slm kızlar..
benım eşimde var akne sorunu..vucudunun heryerınde çıktı anıden...
yuz bacak kol govde acayıp oldu...doktorda zerotonın verdı kullanıyo daha ılk kutuda şuan...
dudakları kurudu çatladı ama geçtı şimdi..
doktor a vıtamını almıycaksın demiş kesınlıkle..sızlerede dedımı ve a vıtamınını hap olarakmı yıyecek olarakmı dedı acaba...
ve neler yememesı lazım ...bilen yazarsa sevınırım..
arkadaşlar ben bu ilacı 8 önce kullandım.Şimdi tekrar kullanmam gerek cildim fena halde yalnız saglık ocakları bu ilaçı yazabilir mi?
ve kan tahlili yapılabilir buralarda?
daha önce her ay devlet hastanesine gidiyordum.o zaman kuruldan onay almıştım bu ilaç için.
şimdi çalışıyorum ve hiç vaktim yok.
yarın izinliyim ve şu olayı halletmek istiyorum.
lütfen acil cevap lazım bana.......
3. aydan sonra tamamıyla pürüzsüzlesşti ve hiç sivilce yok sadece siyah lekeler var. doktor, dokunmasaydın geçerdi dedi. ağda yapmıyorum, cımbızla da almıyorum çünkü ağda ince tabakayı soyduğu için kararma oluyor bıyık gibi duruyor. ilk aylarda tecrübesiz olduğumdan cımbızla alıyordum onun da ucu zedeledi deriyi ve yine kabuk bağladı. şimdi sadece ip kullanıyorum. güneş kremi kullanmadığım için dışarda kıpkırmızı oluyordum hemen canının yanması var tabi birde. doktora söyledim; sebamed 50 faktörlük güneş kremini verdi şimdi güneş yakmıyor yüzümü. umarım yardımcı olabilmişimdir. :)
Bbenim çok yakın bi arkadaşım kullandı bu ilacı.Yanaklarında falan baya sivilce vardı ve oturmuştu resmen ne yapsa gitmedi sonunda bu ilacı bulduk.Doktor kan testi yaptırdı bi kaç muayneden geçti ve o şekilde başladı.Baya ağır yan etkileri var.Mesela sabahları kalktığında dudakları çok kuruyormuş ve kanıyormuş falan suratıda öyle hani birebir yaşadım her dakika yanındaydım bende başlıcaktım ama çok ağır sivilce sorunum olmadığı için vazgeçtim belki sonra denerim.Ama tamamen kurtulmak istiyorsanız cidde iyi bi yöntem bahsettiğim kişide hiç kalmadı ve çıkmıyorda artık.
benımde bu ayım son :) 20 gun kaldı bitmesine ve çoook mutluyum.sivilcem kalmadı ama kırmızı izler var ama olsun onlarda geçer :)
ilk başlarda yanaklarım berbattı artık akne şeklinde çıkıyordu ama şimdi malum günlerde bile çıkmıyor
lekeler evet var ama o kadar fazla değil onu da dert etmıyorum bitkisel tunikleler hallederim olmadı birde lekeler için giderim doktora.
bu arada bende sadece dudak kuruluğu oldu başkada yan etkisini görmedim
bayanlar 8 seneyi aşkın akne problemim var.. dönem dönem cok iyi hale geldi yüzüm fakat genel olarak akneden bir türlü kurtulamadım
tetradox ve azax tedavileri tretin ve imexle desteklenen tedaviler fayda etmedi.. bugün zoretanin kullanmaya başladım. doktorum roaccutane ile aynı etkileşime sahip ilaç oldugunu söyledi. roaccutane ile ilgili olumsuz görüşler alıyorum arkadaslarımdan ama cokta gözle görülür bir yan etki görmedim kimsede.. bilemiyorum acaba varmıdır..
uzatmadan zoretanin kullanımının 1. günündeyim.. kullanan arkadaslar yada kullanacak olanlar buraya yazarsanız sevinirim....:1hug:
benimde yanaklarım kızarıyor hemen bir de gözlerim doluyor sürekli. sivilce hiç yok ama lekeler kaldı, bitsin artık.
Ben de 40 mğ ile başladım canım çok ta sivilce yoktu yüzümde fakat süreklilik oluyordu gitmiyorlardı.ilacı kullandım yüzüm bildigin domates gibi oldu doktara gittim doktor güneş kremi kullanmamı önerdi ben sebamed 50 faktör aldım.dozuda yarıya indirdim ve kızarıklık geçti bir hafta dozu düşür tekrar başla normal dozuna istersen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?