Zorla çaliştirma ! Paraya tapan bir aile

Ben de tam olarak bunu cözemedim :( kendi basina karar alamadigi kesin ama bu kadar acimasiz olabilecegini hic tahmin etmiyordum.taniyamiorum onu.annesine sorsan hicbiseye karismiyor ama eşimin yaninda beni anneme sikayet etmesi bile herseyi berbat etmeye yetiyor.sürekli onun yaninda bana bayan oldugumu ve alttan almam gerektigini soyledikce kendimi savunmam bile eşime göre ona itaatsizlik(!) Oluyor.
Özel mesajına bakar mısın?Yazım çok uzun olmuş oraya attım cevabı

Sen kendini kandırıyorsun
Nerdeyse "eşim iyidir anası olmasa "diyeceksin
Dana kadar adam küçük değil ya çocuğu var
Madem anasının gazına gelecek kadar salak sen niye gaz veremedin
Kabul et mayası bozuk seninkinin
Kaldıki bu önceden iyiydi de sonradan bozulmadı
Sen düzelir diye çocuk yaptın
Şimdide çocuğu babasız mı büyüyeyim diyorsun
Kendinde kabahat arıyorsun anasına suç buluyorsun çocuğu sebep gösteriyorsun bırak bunları
Senin mal bu canım değişmeye de niyeti yok gibi kabullenmediğin sürece hayal kırıklığına devam.
Vereceğin karar ne olursa olsun senin ve çocuğun için en iyisi olur inşallah
Amin inşallah...

sızde bıraz cocuk paylasılamamıs, kendı annesı bıle daha ıyı bakar dıye dusunuyor gıbı görünüyor. bazı babalarda görülür bu erkeklerde de lohusalıkgıbı bır olay olabiliyor okumustum, sızde de o olmuş,
sımdı işine gerı döndün madem cocuga da bak adam kendıne gelınce tekrar bakarsın duruma. kazandıgın paranı da ıstıyor para sıkıntısına da düşmüş belli ki, cocugun masrafı da az olmuyor tabiki, annesı hakkında da konusma madem ona cunku annesını de cok fazla sevıyor belli.

Çocuğu ile ilgili olmasi zaten olması gereken normal bir baba için..
Sonsuza dek babası olmaya devam edecek ilgisini göstermeye de..
Sizin böyle ezildiginiz bi evin içinde beraber durmaniza gerek yok babalık yapması için..
Size yazık değil mi? Ailenize?
Mutsuz anne mutlu çocuk yetistiremiyor maalesef bunu iyi düşünün..
Aklı erecek her aciniza ortak olacak bir gün..

çocuğu kacirdiginda ve babanız la kavga ettiğinde neden şikayet etmediniz

madem bosanmayacaksiniz geri donmeyi düşünüyorsunuz bari çabuk dönün de çocuğu arada oyuncak etmeyin

hı ama ilerde ben senin için fedakarlık (!)yaptım diye düşünürken keşke yapmasaydin beni böyle ailede buyutmeseydin dediğinde ne cevap vereceğinizi de düşünün

Hayretler içindeyim şu an. Hakkını vermelisin çünkü iyi bir baba öyle mi? Annesinin bakımı için ücretsiz izne ayrılmasına izin vermeyen, daha annesini emerken çocuğunu kaçırıp km'lerce uzağa götüren IYI baba. Siz iyi baba görmemişsiniz bence. Annesinin şiddete maruz kaldığını görerek büyüyen hiçbir çocuk mutlu yetişmez. Kendinize eziyet etmeyi bırakın. Cesaret edemediğiniz adımı atın. Aldatma hariç tüm olumsuzlukları yaşayıp nasıl adım atamıyorsunuz anlamıyorum, anlamak istemiyorum.

Emzikli bebeği alıp götürdü sen de onu parçalamadın. Anası çok istiyosa doğursun bi tane.
Bebeğin de böyle babayla büyüyeceğine babasız büyüsün. Şu maddi imkanı olup bunları kabullenen hemcinslerimi anlamıyorum anlamayacağım..
Bi adamın çocuğuna yapacağı en büyük iyilik o çocuğun annesini sevmektir. Baba olmak başka babalık yapmak başka. Seninki bi ilkini başarmış,başarmak denirse.

