Erken yumurta yetmezligi hastaliginiz olsa ,zaman aleyhinize isliyor doktor biran once evlen yoksa cok gec kalirsin dese ve cok sevdiginiz de size her konuda destek olan erkek arkadasiniz olsa okul devam ederken evlenir anne olmaya calisir miydiniz? Ustelik okudugunuz bolum tip iken? Etrafin laflarina kulak tikayabilir miydiniz ya da cesaretiniz nasil olurdu? Cok fazla kisinin girdigi bir site oldugu icin cok fazla ayrintilara girmek istemiyorum.Fikirlerinize ihtiyacim var.(
not: lutfen bir tanidigimizin on sene olmadi sonra oldu senin de olur vs gibi yorumlar yapmayin erken yumurta yetmezliginde yumurta bitince yapilabilecek hicbir sey yok malesef
Gercekten mi cok sasirdim :) ben de diyordum herhalde tip okurken ortasinda evlenen ender varliklardan biri olurum diye :) demek ki olabiliyormus.Allah bagislasin cocugunuzu darisi bana :) evlenirken cevreniz ne tepki verdi peki niye simdi dediler mi , siz ne dediniz? Ben herkese de hastaligimi anlatmak istemiyorum ama diyecek bir sey bulamiyorum.
Beni en iyi anlayacaklardan biri siz olursunuz sanirim.Evet rezerv bitince yapilacak bir sey yok. Sizin fsh kac acaba , mahsuru yoksa ogrenebilir miyim? Bizim gibi hastalarda 8-9 defa tup bebek deneyecekleri yumurta bile olmuyor malesef.Olursa 1-2 tane onun da tutmasi artik Allah'a kalmis.Ben de evlenip hemen tedaviye baslamak istiyorum artik cunku su ana kadar dusurucu bir sey yapmadim hayit vs ya da dhea ilac falan nasilsa evli degilim diye hatta dogum kontrol kullandim.Insallah siz de en kisa zamanda kavusursunuz evladiniza.
Evlatlik su an icin aklimda yok acikcasi onu sonrasinda dusunurum diye dusunuyorum mezun olup ise baslayip biraz daha zaman gecince ama o da zor her sekilde haklisiniz.
kızlar ben evlilik hiç düşünmezken ve hiç "bana göre değil" dediğim bi şekilde görücu usuluyle evlendim. ilk 1-2 yıl çocuk istemiyorduk sorsan :) 2011 aralık da tanıştık, mayıs da nişanlandık ve ekimde evlendik 2012 de.... ama daha evlendiğimiz gün beklememiz için bi sebep olmadığına karar verdik (regldim o günAmh baktirdim ben 0.5 cikti o da.Bitmis degil ama o da dusuko yuzden hemen evlenip iyi bir doktor bulup duzenli takibe gitmek istiyorum aslinda.Keske ben de mezun olup ise baslasaydim da oyle tanissaydim bi yandan tedavi bi yandan okul zor olacak ama bu korku oyle bir sey ki o zorluga bile tamam diyecek konuma geldim
hiç de nadir değilsin. dedim ya kendi dönemimden en az on kişi biliyorum bunların bir kısmının da okul bittiğinde çocuğu vardı:)yüzüme karşı kimse bir şey diyemedi soramadı tabii ama kendi içlerinde aralarında kesin dedikodumu yapmışlardır. çünkü insanlar açık aramaya çok müsait. özellikle işi gücü yolunda giden başarılı olan insanların. bence hastalığını falan söyleme kimsenin diline dolama. iç işlerini kimsenin bilmesine gerek yok, ben hala yeri gelir kocamla kavga ederim ama annem dahi bilmez. ya da mesela ben de bebek için bir yıla yakın bekledim 3 ayda bir ancak adet olan bir insan olarak ama çok çok yakın bir belki iki arkadaşım dışında annem de dahil kimseye söylemedim. bu basit bi örnek yani. senin durumunu da çekirdek ailenden başkasının bilmesine gerek yok bence. sevmişsin anlaşmışsın aileler onaylamış evleniyorsun. sevgili olarak gezmekten hoşlanmıyorsun nikahlı olmak istiyorsun.ayrıca iki kişi ayrı ayrı geçinebiliyorsa birlikte bir evde de geçinilir maddi olarak. biz böyle düşünüyorduk, çok şükür allah da yüzümüzü kara çıkarmadı.
