de

cnm bak artı durumdaymışsın zaten. evlenir bir iki sene bebeğe bakar sonra okula dönersin .. bebeğinide kreşe verir misler gibi yaşarsın . seviyosan gerçekten hiç durma evlen. önemli olan bu. sakın çocuk için evlenme gerçekten sevmiyosan

Evet evet biz kiz kardesimde bile dikkatli olalim , duzenli kontrollerine goturelim diyoruz o da risk altinda cunku.Anne olmak bence de dunyanin en guzel duygusu olmali.
Benim bu mesele olmasa ben de okulu bitirmeyi beklerdim o yuzden bosver acele etme nisan da olur soz de zamani gelince :)

bende üniversite okurken evlendim canım ailen de destek olursa hiç bişey olmaz rahat rahat okursun okulunu. bebişinde olur sağlıkla alırsın kucağına hiç dert etme. halledersin.
Insallah dediginiz gibi olur :)
Yok yok seviyorum , sevmedigim biriyle evlenemem zaten benim kafama takilan okul,cevre vesaireydi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…