Sivilceli Ciltler Zoretanin Kullananlar buraya ! (roaccutane ile aynı etkide ilaç)

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

canım 2.ayın ortalarına doğru iyileşmeyi farkedersin.3.ayın sonlarına doğruda pürüssüzleşir cildin benim öyle olmuştu :) 14gün var bitmesine lekelerden başka bişey kalmadı yüzümde

canım 2.ayın ortalarına doğru iyileşmeyi farkedersin.3.ayın sonlarına doğruda pürüssüzleşir cildin benim öyle olmuştu :) 14gün var bitmesine lekelerden başka bişey kalmadı yüzümde

Ya umarım öyle olur.1 ay sonra doğum günüm var bari birazcık düzelsin

Selam arkadaşlar,

ben siteye bu gün katıdım, Bende zoretanin kullanıyorum roaccutane muadili 4 ayımdayım ama suratımda hala sivilceler çıkıyor ve daha önce çıkmış olan sivilcelerin izleri hala duruyor kırmızı kırmızı yüzümde pürüzsüzlük ve iyileşmeler ilaç bittikten sonramı gözle görülür vaziyete gelicek acaba.

ilaç içerken ayrıyetten yüzü için krem kullanan var mı aranızda?

konu hakkında yorumlarını bekliyorum..

kızlarrr lütfen acil yardım.ben 3 sene önce roaccutune kullandım 7 ay boyunca 20mglık geçen gün doktora gittim yeniden çıkmaya başladılar kırmızı kırmızı hem de leke bırakıyor artmadan gideyim dedim.bu kez zoretanin verdi 30 mg sabah 10 ve akşam 20mg olmak üzere.yalnız başım çok ağrıyo ya 3 gündür kullanıyorum.böyle nası desem kafatasım sızlıyo sanki bi de migrenim var tetikliyor.geçici mi bu yan etkisi.roucctuneda da yan etkiler vardı ama böyle başağrısı ilk oluyo.sanki kafamda ağırlık var uyuşukluk var gibi bi de gözlerime doğru inen bi ağrı.başta olup sonra geçer mi?lütfen cvp.yoksa rouctunne mı geçsem yeniden.ben bi de bunu deneyim diye doktor verince ses etmedim.

Roaccutne ve zoretanin arasında bir fark yok. Ben kullandığım ilk zamanlarda inanılmaz baş ağrısı çekmiştim. Genelde yüksek dozla başlayanlarda oluyormuş. Bünye alışkın olmadığından o doz birden gelince kafa içi basıncını arttırıyormuş, prospektüste de yazar kafa içi basıncı arttırabilir diye. O da zonklama şeklinde ağrı yapıyor. Ancak benim kısa sürede geçmişti. Dediğim gibi bünyenin alışmasıyla ilgili sanırım. Eğer şiddeti devam ederse ve şikayetlerin artarsa belki doktorun mgını düşürür, bu durumda tedavi uzar tabi.

Ama her türlü geçici bu yan etki, o yüzden için rahat olsun.

dlares23 çok saol tatlım duygularıma tercüman olmuşsun aynen kafamda basınç var ya az önce ağrı kesici aldım.misafir vardı foruma giremedim cvp için çok teşekkürler.benim korkum şikayetlerin kalıcı olması değil zaten.şu anki başağrım geçsin yeter.roucctunela aynı olduğunu biliyorum çok çekmiştim ondan da ama bilinçsizdim o zaman.ancak insanın aklına geliyor içi aynı ama her ilaç farklı yan etkisini gösterir diye.çok kısa sürede geçti demişsin 1 hafta dayanabilirim ancak daha uzun değildir umarım.ders çalışıyorum bu kafayla bişi yapıyorum.olmazsa doktora giderim mg düşürsün verirken ben dedim düşük olsun çok sıkıntı çekmek istemiyorum diye:))roucctune kullanırken 48 kiloydum 20 mg verdi şimdi 57 kiloyum 30 mg.hayatım boyunca bi daha sivilce görmek istemiyorum allahım son olsun:))

o prospektüste neler yazmıyor ki:))kafa içi basıncını artırır kısmını kaçırmışım demek:))korkulcak bi tarafı yok bu ilaçların.7 8 ay sürse de hemen bitiveriyor sanki.öneml olan bilinçli kullanmak.baş ağrım geçsin çok rahatım onun dışında.

Sivilce illetinden de roaccutanedan da yeterince nasibini almış biri olarak çoook iyi anlıyorum ama geçicek hepsi inş.

