Zorla/Görücü usulu evlenip sonradan sevenler ?

sen bişi yapmadıkça durduk yere nasıl döncekler ki. tedbiri alacaksın sonra Allah'a tevekkül etceksin diye bilirim ben bacım... yani inşallah insafa gelirler de hani durup beklemek yerine bişi yapmalı gibi geliyo bana. kırıyosam kusura bakma ama hiç gelemiyorum böle şeylere. senin yaşadıklarını da yaşamadım Allah biliyor ya, o yüzden henüz bezip bıkmış değilim... hala böyle bişi yapılabilir gibi geliyo ne bileyim :çok üzgünüm:

arkadaşım sakınn bunu yapma sakınn onunla evleneyim deme hiç değilse bu konuda kararını kendin verebilirsin çalışıyorsun anladığım kadarıyla tepkini koy canlı canlı ölene kadar gömülmeye sakın razı olma. 27 yaşındasın ve bunu yapmaya hakkın var. ailen seni bu gibi bişeye zorluyorsa seni hiç düşünmüyor demektir dinleme sözlerini hayatının en büyük hatasını yapmak üzeresin acaba bile deme hemen yarın bitir bu işi. bana güven hiçbir şey yapamazlar sen istemedikçe.

ya orkideee bu yolun sonu yok sen şimdi yapmazsan ileride hiç boşanamazsın bu aileyle.
kaç git ya çok mu zor düğünü ertele çaktırmadan para biriktir çalışann kadınsın yaa
sevmediğin biriyle evlenmek ne demektir yaa.
yapma bu işkenceyi kendine sakın

Hayatimin en büyük KESKESI olacagini biliyorum,hergece kendi kendime aglayacagimi biliyorum...ama nekadar calisan biri olsamda ayaklariminz üstüne durabilecek kapasitede olsam bile..aileme bas kaldiramiyorum. Iyisiyle kötüsüyle ailem diyorum onlari cok düsünüyorum ve problemde bundan kaynaklaniyor.

Hergün bizde olay cikiyor nedense,üst üstüne problem,dert,üzüntü,caresizlik...

Bugün ailem is yerime geldi ve bana diyorki haftaya Türkiyee gidiyoruz ve busefer kesin bosanacaksin...SEBEP: Damatlari yataga yapmis yani ISEMIS, annem yataginin carsafini degistirirken bu sabah fark etmis, her yönü yatagin ya$mis...yani bunun piskolojisi bozuk bunun diyorlar..kac yasinda adam yatagami yaparß??...ben kac zamandir diyorum tinlamiyorlar simdimi aklillari basina geldi ve babami saymiyormus..GÜNAYDIN!!daha neler gelecek baslarina aslinda bi dügün oldumu...hepsinin farkindayim ama onlar at gözlügle bakiyorlar...

Beni yine Türkiyeye sürüklicekler ve oraya vardimizda yine kararlarindan cayacaklar...yok artik biktim onlarin kuklasi olmayi...ne yapacaklarsa yapsinlar yokkum ben..
Ve ben dicekmisimki,sen altina yapiyorsun piskolojin bozuk seni istemiyorum bosanalim falan filan...nekadar basit geliyor aileme, nekadar sevmemis isinmamis olsamda böyle bisey diyemem herkesin bi gururu var,ilerde bu bana pahaliya patlar, insan evladina yapilacak bi sey degil. Hersey güzellikle olacakti ama onlar bozdu ve kendileri ciksin bu isin icinden...
Saten Isyerinde problem yasadim haber vermeden gittim diye gecen hafta 1 haftalina türkiyeye, ne hayallerle gitmisdim artik kurtuluyorum diye tam aksine bide imam nikahiyla döndüm cöplügüme yine ...mafoldumben
Anneme göre hava hos, cik ozaman isden diyor,ismi yokmus...isine gelir tabiii ozaman tam eline düserim...:sinifsinif:
allahim bana sabir versinn tek dilegim bu artik....delikafadulden

