Zorla gitmek

armenizmir

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2014
1.799
4.783
buraya açılan bi konu aklıma getirdi de şu konuyu prenses kızları prens oğluşları olan annelere bi itiraf edeyim dedim.şu günlerde bi doğum günü furyasıdır almış gidiyo. Herkes çocuğuna birbirinden ihtişamlı doğum günü yapma derdinde.eminim bir çoğunuz o abartılı masaları afişleri tülleri ne biliiim bin türlü pasta kek fotolarını görmüş hatta canlı şahit olmuşsunuzdur. Çocuk en azından bi 5 yaşına gelse anlarım hani anılarında yer etsin iyi vakit geçirmiştim desin arkadaşları da olur o yaşta oynarlar falan da çocuk 1 yaşındayken başlıo bu düğün tadında doğum günleri. Ve dıdısının dıdısına kadar çağırılıyor. Misal en son amcamın torunununkine çağırıldım. Yahu bana ne hani teyzesi falan olsam belki sevinirim büyüyo falan die de amcamın torunu 1 yaşını hatırlayacak mı?ya da neden bi ev dolusu eşek kadar insanlar bi çocuğu eğlemeye çalışalım bütün gece. Çok komik. Daha da komiği insanlar özellikle de bizim milletimiz sanıyor ki çocuğu olunca bütün sülalenin aklı fikri onda misal whatsapp ım çocuk fotolarıyla dolu herkes bak ne güzel güldü bak ne güzel uyandı falan die foto çekip çekip atıo. Şunu itiraf edeyim ki sevgili taze anneler biz o fotolara ayy canım yerim falan yazıoruz ya o kadar da değil . Yani çok çocuk sevenleri tenzih ediorum da biz sizin gördüğünüzü görmüyoruz o fotolarda. Ve doğum gününe çağırmadığınız size kırılmaz merak etmeyin. Çocuğunuza illa doğum günü yapacaksanız da akranlarıyla olsun.

:KK70:Sinir bozucu olsa gerek ben ve sen gibi insanlar için. Ben gitmiyorum nasıl hissettiriyor bilmiyorum bu yüzden. Doğum günü kutlanmasını sevmiyorum açık konuşayım çok saçma geliyor bana doğum günü kutlaması olayı. Fazla duygusuzum ya da realistim bilmiyorum.

genellikle doğum günü bahane oluyor akrabalar manayla toplanıyor işte..her çağrılan yere kimse gitmak zorunda deil..müsait deilim dersin olur biter..

buraya açılan bi konu aklıma getirdi de şu konuyu prenses kızları prens oğluşları olan annelere bi itiraf edeyim dedim.şu günlerde bi doğum günü furyasıdır almış gidiyo. Herkes çocuğuna birbirinden ihtişamlı doğum günü yapma derdinde.eminim bir çoğunuz o abartılı masaları afişleri tülleri ne biliiim bin türlü pasta kek fotolarını görmüş hatta canlı şahit olmuşsunuzdur. Çocuk en azından bi 5 yaşına gelse anlarım hani anılarında yer etsin iyi vakit geçirmiştim desin arkadaşları da olur o yaşta oynarlar falan da çocuk 1 yaşındayken başlıo bu düğün tadında doğum günleri. Ve dıdısının dıdısına kadar çağırılıyor. Misal en son amcamın torunununkine çağırıldım. Yahu bana ne hani teyzesi falan olsam belki sevinirim büyüyo falan die de amcamın torunu 1 yaşını hatırlayacak mı?ya da neden bi ev dolusu eşek kadar insanlar bi çocuğu eğlemeye çalışalım bütün gece. Çok komik. Daha da komiği insanlar özellikle de bizim milletimiz sanıyor ki çocuğu olunca bütün sülalenin aklı fikri onda misal whatsapp ım çocuk fotolarıyla dolu herkes bak ne güzel güldü bak ne güzel uyandı falan die foto çekip çekip atıo. Şunu itiraf edeyim ki sevgili taze anneler biz o fotolara ayy canım yerim falan yazıoruz ya o kadar da değil . Yani çok çocuk sevenleri tenzih ediorum da biz sizin gördüğünüzü görmüyoruz o fotolarda. Ve doğum gününe çağırmadığınız size kırılmaz merak etmeyin. Çocuğunuza illa doğum günü yapacaksanız da akranlarıyla olsun.

aslında burada amaç oğlunun veya kızının bu mutlu doğum gününde herkesi yanı sevdikleri insanları birarada görmek toplanmak ,gitmek istemeyenler veya siz bunu uygun bir dille anlatabirsiniz neden bu kadar tepkili yaklaşımınız var anlatımınızda anlamadım

Valla parti disarida yapilirsa guzel oluyor temiz ferah
Ama su yaz gunu sicak evlerde tiklim tikis ahir gibi kokuyor ortalik
Hediye ve para toplamanin bir yontemi iste:KK66:

Genel anlamda size katılıyorum ya da katılmıyorum diyemem ama çocuk belli bir yaştan sonra kutlanmalı,ilerde hatırlamayacak demişsiniz. Benim kızım pasta kesince, mum üfleyince,herkes bir ağızdan onun adıyla iyiki doğdun diyince öyle mutlu oluyor,öyle sevinç çığlıkları atıyorki büyüdüğünde hatırlayacak mı, hayır.Videolarını izleyecek,resimlerine bakıp mutlu olacak.Onun gelişimi açısından mutluluğu açısından çok büyük artıları olduğunu düşünüyorum. Çocuksuz ailelerin gelmesi,kalabalık olunması tabiki mantıksız,o konuda hak veriyorum ama diğer konuda haksız buluyorum sizi

Bende gereksiz ihtişamlı yapildigina katiliyorum cocugun hatirlayamacagi partilerin. Fakat isteyende yapsin yani, gitmek isteyen gitsin gitmek istemeyen bahane uretsin:KK70:.cok buyuk bir sorun degil acikcasi.

Dert değil yeri de burası değil ama katılmadan edemeyeceğim.
Son yılların en gereksiz aktivitelerinden bence bebek doğumgünleri. Katılmıyorum genelde ama bazen mecbur kalıyor insan.
Hele o verdikleri ufak tefek hatıra zımbırtıları öldürüyor beni. Asya bir yaşında yazan magnetler, üzerinde çocuğun fotoğrafının olduğu çerçeveler falan. Bana niyeveriyorsunuz abi bunu? Ben senin çocuğunun fotosunu neden dolabıma süs diye asayım, amaç ne?
Bir de yeni bebek versiyonu var bunların. Onlar da magnetli, bebek arabalı biberonlu falan. Boşuna masraf yapmayın ey yeni bebek aileleri, hepsi çöpe gidiyor bizim evde.

oğlumun 1 yaş doğumgününü tam da böyle özenerek yaptım, tek farkla dıdısının dıdısını çağırmadım, bol bol fotoğraf çektirdik bir de albüm yaptırdık, her davete gidilecek diye birşey yok bu kadar itici buluyosan gitme, ama giden insanlar çocuk eylemiyo es dost akraba bu vesile ile buluşmuş görüşmüş oluyo 1 yaşındaki çocuk en fazla 2 saat dayanır uyur zaten

sen sevimsiz ya da gereksiz buluyorsun diye insanlar çocuklarının resmini koymayacak mı, neden ikiyüzlülük. yapıyorsun ay ne sevimli falan diyerek, bişey yazma, yazmayanı dövmüyo anne babalar

çok. gereksiz bir paylaşım bu dertten ölmeyeceğini düşünüyodüşünüyorum

X