Haklısın prospektüs maşallah çarşaf gibi. : )) Ben ilk 2. ya da 3. hafta çekmiştim sanki. Uzun daha doğrusu devamlılık sağlayan bariz bir baş ağrısı çekmedim. Ara ara oluyordu ama yine. Bir de gözleri de etkiliyor ya, uyku düzenini falan. O da mutlaka etkiliyordur. Sabretmek lazım. Benimki yalnızca ilk başlarda etkiliydi umarım seninki de ilerleyen günlerde azalır/geçer.

pazartesi doktora gitcem kafaya koydum çünkü bu ağrının 2 3 hafta sürmesi demek benim ders çalışmamın sonlanması demek.varsın uzun sürsün tedavi.zaten ben yüzümü kaplamasın diye erkenden gittim rouctunne geçmişim olunca tekrardan ilaç verdi.çok fazla deil sivilceler.şu an sivilceler sönmek üzere.yaza düğünüm var o yüzdendi aslında endişem yoksa tekrar başlamak istemiyordum.geçmesi için sabrederdim ama izler kalırdı bu kez de.yüzümde zaten önceki sivilcelerin çukurları duruyor.o göz ağrısndan ben de çekmiştim hatta en çok göz ağrısından çekmiştim şimdi de baş ağrısı:))ama göz ve cilt kuruluğu için çooook su içmek gerekiyor bi de göz yaşı damlası kullanmak.artık tecrübeliyim.aile boyu kullanıyoruz bu ilaçlardan kardeşim nişanlım ben:))

bende 6 ay boyunca zoretanin kullandım aradaki farkı görmek isteyen arkadaşlar için foto ekliyorum

Eklentiler

• $ZORETANİN ÖNCESİ 1.webp
    3,7 KB · Görüntüleme: 888
  • $ZORETANİN SONRASI1.webp
    4,7 KB · Görüntüleme: 833

Bu ialç iyi güzel sivilcelerden kurtarıyo yalnız sivilcler geçtikten sonra kalan izlerde can sıkıyo olabiliyor.. bendede izler kaldı gün geçtikce kızarıklık hafifliyor gibime geliyo umarım bi kaç sonra tamamen geçer. Ben ilaç kullandığım zamanlarda yüzüme bepanthem krem kullaniyodum(merhem değil) o beni rahatlatıyoıdu yoksa yüzüm geriliyorudu.

Bugün 6.günüm yüzümde bariz bir dökülmeler başladı ve yüzümde inanılmaz bir hassasiyet oluştu... Özelliklee dudak kenarlarında ve burun kıvrımlarında.. Akşamları makyajımı temizlemek için köpük ile yüzümü yıkıyorum arkasından pamuk ile toniği kullanıyorum ama çektiğim sızıyı tarif edemem çok ciddi canımı yakıyor bol bol bepanten sürüyorum peşinden... Yüzümdeki sivilceler makyajsız iken belli fakat makyaj yaptığımda pürüzsüz bir görünüm sağlıyor yüzümdeki dökülen pul pul ölü derileri saymazsak tabi :) Umarım bu ölü derilerde hemen dökülür.. Birde bir arkadaşımız ilaç kullandığımız dönemde yüzünüze ağda yaptırmayın demiş.. Bıyık kısmını sir ağda ile yaptırıyordum şimdi yaptırmamam mı gerekir !

Ya birşey daha sorcam ben çalıştığım için mutlaka makyaj yapmak durumundayım ama çok da tepki alıyorum çevremden aman yapma diye.. Bir yan etkisi olabilir mi ki makyajın !
Gerçi varsada yapacak birşey yok makyaj yapmamam mümkün deil...

simdi makyaj yapman sorun degil ancak hangi urunlerı kullandıgın konusunda ekstra dıkkat etmen gerek. Vıchynın urunlerı o anlamda ıyıdır. =) ama asıl onemlı olan gozeneklerın uzun sure tıkalı kalmaması cunku ztn ılactan dolayı cılt baya kuruyor.

O yuzden eger gereklıyse dogal urunlerle makyaj yapmaya devam edeblrsın ama ıyı bır cılt temzleyıcı kullan mutlaka bence. Avene ın olur ama o bıraz pahalı gelebılır. Acnegenın var o da sıvılcelı cıltler ıcın ıyı bır temızleyıcı.ne kullanırsan kullan tonık kullanma bence. Cıldıne cok zarar verırsın.

Agda yuze yapınca yara yara olup cıldı dokuyo ve o yaralar kabuk tutup gec ıyılesyo. Ben de cok ckmaz ztn, ben cmbızla alırdım o donemde. Bazıları makasla kesıyo sanırım.alternatıf onerılerı olanlar paylasırsa ıyı olur.

Merhabalar;

zoretanin tedavisine başlayalı 4 ayı bitirdim 5 aya başladım...20+20 kullanıyorum.

Normalde çok bir sivilce problemim yoktu dönem dönem çıkardı tek tük ama beni rahatsız etmeye yeterdi.en sonunda doktora gittim ve bana zoretanin adlı ilacı önerdi kesin sonuç görürsün filan dedi bende kabul ettim.

İlk aylarda benim yüzümde kusma dönemim çok olmadı tek tük sivilcelerim çıktı.Yalnız gözeneklerimde kapanmalar oldu gözeneklerimin içinden yaglar dışarı çıktı.soyulmalar,dudak kurulugu,burnumda kuruma ve yüzümde kızarıklık yaptı.
herkes yüzümü gördümü cildin çok güzel olmuş gözeneklerin kapanmş diyorlardı.

