Zorla çaliştirma ! Paraya tapan bir aile

123merve321

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2016
52
5
1
Merhaba arkadaşlar benim derdimi daha önce kimsede duymamiştim Allah kimseyi böyle insanlarin icine düşürmesin.3 yillik evliyim.biz eşimle severek evlendik ancak ailesinin ve onun icin en önemlisi mesleğimmiş.(keşke bunu baştan anlamak mumkun olsa.) Eşim yakişikli kariyer sahibi kötu aliskanliklari olmayan ve muhafazakar bi aileden olunca hic tereddut etmeden ailemde bende onayladik.nişanliyken biraz tutumlu oldugunu farketmiştim ama bana dayanamaz istedigimi alirdi.evliligimizin ilk zamanlari guzeldi ancak bazi harcamalar yuzunden kavga ettigimiz ve beni hirpaladigi oldu ama sonrasinda hep gonlumu aldi.hakkimi savunan biri oldugum ve onun karsisinda yukses sesle konustugum icin hirpalamasini kendi suçum gibi duşunuyordum.ilk yaz tatilimizde ailesine ne kadar bağimli oldugunu farkettim.bana alinacak şeyleri bile annesine danişiyordu.5 haftalik tatilin sadece 1 haftasini kendi ailemle gecirmemiz gerektigini onlar erkek tarafi oldugu icin benim bazi seyleri alttan almam gerektigi soyleniyordu sürekli.annesine bir derdimi soylesem sorunun hep benim alttan almamamdan kaynaklandigini soyledi.ona gore şiddeti bile hakediodum.sonra hamile kaldim.berbat bi hamilelikti ağlama krizleriyle gecti.ama yavrum olunca duzelir diye umdum.yanimizda cocuga bakacak kimse olmadigi icin ben ucretsiz izin kullanmak istedim fakat ailesi ve eşim bir olup bunu kabul etmwdi.ucretsiz izin alirsan burnundan getiririm dedi eşim ve aldigim 6 aylik izinde cidden de öyle yapti.neyse ben dayanamayip calismaya basladim.calisinca da hicbirsey duzelmedi ne parami rahat harcayabildim ne de izinlerimi rahat kullanabildim.calis derken cocugun kucuk oldugunu dusunmeyen insanlar konu kreş olunca cocuga kiyamadilar ! (Kreş e para kaptirmamak için ) gelip kendileri bakmak isteyince işler iyice çiğrindan çikti.neyse uzatmayayim bu sakin terbiyeli adam konu annesi olunca canavar oldu ve annesine samimi davranmiorim die benimle tum alakasini kesti.yeri geldi emzikli cocugu alip memleketine goturdu.ailem bana destek oluyor beni koruyorlar die onlara düsman oldu halbuki bugune kadar hep ailem aramizi duzeltti.en sonunda da tekrar cocugu kacirmaya tesebbus etti ve babamla aralarinda munakasa oldu.onun üstune yüŕüdü.ben salak gibi hala acaba soyledigim laflar mi agirdi cok mu dik basli davrandim yeterince cabalamadimmi olanlara ben mi sebep oldum die dusunup boşanma konusunda bir adim atamiyorum.şuan ayri eve çiktim ancak karar veremiorum.kendisi birak ozür dilemeyi beni hala tehdit edio ama hayatta en son olmasini istedigim şey bi cocugun babasiz buyumesi :( bana kalsa asla arkama bakmam ama cocuguma kiyamiyorum.Hakkini vermem lazim cocuguyla ilgili bir baba.ne yapmam gerekiyor hic bilmiorum.

Çocuğuyla ilgiliyse; çocuğun bi annesi oldugunu unutmamalı. Ben ayrılın ayrılmayın demem asla. İnandığım bi sey var; Mutlu anne olursa mutlu cocuk olur ve tabi mutlu aile de... Ama bu sartlarda esiniz sizi mutsuz ederek aslında en buyuk kötülüğü çocuğunuza ve ailenize yapıyor

Hırpalamanın haklı sebebi mi olur?
Mesleğim var diyosun ayrı evede çıkmışsın eee ? Cehenneme dönmek mi istiyosun.

Kaba saba tek derdi para olan beyni annesine danışmadan onay veremeyen bi adamla baba diye büyüyeceğine .

Sadece annesiyle sevgi saygıyla büyüsün çok daha iyi.

