Zorlanır mıyım?

surinaa1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2022
66
9
3
27
herkese merhaba,
Bir kaç gün önce nikahım oldu. Evlendim. Haziranda düğünüm olacak. Neden erken nikah kıydın diye soracak olursanız, benim nişanlım polis. Bu sene şark görevi çıktı. Deprem blgeleri de artık doğu görevi sayıldı. 1 haftalık tercih süresi vardı. Bekar olanları daha çok deprem bölgelerine tayin edecekler diye bizde hızlıca nikah kıymak zorunda kaldık.

ben 25 yaşındayım. Finans ve muhasebe uzmanıyım. 25 yıllık hayatımda hiç uzakta yaşamadım. Konfor alanımdan çok dışarıya çıkmadım. Annem ve babam ayrı. Ben annemle şuan tek yaşıyorum. Hayatım, herşeyim burada. Aşırı dışarı çıkan birisi değil daha çok evcimenim denilebilir. Ama insan ister istemez korkuyor. Erteleme verdik. Hatta nişanlım erteleme sebepleri olarak bir sürü şey yazdı. Benim işim, düğün tarihi tayinle çakışıyor vs, borçlar.
İnşallah ertelenir diye çok dua ediyorum. Çünkü gideceğim yeri henüz hala bilmiyorum. Kimseyi tanımıcam belki bir süre çalışamıcam bile.
Annemden ayrı kalacak olmakta zaten beni ayrı üzüyor. Nasıl alışacağım bilmiyorum.

Böyle deneyimi olan var mı? paylaşabilir misiniz?
Şimdiden teşekkür ederim. Sevgiyle kalın.

İnsanlar ne derdinde, siz ne derdindesiniz? Orada çalışanlar insan değil mi?
Madem şark görevinden korkuyor ne diye o mesleği yapıyor?
İyi yapmışsınız aferin size, bir de bakmışsın ki bu hızlı evliliğin üstüne bir de şark görevi çıkmış...

O zaman evlenmeyin. Sark olmasa bile yine de ailenizden ayrilmak zorunda kalacaktiniz. Polis es niye?

Ben İstanbul'dan Ankara'ya taşındım. Hem artı hem eksi olarak gördüğüm şey home office olarak çalışıyor olmam. Artı yönü zaten evdeydim, yine evdeydim, yeni bir iş sürecine girmedim. Eksi yönü Ankara'da arkadaşım yok :)) Yeni bir iş, ofis olmadığı için, pek öyle kurstu bilmem neydi işlerine de girişmediğim için 1.5 senedir sadece eşimin arkadaşlarıyla tanıştım. Siz orada da çalışacaksanız arkadaş yönünden daha şanslı olacaksınızdır. Onun dışında da illaki alışacaksınız, nelere nelere alışıyor insan sevdiğiniz kişi yanınızdaysa huzurunuz varsa bir yerden sonra orası da yuvanız oluyor.

Niye evlendin ki zaten? Hiç o olgunlukta değilsin ki.

Bende nisanliyken nikah kiydim karsiydim erken nikaha ama bende işyerinde mobbing e ugruyordum.Erken nikah ne olursa olsun ne kızlarımız ne erkeklerimiz yapmasın.Gurbet zor ama alisirsiniz.Hakkinizda hayırlısı olsun.

Kendinizi bu kadar iyi tanıyorsanız neden böyle bir evlilik yoluna girdiniz? Şimdi tayin olmasa bile birkaç yıl içinde olacaktır.

Eski konunuz

Yapılmaması gereken bir evlilik bana kalırsa. Üstelik sürekli tek yaşayan annenizden uzakta doğu görevlerinde olacaksınız. Büyük ihtimal çalışmanıza izin vermeyecek ve maddi gücü olmayan eziyet çekse bile çekip gidemeyecek bir kadın olacaksınız

Bazı önemsiz detaylar çıkarılmış yeni konudan

Bir iki fırın daha lazımm

Aaa hatırladım okurken sinirim bozulmuştu hatta.

Yazık etmişin kendine. İnşallah yanılırız.

Bende 3 yıllık evliyim eşim polis İstanbuldan amasyaya geldim iş hayatım vardı oncesinde gezmeyi denizi seven arkadaş çevresi olan bı insandım sakin bı yapım var alışırım zorlanmam dedim ama ilk zamanlar aşırı zordu kimseyi tanımıyorum kapımı çalan bir komşum yok aglıyordum eşime ağladım konuşmayı unutucam artık diye daha sonrasında evli olan arkadaşları ile tanıştık güzel ortamlar arkadaşlıklar edindim şimdide çocugum var farklı bı adrese taşındım komşularım şuan çok iyi önemli olan eşinle olan huzurun gerisini bir şekilde yoluna giriyor

Esin, aklinda bu kadar soru isareti oldugunu bilse, eminim ki kendi ayrilir. Evlilik iki seven insanin birbirini sevmesi dolayisiyla, hayati her kosulda heryerde beraber yurutme sanatidir. Sen daha şimdiden bu soru isaretlerini , acabalari dillendiriyorsun... Ben evlilik icin yeterince olgun oldugunu dusunmuyorum. Allah hakkinda hayirli olani nasip etsin

Bu evliliği yapmayın.
Evlenmişsiniz nikah olmuş, en azından düğünden dönün.
Çok düşünün.

Burdaki çoğu insanın yorumunu görmezden gelmeyin.
Büyük çoğunluğu tecrübeli, yardımcı olmaya çalışan, okuduğunda ilerde yaşanabilecekleri görebilen, görmüş geçirmiş insanlar.

Konu sahibi,

İnsan sevdiği ile olduktan sonra her yere gider. Başka ülkeye de başka şehre de...
Ki deprem bölgesi evet şu an için kolay değil ama bundan iki ay önce herkesin koşa koşa gideceği yazacağı şehirlerdi. Kim diyebilir bugün en sağlam şehirde bambaşka bir zorluk yaşamayacağınızı? Hayat o kadar garanti bir şey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…