Zorla görümceyi aratan kaynana...

Bu "Kayın valide takıntısı" çok tanıdık yahu dedim, bi baktım da.
Tereliye bacım, sana kaynananın "A" dediği suç, "B" dediği suç, kaynananın varlığı zaten bir suç.
Kocanın her şeyi de sensin, anası, bacısı, gardaşı, karısı, babası, abisi... Her şeyi.
En mükemmel, en doğru, tek doğru da sen ve senin ailen. Tamam anladık

PS: Yorulmayın hanımlar, bu bir "Tereliye Konusu".

Son düzenleme:
Gerçekten anne gibi bir anneysen bunu demene gerek kalmaz ki...İnsan olmak kolay yapabilene...

çok büyük konuşuyorsunuz. Çocuklar robot değildir. Anne aynıyken, uygulama aynıyken çok farklı karakterler çıkar ortaya. Kötü bir insana annesi yetiştirememiş demek ne kadar abartılı. Evet ilk eğitim aileden alınır ama bunda çocukların karakterlerinin de etkisi vardır. Sonrasında arkadaşlar, öğretmenler, çevresindeki insanlar, ananeler babanneler de etkilerler. Tek başına anne veremiyor.
Öyle olsa sizin de anneniz üç kardeşi çok düşkün yapabilirdi. Abiniz farklı yapıda.
Yani bir gün sizde ara oğlum ablanı diyebilirsiniz, hayat bu. O zaman da gelininiz kaynanam kardeş bilinci veremedi derse hatırlarsınız bugünleri.

Abimle bu durumun alakası yok çünkü abimin nasıl evrildiği ortada üniversite için başka şehire gitti orada okudu kaldı evlendi vs. annem zorla yanına getirecek değildi o böyle olmasını seçti.Yengem bunu diyemez yani hatta bu durumu işine gelir çok şükür direktif veren maydonoz olan bir annem yok herkesin aklı başı yerinde davranışında özgür diye bakan bir annem var.Üç kardeşten ikisi ailesinin yanında bağlıyken biri uzak davranıp el gibi davranıyorsa el olana bakmak lazım.Abimler arasında 15 ay var ikiz gibi büyümüşler yani annem hep çocuklarına sahip çıkan gece gündüz nerede olduklarını bilmeyen biri değilmiş daha önceki yorumlarda yazdım eşim sokaklarda büyümüş bir insan ailesi varken yemek bilmeyen bir insan 30 yaşına ekmek arasıyla gelmiş her anne bir değil malesef

Kayınvalide değil eş ailesi takıntısı benimkisi evet mükemmel olan biziz :))

Aşkolsun bu şimdi mi söylenir?
Bilseydim emin olun hiç yormazdım kendimi.
Dedektif gibi iz süren üyeler olmasa biz saf saf yorum yapmaya devam edeceğiz.
Uyarınız için teşekkür ederim.

Aşkolsun bu şimdi mi söylenir?
Bilseydim emin olun hiç yormazdım kendimi.
Dedektif gibi iz süren üyeler olmasa biz saf saf yorum yapmaya devam edeceğiz.
Uyarınız için teşekkür ederim.
Beni göz ardı et birdaha boşyere yormamış olursun kendini böyle bir kolaylık varken neden kullanmıyorsunuz hiç anlamıyorum:))

Size mi soracak kardeşini ararken,kimse ağaç kabuğundan çıkmıyor hanfendi tabiki arayacak kardeşini,aramayıp unutursa da annesi hatırlatacak size ne anlamadim

Beni göz ardı et birdaha boşyere yormamış olursun kendini böyle bir kolaylık varken neden kullanmıyorsunuz hiç anlamıyorum:))
Sizi niye göz ardı edeyim?
Sizi ve konularınızı mesleki bir refleksle takip ediyorum.
Sadece yorum yapıp fikrimi aktarmakla uğraşmam.
Çünkü kendi bakış açınız dışındaki fikir ve yorumlara kapalısınız.

