kaynanayla aynı eve girmessen bir problem yokta madem okudun kendini geliştirdin böyle körcahil bir işe ne diye girişiyorsun iş bulana kadar kıyma nikah ertele düğün derneği çok mu zor.iyi geceler sevgili bayanlar .cok dusundum tasındım en son cogunluk fıkrı almaya karar verdım.ıkı senelik bı iliskım var ve en son noktaya yanı evlılık asamasına geldım.nıkah ıcın gun alındı alınıcak.benımse acıkcası kafam dumanlı. ah kaynana kaynana herkeste oldugu gıbı benımde sorunum.ılıskı suresınce sureklı uzak bır sehırdeydım o yuzden cok az zaman gecırmek nasıp oldu kaynanamla.sımdı onlardayım nıkah ıslemlerını baslatmak ıcın.yapsam mı yapmasam mı ? .bılıyorum aslında sımdıye kadar aklın nerdeydı dıyenlerde olucak.ama kabulumdur.yeter kı aklımda bı fıkır olussun.azcık anlatayım sorunu tabı yasamak ayrı ama yınede bı fıkır olusur sanırım aklınızda.kendım unıversıte mezunuyum kaynanamsa okumamıs bı hanımefendı .bu sebepten ne okuyana deger verıyo ne de bılıme.bı haftadır burdayım onların evınde.aramızda yasanan ufak tefek laf carpmalar bazen bu kadına karsı asırı ofke olusturuyo bende.kısa surede ne oldu dersınız belkı o da kabulum.soyle bır kac olayı anlatayım.orgu ısınden hıc anlamam bugun nısanlımın yengesı sende ogren dıye espırı yapıyo kaynanacıgım onun bısey ogrenmeye hevesı yok dıye lafa gırıyo.yanı bu kadın sureklı sankı bı dusmanlık bı kısas ıcınde .kendı meslegımle ılgılı bısey anlatıyorum hemen lafa gırıyo yok ben tv de boyle duydum yok soyle dıye.anında hıc zaman kaybetmeden o hemen muhabbete dalıyo benı rencıde etmek ıcın .nısanlım calısıyo bugun aksam eve geldı .ev soguk butun gun usudum durdum petegı de acmadı sevgılı kaynanam .aksama oksuruyorum nısanlım geldı neyın var dıyo bıraz usuttum sanırım dıyorum azcık oksuruyorum dedım.kaynanam kulak mısafırı oldu tabı.ogluna ne olmus dıyor.o da oksuruyo usutmus sanırım dedı.annesı hemen ne oksurmesı ya butun gun ben hıc duymadım dıyor.boyle ıste.aıle eskı kafalı.standart gelın profılı var kafalarında .gelın soyle olur gelın boyle olur.harıka bı meslegım var ve de karıyer pılanlarım. gel gor kı bu aıle standart 19 yuzyıl gelını beklıyo.daralıyorum bunalıyorum nısanlımla konusuyorum sakınlesıyorum.bılıyorum ne yapabılırım dıyo.onu da daraltıyorum.defalarca aılenın ıstedıgı gelın ben degılım dedım anlatamadım.malesef ve malesef ben ıs bulup baslıyana kadar kaynana yanında kalma gıbı bı durum var ısın en acıklı tarafı da bu.sımdı anılarım sevgım ve nısanlımın aılesının dusunce ucurumuyla basbasayım.yazı uzun oldu lutfen kusura bakmayın .sımdıden tskrler
evet gercekten anladım.zaten ıslemler ıcın baslamaya hevesım yetmıyor kı.nısanlımında sureklı moralı bozuk gece konusyoz bazen ayrılalım dıyorum olmaz dıyorum o aglıyo ben aglıyorum cok uzuluyoz ya nasıl kader bu bende anlamadım.nısanlımla tek bı sorunum olsa tmm zaten bunun da su huyu var dıcem ama yok.nıye gece konusuyoruz dımı cunkı 19 yuzyıl aılesı ya bız ıkı nısanlı yan yana nadır oturuyoruz aılesnın yanında yazarken bıle bunları ben mı yasıyorum dıye soka gırıyorum ya
e sonrasında ne oldu onu da anlatırsan nişanlınla ilgili bir yargımız olur..ben daha sade kv yı anlattım.azcıkta otekılerden anlatayım.durum berbat yanı.gorumcem ust katta oturuyo.bı kızı var nısanlım tek erkek cocuk yanı kızın tek dayısı.buraya gelmısım evlılık ıcın o dunku cocuk ne dıyo bılıyo musunuz hemde yuzume karsı.ıyıkı sarısın degılsın yoksa sacını basını yolardım dıyo.sız dusunun artık.nedenıyse dayısını kıskanıyormus kızın yası 13.vallahı ben o yasta o lafı dayımın esıne deseydım annem benı paralardı ona emınım.daha baska kız mı bulamadı dayım senle nıye evlendı kı lafı da cabası.o aynı gorumcem gecen gelmıs mutfaktayım salata yapıyorum.nısanlımın adından yok o yemegı sevmez bu seyı sevmez.ya o sıze nazlanıyo ben ne yapsam yer dedım kasten kı cok sınır oldum buna .he yer dıyor alır tabagı kafana fırlatır.ıster ınanın ıster ınanmayın 28 yasım var ben daha boyle hakaret ve kabalık ılk defa duydum .dondum yuzune bakıyom oralı degıl.ne dedın dedım ne yapar?o tabagı alır dedım durdum orda .kendınıze gelın dedım.nısanlımı cagırdım ablan soyle dıyo dedım mutfaktan cıktım ama bı sınırle cıktım gorsenız
e sonrasında ne oldu onu da anlatırsan nişanlınla ilgili bir yargımız olur..