Paraya tapan bir aileden kimseye hayır gelmez baba tarafımda özellikle dedemde yakınen yaşayan biriyim Allah kimseye göstermesin seni anlayabiliyorum 13 yaşımda çalış diye zorlardı dedem hatırlarım babamdada var ama okadar aşırı değil şükür

Ay yazmak zorunda hissettim. İnşallah okursun. Kuzenimin seninkine benzer bi evliliği var. Hala devam ediyo tabi 20 yıllık falan evliler yaklaşık. Kuzenim de eşide kamuda memur. Adam çok istedi kuzenimle evlenmeyi. Çook peşinden koştu evlenene kadar.
Evlendikten sonra işler değişti. Kızın maaş kartını aldı ve bi daha hiç vermedi. Üstüne başına doğrudürüst bişey alamadı yıllardır kızcağız. 2 tane çocuğu oldu. Adam çocuklarına karşı da çok cimri. Teli bozulmuş çocuğun ödleri koptu babaları duyacak diye. Kaç tane evleri arsaları var
Neye yarar. Öyle adamların çocuklarına da hayrı olmuyo anlayacağın.

Sonuna kadar okudum ii diodum ki gene cocugum babasız byumesin diyen bi kadınla karsı karsıyayım! Yahu bacım sna bişey olsa o cocuga kim bakck? Boyle manyak bi aileyle yetiştirmektense kendn yetiştir daha iyi ilerde o cocugun pskolojisi bu durumlardan daha kotu olur babaanne doldurur biraz buyur ayrılmak istersn velayet alamazsın bla bla yapmayın kendmç feda ettim ayaklarını gecin lütfen oncr kendniz lütfen bi anne olmayablrm sizin gbi düşünmeyeblrm ama kızmayın iş ki kadın kadına destek olsun

ipleri eline vermişin bi kere.. dewam edersen böyle dewam eder. inceldği yerden kopsun

Siz bosanmak istemiyorsunuz ama adamda 2 aydır aramiyor. Sizin kadar yuvasını çocuğunu düşünmüyor..barissaniz da tekrar bunlari yasayacaksiniz hazır olmaniz lazim o halde

• Beğen
Reactions: anu
Anne ne kadar mutluysa çocuk da o kadar mutlu oluyor. Siz üzgünken huzursuzken onu nası mutlu edeceksiniz. Yapmayın allah aşkına ya adam zaten pişman değil siz ayağınızla döneceksiniz her şey daha beter olacak üstüne bi çocuk daha ondan sonra temelli içinden çıkılmaz bi hal alacak.

