Zorla taburcu mümkün mü

Mesela neden doktoru suçlamak diye algiliyorsunuz. Bir önceki kişi de aynı şeyi yazmış. Doktoru karalamak diye. Kadın diyor işte psikiyatriye sevk lazım diye. Kim sevk edecek hasta yakınımi. Psikiyatri bölümü olan bir hastaneye gönderilmesiyse bu hasta yakınının bir hatası değil. Sistem hatasıdır veya o sistemde çalışan insanların hatasıdır. Sorunu çözmek de onların görevi. Doktor kendisi sevk yolunu bulamiyorsa bir üstü olan hastane yönetimine söyler. Hastane yönetimi çözüm bulamiyorsa onun bağlı olduğu yere söyler vs vs. Al hastani git olur mu. Bu hasta ambulansla gelse ve refakatcisi olmasa ne yapılacaktı.

taburculuga doktor karar veriyor hekim ne dusundu bilmiyorum o konuda yarin yuz yuze konusmak lazim .bakimevi cok gec ayarlanabilir o hasta o arada beyin cerrahi serviste kalamaz tibbi olarak
Bugün heyet için gezerken sürekli burası genelev diye bağırdı.Hemsireler birilerinden para topluyor, doktorlar birilerini pazarlıyor, hastabakici refakatçilerle birlikte yatıyor. Onune gelene tekme atıp, refakatçiyi serum hortumuyla bogmaya kalktı.20 saattir kesintisiz imdat polis diye bağırıyor. Kesinlikle beyin cerrahi olamaz.Gercekten sakinleştirilmesi lazim

iste cozmesi gereken sosyal hizmetler degil mi konu niye doktor uzerinden donuyor ben de onu anlamiyorum . ilk mesajlarda olay doktor uzerinden gitti .doktor ameliyati yapmasa hadi elestirelim de tedavi kismi bitmis artik beyin cerrahi icin .psikiyatriye sevk olayina hekimin karari onemli konu sahibi o konuyu konusmali ama aklina takiliyorsa .belki gerek gormedi belki danisti psikiyatri yatis onermedi bilmiyoruz

hastayi gormedim bilmiyorum .sadece burada bakimevi surecinin hekimden bagimsiz oldugunu anlatmak istiyorum .siz haklisiniz ben de evde bakmak istemem .ama hastanin yeri tedavisi biten cerrahi servisi degil ilaclarini verebilecek bir bakimevi

Sosyal hizmetler de anlatmış siz anlamadınız hala. Şu an saldırgan kadın. Sosyal hizmetlerin kendi bünyesinde doktor yoksa şayet bir sağlık kurumunda kadının daha stabil hale gelmesini istemeleri normal. Hastaneler sadece beyin ameliyatı yapmıyor ya hani. Akıl hastanesi diye bir şey de var ya. Onu talep ediyorlar işte. Doktor saldırgan alın diyor hemşire saldırgan diyor ama psikiyatrik tedaviye ihtiyacı olmamış oluyor öyle mi. Belki de psikiyatriye hiç danışilmadi işte bunu da bilmiyoruz. Bütün senaryoyu doktorun cecklisti hiç atlamadan uyguladığı üzerine konuşuyorsunuz. Bir şeyler ters gidiyor , ve bu tersligin en son sorumlusu konu sahibi. Konu sahibi taburcu olmasını onaylamayacak bu kadar. Hastane taburcu edip sokağa salabilir sistem o sekildeyse. Şu an konuda net olan bir şey varsa konu sahibinin sosyal hizmetleri dinlemesi gerektiği.

anlamadiniz derken ayip oluyor size karsi saygimi kaybetmeden yaziyorum defalardir sizin uslubunuza bakin .bakin her boyle hasta psikiyatriye yatmiyor .doktorlu bakimevleri var yesil receteli ilaclari veriliyor duzenli psikiyatri kontrolu olan .birakalim da ona doktorlari karar versin konu sahibi zaten hakli onun icin de zor .sosyal hizmetlerin onerisi telefonu acmamak bunu da desteklemeyelim yani . sosyal hizmetlerle konusup surec hizlandirilir yani su an olmasi gereken hastanin cerrahi servisinde kalmamasi artik gerisi umar cozulur konu sahibi acisindan cok zor
psikiyatri icinde konu sahibi doktoruna sorsun mutlaka zaten .danisildi mi diye o konuda da bilgisi olmali konu sahibinin zaten

cons atılıp atılmadığı hastanın e nabızında görülür bu arada. eğer bakabilme imkanınız varsa lütfen bakın. doktor hastanın beyin ameliyatıyla alakalı bir sıkıntısı yoksa, cerrahi servisinde daha fazla tutmak istemez bu bir gerçek. fakat psikiyatri gördüyse de, bu tarz ajite hastayı almaması da aklıma yatmıyor. yani ilgili bölüme gönderip ve narkotik ilaç verip sakinleştirilmeyecek bir hasta yok sonuçta.

Pazar günü beyin ameliyatı olduysa nasıl ayağa kalktı heyet gezebildiniz?

Benim komşum İstanbul ‘da büyük devlet hastanelerinden birinde idari görevli.Bu tarz hastaların yakınları taburcu etmeğe gelmediği zaman ,hastane yönetimi olarak bakım evine yolluyoruz demişti.

Hastanın tedavisi sona ermiş, teknik olarak artık o serviste tutamazlar. Muhtemelen psikiyatri servisi de dolu. Bu sebepten sevk yapılamıyor.

