Zor zamanda yanımda olmayan eş

Herkese iyi geceler.. Az önce babamın üzerine yüklü miktarda borç kaldığını öğrendim ve moralim çok bozuldu. Eşimde durumu benimle aynı anda öğrendi. Ben ağlamaya başladım ve ağlamam durunca bir süre sonra eşim ne yaptı dersiniz açtı oyun oynamaya başladı. Tamamen ilgisiz bir eş. Mental olarak zaten çökmüş durumdayım. Size sorum zor zamanlarınızda eşiniz size nasıl yaklaşır? Böyle düşüncesiz anlarında çekip gidesim geliyor
şimdi burada karakter devreye giriyor. Bazı insanlar düşünceli olsa da biri ağladığında ne yapacağını bilemeyebiliyor öyle biri mi? Mesela benim eşim bana çok destekçidir ama ağladığımda hiçbir şey yapmaz

Yani ben çok mu realist biriyim bilmiyorum ki. E adam ne yapacak babanın borcuna? Sonuçta sen duygunu istediğim gibi yaşamışsın. Niye ağlıyorsun dememiş, gereksiz üzülürüyorsun dememiş,sanane dememiş. Senin üzüntü yaşamana Saygı duymuş ama elinden bir şey gelmeyeceği için konuyu kapatmış kendince.

Herkese iyi geceler.. Az önce babamın üzerine yüklü miktarda borç kaldığını öğrendim ve moralim çok bozuldu. Eşimde durumu benimle aynı anda öğrendi. Ben ağlamaya başladım ve ağlamam durunca bir süre sonra eşim ne yaptı dersiniz açtı oyun oynamaya başladı. Tamamen ilgisiz bir eş. Mental olarak zaten çökmüş durumdayım. Size sorum zor zamanlarınızda eşiniz size nasıl yaklaşır? Böyle düşüncesiz anlarında çekip gidesim geliyor
Açıkcası ben tepkinizi anlamadım.
Eşinizin ne yapmasını beklediniz?
Babanızın borcu olması onun suçu değil, onun çözmesi gereken birşeyde değil
Sizin evlat olarak üzülmeni normal o onun evladı değil aynı şeyi ondan bekleyemeniz bana mantıksız geldi

Babanızın borcu var diye niye ağladınız? Ben de sanırım tepki veremezdim öyle bir durumda, ağlanacak bir şey değil çünkü bana göre. Böyle en ufak şeyde ağlıyorsanız adam ağlamanıza duyarsızlaşmış olabilir.

Geçen hafta eşim abimin yüklü miktarda borcu olduğunu söyledi.uzuldum ama ağlamadım sonra eşimle biraz bu durumu konuştuk.soyle yapsaydi böyle yapsaydı diye.sonrada kalan günlük rutinimize devam ettik.babanizin borcu neden çıktı ilk defa mi oluyo bunlar önemli konular.

Belki haklısınız, ama ne yapabilir ? Babanızın borcunu öderim diyip sizi mutlu etmesini mi ? Kusura bakmayın esim ailesiyle bir problem yaşadığında ne kadar uzulsemde araya girmem , sizi motive etmek için söylediği sözler onu kotu gösterebilir. Esiminde böyle yapmasını isterdim

Bizim evde durum tam tersi.
Eşim bana göre bizi ilgilendirmeyen hatta gereksiz pek çok şeye ota boka bu duygusallığa bağlanır ve ben ‘mal herhalde ya’ diye sinirlenip kendi işime bakarım.
Üzgünüm ama dış kapı sorunlarını evinizin içine taşımak sizin hatanız, bir de üzerine evliliği sorguluyorsunuz.
Ailem dış kapı değil diyecekseniz, bakın işte babanızın başına gelen şey kocanıza dayandı, nefen?
Hayatınızda bir değişken olur anlarım, iş güç arkadaşlık sağlık kaza bela olur anlarım ama babanızın borcu sizi ağlatacak, siz kocanızdan destek görmeyi bekleyeceksiniz.
Kaçıncı edilgen şahıssınız olaydaki?
Bir destek gösterilecekse bu babanıza olur kaldı ki o da ağlayarak değil, yanında olduğunuzu söyleyip yapabileceğiniz varsa yaparak.
Duygusal destek bekliyorsanız ‘benim moralim çok bozuldu, bir şeyler yapalım havam değişsin’ demek zor olmasa gerek ama siz istiyorsunuz ki pışpışlanın. E yani, en azından oyun oynamış adam bence.

Ne yapabilirsiniz ki ? Teselli etmedi mi aglarken ? Babanın borcundan eşine ne ? (Bu arada aynı şey kocanın babası için de geçerli.)

Back
X