Her ne halt olursa olsun bir anne çocuğu söz konusu oldumu canavar kesilir. Benim bildiğim bu arkadaş! Kimse benim çocuğuma ayırdığım zamanı kendi saçmalıkları yüzünden bertaraf edemez. Buna izin vermem. Siz neden verdiniz? Siz neden benim çocuğum her ne halt yaparsanız yapın benle büyüyecek ücretsiz iznimi kullanacağım demediniz? Aciz değilsiniz değil mi bunları söylemeyecek kadar! Hayatımda böylesi saçmalık duymadım. Sessiz kalmışsınız suçlu sizsiniz!!!! Evet sizsiniz bebeğiniz üzerinde hak iddia edememişsiniz! Ne demek emzikli bebeyi alıp götürmek... Çok sinirlendim. Bu sessizliğinize çok sinirlendim. Bir embesille büyüyeceğine kendine benzeteceğine babasız büyüsün gerektiği zaman görsün madem öyle.

Gerçekten anlayamıyorum şu çocuğuma kıyamıyorumu.

Size şöyle söyleyeyim zamanında annemde benim için ayrılmamış. Ne mi oldu anneme saygı duymayan sevmeyen bir babayla hayat yaşadım ,yaşıyorum...

Madem çocuğunuza kıyamıyorsunuz size saygı duymayan sevmeyen adamla evliliğinizi devam ettirmeyin.

Çocuğuna karşı çok iyimiş, babası annesine yapmadığını bırakmıyor bu çocuk ilerde babasını ne kadar sever acaba?

Lütfen kimseye yok dayağı hakediyorsun yok hırpalanmayı hakediyosun yazmayalım. Kadın derdini anlatıyor. Belliki psikolojik işkence yapmışlar zaten ona tüm bunları hakettiğine inandırılmış. Bizim ona destek olup kimsenin dayağı haketmediğine inandırmalıyız. Konu sahibi hakettiğini düşündüğü için şu zamana kadar susmuş. Şimdi bir adım atıp ayrı eve çıkmış. Karar vermek için biraz cesarete ihtiyacı var. Lütfen yapıcı yorumlar yapalım. Kimsenin içinde bulunduğu durumu aile yapısını bilemeyiz. Sadece burada yazılanlarla da yargılamamalıyız.

Canım ben de ücretsiz izindeyim. Hem de yok halimizle. Kıyamadım evladıma. Velev ki kocam destek olmasaydı parçalardım.
Sana ayrıl veya ayrılma diyemem senin kararın. Böyle anneci para delisi bir adamla ömür geçer mi ölç biç. Çocuğun sen mutluysan mutlu. Önce kendini mutlu et ki yavrun da mutlu olsun. Emen çocuğu annesinden alıp zorla götürene baba değil adam bile demem ben, kusura bakma.

Ben ailemden şiddetin hicbi hakli gerekcesi olmadigi dogrusuyla büyudum ve kesinlille de böyle oldugunu biliyorum ama ailecek oğullarinin hicte boyle biri olmadigini soylemeleri sanki yalan soyluyormuşum gibi sasirmalari !!! Her sessiz efendi gorunen oyle olmuomuş.boşansam da rahat birakacak mi belli degil.cocuguna cok düşkun

Çocuğun masraflarına karışıyor mu onu alma uygun fiyatlıyı al filan der mi?Ona göre yorum yazacağım...

Ben ailemden şiddetin hicbi hakli gerekcesi olmadigi dogrusuyla büyudum ve kesinlille de böyle oldugunu biliyorum ama ailecek oğullarinin hicte boyle biri olmadigini soylemeleri sanki yalan soyluyormuşum gibi sasirmalari !!! Her sessiz efendi gorunen oyle olmuomuş.boşansam da rahat birakacak mi belli degil.cocuguna cok düşkun
Ada'mda hiç pişmanlık emaresi yokken geri dönmen yaşadıklarının daha kötüsünü yaşamana neden olmaz mı?
Çocuğuna düşkün olması senin için dezavantajmış gibi konuşuyorsun ama çocuklar artık evlilikleri kurtaramıyor.