kızlar ben evlilik hiç düşünmezken ve hiç "bana göre değil" dediğim bi şekilde görücu usuluyle evlendim. ilk 1-2 yıl çocuk istemiyorduk sorsan :) 2011 aralık da tanıştık, mayıs da nişanlandık ve ekimde evlendik 2012 de.... ama daha evlendiğimiz gün beklememiz için bi sebep olmadığına karar verdik (regldim o gündeneme yapmadık yani) hiç korunmadık, 4 ay geçince devlet hastanesinde bi kadın doğumcuya gittim bi fırça yedim, "evlendiğiniz gibi çocuk yapıyosunuz 3-5 ay sonra da boşanıyosunuzzz"diye..
..........
evlenirseniz hayat sizin için gerçekten zor olacaktır, erkek arkadaşınız durumunuzu bilerek sizinle evlenecekse gerçekten de şanslısınız bencede; umarım ailesi de anlayışlıdır... ben eşim ve ailesi konusunda çok şanslı olduğumu düşünüyorum... Rabbim nasip ederse de olacağına inanıyorum
benim fsh 20,8 di yanlış hatırlamıyorsam ertesi ay 15 oldu... bi arkadaşımın 18 li değerlerden biosteron kullandırdı doktoru 2 yi gördü....Alintida biraz kisalttim mesajinizi :) cok tesekkur ederim anlattiginiz icin , ben boyle tedavi asamalari yazan mesaj bulabilmek icin sayfa sayfa geziyorum forumda :) fsh ı ben de anlayamadim ama sanirim duzenli bir yukselme gostermiyor bu hormon.Bir kere yukselince surekli inis cikis yapiyor.Ben duzenli yukselir diye dusunuyordum ama baktim kimsede oyle duzenli bir yukselme yok.Siz de her fsh hastasi gibi uzun bir tedavi surecine maruz kaliyorsunuz insallah bu defa mutlu sona ulasir benim gibilere de umut olursunuz :) 5 yumurta o degerlerle cok iyi bir rakam , dediginiz tedavi yontemini arastiracagim.
Erken yumurta yetmezligi hastaliginiz olsa ,zaman aleyhinize isliyor doktor biran once evlen yoksa cok gec kalirsin dese ve cok sevdiginiz de size her konuda destek olan erkek arkadasiniz olsa okul devam ederken evlenir anne olmaya calisir miydiniz? Ustelik okudugunuz bolum tip iken? Etrafin laflarina kulak tikayabilir miydiniz ya da cesaretiniz nasil olurdu? Cok fazla kisinin girdigi bir site oldugu icin cok fazla ayrintilara girmek istemiyorum.Fikirlerinize ihtiyacim var.(
not: lutfen bir tanidigimizin on sene olmadi sonra oldu senin de olur vs gibi yorumlar yapmayin erken yumurta yetmezliginde yumurta bitince yapilabilecek hicbir sey yok malesef
Sırf çocuk sahibi olabilmek için evlenme fikri kulaga hoş gelmiyo.çocuk sahibi olabilmek için evlenip ucunda mutsuz olmakta var.mutsuz bir ailede büyüyen çocuk problemli oluyor..
Gerçekten sevdiğiniz için evleniyorsanız Problem yok.. Ama çocuk sahibi olmak için evlenmek bana doğru gelmiyor..
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
benim fsh 20,8 di yanlış hatırlamıyorsam ertesi ay 15 oldu... bi arkadaşımın 18 li değerlerden biosteron kullandırdı doktoru 2 yi gördü....
