Zorla/Görücü usulu evlenip sonradan sevenler ?

valla ben 3 yıldan beriçekiyorum annemin babamın yüzünden allah anamı delirtti babamda yatakdan kalakamıyor hergün doktorda bir nbardak suya muhtaç yalvarıyorlar ama nafile geberiyoruz deseler bir bardak su vermeme artık ne halleri varsa görsünşler çok rahat yer dediler kaynatam la kanşlı bıçaklı oldular kızlarının evinden kovuldular hiç gıkımı çıkarmadım babam kızım bize damat kötü davranıyor dediler sen beğendinde koynuma soktun banane dedim ne ekersen onu biçersin dedim annem milletin peşinde koşmaya bayılıyordu şimdi geberiyor korkan allahtan korksun

semprex :teselli:seninde durum kötü olmuş be aileler kimin iyi kimin kötü olduğunu nasıl anlamıyorlar hayret o kadar tecrübeliyiz,bilgiliyiz diye geçinirler bide :umursamaz:ama hep foss olur.

hakkaten naptı acaba, ben de merak ediyorum bir süredir.

Kadın olmak kadar zor bişey yok heralde.Hayat neden bazılarına kolayda bize zor
Bende 29 olacağım herkestede bu mantık var ne zaman evlenecek evde kalmış yaşın geçiyor bir sorun mu var vs vs .Bazen bende düşünüyorum acaba görücülerden biriyle tanışsam acaba anlaşır sever miyim ama bende istekler çok ona göre bir erkekte çıkmaz heralde:)))

Bazı aileler ruh hastası gibi ya herşeyi zorla yaptırıyorlar.İnsanın ailesinin olması iyide kötü aile olmasıda ölmelerinden beter

Sadece ilk mesajınızı okudum,sonrakileri okumadım ama..
hala böyle bir şey varmı yaa..zorla evlendirilmek,tanımadığın ,sevmediğin,ısınamadığın birisiyle zorla evlendirilmek..
Evlilik çocuk oyuncağı mı?
sizin yerinize ailenizmi hayatı paylaşacak onunla?
direnin,karşı gelin..bir şeyler yapın istemediğiniz bir evlilik yapmayın!!!

konu sahibi yok hala acaba düşündüğümüz şey mi oldu ki ayy işallah olmamıştıreyvahedigeldismile

Merhaba Arkadaslar,

kusura bakmayin sizi merakta biraktim icin.
Ama bi ilerleme olmadi icin yazmak sizleride üzmek istemedim...

Evet,umdunuz olacak artik pes ettim, gücüm kalmadi direnmeye direndikce daha batiyorum.
Gecen hafta güya BOSANMAK icin Türkiyeye gittik ve gittimiz gün yine basladilar piskolojik baskiya ve canima tak etti DINI NIKAHI kiydik...bi kac aya kadarda dügünü yapariz sanirim...en dogrusu bu...belkide kaderim direndikce ileri gidemiyorum...boyun egdim kaderime raziyim.
Biliyorumki annem basimda oldukca ben bu isden kurtulamicam....Ben hayir dedikce hergün basima bitiyorlarda, simdi evet olsun dedimde beni nereye otturturacaklarini bilmiyorlar..ama öyle rahat degilsin, aman bundanda ye, bunuda alalim...ne kadar düsünceliler dimi?Sularina gittimi nede hos güzel hicbisey olmamis gibi??ohaoldumsmile
Nikahi kiydiktan sonra ailemden yanima bi allahin kulu gelmedi, annemden beklerdimki kizim hersey güzel olacak, üzülme veya ne bilim öyle bisey beklerdim ama yok.
Bide agladigima dayanamadiklari icin olmuyorsa olmuyor anladik deyip kalkip bosanmak icin Türkiyeye gittimizde nasil unuttullar dediklerini?

Anneme göre saten o baski yapmiyor olanlari söylüyor ve akli basina biri gibi düsünrsem bende dogruyu bulurmusun ve makulu buymus. Kim severecek evlenmiski. en cok flört edip evlenenler daha cok bosaniyormus falan filan laflar iste ezberledim artik.

Artik aglayamiyorum biliyormusunuz, sanki icimdeki duygulari tümünen alip söktüler, ne nefret ne sevinc,ne rüyalarim var ne hayallerim kaldi...hic bisey zevk vermiyor eskisi gibi nebilim en basit seyler bile beni mutlu ederdi aksamlar mesela tv basina sevdim diziyi beklemek..ona bile bakamiyorum , bakiyorum ama öylesine...
Hicbisey ifade etmiyor,ailemi göresim bile yok...hicbirini...

Esim olacak insan suan bile ayni odadayiz o bi kösede ben bi kösedeyim, ama bi konusma bile gecmiyor aramida...kalktinmi, gittinmi,geldinmi, yicenmi, bakcanmi...konusmalar bukadar aramizda gecen...bilmiyorum ama artik yaptigi seyler gözüme batmiyor belkide iyi bi isaret ama ayni yatagi, bana dokunursa nasil olur bilemicem :sinifsinif:

Aslinda bana koyan onunla evlenmek bile degil artik arkadaslar bana koyan ailemin bana okadar asaglamasi, bana güzel dille deselerdi belki kabul ederdim ama bende bardagi tasiran sey"SENIN PASSAPORTTUN olmasindan baska hic bi özelligin yok" demesi...bu lafdan sonra artik tüm ipler koptu bende ve kabul ettim ...bunu sana en yakinin AILEM dediklerin derse ne yaparsiniz???