Öf ya ne diyecegimi bilemiyorum.
Bence artik gitmenin zamani gelmis. Is isten gecmeden bitirmelisin.
Tabiki zor olur ama ben de Almanya´da yasiyorum ve burada kadinlar icin daha fazla imkanlar oldugunu biliyorum. Yeterki sen artik boyun egme.
Polise git ve olanlari anlat. Onlar sana yardim eder. Baska bir sehire tasinip is bulana kadar devlet sana yardimci olur. En kötü ihtimal Frauenheim´a gidersin.
Zaten yeterince cekmissin ve hayattan bezmissin. Daha da kötü bir duruma gelmeden artik gitmelisin.
Zararin neresinden dönersen kardir.
Maasin neden babana gidiyor? 27 yasinda bir bayan neden kendi maasini babasina vermek zorunda? Automatisches Lastschriftverfahren var anladigim kadariyla. Banka´ya gidip durdurmalarini söyleyebilirsin.
Ben olsam söyle yapardim:
Bankaya gidip maasinin kendi hesabima yatmasini söylerdim. Böylelikle eylül ayi maasin kendine hesabina yatar. Bir ay daha calisirdim yani ekim maasini da almayai beklerdim. Ayda mesela 1000 € kazaniyorsam eylül ve ekim maasiyla beraber 2000 € olur. O parayla polise gidip durumu anlatirdim ve yardim isterdim. Polisler zaten ne yapilmasi gerektigini söyler. Baska bir sehirde tasinirdim ve yeni bir is bulana kadar o parayla gecinirdim. Böyle durumda devlet zaten yardim ediyor. Biliyorsun degil mi?

Zararin neresinden dönersen kardir...

orkide ya polise gitcen yada damada diyecen seni istemiyorum diye senin sorunların var diye böyle bir şeyi diyemem diyorsun ama söylemek zorundasın yoksa daha kötü günler kapıda akılları başlarına gelmiş gibi baksana adamın psikolojisinin bozulduğunu anlamışlar haklılar bu konuda zaten aklı yerinde olan sevmediği biriyle düğün yapmaz ki

ELHAMDÜLİLLAH!

gece yarısı olmasaydı tüm sesimle bağırarak söyleyecektim sessizce bağırdım evin içinde! Allahım sen büyüksün!

e orkide kimin aklına gelir damadın yatağa işeyip de ailenin vazgeçeceği :) vallahi billahi yaa gözümden yaş gelcek sevincimden yemin ederim. ayyyy yaa hihoyyythihoyyythihoyyythihoyyyt annenin böyle basit bişeyden vazgeçeceini tahmin etsen sen işeyip o işemiş gibi gösterirdin uzun zaman önce, bu kadar çekmezdin en azından sempatiksalakcinni böyle seviniyorum ama Allah affetsin yani sonuçta karı kocasınız, karı koca ayrılmasına sevinmek iyi bişi değil. ama bu nasip ya başka bişi değil orkide bacım :)

sen şimdi ayıptır diyemem diyosun da, e o herif sırf paran malın için sen istemediğin halde gurursuzca sana yapışmadı mı? sen de aynen onun gibi gurursuz olup diyeceksin ki "senin gibi sidikliyle evlenmicem annem kızıyo" sempatiksalakcinni ayyyy ne acıyosun yaaa ne acıyosunnn sal gitsinn... sanki çocuk saftı da bütün kabahat ailendeydi gibi konuşmaa. göster gününü. oh beee...

tabi herşeyden henüz kurtulmadın ama biranönce kurtulursun inşallah! damat bey ne tepki veriyo bu duruma peki, yokuşa sürmesin??

işine de çok çok rica et hallet biranönce bu işi. yerinde olsam gitmeden önce anama babama yemin ettirirdim kararlarından caydırmak için. gerekirse kendi üzerine yemin ettir.