Ay siz tereliyeymişsiniz.
O çok övdüğünüz anneniz tek başına markete gidemeyen anneniz değil mi?
Çok bağlı olduğunuz abiniz de sizin için hayatını feda ettiği için iyisiniz. Kaynanayla oturmayı kabul eden enayi bulamadığınız için annenizin yanında dadılık ediyor.
Kusura bakmayın ama sizin aileniz de ortada.

Annemin tek başına markete gidememesi,abimin fedakarlık yapması alçaltıcı birşey değil.Her kaynana annem gibi olsa keşke onunla değil bir ömür bin sene oturulur kimsenin kimseye dadılık ettiği yok haddinizi bilin .
Evet çok şükür ailem ortada aile olma bilincinin farkındayız darısı siz ve sizin gibi hadsizlere...

Hayır sadece karşısındaki insana her davranışı yapıp reva gören sonra bunu unutup ''eee böyle olmuşsa bunu yapmışsa ne olacak değişmeyecek" kafasındaki yorumlara kapalıyım.

Size mi soracak kardeşini ararken,kimse ağaç kabuğundan çıkmıyor hanfendi tabiki arayacak kardeşini,aramayıp unutursa da annesi hatırlatacak size ne anlamadim
Kardeşi hatırlamıyor işte o sıkıntı oda arasa derim bizim ki nankör ama bilmiyorum asıl nankör kardeşi.

Tamam da bu durum yine sizi ilgilendirmiyor Allah aşkına günahtır kardeş arasına girmeyin
Aralarına girdiğim yok konumda böyle böyle kaynanası olan var mı diye sordum iki kardeşin arasını nasıl açarım diye değil dikkatinizi çekerim.

Kardeşi hatırlamıyor işte o sıkıntı oda arasa derim bizim ki nankör ama bilmiyorum asıl nankör kardeşi.
Ayrıca zamanında ailesinin bütün uğraşlarına rağmen bizim ayrılmamaza üzülen bir insan bu ailesi gibi beni istememiş evet bende onları istemiyorum ama eşime ailesiyle alakalı görüşüp görüşme diye hiçbirşey demedim şimdiye kadar hatta birgün seçim yapmak zorunda kalırsan aileni seç çünkü ben ailemi seçerim dedim.

Aralarına girdiğim yok konumda böyle böyle kaynanası olan var mı diye sordum iki kardeşin arasını nasıl açarım diye değil dikkatinizi çekerim.
Sinir oluyorum demişsiniz ama sinir olacağınız bir durum yok,yok eşiniz yedi yaş büyükmus yok o aramaliymis diye yazan sizsiniz ve eminim ki burda yazdıklarınızı eşinize de söylüyorsunuzdur,dikkat etmediniz galiba ben aralarını açarsınız demedim aralarına girmeyin dedim ikisi çok farklı şeyler

Valla koca kadın kendini geliştirmek yerine çocuğuna muhtaç kalıyorsa bu alçaltıcı bir şeydir.
Anneniz de başarız bir kadın başarısız bir anne.
Okuma yazmayı kaç yaşından sonra öğrenip çaycılıkka geçinen nice başarılı kadınımız varken çocuğuna yük olmayı tercih eden bir anne iyi bir anne değildir. Çünkü bj cesaretsizliğinin bedelini oğlu ödüyor.
Benim de oğlum var. Asla oğlumun hayatında yük olmak, onu kendime mahkum etmek kendimi ına mahkum etmek istemem, Allah ettirmesin.
Anneniz gibi kayınvalideyi de düşmanıma vermesin.

Gözünüzle görmediğiniz kulağınızla duymadığınız birşeyden nasıl emin olabilirsiniz?Benim sinir olduğum şey eşimin annesi babası ve kızkardeşi şimdiyle alakası yok yani öncesi var konunun eşimin ailesini suçlamayı iki sene olmuştur bırakalı iyi kötü hiçbirşey demem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…