• Beğen
Merhaba arkadaşlar benim derdimi daha önce kimsede duymamiştim Allah kimseyi böyle insanlarin icine düşürmesin.3 yillik evliyim.biz eşimle severek evlendik ancak ailesinin ve onun icin en önemlisi mesleğimmiş.(keşke bunu baştan anlamak mumkun olsa.) Eşim yakişikli kariyer sahibi kötu aliskanliklari olmayan ve muhafazakar bi aileden olunca hic tereddut etmeden ailemde bende onayladik.nişanliyken biraz tutumlu oldugunu farketmiştim ama bana dayanamaz istedigimi alirdi.evliligimizin ilk zamanlari guzeldi ancak bazi harcamalar yuzunden kavga ettigimiz ve beni hirpaladigi oldu ama sonrasinda hep gonlumu aldi.hakkimi savunan biri oldugum ve onun karsisinda yukses sesle konustugum icin hirpalamasini kendi suçum gibi duşunuyordum.ilk yaz tatilimizde ailesine ne kadar bağimli oldugunu farkettim.bana alinacak şeyleri bile annesine danişiyordu.5 haftalik tatilin sadece 1 haftasini kendi ailemle gecirmemiz gerektigini onlar erkek tarafi oldugu icin benim bazi seyleri alttan almam gerektigi soyleniyordu sürekli.annesine bir derdimi soylesem sorunun hep benim alttan almamamdan kaynaklandigini soyledi.ona gore şiddeti bile hakediodum.sonra hamile kaldim.berbat bi hamilelikti ağlama krizleriyle gecti.ama yavrum olunca duzelir diye umdum.yanimizda cocuga bakacak kimse olmadigi icin ben ucretsiz izin kullanmak istedim fakat ailesi ve eşim bir olup bunu kabul etmwdi.ucretsiz izin alirsan burnundan getiririm dedi eşim ve aldigim 6 aylik izinde cidden de öyle yapti.neyse ben dayanamayip calismaya basladim.calisinca da hicbirsey duzelmedi ne parami rahat harcayabildim ne de izinlerimi rahat kullanabildim.calis derken cocugun kucuk oldugunu dusunmeyen insanlar konu kreş olunca cocuga kiyamadilar ! (Kreş e para kaptirmamak için ) gelip kendileri bakmak isteyince işler iyice çiğrindan çikti.neyse uzatmayayim bu sakin terbiyeli adam konu annesi olunca canavar oldu ve annesine samimi davranmiorim die benimle tum alakasini kesti.yeri geldi emzikli cocugu alip memleketine goturdu.ailem bana destek oluyor beni koruyorlar die onlara düsman oldu halbuki bugune kadar hep ailem aramizi duzeltti.en sonunda da tekrar cocugu kacirmaya tesebbus etti ve babamla aralarinda munakasa oldu.onun üstune yüŕüdü.ben salak gibi hala acaba soyledigim laflar mi agirdi cok mu dik basli davrandim yeterince cabalamadimmi olanlara ben mi sebep oldum die dusunup boşanma konusunda bir adim atamiyorum.şuan ayri eve çiktim ancak karar veremiorum.kendisi birak ozür dilemeyi beni hala tehdit edio ama hayatta en son olmasini istedigim şey bi cocugun babasiz buyumesi :KK43: bana kalsa asla arkama bakmam ama cocuguma kiyamiyorum.Hakkini vermem lazim cocuguyla ilgili bir baba.ne yapmam gerekiyor hic bilmiorum.
Kocasız fakat babasıyla bir kız evlat büyütmüş bir anne olarak boşanmaktan korkma.
Evladın mutlu olacak diye kendini mutsuz bir evliliğe hapsetme inan çocuğun siz boşandınız diye mutsuz büyümüyor aksine mutsuz bir evlilik Evladın için daha büyük bir travma ve evladını öyle bir doldururlar ki evladın aynı evin içinde senden nefret ederek büyür.
Ancak boşanırsan evladın senin ve ailenin yanında babasını görmeye devam ederek en azından kimin ne olduğunu daha iyi anlar ve ona göre davranır.
Kızıma babasını asla kötülemedim babası ilk 2 yıl hep beni kötülemiş yok annen şöyle annen böyle yuvamızı dağıttı seni hiç düşünmedi vs gibi şeyler söylüyormuş.
Bir gün kızım "Baba annemin ağzından bir kere bile senin yada ailen hakkında tek bir kötü laf duymadım aksine bana babana saygısızlık yapma diye uyarıyor ama sen hep annemi kötülüyorsun bir daha annem hakkın da konuşursan sakın gelip beni alma senle görüşmek istemiyorum" demiş :KK70:
Ve bunu bana kızım yıllar sonra anlattı.
O zaman 4 yaşındaydı şimdi 19 yaşında babasıyla da sürekli görüşüyor benimle de görüşüyor babaannesine de amcalarına da gider çok şükür hiç sorun yaşamadık.
Ama kızım daha çok anneanneci ve dedecidir :KK66:

Merve Hanım hayat hikayenizi okudukça çok üzüldüm. Bir bayanın başına gelebilecek en kötü şeyleri yaşamışsınız. Buna benzer durumları birçoğumuz yaşıyor. Benim hayat hikayemde sizinkine benzer olduğu için yazışmanızı okudukça çok duygulandım. Bende emekli bir öğretmenim. Hamileliğimden sonra eşimin firması iflas etti ve eşim işsiz kaldı. 5-6 ay iş aramak zorunda kaldı. Tabi ben doğumdan sonra 6-7 ay kadar ücretsiz izin +40 gün raporla 8-9 ayı çıkartmıştım sonra eşime destek olmak için işime geri döndüm. Bu anlamda oğlumu hiç ihmal ettiğimi düşünmedim. Okulum evime çok yakındı ve erkenden evime dönüyordum. Oğlumuda kreşe güvenemediğimiz için annem ve kayınvalidem dönüşümlü baktılar sağolsunlar. Ben bukadar fedakarlık yaptığım eşim tarafından çok şiddet gördüm. Önceleri hiç şiddet görmemiştim fakat nezamanki bu işsizlik süreci yaşandı o zamandan sonra eşim çok değişti. Bende sizin gibi tahammül edemez hale geldim. Ayrılmayı çok düşündüm. Elimde mesleğim var sonuçta dedim. Arkamda babam vardı ve bir abim vardı. Babamın evine gitmeyi düşündüm öylede yaptım. Ayrıldım eşimden. Mahkeme velayeti bana verdi. Eşimede haftada 1 gün görme hakkı tanıdı. Eşim ilk 2-3 ay devamlı her hafta sonu gelip çocuğunu gördü. Daha sonra bu seyrekleşti. Ayda bir görmeye başladı. Daha sonrada hiç gelmedi. Niyemi? Çünkü bir duydumki evlenmiş yeni eşi çocuğunu görmesini, yani benim yanıma gelmesini yasaklamış. Çok kıskanç bir kadınmış. Yani o çocuğu için dünyaları veren adam birdahada uğramadı evimize. Peki herşey benim planladığım gibimi gitti? Malesef oda hayır. Babamın evine döndükten 2 yıl sonra babamı kaybettim. Ağbimde astsubaydı tayini çıktı. Kaldımı oğlum dayısız. Hani burada hepimizin dilinden düşürmediği bir laf varya kadınlar, ''Mutlu anne, mutlu çocuk''. Bana göre eksik bir ifade. Benim oğlum şuan 16 yaşında, içine kapanık bir çocuk ve 2 hafta önce çamasırlarını makineye atarken cebinden sigara paketini gördüm ya kahroldum. Lanet olsun ya düşünebiliyormusunuz 16 yaşındaki bir çocuk. Yanıma çağırdım hesabını sordum artık o alışkanlığından kurtardığımı düşünüyorum. Çok uzattım. Size dönecek olursam birkaç sorum olacak: Hem eşiniz çocuğunuza çok düşkün demişsiniz hemde 2 aydır çocuğunu görmeye gelmiyor demişsiniz bu nasıl sevgidir ben anlayamadım. Birde bir baba küçücük bir yavruyu neden kaçırma gereği duyarki, size göre sebep ne?

Kaçıp kurtulun en hizlisindan çocuğum babasız büyümesin derken annesi kalacak allah muhafaza
Not:evliligim düzelir diye çocuk yapmaya karar verdiğinizde ya duzelmezse diye de dusunmeliydiniz artık geçmiş gitmiş önünüze bakın bir sürü çocuğun anne babası ayrı.

Merve Hanım hayat hikayenizi okudukça çok üzüldüm. Bir bayanın başına gelebilecek en kötü şeyleri yaşamışsınız. Buna benzer durumları birçoğumuz yaşıyor. Benim hayat hikayemde sizinkine benzer olduğu için yazışmanızı okudukça çok duygulandım. Bende emekli bir öğretmenim. Hamileliğimden sonra eşimin firması iflas etti ve eşim işsiz kaldı. 5-6 ay iş aramak zorunda kaldı. Tabi ben doğumdan sonra 6-7 ay kadar ücretsiz izin +40 gün raporla 8-9 ayı çıkartmıştım sonra eşime destek olmak için işime geri döndüm. Bu anlamda oğlumu hiç ihmal ettiğimi düşünmedim. Okulum evime çok yakındı ve erkenden evime dönüyordum. Oğlumuda kreşe güvenemediğimiz için annem ve kayınvalidem dönüşümlü baktılar sağolsunlar. Ben bukadar fedakarlık yaptığım eşim tarafından çok şiddet gördüm. Önceleri hiç şiddet görmemiştim fakat nezamanki bu işsizlik süreci yaşandı o zamandan sonra eşim çok değişti. Bende sizin gibi tahammül edemez hale geldim. Ayrılmayı çok düşündüm. Elimde mesleğim var sonuçta dedim. Arkamda babam vardı ve bir abim vardı. Babamın evine gitmeyi düşündüm öylede yaptım. Ayrıldım eşimden. Mahkeme velayeti bana verdi. Eşimede haftada 1 gün görme hakkı tanıdı. Eşim ilk 2-3 ay devamlı her hafta sonu gelip çocuğunu gördü. Daha sonra bu seyrekleşti. Ayda bir görmeye başladı. Daha sonrada hiç gelmedi. Niyemi? Çünkü bir duydumki evlenmiş yeni eşi çocuğunu görmesini, yani benim yanıma gelmesini yasaklamış. Çok kıskanç bir kadınmış. Yani o çocuğu için dünyaları veren adam birdahada uğramadı evimize. Peki herşey benim planladığım gibimi gitti? Malesef oda hayır. Babamın evine döndükten 2 yıl sonra babamı kaybettim. Ağbimde astsubaydı tayini çıktı. Kaldımı oğlum dayısız. Hani burada hepimizin dilinden düşürmediği bir laf varya kadınlar, ''Mutlu anne, mutlu çocuk''. Bana göre eksik bir ifade. Benim oğlum şuan 16 yaşında, içine kapanık bir çocuk ve 2 hafta önce çamasırlarını makineye atarken cebinden sigara paketini gördüm ya kahroldum. Lanet olsun ya düşünebiliyormusunuz 16 yaşındaki bir çocuk. Yanıma çağırdım hesabını sordum artık o alışkanlığından kurtardığımı düşünüyorum. Çok uzattım. Size dönecek olursam birkaç sorum olacak: Hem eşiniz çocuğunuza çok düşkün demişsiniz hemde 2 aydır çocuğunu görmeye gelmiyor demişsiniz bu nasıl sevgidir ben anlayamadım. Birde bir baba küçücük bir yavruyu neden kaçırma gereği duyarki, size göre sebep ne?
Anne babasıyla olup sigara kullanan çok genç var ergenlik ve isyan dönemi bunlar siz dikkatli olup erken vakitte vazgecirmissiniz ne güzel. Siz şiddet gördüyseniz çocuğunuz da görürdu inanin

