• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zorla Tup Bebek?

Allah gerçekleri görün diye sebep yaratıyor şu an size...
Söylediği cümlenin üstüne ciddi bir tavır almaliydiniz
Çocuk doğurmak için varolmadiginizi anlatın.

Tüp bebeğin yuzde yuz tutacağını sanıyor olmalı.bir dr.la görüştürün ilk bir yıl beklemeli.sonra spermiyogram testi vermeli.olumlu cıkarsa sen gitmelisin.hal caresine bakılmalı.ha deyince olur mu öyle tüp bebek?
Böylesine bi adamdan cocuk mocuk yapmazdim ben ya neyse

Öncelikle eşiniz olan bu zihniyetten çocuk yapma fikrini 58679542 kez düşünün.
Sizi üreme makinası diye mi almış?
Bebek ortak kararla ya da süpriz olan bir durumda mutluluk getirir. Zorlamayla baskıyla çocuk mu yapılır te allam ya.

" Tüp bebek yapmazsan başkasını bulurum" diyecek kadar iğrençleşen bir adamla ne evli kalınır, ne çocuk yapılır. Sizi bir eş, bir kadın gibi görmüyor, çocuk için araç sanıyor. Bu tehditi yarın başka sorunlarda da söyleyecektir, bebeğin cinsiyetinden tut, bir kusurunuza kadar... hazırlıklı olun evli kalacaksanız. Adam zihniyetini baştan belli etmiş.

Bir sene bile bana gore tup bebek icin cok erken..
En az 3 sene gecmeli bana gore..
Esin buyuk ayip etmis.bu stresle olacagi varsa olmaz zaten.

Eşinin söylediği çok çırkın ve üzücü.ayrica tüp bebek her isteyene yapılmıyor diye biliyorum Dr a gitseniz heralde once seni de eşini de bir kontrol ederler.sizlerde bir sorun yoksa da denemeye devam edin derler büyük ihtimal.varsa da sorun neyse onun tedavisine bakılır.bence esin anlasin diye git bir Dr a istersen.ama esin pek çocuk yapmaya değecek biri değil bence.bu aceleler de sanırım ailesi de biraz çocuk için baskı yapiyor

Merhaba Hanimlar,

Sizin dusuncelerinize ve yardiminiza cok ihtiyacim var. Esimle 9 ay evliyiz ve 9 aydir cocuk istiyoruz, 9 ay boyunca malesef olmadigi icin esim tuturdu tup bebek yapalim diye. Ve ben bunu kesinlikle istemiyorum. Kendim once bir sene denemek istiyorum. ve ondan sonra olmasa artik bakariz. Ama simdi kesinlikle istemiyorum cunku cok zor bir surec. Esim hic anlayisli degil, beni tehtit bile ediyor, baska birini bulurum tup bebek yaptir masan diye, ben bunu kendime yediremiyorum. esimin bukadar nankor oldugunu ve sadece kendini dusundugnu anliyamiyorum. cok cocuk istiyor, ama beni bukadar uzmesi normal degil.

bu durumda napsam hanimlar :KK43: ....
Allah yardımcın olsun Can'ım . Eşinin bu sekilde davranması çok üzücü . Heleki böyle bi durumda birbirinize daha fazla destek olmanız gerekirken . Doktora gittiniz mi hiç belkide eşinden kaynaklı bi sebepten dolayı olmuyordur

Doktora gittiğinde zaten 1 yıldan önce tedaviye başlamıyo, başladı diyelim önce ilaç sonra aşılama en son tüp bebek yapıyolar. Eşinin kendinden kaynaklı bildiği bi sorunu olabilir o nedenle bi an önce yapmak istiyo olabilir anlayışla karşıla güzellikle halletmeye bak bence beraber bi doktora gidin doktor onu ikna edecektir.

Sence ciddi mi söylüyor palavra mı sallıyor kabul etmen için?
Ciddi söylüyorsa yarın hamileyken sana yaklaşamadığında aklı yine o yedekte tuttuğu kadında olacak. Oturmamış bir ilişkide çocuklara yazık oluyor. He illa yapayım dersen,
Aşılama yaptırabilirsiniz ama tüp bebek için çok çok erken...
Bin kere düşün bir kere biç..
Allah yardımcın olsun..

Aslında benim merak ettiğim neden çocuk sahibi olmadığınız? Üstelik 1 sene hiçbir problem yokken bile olmaması normal. .

Eşinle eğer evli kalmak istiyorsan otur konuş. . Daha bir sene bile olmadı. Olmaması normal. Eğer gerçekten hamile kalmamı istiyorsan beni strese sokmaman lazım. Bu şekilde olacağı varsa bile olmaz. Biraz akışına bırak daha çok genciz. İstersen bir kaplıcaya gidelim. Hem stresimizi atarız hemde çok faydası oluyor Hamile kalmak için. . Tüp bebeğin de garantisi yok. Üstelik çok maliyetli. Bu şansımızı daha sonra kullanırız gibi bir konuşma yapmalısın.

Merhaba Hanimlar,

Sizin dusuncelerinize ve yardiminiza cok ihtiyacim var. Esimle 9 ay evliyiz ve 9 aydir cocuk istiyoruz, 9 ay boyunca malesef olmadigi icin esim tuturdu tup bebek yapalim diye. Ve ben bunu kesinlikle istemiyorum. Kendim once bir sene denemek istiyorum. ve ondan sonra olmasa artik bakariz. Ama simdi kesinlikle istemiyorum cunku cok zor bir surec. Esim hic anlayisli degil, beni tehtit bile ediyor, baska birini bulurum tup bebek yaptir masan diye, ben bunu kendime yediremiyorum. esimin bukadar nankor oldugunu ve sadece kendini dusundugnu anliyamiyorum. cok cocuk istiyor, ama beni bukadar uzmesi normal degil.

bu durumda napsam hanimlar :KK43: ....

Yerinde olsam
Bul başka birini derim
Bir daha yüzümü bile göremez
Böyle bir adamı baba yapmam ben

21 yaşında gencecik kadına tüp bebek uygulatmaya nasıl kıyıyor, demek ki seni sevmiyor çocuk için evli.

Valla evlendikten sonra 8 sene kendi istegimle cocuk yapmadim, okuldu, hazir degildim vs sebeplerle. Esim en basindan beri cocuk sahibi olmayi cok istiyordu. Buna ragmen agzindan oyle bir laf cikmadi. Eger ciksaydi ondan once ben kendime baskasini bulurdum.

Ya siz kafayı mı yediniz? Biz eşimle 9 ayda tüp bebek yapmaya karar vermiştik o da yaşlarımız 30 üstü diye ve eşimde problem vardı. Sonra gerek bile kalmadı hamile kaldım doğal yolla. Ben bile aylarca düşündüm tüp bebek için. Bir kere süreç çok sıkıntılı. Bir sürü hormon yükleniyor kadına ve ilerde bu yüzden kanser olma riski bile varmış. Bu yaşta neyin acelesi bu ya. Eşinizi ya boşayın ya da tüp bebeği kabul etmeyin bakalım ne yapacak?

Ya affedersiniz ama adam sizi resmen damızlık olarak görüyor.

"Yaptırmazsam başka birini bulurum" ne demek ya?

Back
X