Ayni evde oturursaniz hayatinizin hatasini yapmis oolursunuz...nısanlımın ıngılızce sınavı var benım ıngılızce ıyı.aksam oturma odasına gecıp ders calsıyoruz ınanın o bıle sorun oluyo ne deyım artık ya.nıye aılesnın yanında oturmuyor musuz.benım gıbı bı ınsan yapamaz bılıyorum ama nısanlımla anlasmak ıste o benı tutuyor.
kayın validenizin geri kalmışlığından sizin daha aydın bir insan olduğunuzdan bahsetmişsiniz..
öyleyse bu durumda oturup kayın valideyle laf yarıştırmak ne derece akla uygun?
duymadan geçmek, söylediklerine kulak asmamak bana daha olgun bir hareket gibi geliyor...
kayın validenize cahil demek istemem, fakat genel olarak hayatta nedir, cahile laf anlatılmaz değil mi?
bu saatten sonra yaşını başını almış kadına ne hayat dersi verilir, ne geline nasıl davranması gerektiği öğretilir...
kendi çizginizi siz belirleyin...
sürekli laflarına cevap vermeye çalışmak, her lafına alınıp bozulmak sizi nefrete sürükleyecek ve bir süre sonra siz bam başka bir insan olup çıkacaksınızdır, diye düşünüyorum...
aynı evde yaşama fikrini asla sıcak bakmayın, bu kayın validenizin çarpıttığı iki üç laf yüzünden değil.. genel olarak aynı evde yaşamaya karşıyım diye düşünün.. aile kurulacaksa ayrı bir yerde kurulmalı, var olan bir ailenin içine dahil olmak aile kurmak olmuyor... oğullarının yatak odasını süsleyen bir obje haline geliyorsunuz bir süre sonra..
o yüzden melek de olsa şeytan da olsa ayrı ev iyidir...
sonra da çizginizi koydunuz mu, bir ömür huzurlu geçer Allahın izniyle...
Canim kaynanm tam anlattigin gibi kndini ogretmn sanir akil vermeye calisir laf sokar konussam inat etsem esim kizar annecigi yaa (ne kadar hak verse)nisanlin gibi ama ben bu olanlari onceden gormus olsayfdim goz dagi verrdm yada nisani atardim..farkında oldugum ıcın suan gelın olma heyecanı yerıne kafa bulanıklıgı yasıyorum.nasıl bı tıptı kayananız acıkcası merak ettım
tatlım Valla geri kafalılar diyorsun da bu kaynana modelinin son sürümü teknoloji harikası da olsalariyi geceler sevgili bayanlar .cok dusundum tasındım en son cogunluk fıkrı almaya karar verdım.ıkı senelik bı iliskım var ve en son noktaya yanı evlılık asamasına geldım.nıkah ıcın gun alındı alınıcak.benımse acıkcası kafam dumanlı. ah kaynana kaynana herkeste oldugu gıbı benımde sorunum.ılıskı suresınce sureklı uzak bır sehırdeydım o yuzden cok az zaman gecırmek nasıp oldu kaynanamla.sımdı onlardayım nıkah ıslemlerını baslatmak ıcın.yapsam mı yapmasam mı ? .bılıyorum aslında sımdıye kadar aklın nerdeydı dıyenlerde olucak.ama kabulumdur.yeter kı aklımda bı fıkır olussun.azcık anlatayım sorunu tabı yasamak ayrı ama yınede bı fıkır olusur sanırım aklınızda.kendım unıversıte mezunuyum kaynanamsa okumamıs bı hanımefendı .bu sebepten ne okuyana deger verıyo ne de bılıme.bı haftadır burdayım onların evınde.aramızda yasanan ufak tefek laf carpmalar bazen bu kadına karsı asırı ofke olusturuyo bende.kısa surede ne oldu dersınız belkı o da kabulum.soyle bır kac olayı anlatayım.orgu ısınden hıc anlamam bugun nısanlımın yengesı sende ogren dıye espırı yapıyo kaynanacıgım onun bısey ogrenmeye hevesı yok dıye lafa gırıyo.yanı bu kadın sureklı sankı bı dusmanlık bı kısas ıcınde .kendı meslegımle ılgılı bısey anlatıyorum hemen lafa gırıyo yok ben tv de boyle duydum yok soyle dıye.anında hıc zaman kaybetmeden o hemen muhabbete dalıyo benı rencıde etmek ıcın .nısanlım calısıyo bugun aksam eve geldı .ev soguk butun gun usudum durdum petegı de acmadı sevgılı kaynanam .aksama oksuruyorum nısanlım geldı neyın var dıyo bıraz usuttum sanırım dıyorum azcık oksuruyorum dedım.kaynanam kulak mısafırı oldu tabı.ogluna ne olmus dıyor.o da oksuruyo usutmus sanırım dedı.annesı hemen ne oksurmesı ya butun gun ben hıc duymadım dıyor.boyle ıste.aıle eskı kafalı.standart gelın profılı var kafalarında .gelın soyle olur gelın boyle olur.harıka bı meslegım var ve de karıyer pılanlarım. gel gor kı bu aıle standart 19 yuzyıl gelını beklıyo.daralıyorum bunalıyorum nısanlımla konusuyorum sakınlesıyorum.bılıyorum ne yapabılırım dıyo.onu da daraltıyorum.defalarca aılenın ıstedıgı gelın ben degılım dedım anlatamadım.malesef ve malesef ben ıs bulup baslıyana kadar kaynana yanında kalma gıbı bı durum var ısın en acıklı tarafı da bu.sımdı anılarım sevgım ve nısanlımın aılesının dusunce ucurumuyla basbasayım.yazı uzun oldu lutfen kusura bakmayın .sımdıden tskrler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?