• Beğen
Başima gelmeden bende boyle yorum yapiyordum ama konu adam degil cok şükur maddi ve manevi yönden ona ihtiyacim yok ama cocugunuzun babasiyla oynarkenki hallerini izleyip bundan vazgecmek sandigimdan zormuş.yoksa ne duygu ne de bağlilik namina bende zerre birşey kalmadi
Bakın bir çocuk her şeyi bir şekilde atlatir ama annesine yapılanı atlatamaz. Asıl siz yasamadiginiz için böylesiniz. Ben yıllarca çocukları için bir evde yaşamış ama burnumuzdan getirmiş bir aile de büyüdüm. Keşke başından ayrı olsalardi en azından ikisi de mutlu olurdu.ben de babami az da olsa mutlu görür, kısıtlı da olsa kaliteli zaman geçirirdim

sızde bıraz cocuk paylasılamamıs, kendı annesı bıle daha ıyı bakar dıye dusunuyor gıbı görünüyor. bazı babalarda görülür bu erkeklerde de lohusalıkgıbı bır olay olabiliyor okumustum, sızde de o olmuş,
sımdı işine gerı döndün madem cocuga da bak adam kendıne gelınce tekrar bakarsın duruma. kazandıgın paranı da ıstıyor para sıkıntısına da düşmüş belli ki, cocugun masrafı da az olmuyor tabiki, annesı hakkında da konusma madem ona cunku annesını de cok fazla sevıyor belli.
çocuğu kacirdiginda ve babanız la kavga ettiğinde neden şikayet etmediniz

madem bosanmayacaksiniz geri donmeyi düşünüyorsunuz bari çabuk dönün de çocuğu arada oyuncak etmeyin

hı ama ilerde ben senin için fedakarlık (!)yaptım diye düşünürken keşke yapmasaydin beni böyle ailede buyutmeseydin dediğinde ne cevap vereceğinizi de düşünün
yo şikayet ettim.henuz bi sonuc cikmadi.

Sonuna kadar okudum ii diodum ki gene cocugum babasız byumesin diyen bi kadınla karsı karsıyayım! Yahu bacım sna bişey olsa o cocuga kim bakck? Boyle manyak bi aileyle yetiştirmektense kendn yetiştir daha iyi ilerde o cocugun pskolojisi bu durumlardan daha kotu olur babaanne doldurur biraz buyur ayrılmak istersn velayet alamazsın bla bla yapmayın kendmç feda ettim ayaklarını gecin lütfen oncr kendniz lütfen bi anne olmayablrm sizin gbi düşünmeyeblrm ama kızmayın iş ki kadın kadına destek olsun
Ayrilinca arada da olsa o babaanne o cocugu gorecek ve belkide dolduracak.görmesine engel olabilir miyim,kanunen boyle bi hakkim yok sanirim :(

Back
X