• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zorlamayla iş mi olur yahu.

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.668
498
Yeğenimin doğum günü var yazın. 8 saat mesafe var şehirler arası. ablamda tutturmuş doğum gününe geleceksin demi diye. insan başka şehirden doğum gününe mi çağırır ya şaka gibi. bir sürü masraf yol parası vs. Yolu çekme derdi vs..ben mi yanlış düşünüyorum ne diyeceğim?

ilk doğumgünüyse böyle bir çılgınlık oluyor ailelerde. çocuğun bişeyden anladığı da yok. amacı ne çözemediğim olay ilk 3 yaşın doğum günüsünün böyle şaşaalı olması :deli:

sana uymuyorsa o tarihte gitmeyi planlamıyorsan salla gitsin.. şimdiden yok deme bakarız falan de, yaklaştığında dersin ayarlayamadık gelemiyoruz falan diye..

Daha yılın ilk ayının son günlerindeyiz. Taa yaza olan doğum günü hakkında konuşup durmak zorla çağırmak. Bilemedim :olamaz:

ilk doğumgünüyse böyle bir çılgınlık oluyor ailelerde. çocuğun bişeyden anladığı da yok. amacı ne çözemediğim olay ilk 3 yaşın doğum günüsünün böyle şaşaalı olması :deli:

sana uymuyorsa o tarihte gitmeyi planlamıyorsan salla gitsin.. şimdiden yok deme bakarız falan de, yaklaştığında dersin ayarlayamadık gelemiyoruz falan diye..
Bakarız dedim aynen :) hazırlık filan diyo ya 8 saat yoldan hazırlığa mı çağırılır

Yeğenimin doğum günü var yazın. 8 saat mesafe var şehirler arası. ablamda tutturmuş doğum gününe geleceksin demi diye. insan başka şehirden doğum gününe mi çağırır ya şaka gibi. bir sürü masraf yol parası vs. Yolu çekme derdi vs..ben mi yanlış düşünüyorum ne diyeceğim?

ben giderdim. ama ben gezekçiyim bana yol olsun.

düğün filan olsa anlarım da doğum günü dediğimiz nane her sene var yani. kibarca söyleyin imkan olmadığını.

Daha yılın ilk ayının son günlerindeyiz. Taa yaza olan doğum günü hakkında konuşup durmak zorla çağırmak. Bilemedim :olamaz:
Yandık yaa valla.. yılbaşından bi gün önce oradaydık tatil filan denildi yeğenim çok küçük diye onlar başka şey istediler biz başka şey uuyuşmsdı neyse ertesi gün bu gidiyoruz dedik ablama. kalın neden gidiyorsunuz diye nezaketen bi kere bile demedi. eşim de o yüzden bi daha evine gitmek istemiyor .. Bn de evliyim yani bekarmışım gibi davranıyor bazen.

5 yıldır kızımın her doğum gününde annem, kardeşim, eşimin kardeşleri geliyorlar, hepsi farklı şehirlerdeler, üstelik ben davet etmiyorum bile. mesela bu sene okulda kutlayacağım, evde doğum günü yapmayacağım diyorum ama onlar sen yapma biz pastamızı alır kutlarız diyorlar.
özetle evet doğum günü için şehir dışından gelen var, çok var hem de, siz de istiyorsanız gidebilirsiniz :)

Yandık yaa valla.. yılbaşından bi gün önce oradaydık tatil filan denildi yeğenim çok küçük diye onlar başka şey istediler biz başka şey uuyuşmsdı neyse ertesi gün bu gidiyoruz dedik ablama. kalın neden gidiyorsunuz diye nezaketen bi kere bile demedi. eşim de o yüzden bi daha evine gitmek istemiyor .. Bn de evliyim yani bekarmışım gibi davranıyor bazen.

Yani izinleriniz tatilleriniz bellidir sonuçta. 8 saatlik mesafeyi ha dedin mi gidilmez ki. Doğum günü hangi güne denk geliyor ki? Gitmişken 3-4 gün kalmak gerekebilir. E bu durumda yazın kullanacağınız izinden gidecek bunlar.
Kibarca abla 2 sokak ötende oturmuyorum. 8 saat mesafe var. izin durumuna göre bakarız ama şimdiden bir şey söyleyemem deseniz. O zaman gelince de izin ayarlayamadık falan deseniz?

Gitme olanağınız yoksa güzel bir not ile kargo aracılığıyla yeğeninizin hediyesini yollayın bence. Ben öyle yapıyordum uzaktayken.

Yani Zombicim sen bu çocuğun doğumuna bile 1001 türlü nazla gittin. O yüzden doğum gününe kendine yorupta gitme.

bulundugu sehire ziyaret planiniz varsa o gune denk getirin onun da gonlu olur sizin de iciniz rahat eder. ozel gunlerde insan ister sevdklerini yaninda

Her sene doğum günü var da her sene o doğum gününde bulunan insanların hayatta olacağının garantisi yok,bi arkadaşım ablası doğum yaptığı gün bi günlüğüne doğudaki bi şehirden bursaya gitmişti sadece bi gün için(çalıştığı halde)...Ablanız da sizi yanında görmek istemiş,siz angarya gibi görüyosunuz ne kadar üzücü:KK12:

Benim ailem de geldi 6 saatlik yoldan onlar kendileri gelmek istedi. Bu tip özel günler yalnızca görüşmek için güzel bahanelerdir. Benim kardeşlerim yeğenlerini görmek için özel günleri bile bejlemeden sırf görmek için de geliyorlar uzaklardan. Ama siz istemiyorsunuz madem bencede gitmeyin.

Back
X