Bir kaç önerim var,

Başhekim ile gorusun

Civar hastaneler ile iletişime geçin

Cimer'e hastanın ameliyat olduğunu ve tedavisinin sonlandigini, taburcu edilmesi gerektiğini fakat psikiyatri servislerinde yer bulunamadigini acil yatış yapılması için yer gösterilmesini talep edin.

Sosyal medya üzerinden Sağlık Bakanına ulaşın.Durumu kısaca özetleyin, yardım talep edin. Biz de destekleyelim

Son olarak doktorunuzun görevi bitmiş, prosedur olarak tedavisi sonlanmis hastanın çıkışının yapılmaması başını ağrıtacak, iş savunma yazmaya kadar gidebilir, size bu yüzden baskı yapıyor.

Bu konuda siz de, doktor da haklısiniz. Maalesef böyle cetrefilli işler çok can sıkıyor.

Psikiyatri servisinde yer olmaya bilir veya yatan hastalı psikiyatri servisi olmayabilir.

peki doktorun ne yapmasını bekliyorsunuz ?
hastaneyi yakarsa ne olacak ?

Hastanenin bir hastayı uyutamayacağını mı düşünüyorsunuz?

Konu sahibi olmasaydı hastane ne yapacaktı? Sakinleştirici verip takip altına alacaklardı, yine aynı hesap.

Madde bağımlıları da acil servise geliyor, onlar da kriz geçiriyor sonuçta tedavileri yapılıyor. Sosyal hizmetler peşine düşmüş konu sahibinin seçim şansı yok.

siz orada mısınız hanımefendi ortamı şartları durumu biliyor musunuz?
insanların nasıl bu kadar rahat iftira atıyorsunuz?
ne kolay olmuş ülkede doktor karalamak ya

Bu konudaki en büyük hata hastayla iletişimde bulunmamak. Psikiyatriye de sorduk yer yok alın hastayı deseler anlarız da şartları bilmiyoruz ki.

Eksik bilgi olunca da durum “doktor hastanın psikiyatrye bile sormadan hastaneden çıkmasını istiyor” oluyor.

Doktor poliklinik yapsın, hastanın serviste takibini üstlensin, ameliyat etsin bir de sosyal hizmetlerin bulması gereken yer çıkana kadar hastaya refakat mı etsin?

Belli ki ne serviste ne de sosyal hizmetlerde yer yok. Bunu anlamak neden bu kadar zor geliyor size. Tek bir hastayı düşünüyorsunuz siz. O serviste yatan bir sürü başka hasta var farkında mısınız? Hem o serviste yatanların hem de o yatak boşalınca geleceklerin hakkına giriyorsunuz.

Burda kalsın hastanede canım açmayın telefonları diyenlerin yakınları ya da kendileri bu hasta ile aynı serviste olsaydı eminim bu kadar sağduyulu davranırlardı

Hasta psikiyatriye konsülte edilmediyse de adım kadar eminim ki altında başka bir şey vardır. Servisinden atmak için bu kadar uğraşan(!) bir doktor nasıl hastayı başka servise kitlemez değil mi? Anlattıklarınız tutarlı olduğunu düşünmüyorum. Bilerek veya bilmeyerek çarpıtıyorsunuz gibi duruyor.

Doktorların dayanışma içinde olması sizi neden bu kadar kudurtuyor? Zamanında hasta ve hasta yakınlarına güven olmayacağını tecrübe ederek öğrendik. Meslektaşımızın neyi neden yaptığını anlayabiliyoruz. Bundan size ne? Keşke her meslek grubu bizim gibi birbirinin arkasında dursa.

Doktorlar politika ile pek ilgilenmezler, vakitleri olmaz pek ama inşallah bir gün doktor bir cumhurbaşkanı da görürüz

Her mesleğin evet iyisi kötüsü var ama doktor eleştirebilmeniz için sağlık okur yazarlığınızın doktordan fazla olması gerekiyor. Olması gereken prosedürden bir haber saçma sapan yorumlar yapıyorsunuz sonra başka bir doktor yapılanın doğru olduğunu söyleyince de doktorlar da amma birbirini koruyor oluyor. Doktorlar birbirini koruduğu için değil step by step tedavi adımını bildiği için birbirini haklı buluyor

Bu konunun doktor karalamaya calisilmasiyla bir ilgisi oldugunu dusunmuyorum. (Babam doktor, esim doktor, kendim de tip fakultesinin altinda Phd yaptim). Ortada sistem problemli ve su an hasta da, konu sahibi de, doktor da magdur durumda.

Hastanin 1.derecede yakini bile degil konu sahibi, hastayi yolda bulsaydi ve hastaneye getirseydi de illa taburcu edin diye arayabilecek miydi? Kimsesiz hastanin proseduru nasil ilerliyorsa onu yapmasi gerekiyor doktorun, ilk defa gordugu bir durum olamaz. Konu sahibi zaten ulasabilecegi tum kurumlara ulasmis, onun hastane isleyisi uzerinde bir yetkisi yok, doktor da kimsesiz hasta ile ilgili prosedur nasilsa onu yapmak icin idari islere bildirebilir. Surekli hasta yakinini arayip alin, beni ilgilendirmez demekten daha efektif bir cozum olacagini dusunuyorum.

Bu durumda bir sekilde sosyal devletin cozum bulmasi lazim. Konu sahibi bashekime cikin, cimere yazin, bir sekilde sesinizi duyurmaniz gerekiyor. Cunku bu olayin cozumu doktor hakli ne yapsin diyerek hastayi cikarip evinize almaniz kesinlikle degil. Sistem size bir cozum sunmak durumunda. Hatta Istanbul'daysaniz Muge Anli'ya bile ulasmaya calisabilirsiniz, sosyal medya baskisi bu durumlarda ise yariyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…