annenin babanın da gözü açılmıştır artık inşallah, bir daha böyle saçmalıklar yaşatmazlar sana....

ya da evet haklısın annen baban ikna etsin damadı. madem onlar bayıla bayıla nikahladılar seni, kendileri temizlesinler bu pisliği... nikah düşürme gibi de bişi vardı galiba kanunda. hiç evlenmemiş gibi gösteriyolardı bazı şartlar tutunca. onun da davasını açarsanız bu iş hallolabilir. çok fazla da ailene direnme bu konuda i hakkaten tekrar cayarlar bu sefer aman diyimmmm :bbo:

acıma acınacak hale düşersin demişler orkide konuş herbişeyi damatla bırak onun gururunu sanane elin adamının gururundan

Off...bu nedir yaa,dizi izler gibi kaptırmışım kendimi dakikalarca,ama çok karmaşık bir hikaye,evlendiriyorlar,boşatıyorlar,damat altını ıslatıyor.kafamçokkarıştı
ben en iyisi toz olayım .

MadamX ....Dizide böyle konu bulamazlar biliyormusun....ben hergün uyandimda kesin rüya gördüm bu benim basima gelmis olamaz diyorum ama yine gerceklerle yüzlesiyorum ister istemez:2:

LOCO..biliyorum o lafi ben bilmem kac kere aileme dedim...aciyorsunuz siz simdi bu oglana kimsesiz büyüdü diye ama o size kat kat acisini cikartacak diyordum ilerde,ne yapacakki hmm söyle bisey biliyorsun diyorlar!...ama ben aciyamiyorum ona lmaz: cünkü olan bana olacak......öyle dedimde biz ona acimiyoruz sana aciyoruz diyorlar bide yaaaa, neyime aciyorsunuz körmüyüm topalmiyim neyim ben onlarin gözünde bilemiyorum????...ne oldumu biliyorum aslinda evde kalmis kizlari, baslarina dert acan mafoldumben...babama göre saten kiz satimi hiyar satimiymis ne güzel ic acici bi laf dimi, insan bunu dermi kizinin yüzüne??bilmiyorumkismile
Sanki ben bu yasima kadar bekledim cok kismetim cikti ama kendileri begenmedi hicbirini,illa cekirdeksiz üzüm aradilar onuda buldular....
Benim okadar isteyenimden...iste bununla ayni zamanda beni isteyen biri vardi onu begenmistim ayni sehirdendikte türkiyeden oda ama ailem istemedi cünkü kizim uzaga gidecek diye oda izinden izine ve annesini gözü tutmadilar, türkiyede almanyaya yetisir o diye.

december...bende ne dicemi bilemedim biliyormusun, gülimi aglimi, ama bu ILK degilki ailemin tamam olmaz bu is ve sonradan kararini degistirdikleri.....NEDEN? cünkü damatlari bi laf ediyor mesela ....."beni paket gibi postalicakmisiniz türkiyeye"...ve yine hersey eskisine dönüyor ohaoldumsmile

Gecen hafta türkiyeden geldikya bosanacaktik güya....gitmemizse seben olan olay damat beyimiz bayram günü bütün gün abimle isdeler ve onu bayramlamamasi, abim buna kirilmis,bi özür dilerim düsünemedim unuttum diyemememsi ve üstüne üstelik sanki asker arkadasilarmis gibi ben onun her sirrini biliyorumki bayramlamama gerek yok gibi laf etmesi vede anne benden köntürümü kiskaniyorsunuz demesi(herhafta kontür yüklüyorlar bizimkiler ona, ben 2-3 ayda yükledimde söyleniyorlardi,al gör simdi ohhh)

aileme uymayan bi laf ettinde kalkiyorlardi bilet almaya, kac bilet yakildi bunun yüzünden biliyormusun su 5 ayda??

