- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Gercekten kotu anlamda soylemedim inanin. Ogretmenlerin neler cektigini en az bir ogretmen kadar iyi bilirim. Sistemin rezilliginden ne egitim kaldi ne de isini guzel yapan ogretmen. Bu nedenle dolmayin iste,dolarsaniz cekilecek bir meslek degil Allah kolaylik versin. Yanlis anlamamaniz icin alintiladim,kusura bakmayin,zira hic bir ogretmeni incitmek kirmak istemem, kimsenin yapamayacagi bir isi yapiyorsunuz.
Devlet okulu.devlet okulunda mı
hangi yönetmeliğe dayanıyorlarmış
cidden merak ettim
itiraz eden yok mu
mesai saati vs belirlidir öğretmenin 30 saat ders ver kalk bir de 30 tane çocuğun evine git olur mu öyle şey
Atanirsiniz o mesele degil:) atanamazsaniz ozelde calisirsiniz.ki ben olsam oyle yapardim. Ama sevin mesleginizi,sevmeden olmaz cunku ,zaten zor yeteri kadarBen atanamadım henüz
Sistem böyle giderse atanacağım da meçhul
:/
Ben atanamadım henüz
Sistem böyle giderse atanacağım da meçhul
:/
Atanirsiniz o mesele degil:) atanamazsaniz ozelde calisirsiniz.ki ben olsam oyle yapardim. Ama sevin mesleginizi,sevmeden olmaz cunku ,zaten zor yeteri kadar
Kiyamam,bulundugun yerden ayrilma sansin yok mu? Buyuk sehirlerde cok guzel okullar var,kafan daha rahat olur,yoklukla ugrasmazsin. Bir de sacma prosedurlerle. Annemle babam yillarca calistilar ozel okulda,ozele karsi olmalarina ragmen.Mülakat var artık biliyosun hocam
Yoksa kendi puanımla haritadan yer beğenirim de
Aslında atama bekleme sürecinde ücretli öğretmenlik yapayım dedim sırf tecrübe için
Sonra dedim ben karşıydım ücretliye noldu diye :)kaldı öyle
Burada özel okul yok malesef :/
Bir iki dersaneden bozma temel lise var
Onların da kadrosu var zaten
Kiyamam,bulundugun yerden ayrilma sansin yok mu? Buyuk sehirlerde cok guzel okullar var,kafan daha rahat olur,yoklukla ugrasmazsin. Bir de sacma prosedurlerle. Annemle babam yillarca calistilar ozel okulda,ozele karsi olmalarina ragmen.saka gibi bir tezat. Sonra sukrettiler hallerine dunya varmis dediler inan. İkisi de ucrada 15er yil calismisti dusun, burunlarindan geldi. Devlet hademe gondermedi tuvaletlere varana kadar temizlediler. Hayir temizlersin de herkes kendi isini yapsa, herkes daha verimli olurdu.
Kiyamam,bulundugun yerden ayrilma sansin yok mu? Buyuk sehirlerde cok guzel okullar var,kafan daha rahat olur,yoklukla ugrasmazsin. Bir de sacma prosedurlerle. Annemle babam yillarca calistilar ozel okulda,ozele karsi olmalarina ragmen.saka gibi bir tezat. Sonra sukrettiler hallerine dunya varmis dediler inan. İkisi de ucrada 15er yil calismisti dusun, burunlarindan geldi. Devlet hademe gondermedi tuvaletlere varana kadar temizlediler. Hayir temizlersin de herkes kendi isini yapsa, herkes daha verimli olurdu.
Aslında büyük şehirde yaşayabilirim kardeşim okuyor orda ev de var
Ama Atama olursa kesin mülakata çağırılacağım
Özel okulda sözleşme imzalanır sanırım
Atanırsam bi de tazminat :)
Böyle diye diye hayatı erteliyoruz
Aynen benim anne babam da boyle oldu. İkisi de komunistin onde gideni olarak ozele sonuna kadar karsilardi. Ki ben de prensipte karsiyim. Keske egitim sadece ve sadece devletin elinde olsa,dogrusu bu olmali zaten de iste. Devlet bu isi beceremiyor diye dusunuyorum. Cikardigi politikalara bakildiginda hele. Cok derine girmeyeyim de banlanmayalim :) aynen senin dedigin gibi ozel okullar. Babam rahmetli hep anlatti durdu devletin tuvalet temizlettigi Baki hocaya ozel okullar siraya girdi transfer edelim seni diyeBen devlete girmeden önce özel hakkında öyle şeyler duymuştum ki atanmak şart diye
düşünmüştüm.
Bir arkadaşım özelde, benden daha fazla maaş alıyor, daha bilgili ama gerçekten bilgili :)( bilmiş değil yani)
velilerle muhattap oluyor, çiçek gibi tuvaletlere girip çıkıyor, çiçek gibi ortamlarda bulunuyor, çeşit çeşit yemeklerle
besleniyor vs.
Özele bakışım çok değişti.
Ama öğretmene genel olarak değer verilmediği için direk meslekten soğudum yine de..
