• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zoraki evlilik

Daha yaşınız küçük ve muhtemelen kendi aile ve akrabalarınızın yaşadığından farklı bir hayat tarzı görmediniz çevrenizde. Bu yüzden şu an babanıza karşı çıkmak size imkansız bir durum gibi geliyor.
Size tavsiyem üniversite bitene kadar asla nişan falan yapmayın. Hiçbir şekilde söz vermeyin. Babanıza da olur demeyin.
Üniversite bittiğinde zaten kendiniz de istemezsiniz ve fikirlerinizi savunacak gücü kendinizde bulursunuz. Ekonomik özgürlüğünüzü de kazanmış olacağınızdan aileniz sizi zorlayamaz. İdealleriniz olur kendi hayat görüşleriniz oturur daha sağlıklı karar verirsiniz.

Gerekçeleri ne?
Mal aileden çıkmasın falan mi?
Anneniz ne diyor?
Kuzeninizle normalde görüşüyor musunuz?

Amcamında teyzemin de oğlu var. Onlardan biri ile evlendirilmek istendiğimi düşünemiyorum.
Birlikte çocukluğumuz geçti nasıl kocam derim ? Tercih meselesi fakat akraba evliliğinden doğan engelli çocukları unutmamak gerek. Sizin gönlünüz varsa nikah masasında "evet" diyin. O raddeye gidecek gibi sizin durum. Babam bile olsa evleneceğim adama karışamaz ki karışmadı. Siz KUZENİNİZİN evlenmek istemediğinize mi takıldınız ?

Arkadaşlar dedikleriniz çok güzel çok anlamlı ve hepsi zaten benim aklımda ama işte bizim ailede uygulanabilecek çözümler değiller çünkü 1.si biz güneydoğu bölgesinde yaşıyoruz ve burada böyle şeyler çok normal benim ailemin çoğu kuzeni ile evli 2 si benim babam ailenin en büyüğü ve o ne derse o olur yani bu konuda çok şanssızım
Siz de ailenin anormali olun kabul etmeyin bu durumu. Ama yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla sizin sorun ettiğiniz şey kuzenin sizi istememesi. Umarım mantıklı düşünüp hareket edersiniz.

Fake hesap gene. Üniversitedeysen su an yasın 19 olmaliydi ayrica baba üniye yolluyor ama kiminle evleneceğine karar vermene izin vermiyor. Kuzeninle evlen diyecek kadar da cahil

Babam ne derse o mu? Ne yapmalısın? Bir kukla olmadığını, yaşayacağın hayatın bütün sonuçlarına aslında tek başına katlanacağını, bu hayatın senin olduğunu, başkalarının isteklerine göre yaşamanın aslında yaşamak olmadığını, kendine saygısı olan insanın da kendi fikirleri olması gerektiğini anlayacak olgunluğa gel önce. Evlilikmiş... Evet, tam da kim ne derse onu yapan insana göre bir şey evlilik, haklısın. Ay gerçekten delirmemek çok zor yahu.

Merhaba arkadaşlar ben 18 yaşındayım üniversite öğrencisiyim ve babam benim kuzenim ile ilerde evlenmemi istiyor ben isteyip istemediğimi bilmiyorum çünkü benim için babam ne derse o zaten ben pek bu konuları sevmem .ama o galiba evlenmek istemiyor amcam ve babam bizi ikna etmeye çalışıyor ne yapmalıyım sizce 🤔🤔🤔
Evlilik neymiş 18 yasında sizi ikna etmeye çalışıyorlar. Tepkini koy. Okul bitsin önce. Gönlünuz isterse evlenirsiniz. Aile zoruyla olmaz

Akraba evliliği çok yanlış bir şey hem iki taraf da istemiyor. Böyle şey mi olur. evlenmeyin. Başınıza silah mı dayıyacaklar? Hayır deyin.

Biraz senin meyilin var gibi geldi bana. Karşı yarafın niyeti yoksa zorla olursa en çok sen acı çekersin.

Yüzyılların kültür yansıması olduğundan böyle devam etmesini istiyor o kuşak bu oyunu ve hoş olmayan geleneği sen bozacaksın, senin yanında yürüyen olur ama tek başına yüreyen sen olacaksın, sen çekeceksin

İstemediğini annene söyle , sen konuşamıyorsan annen konuşsun babanla. Daha evlilikten bir habersin , bilmediğin bir şeyi kabullenmek niye ? kuzenler arası evlilik doğuda çok yaygın ve bunu normalleştirmeye çalışıyorlar , istemediğini söylemek ne kadar zor olabilir ki , okulun kariyerin var önünde bu kadar evlilik fikrinin empoze edilmesi ve sizin tepkinizin karşı taraf isteksiz gibi yorumlanması da bilemiyorum ya , herhalde bana garip geliyor.

Back
X