Ah olurmu decembercim annem ona para teklif etmis burdan gitmeden,al oglum benim kiyida kösede sakli param var senin olsun orlarda dara düsme diye,ben sana bakarim damadim olmasan bile bi ogul gibi seviyorum seni demesi...ve oda o parayi red ettmesi...gözü tok,parada pulda gözü yok almanya degil sevdigi beni sevdigini inandiklari icin türkiyeden öylece döndük...
Bana dini nikahimizdan 2 gün sonra diyorki icimde huzu var simdi(tabi hemen hemen nerdeyse isi garantiledi ya)....sonra durdu durdu laf bulamadi sen eskiden pek güzel degilmissin simdisi kadar.....( ay öküz dedim icimden 16-17 yasindaki birinden ne bekliyon ergenlik caginda bakimsiz süs yok püs yok birinden,sen hala ergenlikten cikamamisinki...erkek müsbettesi kötükedihüso)

Olaylar&laflar cok gectide hangisini anlatayim bilemiyorum roman gibi ama hepsinde sacmalik.

Mavis....canim bizde ayri bankahesaplari yok abiminde benimde hepsi bi yere yatiyor oda babaminkine,herkesin tabiki karti var,para cekmek icin.
Evet dedini kolaylikla yapabilirim, sanirim simdiye kadar para konusunda hic problem cekmedim icin yanasmadim öyle.
Bende cok düsündüm kadinsiginma evine gitmeye ama sanirim gözüm pek yemiyor nede olsa Ailemdir diyorum simdiye kadar kötülükleri dokunmadi diyorum "bu konu haric" ve bu utanci onlara yapamam diyorum,yapamiyorum iste....ailem yikilir mirmirmirmir

Benim düsündüm ise...karar verdilermi bosanmak icin...ozaman gitsinler türkiyye damatlarinida alsinlarda. ama önceden beni dini nikahindan bosmasi lazim onuda gitmeden önce yapmasi lazim..nevakit mahkeme gününü aldilar o gün ben gelip türkiyeye imzami atip geri dönücem yoksa bunlarla beraber gidersem yine ertesi gün cayacaklar...en iyisi bu ve avukatida aricam dedikleri gün dogrumu yalanmi diye.bilet hergüne bulunuyor nede olsa...yanlismi düsünüyorum sizce????

hmm daha önce böyle bikaç defa caydıklarını bilmiyodum ben..... aileme bu utancı yaşatamam falan diyosun da bu olay küçük bişi deilki. kızı istemediğiyle evlendirmenin vebali çok büyük bi kere. hayatın bu senin ya, neden bu kadar karışıyolar. çöpsüz üzümü sen istemedin ki. kaldı ki niye öylesini istediler, istediğimizi yaptırırız diyemi anlamıyorumki. ooooof orkide bacım of. haklısın onlar herşeyi halletsin sen öle git türkiyeye..

:bbo: of daraldim vallahi
psikolojim bozulacak nerdeyse ki seni düsünemiyorum bile
eger birgün cidden hastalanirsan annen ne yapcak acaba:sinifsinif:
Allah yardimcin olsun
sen bosanmak icin niye gidiyorsunki tr ye avukata vekaletini ver o halletsin
ben coktan kacmistim

ve EVET arkadaslar....NISANI ATTIM yani bosandim gecen hafta 2 saat icinde :))) cok sevincliyim anlatamam :sm_cool:
Haber etmek istedim cünkü cok zor zamanimda bana yazilarinizla cok yardimci oldunuz tesekkür ederim hepinize opuyorumnanaktan
Keske hepiniz yakin olsaydiniz kurtulusum serfine yemege davet ederdim:))
Aile büyüklerim bile 100 kurban kestirsem az diyorlar :teytey:

Sagolun arkadaslar ....SABRIN SONU SELAMETMIS cok dogru ve yerinde bi lafmis, Allahim dualarimi kabul etti ve ailem sonunda gercekleri gördü ..ve herkese sucumuz büyük istemeyerek verdik kizimizi diyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…