Ama 3 aydan sonra benim çene bölgemde aşırı derece,yanaklarımda tek tük sivilceler çıkmaya başladı doktora gittigimde bunun dogal oldugunu ve benim cildimin yeni kusmaya başladıgını söyledi ne alakaysa onuda anlamadım ilk ay olması gereken kusma bende son aylara dogru oluyormuş.

şimdi 5 aya girdim ve hala sivilce çıkıyor ve acayip morelim bozuluyor.gece yatarken sivilce yokken yüzümde sabah bi kalkıyorum yüzümde 2 tane sivilce çıkmış.

doktor bana çıkan sivilceler hakkında birşey söylemedi sadece geçer dedi ama benim evde daha önce kulladıgım İMEX adlı antibiyotikli sivilce ilacı vardı
sivilce patladıktan sonra sivilcenin üstüne onu sürüyorum kızarıklıgını,acısını alsın diye ve daha çabuk kabuk baglamsı için.
doktora sormadım kullanayım diye ama bi sakıncasını görmedim sonuçta antibiyotikli krem iltihap kapmasını engelliyor.

Ne yaparsam yapayım sivilcenin kızarıklıgı geçmiyor.kendisi iyileşiyor ama kızarıklıgı hala duruyor.ilacı kestikten sonra geçer diyorlar ama görecez artık inş geçecek.

Kullanan arkadaşlarda oldumu bilmiyorum ama benim yüzümde tüylenme yaptı.
2 tane cilt doktoruna sordum doktorun biri normal dedi bazı bünyelerde yapar ama kullanımı bıraktından sonra tüyler dökülüyor dedi.

diger doktor ise bu ilaç vücuttaki yag oranını azlattıgı için kistlerde bi sorun varsa onu ortaya çıkarabilirmiş(doktor birşeyler söyledi ama ben anlamadım pek)kadın doguma gözükmemi önerdi bende randevu aldım artık aklıma takıldı 15 gün sonra doktora kontrola gidecegim bu tüylenme için ne diyecekler bilmiyorum.şaşırdım kaldım ne yapsam diye.

Zoretanin kullanan arkadaşlar sizdede tüylenme yaptımı?
Ve 3 ve 4 aydada sivilce çıktımı sizde?

Tüylenme yapması acayip morelimi bozdu keşke ilaca hiç başlamasaydım diyorum bu kadar yan etkisi olacagını tahmin etmemiştim.çok sivilcem çıkmazdı ne diye başladıysam artık.bırakmakta istemiyorum 5 aydır kullanıyorum şimdi bırakırsam etkisini ilaç hiç göstermezmiş.bu kadar çektim artık bi 2-3 ay daha dayanıyım diyorum.

milletin artık aaa sivilcelerin çogalmış neden demesinden bıktım.birde onlara açıklama yapıyorum işte şu ilacı kullanıyorum böyle olması normal falan filan off off.

çok sivilcesi olmayan arkadaşlar kullanmanızı tavsiye etmiyorum.boşuna başlamayın cildiniz daha kötü oluyor.
aşırı sivilceli olanlar kullansın ama bir umut sonuçta umutlarını kaybetmelerini istemem.

Bazı arkadaşlar sormuşlar makyaj yapabilirmiyiz diye.Ben doktoruma sormuştum yapabilirsin gözeneklerini filan tıkamaz dedi bu ilaç gözenekte birşey bırakmıyor zaten tıkaması imkansız demişti bana ne kadarı dogru bimiyorum.

Ben makyajımı yapıyorum kızarıklıklarım biraz olsun kaybolsun diye zarar veriyorsada artık ne yapalım kırmızı suratla dışarılarda gezemem dogrusu.

Ben başımdan geçenleri yazmak istedim yeni kullanmaya başlıyacak olan arkadaşlarımız okusun bi bilgileri olsun diye bilmiyorum yardımcı olabildinmi.

arkadaşlar bence makyaj yapmayın.doktorada özelllikle sordum oda yapma dedi.bi kaç ay göz ve dudak makyajıyla yetinin.hem bu şekilde cildinizdeki değişiklikleri daha kolay farkedersiniz.ben de başlayalı 1.5 ay oldu biraz düzelmeye başladı.ilk 3 dün çok fazla baş ağrısı oldu ama sonradan geçti.ilk ay da cilt kuruluğu oldu pul pul soyuldu ama şimdi hiç bi yan etki yok.sadece duddağı kuruyor.günde 30 mg kullanıyorum.son iki haftadır ise aşırı bi bel ağrısı var.bu aralar çok yoruluyorum ondan mı yoksa ilacın yan etkileinden biri mi bilmiyorum.ilacın yan etkisi olmayan bi konu olmadığı için vücudumdaki her olumsuz değişikliği bu ilaca bağlıyorum.sivilcesiz günler :))))))))))

5-6 aydır kullanan arkadaşlar lütfen olumlu şeyler söyleyin.düzelme olmamasına doktor ne diyor.ben çok umutluyum.birde bu şekilen sıkıntıa değmezse çok kötü olacak (((

bende hergün makyaj yapıyorum sıkıntı yok.ama ağda kesin ve net yapılmamalı bende 1 hafta kırmızı dudakla gezmişlerdenim zamanında :)iple artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…