zor karar?

Evet ben de tıp okuyorum,sen gibi şanslı da değilim okul konusunda ilk girişte de kazanamadım,27 yaşındayım..Keşke benim ailem de izin verse ben de evlenebilsem.Evet aileler destek olduğunda güzel güzel geçinirsiniz.Takma o zaman kafana bi şey bak ne güzel sevdiğin de arkanda.Senin de bekleyecek durumun yok.Kendinden eminsen yaparsın farzetki okumuyorsun çalışıyorsun ne fark var çalışanlar da akşam eve 5 te geliyo biz de..biz extradan akşam ders de çalışıyoruz ama tıp bu , uzmanlığını almış olsan da yeni yeni şeyler çıkıyor, bu yüzden öğrenmek hiç bitmiycek bizim için..İnşallah güzel olur her şey senn için.

Erkek arkadasim da bu durumu biliyor, benimle evlenmek istiyorsa kesinlikle evlenirdim. Egitiminize azmettiginiz surece devam edersiniz insaallah. Ama annelige gec kalirsaniz daha cok uzulursunuz.

Kimin ne dedigi kimin umrunda?

Sizin yasadiginiz sıkıntıyı sizden iyi kim bilebilir ki?

Bana Allah yeter...

Gönülsüzden ziyade bu sene değil seneye olsun diyorlar.3 bitsin en azından diye.Yani bana kalsa okul bitince olsun ama elimde değil ki benim de mecburiyet nikahı daha erken ağustos sonu gibi düğünü de bayramda düşünüyoruz biz ama işte onlar hala tam ikna olmadı o yuzden hazırlığa da girişemiyoruz kapana kısılı kalmış gibiyim.

Sizin de ilginçmiş , bu hayat sürprizlerle dolu gerçekten.Ben de ilk sene kazandım herhalde kalmadan da bitiririm diyordum ama bu iş çıktı başımıza ne gelecek hiç bilemiyoruz.Aslında sevdiğiniz , güvendiğiniz biri varsa siz de evlenebilirsiniz en azından 4 bitince bebek derdi de olmazsa çok sorun olmaz aslında. ama eşinizin de ya sizin gibi okuyor ya da çok anlayışlı olması gerekir.Evet gündüzleri işe gitmiş gibi olacagım zaten evlenmiş tusu kazanmış asistan olsam da nöbetten eve gelemeyecektım mecburen.Tıp bu konuda çok sıkıntı bir bölüm , uğraşı bitmiyor.

Son düzenleme:

Kesinlikle ve kesinlikle evlenirdim. Lütfen evlen. Elalemin ne dediğini boşver. Bir de tıp okuyormuşsun maşallah. Okurken evlenen ilk çift siz olmayacaksınız. Evlen ve hemen çocuk yap. Allah'ın izniyle inşallah olur.Kaçıncı sınıftasın?

Amin , inşallah olur.3'e geçtim.

Sizin de ilginçmiş , bu hayat sürprizlerle dolu gerçekten.Ben de ilk sene kazandım herhalde kalmadan da bitiririm diyordum ama bu iş çıktı başımıza ne gelecek hiç bilemiyoruz.Aslında sevdiğiniz , güvendiğiniz biri varsa siz de evlenebilirsiniz en azından 4 bitince bebek derdi de olmazsa çok sorun olmaz aslında. ama eşinizin de ya sizin gibi okuyor ya da çok anlayışlı olması gerekir.[/QUOTE]

Ben 3 yıldır nişanlıyım.Benim nişanlım öğretmen ya çok çektim ben anlatması uzun sürer de şöyle diyeyim tıp için başka bi bölümü bıraktım.Herkesin kaderi başka başka işte.Nişanlım çok sabırlı beni üzmemek için ses çıkarmıyor,babam çok sert.Bana kalsa hiç düşünmem bile.

Amin , inşallah olur.3'e geçtim.

Belli ki akıllı bi kızsın. Okulu her türlü bitirirsin. Bi de o bekar arkadaşlarının saçma laflarını takma kafana. Anne olmadıkları için bilemezler ve böyle senin gibi riskli bi durumla karşı karşıya olmadıkları için. EVlatlık ne demek kendi çocuğunu doğurmak varken. Eşinle senin ortak varlığınız canınız kanınıza herşeyiniz o olacak. Bak ben 4 yıllık evliyim. İlk 2 yıl çocuk istemedik. Daha sonra çalışmalara başladık ben tabii hemen olur zannediyorum h,ç olur mu öyle şey 4-5 ay uğraştık anca oldu. Daha uzun sürenler de var. Ve o 5 ay nasıldı anlatamam ne kadar ağlıyordum her adet olduğumda. Anne olamayacağım diye. Yani burda tecrübe konuşuyor. KK daki anneleri dinle canım. Hemen evlen. İnşallah bebeğin olduğunu yazarsın buraya da biz be okuruz inan çok mutlu olurum. Evlat ne demek, yokluğu ne demek iyi biliyorum.

öncelikle geçmiş olsun canım aileleriniz arkanızda bu çok güzel erkenden öğrenmiş olman da iyi.ben şu an bekarım bilemem ama evlenmeyi tercih ederdim.ilk senende tıp kazandığına göre akıllı bir kızsın.