Ataman olmazsa ozele yonelirsin sen de,insallah onunde cok guzel kapilar acilir da bu umutsuzlugunu gulumseyerek hatirlarsin :) ne guzel olur amaAslında büyük şehirde yaşayabilirim kardeşim okuyor orda ev de var
Ama Atama olursa kesin mülakata çağırılacağım
Özel okulda sözleşme imzalanır sanırım
Atanırsam bi de tazminat :)
Böyle diye diye hayatı erteliyoruz
Aynen benim anne babam da boyle oldu. İkisi de komunistin onde gideni olarak ozele sonuna kadar karsilardi. Ki ben de prensipte karsiyim. Keske egitim sadece ve sadece devletin elinde olsa,dogrusu bu olmali zaten de iste. Devlet bu isi beceremiyor diye dusunuyorum. Cikardigi politikalara bakildiginda hele. Cok derine girmeyeyim de banlanmayalim :) aynen senin dedigin gibi ozel okullar. Babam rahmetli hep anlatti durdu devletin tuvalet temizlettigi Baki hocaya ozel okullar siraya girdi transfer edelim seni diyedemem o ki ozel kiymet biliyor,seni insan yerine koyuyor. Ogretmen mutlu veli mutlu seklinde dusunuyorum ben. Kendi ilkokul ogretmenimle tanisma anim gozumun onune geliyor,istemiyorum ben diye anneme fisildadiydim da ogretmen bana defol git o zaman annen seni baska okula yazdirsin demisti. Ki benim annemle babamla arkadasti ilkokul ogretmenim. İnsan boyle mi tanisir ogrencisiyle? İste ozelde boyle veli ogrenci asagilanmiyor, ogretmen gercekten basariliysa da yuceltildikce yuceltiliyor,gozumle gordum ikna oldum. Ben o yuzden piril piril yeni mezunlara hep ozelde calisin diyorum artik. Gunah,yazik. Daha da fazla kobay olmasinlar sistem denemelerinde
İnşallah benim gibi tecrübesiz birine iş veren patron bulurum :)Ataman olmazsa ozele yonelirsin sen de,insallah onunde cok guzel kapilar acilir da bu umutsuzlugunu gulumseyerek hatirlarsin :) ne guzel olur ama
Ahahaha cok tatlisinAyyy darkmore şu yazının üzerine istifa basıp özele geçesim geldi
İnsallah,bulunur tabiiki neden olmasin. Tecrube calisilarak elde ediliyor. Allah yardimcin olsun.İnşallah benim gibi tecrübesiz birine iş veren patron bulurum :)
Ahahaha cok tatlisin
Aaah ah ben sana tavsiyelerde cooook bulunurum nacizane haddim olmayarak da ,iste .dinleyebilir misin yapabilir misin bilemedim. İnsan her gonlunden geceni yapamiyor ki be guzel ogretmenim benim
Canim okul degistirdigimde ilk yıl ilk dönemi cehennem gibiydi. tam olarak neler yasattiklarini bilmiyorum ama ben ciddi sorunlar yaşadım, saygisizliklarla karşılaştım birkaç veli tarafından.Kimsenin bizim için böyle düşündüğü yok öğretmenim.
Bize o güzel bakış açısını çok eskilerde bıraktık.
Biz kendi kendimizi avutuyoruz kutsal bir mesleğe sahibiz diye.
Teşekkür, takdir eden mi var?
Yaptıklarımız değil yapamadıklarımız görülüyor.
Kimse insanlık halidir olabilir bile demiyor.
Açık arama ve gömme peşindeler.
Burada paradan yana sıkıntı yok.
Paralı bir köy gibi düşünün ama belde.
Zaten paralı oldukları için de biraz böylelermiş sanırım.
Hatta biri onlar öğretmeni beğenmez.
Öğretmen maaşı onlar için az diye bir yorumda bulunmuştu.
İnanın para umrumda değil.
Eğitim adına cebimden harcadığım oldu.
Yine harcarım.
Ama taşkınlığa, hadsizliğe, saygısızlığa hiç sabrım yok.
Şurda başlayalı 1.5 buçuk ay oldu insaf..
Tükettiler.
Açıkçası mesleğe başlarkenki aşk yok içimde.
Sağolsunlar el birliğiyle öldürdüler.
Mutlu olsunlar..
Artık kendime başka yollar çizmek için elimden geleni yapacağım.
Çünkü değerli hissetmek istiyorum.
Bu benim en doğal hakkım.
Canim okul degistirdigimde ilk yıl ilk dönemi cehennem gibiydi. tam olarak neler yasattiklarini bilmiyorum ama ben ciddi sorunlar yaşadım, saygisizliklarla karşılaştım birkaç veli tarafından.
Anlamadan dinlemeden karşında öğretmeni geç, bir kadın olduğunu unutup bağırıp çağıran hatta boguren herifler.
Gercekten cok sogumustum bırakıp gitmek istiyordum.
Birkaç kişiyi genelleyip hepsi öyle zannediyordum ve cok canım sıkılıyordu. çocuklara karşı da önyargı olusmustü. Çok gergindim bu nedenle.
Ama zamanla nomu birkaç birkaç onlar gibi olmayanlar olduğunu fark etmeye basladim.
Bana destek olmaya çalışanları gördüm.
Genellememem gerektiğini anlamaya başladım.
Zamanla da hepsi yola geldi sayılır. Bir tane yine mafyacilik oynayan var. Arada bir dikleniyor ama onu zaten herkes biliyor. pabuç bırakmiyorum hiç zaten ona da.
Şu anda her sene başında hocam tayin isteyeceğinizi duyduk belmiyum hoca bü yıl olmayacak dediler çok üzüldük şeklinde konuşuyor o sorun yaşadıklarım bile.
SABRET ve olabildiğince sakin atlatmaya çalış bu dönemi canım.
Hepimiz yaşıyoruz.
Zamanla kabullenicekler . Onlar için değişecek değiliz.
Duzelecek merak etmé.
İyi velilerini keşfetmeye çalış.
Sonra toplantılarda yeri geldiğinde onlara ve düşünceli davranışlarına teşekkür et.
Malesef bi nevi kıskandırma ve algı yönetimi.
Mesaj olarak sizin yolunuz yol değil , öğretmene böyle yaklaşırsan olumlu sonuç alırsını vermek lazım.
Bu çalışıyor bu tip velilerde.
Kolay gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?