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=356856 güzel hikayeler var tatlım... asla umutsuz olma.... ben bide arada saraçoğlu ile görüşüp kür de uyguladım. hangisi yaradı bilemem elbette..... ayrıca bu işlerin kesinlikle nasip kısmet işi olduğunu düşünüyorum. Rabbim "Ol!" der ve oluverir... bu kadar... biz elimizden geleni yapcaz gerisi takdiri ilahi.... Allah yüzünü kara çıkarmasın, gönlündekini hayırlı kılıp tez vakitte nasip etsin inşallahgerçi siz doktorlar daha tıbbi terimlere dayandırıyorsunuz haklı olarak ama... kusuruma da bakma artık
Ben sirf cocuk sahibi olabilmek icin evlenmiyorum ki.Yani su an ondan dolayi dusunuyorum cunku okulum var , devam ediyor ama normalde de evlenmeyi dusundugum biri.Yani bi adamla tanistim adami sevmiyorum ama cocugum olsun diye evleniyorum degil sevdigim kisi zaten , sorun okulun olmasi.Sırf çocuk sahibi olabilmek için evlenme fikri kulaga hoş gelmiyo.çocuk sahibi olabilmek için evlenip ucunda mutsuz olmakta var.mutsuz bir ailede büyüyen çocuk problemli oluyor..
Gerçekten sevdiğiniz için evleniyorsanız Problem yok.. Ama çocuk sahibi olmak için evlenmek bana doğru gelmiyor..
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Evet cok sukur ki bu durumla onla tanistiktan cok sonra karsilastim ve o bunu hic problem yapmadi.Kimse olmayabilir ya da sevdigim kisi bunu problem yapip ayriladabilirdi , bunun icin her zaman sukrediyorum.3teyim ben evet az cok karari verdim sayilir simdi biraz zaruri beklemeye gectim ailelerden dolayi :)ben olsam evlenirdim... dusunsene boyle bir durumdasin ve hayatinda kimse yok ? o zaman ne yapacaktin?
apar topar gorucu usulu mu evlenecektin ? yanlis anlamayin kucumsedigimden degil.. ama hersey hazir zaten onu demek istiyorum :)
bir adet gelin ve bir adet cok sevilen damat .. ee daha ne :)
anne olmak her kadini guzellestirir bence.. Kadina verilen en guzel hediyedir anne olabilmek
kacinci siniftasiniz bilmiyorum ama evliyken de okuyabilirsiniz.. zor olur ama olur :13:
Evlenirdim...Hiç aklında olmayan biriyle görücü usulü filan tanışıp evlensem mi deseydin farklı olurdu.
Ama sen zaten ileride evlenmeyi düşündüğün birisiyle berabermişsin.Durumu çabuklaştırmanın zararı olmaz.
Bir de bilmediğim için soruyorum,yumurta dondurma gibi şeyler olmuyor mu ?
Cok tesekkur ederim boyle sevimli yorumlari gorunce mutlu oluyorum :)tabiki evlenirdimhem sevdiğim insan hem de aşkımızın pıtırcığı bebişime kavuşacağım daha ne olsunnn
okul da biter hiç merak etmeyin hiççç
Bence anne olmalısın.. Okulun uzayabilir, şuan olacak şeyleri daha sonra da yapabilirsin ama sonra bebek sahibi olma şansın yok. İnsanlar varını yoğunu heba ediyor sen de kendini o süreçlerle yıpratacağına elinden geldiğince çabalarsın ikisini bi arada yürütmek için.e
Allah yardımcın olsun ben de bu yıl 4'e geçtim.3 gerçekten çok sıkıntılı bi dönem ama evlenip hamile kalsan da 9 aylık bi süren olacağı için bebeğini kucağına aldığında 4 olcaksın inşallah...umarım herşey dilediğin gibi olur.Peki Sevdiğinin ailesi izin veriyor mu , o da genç yaşta baba olayı istiyor mu,nasıl geçinmeyi düşünüyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?