Her ne halt olursa olsun bir anne çocuğu söz konusu oldumu canavar kesilir. Benim bildiğim bu arkadaş! Kimse benim çocuğuma ayırdığım zamanı kendi saçmalıkları yüzünden bertaraf edemez. Buna izin vermem. Siz neden verdiniz? Siz neden benim çocuğum her ne halt yaparsanız yapın benle büyüyecek ücretsiz iznimi kullanacağım demediniz? Aciz değilsiniz değil mi bunları söylemeyecek kadar! Hayatımda böylesi saçmalık duymadım. Sessiz kalmışsınız suçlu sizsiniz!!!! Evet sizsiniz bebeğiniz üzerinde hak iddia edememişsiniz! Ne demek emzikli bebeyi alıp götürmek... Çok sinirlendim. Bu sessizliğinize çok sinirlendim. Bir embesille büyüyeceğine kendine benzeteceğine babasız büyüsün gerektiği zaman görsün madem öyle.
Ilkinde resti cekip aldim iznimi bi alti ay ama cok zor gecti o gunler o yuzden calisirsam duzelir umuduyla iznimi uzatmadim ama haklisiniz daha dirayetli olmaliydim.zaten cocugu alip gidince tüm ipleri kopardim ayri eve ciktim.

Ada'mda hiç pişmanlık emaresi yokken geri dönmen yaşadıklarının daha kötüsünü yaşamana neden olmaz mı?
Çocuğuna düşkün olması senin için dezavantajmış gibi konuşuyorsun ama çocuklar artık evlilikleri kurtaramıyor.
Şuan beklemedeyim bir yanim bundan bi cacik olmaz bosa vakit kaybetme diyor bir yanimda biraz ayri kalalim belki pişman olur dior.ama iki ay olacak nerdeyse hic bi geri adim yok. Zaten ona gore hic bi sucu yok.aliyor aileden gazi

Ilkinde resti cekip aldim iznimi bi alti ay ama cok zor gecti o gunler o yuzden calisirsam duzelir umuduyla iznimi uzatmadim ama haklisiniz daha dirayetli olmaliydim.zaten cocugu alip gidince tüm ipleri kopardim ayri eve ciktim.
6 ay izin ne ki.. lohusayken mi başlıcaktın??

Şuan beklemedeyim bir yanim bundan bi cacik olmaz bosa vakit kaybetme diyor bir yanimda biraz ayri kalalim belki pişman olur dior.ama iki ay olacak nerdeyse hic bi geri adim yok. Zaten ona gore hic bi sucu yok.aliyor aileden gazi
İki ay mı :110:
Sen bırak o Zaman gitsin ailesiyle evlensin denyo

Çocuğuna düşkün iyi baba olan adam, cocugunun en iyi sekilde yetismesi icin elinden geleni yapar
Annesi ona hamileyken, kadini uzmekten yormaktan sakınır, aş ermelerini çeker, nazlanmasina ve duygusalliklarina katlanir. Hep hamile esine destek.cikar ki evladi saglikli bir sekilde dunyaya gelsin
Doğduktan sonra da önceliği karısıyla sidik.yarisina girmek yerine, cocugun hayatinin ilk donemlerinde anne sevgisini doya doya almasini sağlamaktır
Parasiz kalsa da gıkı cikmaz ben erkegim aileme bakarım der
Bunlarin hicbiri esinizde yok o yüzden düşkün falan degil öyle olsa ücretsiz izin konusunda sizi en cok o desteklerdi
Ayrıca ayrilmak cocugun babasiz büyümesi değil, bosanan anne ve babadir, evlat değil

Çocuğuna düşkün iyi baba olan adam, cocugunun en iyi sekilde yetismesi icin elinden geleni yapar
Annesi ona hamileyken, kadini uzmekten yormaktan sakınır, aş ermelerini çeker, nazlanmasina ve duygusalliklarina katlanir. Hep hamile esine destek.cikar ki evladi saglikli bir sekilde dunyaya gelsin
Doğduktan sonra da önceliği karısıyla sidik.yarisina girmek yerine, cocugun hayatinin ilk donemlerinde anne sevgisini doya doya almasini sağlar
Parasiz kalsa da gıkı cikmaz ben erkegim aileme bakarım der
Bunlarin hicbiri esinizde yok o yuzde düşkün falan degil öyle olsa ücretsiz izin konusunda sizi en cok o desteklerdi
Ayrıca ayrilmak cocugun babasiz büyümesi değil, bosanan anne ve babadir, evlat değil
Söylediklerinizde haklisiniz... peki oglum buyuyup bunlari sorgulamaya basladiginda ne olacak.beni anlayabilir mi yoksa suçlar mi üüff ....

Back
X