Anladim , babaniz okul bitmeden hayir mi diyor.Neyse 2 ve 3 u gecmissiniz zor olan bi 4 kalmis onu da gecerseniz mezun sayilirsiniz insallah :) tus falan var ama onlar sonraki is ikna edebilirseniz 6da falan evlenirsiniz olmazsa 30 yas da cok gec degil benim gibi problemler olmadiktan sonra.
Evet zaten en iyi anlayanlar ya anne olmaya calisan ya da olanlar :) onlar kesinlikle evlen anne ol diyor cunku evladin ne kadar kiymetli bir sey oldugunu biliyorlar.Allah bagislasin yavrunuzu :) Evleneyim hemen kendimle ilgili topige yazmaya baslayacagim insallah tedavi sureci de gerekecek cunku, cok tesekkur ederim.
Tesekkur ederim ben de evlilikte karar kildim cok sukur en mantiklisi o gibi gorunuyor :)

Son düzenleme:

Aynen öyle diyor.Bence de 30 çok geç beklemek kadar kötü bişey olamaz,aile tarafından sizinki gibi desteğim de yok.Ben okulu kafama takmıyorum.İnşallah siz çok mutlu olursunuz.Yine yazarsan takip etmek isterim.

Düşünüyorum kendimi senin yerine koyuyorum 28 yasindayim doktora yapiyorum okumak kolay değil emekler cok buyuk zahmeti cok buyuk biliyorum ama bi evladım olmadan bu dunyada gocup gitmek istemem.
Ben de evlenip cocuk yapmanı oneririm bu dunyadaki en buyuk nimet cocuk sahibi olmak bence.

Aynen öyle diyor.Bence de 30 çok geç beklemek kadar kötü bişey olamaz,aile tarafından sizinki gibi desteğim de yok.Ben okulu kafama takmıyorum.İnşallah siz çok mutlu olursunuz.Yine yazarsan takip etmek isterim.

Yok ben 30 cok gec degil demistim :) evlenir cocuk isterseniz de arka arkaya dogurursunuz bir sey olmaz :) ama kadin dogumu ihmal etmeyin kimin aklina gelir benim yasimda bu sorun ki cok alarm da vermiyor normal adet goruyorsun ama yumurtalar kalitesizlesmis fark etmiyoruz.Ben de oyle oldu cok dandik bir sebepten gitmistim neler cikti.Daha once bolum biraktiginiz icin korkuyordur belki babaniz okulu bitirdiginizden emin olmak icin :) Ne diyelim hakkimizda hayirlisi , ciddi gelisme olursa yazarim ama ben de su an beklemedeyim.Bayrama dogru karara baglanmis olur muhtemelen.

Bir doktor olarak tip fakultesinin ve asistanligin ne kadar zor oldugunu iyi bilirim.ve zamaninda fsh yuksekligi nedeniyle yuregimin agzimda gezdigimi.hic dusunme evlen ve dogur derim.bi evlat hicbirseyle degisilemez..

Ben olsam kesinlikle evlenirdim. Bu konuda kimseyi umursamazdim. Kaldi ki senin annen baban destek. Güvendiğin bi erkek arkadaşın var. Okul uzarss uzasin evlat söz konusuysa gerisi teferruat.
Ben şuan 37+5 haftalık hamileyim. Allah nasip ederse haftaya çarşamba doğum yapicam. Inan hiçbişey evladın yerini tutamaz. Kendi yaşıtlarını umursama bile. Yaşamayan bilmez bunu. Evlatlık alırım demek kolay. Ama o süreç ne kadar zordur. O yüzden sen zamanını kaybetme arkadaşım.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bir doktor olarak tip fakultesinin ve asistanligin ne kadar zor oldugunu iyi bilirim.ve zamaninda fsh yuksekligi nedeniyle yuregimin agzimda gezdigimi.hic dusunme evlen ve dogur derim.bi evlat hicbirseyle degisilemez..
Evlen yorumlari iyi geliyor ama tip okumus kisilerdense daha da iyi oluyor.Tesekkur ederim ,bence de evlat hicbir seyle degisilmez.
Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin. :) darisi benim ve tum isteyenlerin basina. Evet sanirim ailem ve kendimden baska kimseyi takmamaliyim.Tesekkur ederim.

evlenirdim okula devam ederdim

Yakışıklı oğlum yakışıklı kocam yakışıklı kardeşim :)

Ben çocuk için demedim :), evlilik için dedim :) zaten 7 yıldır birlikteyiz oyüzden. Ben eczacılık bıraktım tıpı çok istediğim için,başkalarına göre bırakılcak bi bölüm değildi.Sebep o değildir diye düşünüyorum çok inatçıyım okuyacağımı biliyor.Sizin için İnşallah hayırlısı olur az kalmış hadi bakalım, okadar yazdık biraz da yardımcı olayım finalde geçmiş yılların çıkmış sorularına bak bol bol...dönüp dolaşıp aynı şeyleri soruyolar zaten okuduğun yer de öyledir muhtemelen.

Fırsatın varken çocuk sahibi ol derim
Geri kalanı azimle çözülür
Ben yapmadığım için çok pişmanım

Ben de evlilik icin dedim gec degil diye :) erken degil ama cok gec de degil bence.ooo sizin cok uzun zaman olmus 7 yil :) tıpı daha cok istediyseniz bence degmis insan omru 65 yil desek nerden baksaniz 35 yiliniz soz konusu 3-5 yilin lafi olmaz bence.Kendim icin de bu mantikla hareket ediyorum :) Finalde cikmis soruyorlar cok sukur cikmasa bil soru tipleri acisindan cok faydasi oluyor cikmisin.3un finali en zoru diyorlar ben de yurttaki kizlardan biliyorum sen gecmissin cok sukur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…