Damat dedikleri evet cok iyi biri ondan iyisini bulamicam ama ben ona yakin durmassan nereye kadar sareder? Nede olsa erkek hakkini kazandimi ceker gider, nekadar dinine bagli olsa allahtan korkan olsa bile...
Evlendikten sonra isdende alirlar, nede olsa anneme göre kadinin yere evidir...
Herseye hazirlikliyim, hepsinede kabulum, ben benden gectim artik kendim icim yasamiyorum anlicaniz...
IBenim diyem tek insan hayataa bana asla olmaz demesin, ve büyük lokma yesin ama büyük laf konusmasin :2:

ben anlamadım bacım.. evlenmişmiydin de sen boşanmak için gittin türkiyeye? nasıl ya?
şimdi resmen evlisin aynı evde yaşıyosun adamla he :bbo:
hakaret işittim dediklerini yaptım diyosun. tam tersi canına tak edip cinnet geçirmen gerekmez miydi?
yapacak hiçbişi yok mu artık??

canim ben resmi nikahi 2 sene önce yapmistim cünkü esim olacak türkiyeden bende almanyadayim ve 4 aydir eyni evde yasiyoruz dügünümüz olmadi daha.
Güzel benim gibi sabirli insan olmaz biliyormusun?
Belkide allah korkum daha cok ailemin sandindanda fazla, nede olsa beni dinsizlikle bile hitap ettiler yeri geldinde...
YOk vaz gectim artik herseyden....kurbanlik koyunlardan farkim yok,aklim hala sarj ediyor ama fikrimi kapadim:bbo:

Canım benim ya
inan cok uzuldum Orkide'cim ne desem bilemedim simdi mafoldumben

Denecek bi laf yok be güzelim...ben bile artik laf bulamiyorum susuyorum ve yine susuyorum...allahimdan tek dilegim var her gece yata yattimda, uyuyupta bida hic uyanmamak diye ama her sabah hüsranla uyaniyorum...

Böyle bi mantik varmi sizce, benim basima bisey gelirse ailem neyapar dayanamazlar diye üzülüp ona aglayabiliyorum herseye ragmen???

doğru ya, unutmuşum kusura bakma. nikahlı olduğun için kurtulamıyodun bi türlü...
olmaz canım biliyorum ama ailen nasıl bunu sana yapabiliyor aklım almıyor hala.
çok abes bi soru olcak ama... kaçmayı düşünmez misin? ben olsam öyle yapardım ne yalan söyleyeyim?

düsünmedim desem yalan olur, ama canim nereye kacacaksinki?
Akrabamdan kimseye güvenemem, arkadaslarima siginsam desem nereye kadar,kimsenin huzurunu bozmak istemem.
Kacsam isden ayrilmam lazim ve almanya gibi yerde nerden is bulabilirim baska, ayri para hesabimda yok...Kacip isden ayrilmasam ailem gelir bulur beni...
Türkiyeye kacsam nereye, yol bilmem iz bilmem oralarda...
Bi kere laf ettim kacardim sevdigim biri olsa dedim anneme...sülalen kimki saten senin onlara cekersin tabi,kacan nede olsa cok,utanmadan bide öyle diyorsun dedi...

türkiyedeyken keşke bana ulaşsaydın belki hallederdik be orkide. sana mail adresimi varmiştim hatırlıyomusun bilmem.

belki de 3 gün ortadan kaybolsan, ailen üzüntünü idrak edip razı olcaktı ayrılmana.. belki burda biyer bulup çalışırdın ve geçinirdin. almanyada da olabilir niye olmasın.. işini kaybetmekten korkuyosun ama değer mi... yani belki hayalperestlik bu yaptığım ama hepsi sevmediğin adamla zorla evlenmekten iyidir ya.

evet, düsünemedim nebilim güzelim, saten kene gibi yanimdalar her an, bi kere markete gidebildim o 6 günde tek basina oda ped alicam diye, yoksa annem takicakdi sevgili damadini yine pesime.

Anladimki türkiyede yasasaydim cogu sey farki olurdu biliyormusun.
Isi kaybetmedk degil korkum korkum tek basina kimsesiz biyerlerde kiz basina dolanmak.

peki hiç senin aklına bişi gelmiyomu ya. yaşıcakmısın bunu yani. kesin kararlımısın? dayanabileceğinden eminmisin ya dayanamazsan? çok afedersin o adam sana dokunmak isteyecek günü geldiğinde, miden alcak mı bacım...

O günü düsünmek istemiyorum, cünkü ozaman ne olur bilemiyorum.
Dayanacagim artik okadar seye dayanmissim, nede olsa kimse mutsuzluktan ölmemis, ve ben kimimki diyerek kendimi avutuyorum.
elim mahkum acikcasi.
Baksana bi cözüm bulamiyoruz, yok cünkü...bilmiyorumkismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…